2022版高考英语一轮复习 提能练(二十七)Unit 2 Poems(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 提能练二十七Unit Poems含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 十七 Unit Poems 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 2Poems.阅读理解A(2020潍坊市高考模拟)Mom and I were putting the finishing touches to dinner,and my little niece Jessica came in to set the table. Instead of going to the dish cabinet,she went to the pantry where there was a stack of old,mismatched dinner plates on the bottom shelf.When she had set all six
2、plates,she stood back and sighed,“Oh,Grandma,your plates are so beautiful. Ours are all alike! ” We had a good laugh about her innocent remark,but as I think back to all those years ago,I believe she was right. Those plates were beautiful.Mom worked for the local Council on Aging as a housekeeper.Sh
3、e did many of the little things that allowed elderly people to stay in their own homes. Most of her clients got Meals on Wheels,a service in the 1970s. They received a hot lunch and a cold snack to have later in the evening. This is really not very much food. Every evening Mom would make togo meals
4、on these mismatched plates covered with aluminum foil,and then deliver them to the people who she knew didnt get enough to eat.It was about ten years before microwave ovens became common,so it was important that the food be on a plate that could be reheated in a regular oven. Instead of a cold sandw
5、ich and macaroni salad,Moms clients dined on Beef Manhattans,panfried chicken or meatloaf,along with veggies and a piece of pie or cake. Mom and Dad did this even after Mom left her job,and Mom continued after Dads death until all her former clients had either passed away or moved out.When I was cle
6、aning out Moms house after her death,I kept one as a souvenir(纪念品). That plate is a sweet reminder of the lessons of generosity and caring for ones neighbors that were modeled for me by my parents.语篇解读这是一篇记叙文。作者由家中陈旧的盘子回忆到母亲曾经的无私助人。这些盘子对作者来说有特殊的意义,它们提醒作者要慷慨、关爱邻居。1Why did the author think those plate
7、s beautiful?AThey were not all alike.BThey were little Jessicas pride.CThey were collected from different places.DThey were symbols of the parents kindness.D 考查推理判断。第二段提到“but as I think back to all those years ago,I believe she was right. Those plates were beautiful”,最后一段中的“That plate is a sweet rem
8、inder of the lessons of generosity and caring for ones neighbors that were modeled for me by my parents”说明了盘子蕴含的特殊意义,由此可知,作者认为那些盘子很漂亮是因为它们是父母慷慨和善良的象征。2What did the authors mother do to earn a living in the 1970s?AShe worked as a housewife.BShe ran Meals on Wheels.CShe delivered food to houses.DShe d
9、id housework for the old.D 考查细节理解。本题问的是在二十世纪七十年代作者的母亲是如何谋生的。根据第三段中的“Mom worked.as a housekeeper.She did many of the little things that allowed elderly people to stay in their own homes”可知,作者的母亲是管家,她是靠为老年人做家务来谋生的,故选D项。3Why did the authors mother make to go meals?AIt was her job.BShe was good at cooki
10、ng.CShe wanted to help beyond her duty.DHer family didnt have enough to eat.C 考查推理判断。本题问的是作者的母亲为什么做外带食物。根据第三段中的“They received a hot lunch. Every evening Mom would make to go meals on these mismatched plates covered with aluminum foil,and then deliver them to the people who she knew didnt get enough
11、to eat”和最后一段中的“generosity and caring for ones neighbors”可知,母亲做外带食物并送去给那些吃不饱的人,虽然这超出了她本身的职责范围,但她想帮助他们,故选C项。4What is the best title for the text?APlates of SympathyBA Precious SouvenirCServices for the Senior DA Kindhearted MotherA 考查标题判断。本文由作者的侄女夸赞作者母亲的盘子漂亮开始叙述这些盘子的用途及背后的故事。虽然这些盘子很陈旧、很不匹配,但作者认为它们很漂亮,
12、这是作者赋予它们的特殊意义,因为盘子代表着父母对邻居的慷慨和关心,为后辈作出了榜样。盘子贯穿文章始终,故A项作文章标题最佳。B(2020贵州普通高等学校招生适应性测试)The shadow play is a typical traditional entertainment that has survived and thrived over the centuries.It is taken as an earliest ancestor of modern cinema.Legend has it that more than 2,000 years ago,Emperor Wu of
13、Han was very depressed about the death of his favorite concubine(妃子). To help him get over his sadness,a minister made a puppet out of cotton and silk in the likeness of the concubine and projected its shadow on a curtain for the emperor to see. The show brought the emperor some comfort. He somehow
14、believed the shadow was his lovers spirit. This is thought to be the beginning of the shadow play.One mouth tells stories of thousands of years; a pair of hands operate millions of soldiers. This is how the shadow puppeteer works. Nicknamed “ the business of the five”,a shadow play group is made up
15、of five people. One operates the puppets,one plays a suona and a yueqin,one plays the banhu,one is in charge of percussion(打击乐器) instruments,and one sings.During performances. “ actors” are held close to a white curtain with their colored shadows cast on it by a strong light from behind. The operato
16、r plays five puppets at the same time,each of which has three threads. Ten fingers handle fifteen threads.Moved by guiding sticks,the puppets play roles with musical accompaniment.The popularity of the shadow play in some way lies in the equipment being light and easy to carry,the small number of pe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553195.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
小学数学教研主持词.pdf
