分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型UNIT1 GROWING UP ——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:552573
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:37.01KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    UNIT1 GROWING UP 2022-2023学年高二英语外研版2019选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析 2022 2023
    资源描述:

    1、Unit1 Growing up 考试时间:90分钟 满分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATrain and Work as a Literary (文学的) Editor This Summer! The Summer Scholars Program provided by Polyphony Company is an 8-week online pro-gram for 9th-12th grade high school students. Af

    2、ter completing this program, students will have some basic knowledge of literary editing. Course Schedule Training: Weeks 1-3 Week 1 Approaching Poetry: online content, live lectures and discussions with poetry instructors. Cooperate with other learners on one poetry submission. Week 2 Approaching F

    3、iction: online content, live lectures and discussions with fiction instructors. Cooperate with other learners on one fiction submission. Week 3 Approaching Creative Nonfiction: online content, live lectures, and discussions with creative nonfiction instructors. Cooperate with other learners on one c

    4、reative nonfiction submission. Weeks 4-8 Work as a junior editor, responding to two editorial tasks per week. Learners will receive feedback on every task, having a meeting with the instructors to discuss interests, feedback, and the areas of each page for focus. Learning Outcomes We expect learners

    5、 will advance their literary skills while doing meaningful work. Specific learning goals include: methods to approach poetry, fiction, and creative nonfiction; practice using literary devices to interpret and analyze submissions and give editorial feedback. Cost: $ 350/learner We hope that the summe

    6、r learners will continue working with Polyphony Company when they finish the program. And the learners will have a chance to be an editing role at Polyphony Company and its high school literary magazine. The instructors will give you personal feedback about your path to promotion, but as a learner,

    7、it is not a guarantee of promotion. Historically, about 10% of our junior editors earn promotion to senior editors.1.Who are most likely to be attracted by this text?A.Senior editors.B.Writers.C.High school students.D.Junior editors.2.Which week will the learners cooperate with others on poetry subm

    8、ission?A.Week 1.B.Week 2.C.Week 3.D.Week 4.3.What can the learners do when they finish the program?A.Master all the skills of literary editing.B.Learn some college knowledge in advance.C.Graduate from high school and enter college.D.Be a member of Polyphony Company.B I watched my Dad close the door.

    9、 It was a really cold night in dead silence and I was all alone at home. My parents left because they had been running fever for several days and they were showing other symptoms of COVID-19. It was the 9th day of Wuhan lockdown starting on January 23. The virus we now know as COVID-19 is somehow fe

    10、arsome partly because it does not discriminate(区别对待) in choosing who it infects. But that is only partly true. All the evidence suggest that it can be merciless to older people, so I was wondering whether my parents would make it and whether we would ever take family photos, which my parents and I h

    11、ad talked about during the Spring Festival holiday. On their second day away my parents called and asked me how I was. We talked using FaceTime, and the moment I saw mom lying there with an oxygen mask and my dad could not talk without breathing heavily, I realized that I had to live on my own. But

    12、two weeks later, I came across a fever and had to go into quarantine(隔离) and be put under medical observations for 14 days. Fortunately, my illness turned out to be due to a bacterial infections but not COVID-19. Everything there was hectic, there seemed to be a shortage of medical staff and materia

    13、ls were in short supply. Even though the doctors and nurses were covered from head to toe, I could see how tired they were when I looked into their bloodshot eyes. They would work a whole day preparing for new patients and seemed incredibly apologetic for not having everything that was needed. Most

    14、of the patients were really understanding, but of course there were those who were not, and complained loudly, but all the doctors and nurses tried their best to deal with it in a calming way. And they are all from other cities like Shanghai and Guangzhou, and some of them are just three or four yea

    15、rs older than me. When the quarantine was over, every patient effusively thanked the workers for what they had done, but the answer they received was exactly the same: Thats what were here for.1.When did the authors parents leave her for the hospital?A.January 23.B.January 30.C.January 31.D.February

    16、 1.2.What does the underlined phrase make it in Paragraph 2 mean?A.Succeed.B.Join in.C.Arrive.D.Survive.3.What can we learn according to the passage?A.Both the author and her parents got infected with COVID-19.B.The majority of the patients understood the doctors and nurses.C.The patients apologized

