江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测三十任务型阅读五.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2020 高考 英语 二轮 复习 专题 限时 检测 三十 任务 阅读
- 资源描述:
-
1、专题限时检测(三十)任务型阅读(五)(限时24分钟)A(2019扬、泰、南、淮、徐、宿、连三模)How many cabs in New York City? How many tears in a bottle of wine? These arent just the lyrics (歌词) to a song by the Australian musician Paul Kelly.They are the kind of questions you are likely to be asked during a job interview.In recent years, it ha
2、s become common for bosses to ask interview questions that are impossible to answer.There is no right answer to these “brainteasers”Instead, they are supposed to help an interviewer calculate an applicants ability to reason.What matters is how you come to the conclusion, not what conclusion you arri
3、ve at.Brainteasers started out in management consultancy firms.Young graduates hoping to join the company would be asked: “How many phone booths are there in Manhattan?” They werent expected to blurt out (脱口说出) a random number instead, they were expected to show they could solve even the most stupid
4、 problem.As consultants swarmed across other organizations, they bought their inscrutable (难以理解的) questions with them.Now, people applying for a job in a call centre can expect to be asked how a nuclear power plant works.While many bosses have great confidence in how good or effective brainteasers a
5、re, a research paper published in the journal Applied Psychology found they are useless for spotting the best candidate for the job.What they are great for is to make employers feel like intellectual giants.The studys findings are not surprising.Studies have repeatedly found that most methods of sel
6、ecting job candidates are hopelessly flawed (有缺点的)Job interviews are among the worst way of picking the right person for the job.The results of this research raise the question: if interviews are bad at picking the right person for the job, what are they there for? One feeling I have is that many jo
7、b selection processes are thinly disguised (伪装的) forms of suffering, designed to make applicants feel worthless and boost the confidence of the person asking the question.Think about the extensive list of personal skills required for even the most lowly entrylevel job.Or those painful assessment cen
8、tres where you are supposed to play nice with people you are competing against to get the job.And then there are the firms that ask applicants to make a presentation to convey how awesome the firms are.All these exercises seem designed not to get the best person for the role, but to assure the boss
9、how great they are, and remind you just how lucky you would be to get this boring job.PassageoutlineSupporting detailsIntroduction tobrainteasersThey are widely used in job interviews and the answers are (1)_ to interpretation.They focus more on an applicants (2)_skills rather than the outcomes.(3)_
10、 and popularity of brainteasersThey started out in management consultancy firms and spread to other organizations.Nowadays, a job applicant is often asked questions (4)_ to the job he applies for.Researchfindings(5)_ to popular belief of the bosses, brainteasers are actually useless for selecting ca
11、ndidates.They are just meant to show off the (6)_ of the employers.IndepthAnalysisMany job selection processes make job applicants have a poor (7)_ of themselves and the employers more confident.Some job applicants are asked to show skills, some of which are (8)_ the requirements of a certain occupa
12、tion.In some assessment centres, job applicants are required to play nice with their (9)_Some job applicants are supposed to make a presentation to (10)_ the firms.语篇解读:本文主要讲述了一些公司在招聘新的员工的时候,所问的一些与应聘的岗位没有太大的关系的、让求职者感到闹心的问题。1open/subjective/left根据第二段第二句“There is no right answer to these brainteasers”
13、可知,这些脑筋急转弯的问题没有正确的答案,所以说答案是开放的,或者主观的。2reasoning根据第二段第三、四句“Instead, they are supposed to help an interviewer calculate an applicants ability to reason.”可知,这些问题考查受试者的推理能力。3Origin/Beginning/Start文章第三、四段讲了brainteasers的起源和广泛应用。4irrelevant/unrelated/unconnected根据第四段最后一句“Now, people applying for a job in a
14、 call centre can expect to be asked how a nuclear power plant works.”可知,一个申请呼叫中心工作的人可能会被问道核能源工厂如何工作。也就是被问到和职业不相关的问题。5Contrary第五段讲研究发现这类问题和老板们的相反,在选拔人才时并不能起到太大的作用。Contrary to .“与相反”。6intelligence/wisdom/knowledge/greatness/excellence根据第五段最后一句“What they are great for is to make employers feel like int
15、ellectual giants.”可知,问这些问题最大的好处就在于让雇主感觉自己像个智力巨人。所以说面试官问这些问题是为了炫耀自己的智商。7assessment/evaluation/opinion/image根据第七段最后一句“.to make applicants feel worthless .”可知,这样的面试旨在让求职者觉得自己一文不值,使求职者对自己的评价很差。8beyond根据最后一段第一句“Think about the extensive list of personal skills required for even the most lowly entrylevel
16、job.”可知,最低级的入门级工作应该不需要这么多的个人技能,可见有些要求已经远远超过了这个职位的需要。beyond“超越”。9competitors/rivals/opponents根据最后一段第二句“Or those painful assessment centres where you are supposed to play nice with people you are competing against to get the job.”可知答案。10praise/applaud根据最后一段倒数第二句“And then there are the firms that ask a
17、pplicants to make a presentation to convey how awesome the firms are.”还有一些公司要求申请者做一个演讲来表达公司有多棒。也就是要让求职者来表扬这家公司。B(2019苏、锡、常、镇三模)Human love isnt neatly ordered or easily predictable.But that doesnt mean that mathematics hasnt got something because, love, as with most of life, is full of patterns.Mathe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
