河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省安阳市林虑中学2019-2020学年高二4月份调研考试英语试题 WORD版含解析 河南省 安阳市 中学 2019 2020 学年 月份 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南省安阳市林虑中学高二4月份调研考试英语试题第一部分 阅读理解(版权:百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMusicOpera at Music Hall: 1243 Elm Street The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discount
2、s. Phone: 241 -2742.Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 106 Elm Street, which offers several conceits from March through June. Gall 723-1182 for more information.Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September thr
3、ough May at Music Hall in summer al Riverbend.http:/www.symphony.org/honie.asp.College Conservatory Of Music (CCM): Performances are on the main campus of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quarter,
4、 CMMs Philharmonic Orchesira, and various groups of musicians presenting Baroque through modem misic. Students with I.D. cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by coiling the box office at 556-4183.http:/www.ccm. uc.edu/events/calendar.Rivebent Mus
5、ic Theater.6295 Kellogg Ave Large outdoor theater with the closest seats under cover (price difference ). Big name shows all summer long! Phone:232-6220.1. Which number should you call if you want to nee an opera ?A. 241-2742.B. 723-1182.C. 381-3300.D. 232-6220.2. When can you go to concert by Chamb
6、er Orchestra?A. February.B. May.C. AugustD. November.3. Where can students go for free performances with their I.D. cards?A. Music Hall.B. Memorial Hall.C. Patricia Cobbett Theater.D. Riverbend Music Theater.4. How is Riverbend Music Theater different from the other places?A. It has seats in the ope
7、n air.B. It gives shows all yew round.C. It offers membership discounts.D. It presents famous musical works.【答案】1. A 2. B 3. C 4. A【解析】【分析】文章是一篇广告类短文。共介绍了五个与音乐有关的活动,包括举办的地点,举办时间,活动内容和联系方式等。【详解】【小题1】细节理解题。根据“opera”定位到第一个活动,第一个活动的联系电话是241-2742,故选A。【小题2】推理判断题。根据“Chamber Orchestra1 定位到第二个活动,根据“which off
8、ers several concerts from March through June”可知,活动举办时间是3-6月,故选B。 【小题3】细节理解题。根据with their I.D. cards定位到第四个活动中的“Students with I.D. cards can attend the events for free.”,根据“usually at Patricia Cobbett Theater”可知带着身份证的学生可以去Patricia Cobbett Theater免费看表演,故选 C。 【小题4】推理判断题。根据“Riverbend Music Theatef定位到最后一个
9、活动,根据“Large outdoor theater with the closest seats”可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也是不同的,由此可知, Riverbend Music Theater的座位是在室外的;根据“all summer longr排除B;根据第一个活动排除C;根据第四个活动排除D。故选A。【点睛】推理题的解题思路:首先,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。其次,对于暗含在
10、文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。再次,在解答推理性问题时,应清楚所要解答的问题是针对某个细节进行推断,还是针对主题 思想 、作者的意图进行推断。例如小题4,根据“Riverbend Music Theatef定位到最后一个活动,根据“Large outdoor theater with the closest seats”可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也是不同的,由此可知, Riverbend Music Theater
11、的座位是在室外的;根据“all summer longr排除B;根据第一个活动排除C;根据第四个活动排除D。故选A。BAs I sit at home thinking about my upcoming ad-venture and the things I need to bring, it makes me even more excited to begin my travel. I will be making my way around the world.The first places on the list arc Andalusia and Africa in the bo
12、ok The Alchemist. I will need to pack a lot of stuff and make sure I have enough money to provide myself with food and enough to drink. The Sahara desert is always hot and requires plenty of water.Next I will head to Mexico in the book Born to Run, where I will encounter the Tarahumara Indian tribe.