    17、 to the doctors and nurses because they were too tired.D.The author didnt get infected with COVID-19 because the virus can only infect the older.4.What may the author think of the medical workers according to the passage?A.Admirable.B.Outgoing.C.Impatient.D.Thankful.C A year back I received a full s

    18、cholarship(全额奖学金) to attend the University of San Francisco. All of my hard work had paid off. My mom had spent a lot in my attending a private high school, so I made sure to push myself:I volunteered, got involved in(参与) various clubs, and graduated with honors. I was so excited to start a new chap

    19、ter(篇章) of my life. I had totally packed two weeks before it was time to leave. Soon enough, the big day came, but it wasnt like what I had thought. The first two weeks were the most difficult days of my entire life. Every night I would cry myself to sleep. I was so homesick and I didnt know how to

    20、deal with my broken heart. To distract myself, I threw myself into my studies and I applied for a ton of jobs. In any remaining free time, I started forcing myself to the gym. I wanted to keep every part of my day busy so I wouldnt think how lonely I felt. Soon after, I began to limit food, and then

    21、 I became worse. Finally, I went to see a doctor. When the doctor weighed me, I was crazy about the number of my weight. So I continued to lower my goal, and convinced(坚信) that controlling this number was the solution for my homesickness. But when I was told that I had no choice but to spend time on

    22、 my studies. I quickly started recovery in my mind. How could I do? I told myself that school was what I was best at. I decided to get rid of my homesickness and took exercise actively. My first term of college had passed by at last and I had gotten straight(连续的) As. Thats why I want to share my sto

    23、ryto help other students feel less lonely.1.How was the author during the two weeks before she left for the college?A.She was as normal as before.B.She couldnt wait to leave for the college.C.She was afraid to leave her home.D.She didnt enjoy her mothers company.2.What is the authors problem at the

    24、beginning of studying in the university?A.Her weight.B.Her bad study habit.C.Her diet.D.Her homesickness.3.Which can best replace the underlined phrase distract myself in Paragraph 2?A.achieve my dreamB.improve my studiesC.take my attention awayD.earn money by myself4.What is the main purpose of the

    25、 authors writing the passage?A.To look back at her past life.B.To help girls to lose weight.C.To increase her own confidence.D.To help lonely college students.D Just over 12 months ago I gave myself a challenge: give up spending on all but the essentials for a whole year. It hasnt always been easy,

    26、but a year on I am wealthier and wiser. Embarrassingly, I have also realised just how much money Ive wasted in the pubs, restaurants and through mindless shopping. Free of any financial worries, I was spending without thinking. Giving up spending for a year was an extreme(极端的) approach, but I wanted

    27、 to experince extreme frugality(节俭), change my spending patterns and pay my mortgage more instead of shopping. I could continue to pay my bills, including mortgages, broadband(宽带), phone bill, charity donations, life insurances, money to help my family and basic groceries. It was not easy, especiall

    28、y in the first few months. There were lows, such as when I missed my favourite jazz concerts and hit films. There have also been some awkward moments when Ive turned up to a friends house for dinner empty-handed. I did a lot of washing up at my friends houses in return this year. I did find new ways

    29、 to live, however. Using sites such as Eventbrite I have been to film screenings, wine tasting evenings and theatre productions for free. Living in London I have a wealth of free cultural activities on my doorstep and Ive been to more art exhibitions this year than ever before. I even managed a free

    30、 holiday, cycling the Suffolk and Norfolk coast and camping on beaches. Its something Id never done before and probably wouldnt have, were it not for the challenge. The last 12 months have taught me what things I really need. I can honestly say I m happier now. Ive gained confidence and skills, done

    31、 things and met lovely people I wouldnt have otherwise done or met.1.In the past the author wasted much money on the following EXCEPT_.A.purposeless shoppingB.basic groceriesC.restaurantsD.pubs2.We can infer that the purpose of the authors no-spending challenge is to_.A.try to form a virtue of fruga

    32、lityB.change her former spending habitsC.pay off her mortgage as soon as possibleD.reserve money for her everyday bills3.What do we know about the author during her no-spending year?_A.She did a lot of washing and cooking in pubs.B.She tried cycling and camping for the first time.C.She explored more

