分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型江苏如东县2016高考英语阅读理解(二轮)训练(2)含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:551981
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:66KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏 如东县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 训练 答案
    资源描述:

    1、江苏如东县2016高考英语阅读理解(二轮)训练(2)含答案【2015高考复习】阅读理解When youre surfing the Internet on your laptop from your dorm or home,do you know your personal details are being gathered secretly?And would you be surprised to know the information may be sold cheaply to advertisers and marketers?According to an investiga

    2、tion by The Wall Street Journal,all it takes is a tiny file in a computera single code consisting of a long series of numbers and lettersto record the computer users age,gender,location,favorite movies and hobbies.The newspaper reports that Lotame Solutions Inc.,a New York company,uses a sophisticat

    3、ed (先进的) software.called “beacon”to capture what people are typing on a website.Lotame packages that data into profiles (个人资料) about individuals,only without their names,and sells the profiles to companies seeking customers.Batches of such data may be sold for a few dollars.The Wall Street Journal s

    4、urvey discovered that spying on Internet users is one of the fastestgrowing businesses on the World Wide Web.The “cookie”a tiny text file put on your PC by websites or marketing firms which might be used to remember your preferences for one site,or to track you across many sites is already old news.

    5、There are new and more complex tools such as “beacons”which scan in real time what people are doing on a webpage.These beacons instantly assess the Internet users location,income,shopping interests and even medical conditions.Millions of Internet users around the world also face unprecedented (空前的)

    6、threats.Private,sensitive,personal and business information is being gathered and sold without their knowledge.Companies insist the information they gather is anonymous and the data is used harmlessly.But the technology has grown so powerful that even some of the biggest websites in the US dont know

    7、 that they were installing intrusive files on visitors computers.These include MSN.com and Y.Next time you visit a webpage and find an ad banner advertising something youve been planning to buy,dont be amazed that your computer can read your mind.【语篇导读】经常上网的人可能都遇到过这样的情况:浏览网页(surfing the Internet)时总是

    8、跳出一些广告,内容还都是你最近想买的商品。别误会,你的电脑还没智能到读懂你的想法是你的个人隐私被出卖啦!赶快来看看是怎么一回事吧!1The purpose of the passage is to_.Aintroduce a tiny file in a computera single codeBshow how your individual information was let out when you surf the InternetCshow how to protect your privacyDintroduce a sophisticated software called

    9、 “beacon”答案B主旨大意题。本文围绕着上网时你的个人信息被别人收集并且被出售了讲述。故选B项。2All of the following statements are not true EXCEPT_.A. Lotame sells the profiles about individuals to companies seeking customers with their age,gender,location,hobbies and namesBspying on Internet users is the fastestgrowing business on the World

    10、 Wide WebCsome of the biggest websites in the US know they were installing intrusive files on visitors computersDa tiny file in a computera single code consisting of a long series of numbers and letters can record the users information答案D细节理解题。根据第四段“Lotame packages that data into profiles about indi

    11、viduals,only without their names, and sells the profiles to companies seeking customers.”可知A错误。根据第五段“spying on Internet users is one of the fastestgrowing businesses on the World Wide Web.”可知B错误。根据倒数第二段“some of the biggest websites in the US dont know that they were installing intrusive files on vis

    12、itorscomputers.”可知C错误。根据第二段可知D正确。3It can be inferred that_.Abecause the data is used harmlessly,Internet users around the world will not face threatsBwhen a person surfs the Internet,his personal details may be let out without his knowledgeCyour computer can really read your mindDMSN.com and Y.use a

    13、 software to capture what people are typing on a website答案B推理判断题。根据文章第一段以及下文可知,当一个人上网时,他的信息有可能在自己不知道的情况下被别人所泄露或出售。4According to the passage,“beacon”_Ais a tiny text file put on your PC by websitesBis a software that can package that data into profiles about individualsCcan assess the Internet users

    14、location,income,shopping interests and even medical conditionsDis not more complex than the “cookie”答案C细节理解题。根据第六段“beacons instantly assess the Internet users location, income, shopping interests and even medical conditions.”可知选C。根据第六段“The“cookie”a tiny text file put on your PC by websites”可知A错误。根据第

