江苏专用2021版新高考英语一轮复习课时提能练15_16牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 专用 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 15 _16 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、课时提能练15-16课时提能练(十五)Book 3Unit 2Language课时作业A:基础层面.单句语法填空1Its not a good idea to miss meals and replace them with snacks.2Occupying(occupy) herself with routine tasks,she had no time to attend to her children.3He rose from his seat and answered the question raised (raise) by the teacher.4All of a sud
2、den,he stood directly,representing(represent) his ideas to the people present at the meeting.5We listened to the news with a mixture (mix) of surprise and horror.语境语法填空English has many difficult rules 1.that/which confuse people.Before the middle of the 5th century,people in Britain all spoke Celtic
3、.Then two 2.Germanic (German) groups from the European mainland and the Vikings from Northern European countries 3.invaded(invade) Britain.They brought with them their languages,4.which are also mixed with Old English.By the 10th century,Old English 5.had_become(become) the official language of Engl
4、and.6.After the Normans conquered England,French was spoken in this country together with English,7.resulting(result) in even more words with similar meanings.Modern English includes many Latin and Greek words.8.Pronunciation (pronounce) also went through huge changes.9.It is certain that this proce
5、ss will continue,and people will keep 10.inventing (invent) new words and new ways of saying things.完成句子1据我所知,该风俗为中国独有。As far as I know,this custom is_unique_to_China.2有些人浪费粮食,然而有些人却吃不饱。Some people waste food while_others_dont_have_enough.3是你们的而不是我们的决定使他卷入这个事件中。It was your decision rather than ours
6、that led_to/contributed_to his being involved in the matter.4在课堂上,老师永远不会被电脑取代。Teachers will never be_replaced_by_computers in the classroom.5科学研究对人类非常有益。Scientific research is_of_great_benefit/very_beneficial_to mankind.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019陕西省部分学校摸底检测)Scientists are preparing to launch the worlds f
7、irst machine to clean up the planets largest mass of ocean plastic.The experts believe the machine should be able to collect half of the detritus in the patchabout 40,000 metric tonswithin five years.In the past few weeks they have been busy welding together giant tubes that will sit on the surface
8、of the sea and form the skeleton of the machine,creating the largest floating barrier ever made.The system,originally dreamt up by Mr.Slat,will be shipped out this summer to the Great Pacific Garbage Patch,between Hawaii and California,which contains estimated 1.8 trillion pieces of plastic.It will
9、be the first ever attempt to tackle the patch since it was discovered in 1997.Mr.Slat was 16 and still at school when he was diving in Greece and first saw for himself the amount of plastic polluting the sea.“There were more bags than fish down there,” he recalls.Two years later he came up with a so
10、lution,quit university after six months and set up The Ocean Cleanup as a company.Mr.Slat says the first plastic to arrive on shore will be a major milestone.“We as humanity created this problem,so I think its also our responsibility to help solve it,” he says.The Great Pacific Garbage Patch(GPGP) c
11、overs an area of 1.6 million square kilometers and contains at least 79,000 tons of plastic,research found last month.Most of it is made up of “ghost gear” parts of abandoned and lost fishing gear,such as nets and ropesoften from illegal fishing vessels.Ghost gear kills more than 100,000 whales,dolp
12、hins and seals each year,according to scientific surveys.Seabirds and other marine life are increasingly being found dead with stomachs full of small pieces of plastic.Creatures eat plastic discarded in the sea thinking its food but then starve to death because they are not feeding properly.Others a
13、re trapped and die of starvation or are strangled or suffocated by ghost gear.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了世界首个海洋垃圾清扫机的发明。1What does the underlined word in the second paragraph probably mean?AWaste.BOcean.CSystem.DMachine.A词义猜测题。根据第二段画线词前的“collect half of”和第四段第一句中的“first saw for himself the amount of plastic