    33、 cultural activities in London.D.She attended concerts and wine evenings for free.4.How does the author finally feel about her no spending year?_A.Its discouraging.B.Its challenging.C.Its beneficial.D.Its embarrassing.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Teenagers are

    34、supposed to be moody, right? One moment they are happy and laughing, and the next they are slamming their doors of their rooms and crying into their pillows. You tell yourself, Its just hormones, and try to brush it off. The chances are you are right,_ Here are four questions to consider when assess

    35、ing your teenagers anxiety._ Most teenagers are known for staying up late and sleeping until noon especially on weekends. Your teens sleep cycle does naturally shift to later bedtime because they are releasing sleep hormones later in the evening. Most teens need 8 to 10 hours of sleep to feel good a

    36、nd function well. If your teen is getting 12 or more hours of sleep on a regular basis, this could indicate that something is off. If there is no medical condition, this can be a symptom of depression. Talk to your teen about their sleep habits and find out if they are really tired or using sleep to

    37、 avoid facing stressors. Have their eating habits changed? Did your teens healthy appetite suddenly go away? Are they not coming down for dinner anymore or skipping breakfast? Has your son or daughters weight suddenly changed in either gained or lost weight over a short period of time with no explan

    38、ation? Large changes in your teens appetite and weight could be a symptom of depression,_ So see your childs pediatrician(儿科医生) if this is the case. Are they self-isolating? To some extent, teenagers do tend to spend more time alone in their rooms and enjoy their privacy. If they are choosing to spe

    39、nd time alone instead of hanging out with friends, or engaging in activities they once enjoyed, its time to get curious._ Teens today can get sucked into their rooms because of streaming movies on Netflix or something alike. Parents need to encourage them to develop face-to-face relationships and be

    40、 more fully present in their lives. Do they have low self-esteem? Middle school and high school years are all about fitting in, being popular or being good at something. There is pressure to be smart, pretty, athletic, popular, etc. and this cansometimes make your child feel less than they should. P

    41、arents can play a large role in boosting self-esteem by offering authentic praise, giving a lot of support, laying off the pressure to be perfect in school with straight As or excelling in sports and just accepting them how they are. _A.Does your teen sleep well?B.Does your teen sleep too much?C.Its

    42、 important to rule out a medical condition.D.Its normal for teenagers today to be moody or depressed.E.Letting your teen know you love them no matter what goes a long way.F.Talk to your teen about why they dont want to spend time with friends and families.G.But knowing whether your teen is just mood

    43、y or depressed could save your teens life.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 I remember my first day to go to a new school in the 2nd grade. My dad accompanied me to the bus stop. As we waited for the bus, I just held his hand1 , but it still co

    44、uldnt remove my clear sense of fear and anxiety. The moment finally arrived at which I had to2 this new environment at a school where I had no friends, no3 teachers or classmates. It seemed everything would be full of4 . The school bus pulled up. I turned around and5 to my father. As I boarded the b

    45、us, my6 continued to grow and I turned around once again to make a farewell gesture to my dad. When the bus pulled away, I couldnt help7 . Being lonely, I was very8 in the classroom. I glanced out of the window and I really expected to see his kind figure. To my9 , there he was! He stood there, maki

    46、ng the shape of a heart to10 me and mouthing to me, “Everything will be okay.” It was11 to me that my father had seen me crying so he12 the school bus. He wanted to make sure that I would get and stay there13 and that my first day wouldnt worry him. With his 14 , Im now studying in Princeton Univers

    47、ity. Today is Fathers Day, and I want to say that love is not about changing each other but15 each other.1.A.calmlyB.gentlyC.sincerelyD.firmly2.A.call onB.engage inC.adapt toD.learn from3.A.familiarB.normalC.motivatedD.strict4.A.fantasiesB.energyC.hopeD.challenges5.A.wavedB.wentC.listenedD.pointed6.