    15、四段“Lotame packages that data into profiles(个人资料)about individuals”可知B错误。根据第六段“there are new and more complex tools such as“beacons”可知D错误。5Whats the writers attitude to this problem?ANeutral.BWorried.COptimistic. DIndifferent.答案B观点态度题。根据文章倒数第三段“Millions of Internet users around the world also face un

    16、precedented threats.Private,sensitive,personal and business information is being gathered and sold without their knowledge.”可知,作者指出互联网用户面临着空前的威【2014高考英语河南省洛阳市统考】C阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。A sick little gift is being kept alive thanks to her best friend-a dog who carries her oxygen tank on his ba

    17、ck. Alidas faithful dog companion Mr Gibbs has been specially trained to shepherd the three-year-old, who breathes through a tube most of the time. He follows her closely as she plays in her familys ten-acre land in Louisville, uses the slide or even rides her bike.Alida was diagnosed(诊断)with neuroe

    18、ndocrine hyperplasia of infancy(NEHI)when she was just eight months old. Her rare condition has just eight hundred documented sufferers throughout the world, and causes diseased pieces of the lungs to filter(过滤)oxygen through extra layers(膜)of cells making it hard or almost impossible to breathe. Fo

    19、r Alida and her parents, it meant that even a walk in the park was very difficult because oxygen equipment was too heavy for the youngster to be able to carry herself. As parents they wanted to do something to help their daughter survive despite having a tube following her all the time. The couple f

    20、ound out about “service dogs” from a TV program and realized an animal trained to help the blind could be trained to help Alida. They finally found help in the shape of golden doodlea retriever crossed with a poodle-dog Mr Gibbs. Now-thanks to trainer Ashleigh KinsleyAlida and Mr Gibbs love nothing

    21、more than playing and running around together with the dog acting as Alidas life saver.63. What is Mr Gibbs?A. A pet dog. B. A policeman. C. A doctor. D. A firefighter.64. When did the doctor know Alicia caught the disease? A. At her birth. B. At the age of eight. C. Before she was one year old. D.

    22、When she was three years old.65. The underlined part “the couple” in paragraph 3 refers to _. A. Alidas classmates B. Alidas parents C. Alidas doctors D. Alidas pets66. How did Alicia keep alive? A. By training her dog. B. By staying with her parents. C. By playing with her fellows. D. By breathing

    23、through a tube.6366、ACB D 【2014高考英语河南省洛阳市统考】DMy daughter was singing as she polished the furniture. I hadnt asked her to polish the furniture. I never do. But while her brothers are happiest with the computer or a football or a model car, her idea of delight is a can of Spring Fresh and a duster. Wh

    24、ile the boys have to be scolded, temped or tricked into doing their share of house chores, shes up on a chair with the washing-up liquid as if her life depended on it. Where have I gone wrong?Being a bit of tomboy myself, and not too hot on the household skills, I used to argue till I was blue in th

    25、e face that the differences between men and women were all about upbringing and expectations. Nobody could have approached motherhood with a courageous determination that all children would be treated the same, not channeled along some predetermined path. Boys would be offered soft toys, while girls

    26、 would play cars and trains. I would bring up the New Men and female engineers of the future.Ten years ago, as I gazed at my first-born, I fantasized about the gentle soul he would be. No guns or violence for this little peachblossom. The fantasy continued until he was about two, when he proudly pre

    27、sented me with his first model-a gun. Later on, at playgroup, he and his pals daily attacked each other. And what about my daughter? She plays all the boys game because she has to. But her heart is not really in it. She would much rather be drawing or writing or cleaning the bathroom while waves of

    28、boys roar around her.I finally faced the fact that boys and girls are simply born different on the day, a few years ago, when I was hanging out the washing and gave her and the next brother up a couple of clothes pegs(晒衣夹)to play with. He shot me with his. She supported it in her arms and sang it a

    29、lullaby(催眠曲).But I wont give up. Ill continue to try and treat them equally and expect the same of them. And by the time theyre all in their teens, I imagine theyll all be equally impossible to get to do anything. But right now nature is wearing down nurture (训练). Equality is hard work.67. From the

    30、text we can know that the boys _.A. are happy to do the chores B. like guns by nature C. never do housework D. often play with soft toys68. How does the little girl respond to the boys games? A. Shes keen on it. B. She plays with them unwillingly. C. She cares much about it. D. She only concentrates

