江苏海门市2017高考英语一轮阅读理解选习附答案 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏海门市2017高考英语一轮阅读理解选习附答案 WORD版含答案 江苏 海门市 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 选习附 答案 WORD
- 资源描述:
-
1、江苏海门市2017高考英语一轮阅读理解选习附答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。When Debbie Macomber decided to pursue her dream of becoming a writer,she rented a typewriter,put it on the kitchen table,and began typing each morning before the kids went to school.When the kids came home,she moved the typewriter and mad
2、e them dinner.When they went to bed,she moved it back and typed some more.For two years,Debbie followed this routine.Supermom had become a struggling writer and she was loving every minute of it.One night,however,her husband,said to her,“Honey,Im sorry,but youre not bringing in any income.We cant do
3、 this anymore.We cant survive on just what I make.”That night,her heart broken and her mind too busy to let her sleep.She stared at the ceiling in their darkened bedroom.Debbie knewwith all of the responsibilities of keeping up a house and looking after four kidsthat working 40 hours a week would le
4、ave her no time to write.Seeing her despair,her husband woke up and asked,“Whats wrong?”“I really think I could have made it as a writer,I really do.”Wayne was silent for a long time,and then said,“All right,honey,go for it.”So Debbie returned to her dream and her typewriter on the kitchen table,pou
5、nding out page after page for another two years.Her family went without vacations,pinched pennies,and wore handmedowns.But the sacrifice and the persistence finally paid off.After five years of struggling,Debbie sold her first book.Then another.And another.Until finally,today,Debbie has published mo
6、re than 100 books,three of which have been sold for movies.Over 60 million copies are in print,and she has millions of loyal fans.And Wayne?All that sacrifice in support of his wife paid off handsomely.He got to retire at age 50 and now spends his time building an airplane in the basement of their 7
7、,000 squarefoot mansion.Debbies kids got a gift far more important than a few summer camps.As adults,they realize what Debbie gave them was far more importantpermission and encouragement to pursue their own dreams.【语篇解读】 本文主要讲述了Debbie Macomber坚持不懈地追逐自己的梦想,最后取得成功的故事。1Her husband asked her to give up
8、writing because _.Ahe wanted her to do more housework rather than just writeBshe couldnt earn any money and it was hard for them to make ends meetChe wanted her to find a betterpaid job that interested herDhe thought keeping up a house was a wifes responsibility解析细节理解题。根据第二段可知她的丈夫感到自己一个人挣钱实在难以应付家庭的开
9、支,希望她能放弃写作,去挣钱分担家庭的负担,故B项符合题意。答案B。2Which of the following statements is TRUE according to the passage?ADebbie spent 40 hours in writing a week before she succeeded as a writer.BDebbies family often went out on vacations without her.CDebbies husband gave up his own job to support her writing.DDebbies
10、 success has brought her lots of money.解析细节理解题。根据倒数第二、三段可知,Debbie作为一个职业作家获得了巨大的成功,改善了家人的生活条件,故D项符合文意。答案D。3We can infer from the last paragraph that _.AWayne doesnt benefit from her wifes successBDebbie has great influence on her childrens going after their dreamsCDebbies kids all realized their drea
11、ms as adultsDDebbie is a failure as a mother while she is a success as a writer解析推理判断题。根据最后一段内容可知,Debbie支持鼓励她的孩子追求梦想,给了孩子们比野营更重要的礼物,Debbie对她的孩子追求梦想有着极大的影响,故B项正确。答案B。4Whats probably the best title for the passage?AGo for it BA great motherCUnion is strength DWriting pays more解析主旨大意题。本文主要讲述了Debbie Mac
12、omber坚持不懈地追逐自己的梦想,并取得成功的故事,告诉我们要努力争取,坚持不懈。Go for it表示“努力争取”,形象地表达了文章的主旨。答案A.。【广东省2012届高三考前冲刺卷(四)】CMarie Curie was a Polish physicist and chemist who lived between 18671934.Together with her husband,Pierre,she discovered two new elements (radium and polonium,two radioactive elements that they extract
13、ed chemically from pitchblended ore) and studied the xrays they emitted.She found that the harmful properties of xrays were able to kill tumors.By the end of World War ,Marie Curie was probably the most famous woman in the world.She had made a conscious decision,however,not to patent methods of proc
14、essing radium or its medical applications.Marie Curie was born on November 7,1867 in Poland and died on July 4,1934.Her codiscovery with her husband Pierre Curie of the radioactive elements radium and polonium represents one of the bestknown stories in modern science for which they were recognized i
15、n 1901 with the Nobel Prize in Physics.In 1911,Marie Curie was honored with a second Nobel Prize,this time in Chemistry,to honor her for successfully isolating pure radium and determining radiums atomic weight.As a child,Marie Curie amazed people with her great memory.She learned to read when she wa
16、s only four years old.Her father was a professor of science and the instruments that he kept in a glass case fascinated Marie.She dreamed of becoming a scientist,but that would not be easy.Her family became very poor,and at the age of 18,Marie became a governess.She helped pay for her sister to stud
17、y in Paris.Later,her sister helped Marie with her education.In 1891,Marie attended the Sorbonne University in Paris where she met and married Pierre Curie,a wellknown physicist.Marie Curie contributed greatly to our understanding of radioactivity and the effects of xrays.She received two Nobel Prize
18、s for her brilliant work,but died of leukaemia,caused by her repeated exposure to radioactive materials.36What is the main idea of the passage?ATo give us a general introduction to Madame Curie. BTo show us how Madame Curie discovered radium.CTo tell us how Madame Curie developed as a scientist.DTo
19、tell us how Madame Curie received two Nobel Prizes.37Madame Curie was given the Nobel Prize in Chemistry because _.Ashe discovered radiumBshe separated pure radium and calculated its atomic weightCshe discovered poloniumDshe didnt patent methods of processing radium38Which of the following statement
20、s about Madame Curie is NOT true?AMadame Curie made great contributions to medical science.BMadame Curie was very smart and ambitious when she was a child.CMadame Curie received two Nobel Prizes in Physics.DMadame Curies husband helped her a lot in her research.39We can infer from the third paragrap
21、h that _.Madame Curie got married when she was at college.Madame Curie had a great ambition when she was young.Madame Curie loved teaching more than anything else.Madame Curie must have met a lot of difficulties to get high education.Her father had a great influence on Madame Curies future career.Ma
22、dame Curie was very smart when she was a child.A BC D40Which is the right order about Madame Curie according to the passage?amarried Pierrebattended universitycdiscovered radiumddetermined radiums atomic weightewon the Nobel Prize in PhysicsAb,c,a,d,e Bb,a,c,d,eCb,a,c,e,d Db,c,a,e,d36A主旨大意题。通读全文可知。3
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