    48、A.ambitionB.sadnessC.curiosityD.shock7.A.blamingB.thinkingC.jumpingD.crying8.A.ashamedB.puzzledC.inactiveD.excited9.A.embarrassmentB.regretC.amusementD.surprise10.A.approveB.instructC.comfortD.praise11.A.importantB.unknownC.strangeD.common12.A.followedB.stoppedC.transformedD.controlled13.A.quietly.s

    49、afelyC.nervouslyD.freely14.A.educationB.understandingC.careD.advice15.A.supportingB.judgingC.warningD.training第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 In your daily life, there are varied examples where your parents control hundreds of _(thing) for you when you are a kid, such as th

    50、e clothes you wear, the food you eat, where you go and how you get there. It is a good thing. You need this kind of protection and help because you are not old enough to take care of _ (you) and make decisions _ (correct). But with you _ (grow) older, the part of being a teen is developing your own

    51、identityone_ is separated from your parents. _ (difference) attitudes towards events like parties may lead to arguments, because your parents will always want to protect you and keep you safe, no matter how old you are. As_ result, your parents feel it hard_ (get) used to the new situation with incr

    52、easing anxiety. What you should keep_ mind is that in most cases, your parents can relate to what youre going through because they _ (be) teens once.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是李华,高二学生,学校英语俱乐部将举行有关未来职业规划的主题讨论。请撰写一份发言稿,内容包括: 1.各类职业的特点; 2.选择职业时的注意事项。注意: 1.词数80左右; 2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Hello, everyone

    53、, As senior students, we should start thinking about the future and what we want to do after graduation. _ Thank you.第二节 (满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。Lorena parted the curtain in her living room and looked out onto the wet street. She was relieved as the sunlight appeare

    54、d. If it didnt stop raining, it would ruin her day. Her mother had promised to drive her to Fashion Fair if it were sunny. Lorena was desperate to go there because she had to buy a Nike jacket.Earlier that Wednesday afternoon, Eddie, the most popular seventh-grader, had given Lorena his jacket and a

    55、sked her to keep an eye on it as he would play basketball in a hurry. Lorena was quite happy to be of help.During her last class, the biology teacher made the class dissect(解剖)dead frogs. For fear of getting blood on Eddies jacket, Lorena folded it and placed it on a chair. Then she took the knife a

    56、nd cut the skin quickly. She felt sick opening the frogs belly.When the bell rang, Lorena hurried out because the bus she caught home left ten minutes after school. She raced to board the bus and found a seat. After a few minutes the driver started the engine and drove away when Lorena looked out of

    57、 the window and saw Eddie. The jacket! she screamed. She shot from her seat and ran up to the driver. Youve got to stop! I forgot Eddies jacket! Whos Eddie? I dont know Eddie, the driver said angrily. Sit down.All that evening she was upset and blamed her biology teacher for her problem. If he hadnt

    58、 made them dissect frogs, she wouldnt have been so absent-minded. The next dayLorena rushed from the bus to the biology room. The jacket was not there!How can I ever tell Eddie? she closed her eyes. Shespent most of her break and lunch period in the rest room, brushing her hair and worrying. On Frid

    59、ay she stayed home toavoid Eddie. She told her mother she wanted to go shopping tobuy her a gift for her birthday, which was the next week. Actually, she wanted to buy a Nike jacket with her savings at Fashion Fair.Paragraph 1:Mom drove Lorena to Fashion Fair and left, asking her not to waste money.

    60、_Paragraph 2:Lorena was about to leave when she saw Eddie in his Nike jacket._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A.1.答案:C解析:推理判断题。根据第一段中“The Summer Scholars Program provided by Polyphony Company is an 8-week online pro-gram for 9th-12th grade high school students.(复调公司提供的暑期奖学金项目是一个为期8周的在线项目,面向9-12年级的高中生)”可推知,高中生最有可能

    61、被这篇文章所吸引。故选C。2.答案:A解析:细节理解题。根据Week 1部分中“Cooperate with other learners on one poetry submission.(与其他学习者合作提交一篇诗歌)”可知,学习者在第一周将与他人合作提交诗歌。故选A。3.答案:A解析:细节理解题。根据“We expect learners will advance their literary skills while doing meaningful work. Specific learning goals include: methods to approach poetry, f

    62、iction, and creative nonfiction; practice using literary devices to interpret and analyze submissions and give editorial feedback.(我们期望学习者在做有意义的工作的同时提高他们的文学技能。具体的学习目标包括:学习诗歌、小说和创造性非小说类作品的方法;练习使用文学手段来解释和分析投稿,并给出编辑反馈)”可知,学习者完成课程后可以掌握文学编辑的各项技能。故选A。B.答案:1-4.CDBA解析:1.细节理解题。根据第一段中的My parents left because