    31、 on her own business.69. What can we learn about the author? A. Shes approval of the childrens behavior. B. Shes very strict with her children. C. She accepts the situation as an unchanged fact. D. She has to make a compromise.70. What does the author want to tell us? A. Boys and girls can be traine

    32、d to do things equally. B. Girls have to work hard to catch up with boys. C. It is impossible for boys and girls to be equal. D. Boys shouldnt treat girls so violently and impolitely.【参考答案】6770、BBDA阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 A little girl lived in a small, very simple, poor house on

    33、 a hill and as she grew she would play in the small garden. There, she was able to see over the garden fence and across the valley to a wonderful house high on the hill. This house had golden windows, so golden and shining that the little girl would dream of how magic it would be to grow up and live

    34、 in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers. Although she loved her parents and her family, she yearned to live in such a golden house and dreamed all day about how wonderful and exciting it must feel to live there.When she got to an age when she gained enough skill and se

    35、nsibility to go outside her garden fence, she asked her mother if she could go for a bike ride outside the gate and down the lane. After pleading with her, her mother finally allowed her to go, insisting that she should keep close to the house and not wander too far. The day was beautiful and the li

    36、ttle girl knew exactly where she was heading! Down the lane and across the valley, she rode her bike until she got to the gate of the golden house across on the other hill.As she dismounted her bike and leaned it against the gate post, she focused on the path that led to the house and then on the ho

    37、use itself. She was so disappointed as she realized all the windows were plain and rather dirty, reflecting nothing other than the sad neglect of the house that was derelict.So sad she didnt go any further and turned, and heart broken as she remounted her bike. As she glanced up she saw a sight to a

    38、maze her. There across the way on her side of the valley was a little house and its windows glistened golden as the sun shone on her little home.She realized that she had been living in her golden house and all the love and care she found there was what made her home the golden house. Everything she

    39、 dreamed was right there in front of her nose!26.Why did the girl long for the house on the hill?A.Because there was a small garden. B. Because its magic.C.Because its ordinary.D. Because its windows looked golden.【答案】D【解析】细节理解题。根据This house had golden windows, so golden and shining that the little

    40、girl would dream of how magic it would be to grow up and live in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers.因为小女孩认为那是一个有金窗子的房子,希望长大后住在金窗子的房子里,而不是像她家的普通房子,故选D。 27.Whichstatement is True according to Paragraph 2 and 3?A.Thegirls mother finally allowed her to go to the golden ho

    41、use alone.B.Thegolden house was on the hill where the girl lived.C What disappointed the little girl was that the house was locked.D. Actually , the windows of the golden house were common and covered with dirt.【答案】D【解析】细节理解题。根据She was so disappointed as she realized all the windows were plain and r

    42、ather dirty,她走到金窗子的房子那里一看它的窗子是非常平常的并且还相当的脏,故选D。28.What amazed the girl was that_A.Her home was another golden houseB.There was no golden house indeedC.She could see the golden house only when she looked upD.The golden house disappeared when the sun shone on it【答案】A 【解析】细节理解题。根据As she glanced up she

    43、saw a sight to amaze her. There across the way on her side of the valley was a little house and its windows glistened golden as the sun shone on her little home.当她向她家的房子看去时她的房子在阳光的照射下竟然地金色的窗子,故选A。29.What can be inferred from the passage? A.The mother thought that she neednt keep an eye on her daught

    44、er.B.The girl was determined to go to the golden house at the beginning.C.The girl had no idea where she was heading after leaving home.D.The girl didnt love or care for her parents .【答案】B【解析】推理判断题。根据This house had golden windows, so golden and shining that the little girl would dream of how magic i

    45、t would be to grow up and live in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers.可以推出这个女孩在起初就想去金色房子那里,故选B。30.The passage is intended to tell us that_.A.girls often have amazing imagination B. not all dreams will come trueC.what we dream of may be just around us D. nothing is impossible to a willing heart【答案】C 【解析】写作意图题。根据She realized that she had been living in her golden house and all the love and care she found there was what made her home the golden house. Everything she dreamed was right there in front of her nose!自己梦想得到的东西其实就在自己的身边,故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏如东县2016高考英语阅读理解(二轮)训练(2)含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551981.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1