14、 polluting the sea”和第五段最后一句中的“parts of abandoned and lost fishing gear,such as nets and ropesoften from illegal fishing vessels”可推知,画线词的意思是“垃圾”。故选A。2Which one makes up most of the garbage in Pacific from the passage?AFishing vessels.BDolphins and seals.CGiant tubes.DAbandoned fishing gear.D细节理解题。根据第
15、五段最后一句“Most of it is made up of ghost gearparts of abandoned and lost fishing gear,such as nets and ropesoften from illegal fishing vessels”可知,太平洋里的大部分垃圾是由废弃的钓鱼用具组成的。3Why do some creatures in The Great Pacific Garbage Patch die of starvation?ABecause they are killed by ghost gear.BBecause they are s
16、uffocated by ghost gear.CBecause they dont like eating plastic.DBecause they are not feeding properly.D细节理解题。根据最后一段倒数第二句中的“but then starve to death because they are not feeding properly”可知,大太平洋垃圾带的一些生物死于饥饿是因为它们不能真正地进食。4What is the main idea of the passage?AA report about the death of marine life.BNe
17、ws about the first machine to clean up ocean plastic.CInformation about ocean plastic.DThe reason for inventing a machine.B主旨大意题。本文是一篇说明文,主要介绍了世界首个海洋垃圾清扫机的发明。第一段“Scientists are preparing to launch the worlds first machine to clean up the planets largest mass of ocean plastic”点明了文章的主题。故选B。B(2019合肥市第二
18、次教学质量检测)Classifying things is critical for our daily lives.For example,we have to detect spam mail(垃圾邮件),false political news.When we use AI,such tasks are based on “classification technology” in machine learning having the computer learn,using the boundary separating positive and negative data.For
19、example,“positive” data would be photos including a happy face,and “negative” data photos that include a sad face.Once a classification boundary is learned,the computer can determine whether certain data are positive or negative.However,the difficulty with this technology is that it requires both po
20、sitive and negative data for the learning process,and negative data are not available in many cases.For instance,when a retailer(零售商) is trying to predict who will make a purchase,they can easily find data on customers who have purchased from them (positive data),but it is basically impossible to ob
21、tain data on customers who have never purchased from them(negative data),since they do not have access to their competitors data.According to lead author Takashi Ishida from RIKEN AIP,“Previous classification methods could not cope with the situation where negative data were not available,but we hav
22、e made it possible for computers to learn with only positive data,as long as we have a confidence score for our positive data,constructed from information such as buying intention or the active rate of app users.Using our new_ method,we can let computers learn a classifier only from positive data eq
23、uipped with confidence.”According to Ishida,“This discovery could expand the range of applications where classification technology can be used.Even in fields where machine learning has been actively used,our classification technology could be used in new situations where only positive data can be ga
24、thered due to data regulation or business constraints(限制)In the near future,we hope to put our technology to use in various research fields,such as natural language processing,computer vision,robotics,and bioinformatics.”【语篇解读】分类对我们的日常生活至关重要。然而在分类技术机器学习过程中,分类既需要积极的数据,也需要消极的数据;而消极的数据在很多情况下是很难获得的。现在科学
25、家能用分类技术使机器学习只识别积极的数据。5How can the computer distinguish the positive data from the negative data?ABy learning the classification boundary.BBy updating the data collected regularly.CBy separating happy faces and sad ones.DBy introducing classification technology.A细节理解题。根据第一段最后一句“Once a classification
26、boundary is learned,the computer can determine whether certain data are positive or negative”可知,一旦学习了分类边界,计算机就可以确定某些数据是积极的还是消极的,由此可知,计算机是通过学习分类边界来区分积极数据和消极数据的。6Why is the example mentioned in Paragraph 2?ATo prove how important the positive data are.BTo confirm that data on customers are complete.CT
27、o argue that retailers get their competitors data.DTo explain why negative data are hard to acquire.D细节理解题。根据文章的第二段,尤其是第一句“However,the difficulty with this technology is that it requires both positive and negative data for the learning process,and negative data are not available in many cases”可知,在学习