    63、they had been running fever for several days and they were showing other symptoms of COVID-19. It was the 9th day of Wuhan lockdown starting on January 23.可知,“我”的父母离开了,因为他们已经发烧好几天了,而且还出现了COVID-19的其他症状。这是武汉自1月23日起实施的第9天封锁。由此可知,作者的父母是1月31日离开她去医院的。故选C项。2.词义猜测题。根据第二段画线部分前的All the evidence suggest that i

    64、t can be merciless to older people和画线部分后的whether we would ever take family photos, which my parents and I had talked about during the Spring Festival holiday可知,“我”想知道“我”的父母是否能成功。也就是是否能“幸存”于这次疫情。所以画线部分的意思是“幸存”。故选D项。3.细节理解题。根据倒数第二段中的Most of the patients were really understanding, but of course there w

    65、ere those who were not, and complained loudly, but all the doctors and nurses tried their best to deal with it in a calming way.可知,大多数病人都很理解,当然也有不理解的,大声抱怨,但所有的医生和护士都尽力冷静地处理。由此可知,大多数病人理解医生和护士。故选B项。4.推理判断题。根据最后一段When the quarantine was over, every patient effusively thanked the workers for what they h

    66、ad done, but the answer they received was exactly the same: Thats what were here for.可知,隔离结束后,每个病人都热情地感谢工作人员所做的一切,但他们得到的回答却是完全一样的:“这就是我们来这里的目的。”由此可知,作者觉得医务人员是“令人敬佩的”。故选A项。 C.答案:1-4 BDCD解析:1.细节理解题。根据第一段最后两句I was so excited to start a new chapter of my life. I had totally packed two weeks before it wa

    67、s time to leave.(我很兴奋能开始我人生的新篇章。出发前两周我已经收拾好了行李)可知,去上大学前的两周,作者已经等不及要去上大学了。2.细节理解题。根据第二段中I was so homesick and I didnt know how to deal with my broken heart.(我很想家,我不知道如何处理我的悲伤)可知,作者在大学学习之初的问题是想家。3.词义猜测题。根据上文I was so homesick and I didnt know how to deal with my broken heart.可知,作者起初很想家,因此为了转移自己的注意力,作者开

    68、始专心致志地学习,申请了一大堆工作。故画线短语意思为转移注意力。4.推理判断题。根据文章最后一句Thats why I want to share my storyto help other students feel less lonely.(那就是为什么我想分享我的故事来帮助其他学生感觉不那么孤独)可知,作者写这篇文章的主要目的是帮助孤独的大学生。 D.答案:1-4.BBCC解析:1.细节理解题。由第一段最后一句Embarrassingly, I have also realised just how much money Ive squandered on the pubs, resta

    69、urants and mindless shopping.可知,作者意识到她在酒吧和餐馆以及盲目购物的过程中浪费了很多钱,A项、C项和D项的内容均在句中提到,只有B项没有提及,故选B。2.细节理解题。由第二段第三句Giving up spending for a year was an extreme approach, but I wanted to taste extreme frugality(节俭), shake up my spending patterns and overpay my mortgage(按揭) instead of shopping.可知,作者一年不支出的目的是体

    70、会极端节俭,彻底调整原来的消费模式,多付按揭贷款,故选B。3.细节理解题。由第四段第三句Living in London I have a wealth of free cultural activities on my doorstep and Ive been to more art exhibitions this year than ever before.可知,作者在伦敦参加了更多免费的文化活动,例如艺术展览,故选C。4.推理判断题。由最后一段可知,作者在这一年中获得了自信和技能,做了很多事情,遇到了很多可爱的人,故选C项“它是有益处的”。 第二节答案:GBCFE解析:本文是一篇说明

