2022版高考英语一轮复习 2 健康的生活方式、积极的生活态度(1)课时提能练(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 健康的生活方式、积极的生活态度1课时提能练含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 健康 生活方式 积极 生活 态度 课时 提能练 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二).阅读理解A(济宁市2020年高考模拟考试)Physical activity calorie equivalent (相等的东西) (PACE) labels could improve on labels that identify only calories and the nutrient content, according to a new scientific review.Under the proposed system, a small bar of chocolate would carry a label informing consumers that
2、 it would take 23 minutes of running or 46 minutes of walking to burn off the 230 calories it contains.The largescale application of PACE labels could, on average, cut calorie consumption by up to 200 calories per person per day, according to researchers.Amanda Daley, lead researcher from Loughborou
3、gh University,said that PACE labels would present the information in a more accessible way to consumers than the existing calorie and nutrient content labels.She told CNN that the current labeling system “hasnt made a huge difference to obesity in the UK”She and her team looked at data from 14 studi
4、es that examined the effectiveness of PACE labeling in reducing calorie consumption.Researchers caution that the number of studies included in the review was small, and most took place in controlled environments rather than realworld settings, but still conclude that PACE labeling is worth trying.A
5、reduction of about 100 calories per day, combined with a sustained increase in physical activity, could reduce obesity rates, according to Daley.She called PACE a “really simple and really straightforward” strategy, and suggested it could be used on food and drink packaging, supermarket labels and r
6、estaurant menus.However, Nichola LudlamRaine,a registered dietitian and spokesperson for the British Dietetic Association, flagged some issues with PACE labels.LudlamRaine said PACE “could be extremely problematic” for those with eating disorders as it suggests that food needs to be “burnt off”It al
7、so promotes the idea that calories,rather than nutrients, are the main consideration when it comes to food, she added.“Remember, you cannot outrun a bad diet,” said LudlamRaine, explaining that exercising doesnt mean you can live off chocolate and fizzy drinks.【语篇解读】本文属于说明文。PACE标签能够以一种更易懂的方式展示食物的卡路里
8、和营养含量,大规模应用PACE标签,或可减少人们的热量摄入。1What does Daley think of the existing labeling system?AIt contains physical activity calories.BIt affects calorie consumption greatly.CIts not effective enough against obesity.DIt can be widely applied to other fields.C细节理解题。根据第三段中的“She told CNN that the current labeli
9、ng systemhasnt made a huge difference to obesity in the UK”可知,Amanda Daley认为现在的标签体系并没有对英国的肥胖问题产生巨大的影响,即不能足够有效地解决肥胖问题。2What does the underlined word “flagged” in Paragraph 5 mean?APointed out.BLeft out.CObjected to.DJumped at.A词义猜测题。根据画线词后的“LudlamRaine said PACE could be extremely problematic for tho
10、se with eating disorders as it suggests that food needs to beburnt off”可知,LudlamRaine讲到了PACE标签对于那些饮食失调的人来说存在的问题,故画线词所在句应表示她指出或提到一些有关PACE标签的问题,故选A项。point out“指出;指明”。leave out“遗漏,不包括”;object to“反对,不赞成”;jump at“迫不及待地接受”。3What can be inferred from LudlamRaines words?APACE labeling causes eating disorder
11、s.BCalories matter more than nutrients.CHaving a good diet is more important.DTaking exercise is not necessary at all.C推理判断题。根据最后一段中的“Remember,you cannot outrun a bad diet, said LudlamRaine,explaining that exercising doesnt mean you can live off chocolate and fizzy drinks.”可知,有一个好的饮食习惯很重要。4Which sec
12、tion of a magazine is the text likely from?AFashion.BHealth.CSports.DTechnology.B文章出处题。文章主要介绍了有助于减少消费者每天的卡路里摄入量的PACE标签,并在最后提到好的饮食习惯的必要性,故文章话题应属于“健康”这一范畴,最可能在杂志的健康版块出现。B(河北省石家庄二中2020届高三教学质量检测)Can snacking be a key element of a healthy lifestyle? If your first response is “No!”, heres a chance to upda
13、te your opinions.Some of us were raised with the advice of “Never eat between meals.”, which can protect our teeth from sweets.Yet there can be significant advantages of snacking on healthy foods.Researchers have found that eating frequent minimeals offers health benefits.Dr.David Jenkins and collea
14、gues at the University of Toronto have reported some remarkable advantages.In one study, participants were randomly divided into two groups and both groups were given the same type and amount of food over a twoweek period.One group consumed three meals a day.For those having a “Nibbling Diet”, food
15、was divided into 17 minimeals a day.After two weeks, the nibblers had reduced their blood cholesterol (胆固醇) levels by more than 15 percent.Cortisol (皮质醇), a stress indicator, was reduced by 17 percent.Average serum insulin (血清胰岛素) levels of nibblers were reduced by 28 percent.With less insulin, the
16、body is less likely to convert loads of calories into body fat.Also, you may think eating concentrated sources of fat or sugar (or both) will pack the weight into your body.However, see below for some examples of healthy snacks:Nuts are high in fat so keep portions moderate.However, the fat comes wi
17、th a wealth of minerals and protective substances.For growing youngsters, highenergy adults, athletes and those who have difficulty maintaining their weight, nuts are a great solution.Dried fruits (raisins, currants, apricots) help you stock up on iron.If you tend to feel cold in winter, keep raisin
18、s handy.When your blood sugar drops, youll have an instant remedy.Fresh fruit is also a great choice.【语篇解读】本文是一篇议论文,很多人从小就被教导“两餐之间不要吃东西”,然而,研究人员发现,经常吃健康的零食对身体有很大的益处。5Why does the author propose a question at the beginning of the passage?ATo raise the readers awareness of refusing snacks.BTo arouse t
19、he readers interest in the topic.CTo show the significance of healthy lifestyles.DTo emphasize the importance of eating snacks.B推理判断题。根据第一段中的“Can snacking be a key element of a healthy lifestyle?If your first response isNo!,heres a chance to update your opinions.”和下文介绍的经常吃健康零食的好处可知,文章开头的问题是为了引起读者对该话
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553003.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级下册语文习题课件-5 雷锋叔叔 你在哪里∣人教部编版(2016) (共9张PPT).ppt