13、 I will need to get into shape and do some jogging if I want to keep up with them while running. I will have to pack my running shoes, though, because the Tarahumarans have mastered the art of running on the tough land.After Mexico, my journey takes me to the Egyptian desert in the novel The Paris V
14、endetta. There I hope to help uncover an ancient conspiracy (阴谋) that goes back centuries. Just like my trip to Andalusia 91 will have to make sure I have plenty of water. Packing the Camelbak products seems like the best idea, so I will have water on hand at all times. I expect this adventure to be
15、 quite interesting, and I am very excited about it.Lastly, I will make my way back to America in the book Shattered: Struck Down, But Not Destroyed. This makes me feel excited because like the main character in the book, I also wanted to become a professional athlete when I was younger. For this tri
16、p, I will go with an open mind and hopefully meet some friends along the way.I am ready to embark on my adventure of traveling, and I cannot wait any longer!5. According to the passage, the Tarahumara Indian tribe .A. settles in AfricaB. lives in a desertC. is good at runningD. needs running shoes6.
17、 The Camelbak products are probably made to .A. help people do jogging exerciseB. supply people with waterC. protect people from the sunD. show people the right direction7. The underlined words “embark on” in the last paragraph probably mean “ ”.A. startB. prepareC. finishD. record8. What would be t
18、he best title for the passage?A. Everyone should travel around the world.B. Traveling makes people wise,C. My traveling experience.D. My travel plan.【答案】5. C 6. B 7. A 8. D【解析】本文介绍了作者要通过阅读来走遍世界。【5题详解】C推理题。根据第三段2,3,4行I will need to get into shape and do some jogging(慢跑) if I want to keep up with them
19、. I will have to pack my running shoes, though, because the Tarahumarans have mastered the art of running on the tough land.说明这个部落擅长跑步,故C正确。【6题详解】B推理题。根据I will have to make sure I have plenty of water. Packing the Camelbak products seems like the best idea, so I will have enough on hand at all times
20、.说明这里的Camelbak应该是用来提供水的物品。故B正确。7题详解】A推理题。I am ready to embark on my adventure of traveling, and I cannot wait any longer!说明我已经准备好了要出发了,已经迫不及待了。故A正确。【8题详解】D主旨大意题。根据第一段As I sit at home thinking about my upcoming ad-venture and the things I need to bring, it makes me even more excited to begin my trave
21、l. I will be making my way around the world.和最后一段I am ready to embark on my adventure of traveling, and I cannot wait any longer!可知,本文介绍作者的旅游计划。故选D。【名师点睛】本文测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。CYou might think that “global w
22、arming” means nothing more than a rise in the worlds temperature. But, rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation (撤离) of an island nationthe citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.During the 20th century, sea level rose 812 inches. As a result, Tuvalu has exp
23、erienced lowland flooding of salt water which has polluted the countrys drinking water.Paani Laupepa, a Tuvaluan government official, reported to the Earth Policy Institute that the nation suffered an unusually high number of fierce storms in the past ten years. Many scientists connect higher surfac
24、e water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions, which are a
25、 main cause of global warming. “By refusing to sign the agreements the US has effectively taken away the freedom of future generations of Tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years,” Laupepa told the BBC.Tuvalu has asked Australia and New Zealand to allow the gradual
26、 move of its people to both countries, Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的) to rising sea levels. Maumoon Gayoon, president of the Maldives, told the United Nations that global warming has made his country of 311,000 an “endangered nation”.9. The text is mainly about .A. rapid c
27、hanges in earths temperatureB. bad effects of global warmingC. moving of a country to a new placeD. reasons for lowland flooding10. According to scientists t the direct cause of more and fiercer storms is .A. greenhouse gas emissions in industrialized nationsB. higher surface water temperatures of t