    71、文,主题语境为人与社会。文章介绍了在评估青少年的焦虑时,需要考虑的四个问题。 由此空后句Here are four questions to consider when assessing your teenagers anxiety.可知,后文将会通过四个方面的描述来评估青少年是否焦虑。G项(但知道你的孩子是情绪化还是抑郁,可以挽救你的孩子的生命)符合语境,故选G。本段谈到了青少年睡眠的时间。B项(你的孩子是不是睡得太多了?)符合本段主旨,B项正确。前句意为:你的孩子胃口和体重的大变化可能是抑郁症的症状。后句意为:因此,如果是这样的话,去看看你孩子的儿科医生吧。由此可知,医生可以帮助确定孩子

    72、是否病了,选项C符合语境。故选C。前文谈到要注意孩子独处的情况,后文建议父母鼓励孩子发展面对面的友谊关系,选项F(和你的孩子谈论为什么他们不想花时间和朋友、家人在一起)符合语境。故选F。由前文可知,父母对于孩子提高自尊心方面发挥着重要作用,要给予孩子真诚的表扬、支持。选项E符合语境。故选E。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.DCADA; 6-10.BDCDC; 11-15.BABCA解析:1.考查副词词义辨析。句意:当我们等公共汽车时,我只是紧紧地握住他的手,但仍然无法消除我明显的恐惧和焦虑的感觉。calmly冷静地;gently温柔地;sincerely真诚地;firmly紧紧地。通

    73、过下文it still couldnt remove my clear sense of fear and anxiety可知,作者第一天上学非常紧张,所以这时紧紧地牵着父亲的手。故选D。2.考查动词短语辨析。句意:在一所没有朋友、没有熟悉的老师和同学的学校里,我不得不适应这种新环境的时刻终于到来了。call on号召;engage in参与;adapt to适应;learn from向学习。根据上文I remember my first day to go to a new school in the 2nd grade.以及this new environment at a school

    74、where I had no friends可知,作者是第一天到这个新学校上学,在学校里没有认识的人,所以不得不去适应新环境。故选C。3.考查形容词词义辨析。familiar熟悉的;normal正常的;motivated有积极性的;strict严格的。根据上文this new environment at a school可知,这个学校对于作者来说是全新的,所以里面没有熟悉的老师和同学。故此题选A。4.考查名词词义辨析。句意:一切似乎充满了挑战。fantasy幻想;energy能量;hope希望;challenge挑战。根据上文my clear sense of fear and anxiet

    75、y以及this new environment at a school可知,作者对于新环境感到十分害怕和担忧,所以作者感觉充满挑战。故选D。5.考查动词词义辨析。句意:我转过身来向我父亲挥手。wave挥动;go走;listen听;point指出。根据上文The school bus pulled up.可知,校车到站了,作者要离开父亲去学校了,所以要挥手和父亲告别。故选A。6.考查名词词义辨析。句意:当我登上公共汽车时,我的悲伤继续增长,我再次转过身来,向我的父亲做了一个告别的手势。ambition野心;sadness悲伤;curiosity好奇心;shock震惊。根据下文I turned a

    76、round once again to make a farewell gesture to my dad可知,作者再次转过身来和父亲告别,由此可知作者非常舍不得父亲,心里十分难过。故选B。7.考查动词词义辨析。句意:当公共汽车开走时,我忍不住哭了起来。blame责备;think思考;jump跳跃;cry哭泣。根据下文my father had seen me crying可知,作者一离开父亲就难过地哭了起来。故选D。8.考查形容词词义辨析。句意:由于孤独,我在教室里很不活跃。ashamed羞愧的;puzzled困惑的;inactive不活跃的;excited激动的。根据上文Being lon

    77、ely可知,作者在学校非常孤独,所以很不活跃。故选C。9.考查名词词义辨析。句意:令我惊讶的是,他就在那儿!embarrassment尴尬;regret后悔;amusement娱乐;surprise吃惊。根据上文“I really expected to see his kind figure可知,作者非常期待在窗外看到自己的父亲。所以当作者看到父亲在窗外时,感到大吃一惊。故选D。10.考查动词词义辨析。句意:他站在那里,做了个心的形状安慰我,用口形不出声地对我说:“一切都会好起来的。approve赞成;instruct指导;comfort安慰;praise表扬。根据父亲所说的内容Everyt