28、过程中,它既需要积极的数据,也需要消极的数据,而消极的数据在很多情况下是很难获得的,进而后面举例说明解释了为什么消极的数据很难获得。7What do the underlined words“new method”in Paragraph 3 refer to?AAnalyzing buying intention.BBuilding a confidence score.CAssessing the active rate of app users.DEquipping the computer with confidence.B推理判断题。根据文章的第三段,尤其是画线词组前一句中的“but
29、 we have made it possible for computers to learn with only positive data,as long as we have a confidence score for our positive data,constructed from information such as buying intention or the active rate of app users”可推知,画线词组所在句表示使用这种建立信心指数的新方法,我们就可以让电脑只用积极的数据来学习,故画线词组是指建立信心指数。8What can be a suita
30、ble title for the text?AThe History of Classification TechnologyBSmarter AI: Machine Learning Without Negative DataCBigger Data: Computers Assisting Language ProcessingDThe Comparison between Positive Data and Negative DataB标题归纳题。通读全文可知,分类对我们的日常生活至关重要。然而在分类技术机器学习过程中,分类既需要积极的数据,也需要消极的数据,而消极的数据在很多情况下是
31、很难获得的。现在科学家能用分类技术使机器学习只识别积极的数据。.完形填空(2019福建省质量检查测试)Every year,the fifth graders at Brookstone Elementary School went on a field trip to Washington,D.C.Terence _1_ the exciting trip,and was _2_ to go the next year.Terence asked his parents _3_ if they would pay for half of the trip if he earned the o
32、ther half of the money himself.His parents _4_.He had almost a year to earn $150.His first _5_ was to earn money by babysitting,and he typed a nice letter _6_ that “he would babysit during his neighbors _7_”He named a few afternoons available and said he would _8_ $1 per hour per child.After five ba
33、bysitting _9_, he earned $45.When the _10_ weather arrived,Terence knocked on his neighbors doors to ask if they needed help with _11_ work.He helped with mowing(修剪) and weeding gardens.After the summer was over,he earned $75.When the fall arrived,he counted his money and _12_ that he still needed $
34、30 for his trip.Soon his mom saw a(n) _13_ for a job for him.He got a job _14_ newspapers every Wednesday afternoon,making 5 cents for every paper,$10 _15_ each Wednesday.It wasnt long before he had _16_ money to go on the trip to Washington,D.C.He was _17_ in time.The class trip was on October 15.H
35、is mom and dad gave him a check for the $150 they _18_ him.What a great feeling! He helped _19_ the cost of his trip.This experience _20_ Terence in many ways,making his dream a reality with great efforts.【语篇解读】本文是一篇记叙文。小学生Terence非常渴望去华盛顿进行实地调查旅行,他希望自己挣一半旅费,另一半由父母资助。父母答应后,他通过帮邻居照看小孩、修剪花园和给花园除杂草等工作攒够
36、了钱。1A.prepared forBlaid outCreferred toDheard aboutD根据空前一句可知,每年Terence所在学校的五年级学生都要去华盛顿进行实地调查旅行;结合该句中的“to go the next year”可知,Terence应该是听说了这个激动人心的旅行,就渴望来年也去。D项意为“听说”,故D项正确。2A.dyingBgratefulCluckyDproudA参见上题解析。be dying to do sth.为固定搭配,意为“渴望做某事”,故A项正确。3A.curiouslyBcasuallyCanxiouslyDbrieflyC根据上文可知,Tere
37、nce渴望去华盛顿进行实地调查旅行;又结合语境可知,此处表示Terence急切地问他的父母是否愿意支付他参加旅行的一半费用。C项意为“急切地,渴望地”,故C项正确。4A.submittedBagreedCbargainedDrefusedB根据下文可知,他有近一年的时间去挣150美元;又根据下文中的“His mom and dad gave him a check for the $150 they _ him”可知,他的父母同意(agreed)为他支付一半的旅行费用。5A.ideaBjobCconclusionDsuggestionA根据该句中的“to earn money by babys
38、itting” “typed a nice letter”并结合语境可知,他的第一个主意(idea)就是通过代人临时照看孩子来挣钱,并打了一封信,信上说(saying)在邻居不在时他可以帮他们照看孩子。6A.declaringBconfirmingCshowingDsayingD参见上题解析。7A.stayBcompanyCinteractionDabsenceDabsence“缺席,不在”符合语境,故D项正确。8A.payBspendCchargeDdonateC根据该句中的“$1 per hour per child”并结合语境可知,Terence帮邻居照看孩子的收费标准是每个孩子每小时一
39、美元。C项意为“收费,开价”,故C项正确。9A.negotiationsBsessionsCattemptsDinterviewsB根据语境可知,在帮助邻居照看五次孩子后,他赚了45美元。B项意为“一段时间”,符合语境,故B项正确。10A.warmBfineCunusualDchangeableA根据下文“He helped with mowing(修剪) and weeding gardens”可知,该处指当温暖的(warm)天气来临时,他敲邻居们的门问是否需要帮忙做院子(yard)里的工作。11A.yardBpaperCschoolDvolunteerA参见上题解析。12A.admitte
40、dBdeterminedCcomplainedDinsistedB根据该句中的“he still needed $30 for his trip”和语境可知,数过钱后,他算出还需要30美元。determine“准确算出”符合语境。13A.directoryBpermitCadvertisementDemailC根据下文中他开始送报纸,并结合语境和常识可知,很快他的妈妈看到一个广告(advertisement),为他找到了一份工作。14A.editingBupdatingCprintingDdeliveringD根据该句中的“newspapers every Wednesday afternoo
41、n,making 5 cents for every paper”可知,他得到了一份在每周三下午送报纸的工作,每份报纸挣5美分,每周三总共(in total)挣10美元;deliver newspapers意为“送报纸”,故D项正确。15A.at onceBon timeCafter allDin totalD参见上题解析。16A.extraBmuchCenoughDeasyC根据上文描述的他还需要30美元和他每周三送报纸挣10美元可知,不久他就有足够的(enough)钱去华盛顿旅行了。17A.justBevenCeverDstillA根据下文“The class trip was on Oc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