28、he seaC. continuous global warmingD. rising sea levels11. Laupepa was not satisfied with the United States because it did not .A. agree to reduce its greenhouse gas emissionsB. sign an agreement with TuvaluC. allow Tuvaluans to move to the USD believe the problems facing Tuvalu were real12. The coun
29、try whose situation is similar to that of Tuvalu is .A. AustraliaB. New ZealandC. the MaldivesD. the United States【答案】9. C 10. B 11. A 12. C【解析】试题分析:本文主要讲述的是全球变暖导致海平面上升,让一些海洋中的岛国深受其害。呼吁我们对此采取措施。【9题详解】B 主旨大意题。根据文章第一段You might think that “global warming” means nothing more than a rise in the worlds te
30、mperature But rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation(撤离)of an island nationthe citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.说明全球变暖不仅仅是稳定升高;而且海平面的上升更是让很多的岛国都遇见了很大的困难,故B项正确。【10题详解】B 细节题。根据第三段最后2行Many scientists connect higher surface water temperatures resulting f
31、rom global warming to greater and more damaging storms.说明表层海水的稳定升高是主要的问题,故B正确。【11题详解】A 细节题。根据第四段前4行Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions(
32、导致温室效应的气体排放),which are a main cause of global warming .说明他对美国政府不满意的原因是美国拒绝签署京都协议。故A正确。【12题详解】C 细节题。根据文章最后一段Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的)to rising sea levels .Maumoon Gayoon ,president of the Maldives ,told the United Nations that global warming has made his country of 311
33、,000 an “endangered nation”.说明Maldives这个国家和Tuvalu遇见了相似的难题。故C项正确。考点:考查环境保护类短文阅读点评:本文主要讲述的是全球变暖的影响。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。DA ban on smoking in public places
34、has come into force in Chinahome to a third of the worlds smokers.The move is aimed at controlling the number of deaths from smoking-related diseases*running at a million a year.But the rules have been criticized, because they do not include punishments for those who choose to ignore them.Many busin
35、ess owners hate rules that force them to ban smoking on their premises (经营场所) because many customers do not like the rules and complain.The rules do not allow smoking in places like restaurants, hotels, railway stations or theatres, but not at the office.Employers have a duty to warn staff off the d
36、angers of smoking but do not have to forbid them from lighting up at their desks.Shanghai introduced similar rules a year ago, but people do not seem to take much notice of them. Often you find people smoking at the next table while you are eating your meal or having a drink in a bar. The problem is
37、 that the rules do not include punishments for businesses or individuals who ignore them.It appears that many Chinese people are unaware of the dangers of smoking. Research suggests that only one in four knows the harm cigarettes of second-hand smoking can cause.Officials say they have to try to per
38、suade people not to smoke to reduce the numbers dying from smoking-related diseases.At the same time the government makes a lot of money from the sales of cigarettes by the state- owned firm that makes and sells all tobacco products throughout the country.13. The number of smokers in China makes up
39、about of the worlds smokers.A. 66%B. 44%C. 33%D. 55%14. We can replace the underlined part in the passage with .A. are concerned aboutB. are curious aboutC. dont knowD. dont care15. 1f the government wants to ban smoking in public places, .A. only rely on educating peopleB. take more effective measu
40、resC. do punish those who ignore the rulesD. let people know more about the dangers of smoking【答案】13. C 14. C 15. C【解析】在中国,吸烟者的数量约占世界烟民的33%。研究表明,只有四分之一的人知道二手烟会造成的危害。【13题详解】C推理判断题。根据第一段A ban on smoking in public places has come into force in Chinahome to a third of the worlds smokers.可知,在中国,吸烟者的数量约占世
41、界烟民的33%。故选C。【14题详解】C词义猜测题。根据倒数第二段第二句Research suggests that only one in four knows the harm cigarettes of second-hand smoking can cause. 研究表明,只有四分之一的人知道二手烟会造成的危害。可知,It appears that many Chinese people are unaware of the dangers of smoking. 似乎很多中国人都are unaware of吸烟的危害。由此推知划线意思是“不知道”,故选C。【15题详解】C推理判断题。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-552680.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