    78、hing will be okay可知,父亲是在安慰作者。故选C。11.考查形容词词义辨析。句意:我不知道我父亲看到我哭了所以他跟着校车。important重要的;unknown未知的;strange奇怪的;common常见的。根据上文I really expected to see his kind figure可知,作者想看到父亲,由此推断出作者对父亲所做的一切都不知道。故选B。12.考查动词词义辨析。句意见上一题。follow跟随;stop停止;transform变形;control控制。根据上文my father had seen me crying以及下文He wanted to m

    79、ake sure that I would get and stay there _ and that my first day wouldnt worry him可知,父亲在看到作者哭泣后非常担心,于是就跟着校车到学校来安慰作者。故选A。13.考查副词词义辨析。句意:他想确保我能安全到达并待在那里,确保我的第一天不会让他担心。quietly安静地;safely安全地;nervously紧张地;freely自由地。根据下文my first day wouldnt worry him可知,父亲担心孩子在新学校的第一天,所以父亲选择到学校看看孩子是否安全到达并待在那里。故选B。14.考查名词词义辨

    80、析。句意:在他的照顾下,我现在在普林斯顿大学学习。education教育;understanding理解;care照顾;advice建议。根据上文父亲对作者所做的一切可知,父亲十分关心并且照顾孩子。故选C。15.考查动词词义辨析。句意:今天是父亲节,我想说的是爱不是改变彼此,而是支持彼此。support支持;judge判断;warn警告;train训练。根据上文I want to say that love is not about changing each other以及父亲对作者所做的一切可知,作者认为爱并不是改变彼此,而是要支持彼此。故选A。第二节答案:things; yourself

    81、 ; correctly ; growing; that; Different ; a; to get; in ; were 解析:这是一篇议论文。文章主要讲父母和孩子之间的关系,父母管理孩子的衣食住行同时也帮孩子做决定,但是随着孩子渐渐长大,他们有自己的想法,就会和父母产生矛盾,作者建议双方从对方的角度看待问题,多体谅理解对方。 考查名词的数。thing是可数名词,前面有hundreds of修饰,所以要用复数形式。故填things。考查代词。此处表示“你年纪还不够大去照顾自己”。故填yourself。考查副词。此处应用副词修饰动词短语make decisions。故填correctly。考

    82、查非谓语动词。此处是with的复合结构,you与grow之间是主动关系,应用现在分词作宾补。故填growing。考查定语从句。分析句式可知,此处为定语从句,修饰先行词one,设空处在从句中作主语,故填that。考查形容词。attitudes是名词,要用形容词来修饰。故填Different。考查冠词。as a result意为“结果”,是固定搭配。故填a。考查非谓语动词。分析句式可知,该句中的it是形式宾语,真正的宾语是动词不定式短语。故填to get。考查介词。keep sth. in mind意为“将某事记在心中”,是固定搭配。故填in。考查时态和主谓一致。once在这里是“曾经”的意思,所

    83、以用一般过去时,主语是they,谓语动词用were。第三部分 写作第一节答案: Hello, everyone, As senior students, we should start thinking about the future and what we want to do after graduation. As we all know, with the development of society, there are so many options available to us, but which one suits us most? Some jobs may seem

    84、very dull but are vital to society, without which people would be unable to live their daily lives, while others can appear very exciting but are actually difficult and boring, which sometimes impose huge pressure on those involved in them. Therefore, considering our future career, remember that all

    85、 jobs together help society function properly. Thank you.第二节答案:One possible version:Paragraph 1: Mom drove Lorena to Fashion Fair and left, asking her not to waste money. I must find the same jacket and give it back to Eddie because I have to live up to his faith in me, thought Lorena. She searched

    86、the whole fair for the jacket but in vain. There was no jacket exactly the same. She was trapped in a really struggling situation and was at a loss how to deal with the problem. Finally, she decided to try her luck in another market.Paragraph 2: Lorena was about to leave when she saw Eddie in his Ni

    87、ke jacket. Lorena felt desperate to explain when Eddie came forward and blamed Lorena for her irresponsibility. Please forgive me. How I regretted being so stupid to have left your jacket in the biology room! apologized Lorena, shame-faced and self-condemned. Hearing Lorenas sincere apology and knowing what she had done to make up, Eddie gave Lorena a warm hug, saying that nothing could match a friendship cherished by both sides. Then, they went to select a gift for Lorenas mother.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:UNIT1 GROWING UP ——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-552573.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1