2022版高考英语一轮复习 提能练(二十四)Unit 4 Making the news(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 提能练二十四Unit Making the news含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 提能练 十四 Unit news 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 4Making the news.阅读理解A (2020滨州市名校联合第三次质量检测)Although social media allow us to become more connected to other people than at any time in history,a new study suggests that many Americans feel lonelier than ever before,which is weakening the nations mental and physical health.The study conducted by
2、 the health insurer Cigna,found widespread loneliness,with nearly half of Americans reporting they feel alone,or left out at least some of the time.The nations 75 million millennials( ages 2337 ) and Generation Z adults( ages 1822) are lonelier than older generations.Besides,54% of people surveyed s
3、aid they feel no one knows them well,and four in 10 reported they “lack companionship”,their “relationships arent meaningful” and they “are isolated(孤立的) from others”Douglas Nemecek,MD,Cignas chief medical officer for Behavioral Health,said the findings of the study suggest that the problem has beco
4、me common,equaling the risks caused by tobacco and the nations everexpanding waistline.“Loneliness has the same influence on health as smoking 15 cigarettes a day,while obesity(肥胖) less than 10 cigarettes a day,” he said in releasing the report.Nemeceks comments tallied_with those of other leading p
5、ublic health specialists,including former Surgeon General Vivek HMurthy,MD,who said loneliness should be targeted in public health campaigns like those designed to fight against smoking and obesity.“During my years caring for patients,the worst disease I saw was not heart disease or diabetes;it was
6、loneliness,” Murthy said in a recent cover story in the Harvard Business Review.The new report,produced in Cignas partnership with the polling company Ipsos,is based on an online survey of more than 20,000 US adults using the wellregarded UCLA Loneliness Scale to see how widespread loneliness is in
7、America.语篇解读本文是说明文,主题语境是“人与社会”。文章介绍了一项研究的结果:尽管社交媒体让我们比历史上任何时候都更能与他人建立起联系,但许多美国人感到比以往任何时候都更加孤独。1What does the study conducted by Cigna find?AOlder Americans feel much lonelier.BSocial media do people more harm than good.CPeople become more connected to each other.DSocial media increase levels of Amer
8、icans loneliness.D考查细节理解。根据第一段中的“a new study suggests that many Americans feel lonelier than ever before”可知,新的研究发现社交媒体让美国人变得更加孤独。2Which opinion might Douglas Nemecek support?ALoneliness is not so harmful as smoking.BLoneliness is taken seriously by the public.CLoneliness is more dangerous than obesi
9、ty.DLoneliness is targeted in public health campaigns.C考查推理判断。根据第三段中的“Loneliness has the same influence on health as smoking 15 cigarettes a day,while obesity(肥胖)less than 10 cigarettes a day”可知,孤独对健康的影响相当于每天吸15支烟的影响,而肥胖对健康的影响相当于每天吸不到10支烟的影响。由此可推知,孤独比肥胖更危险。3What does the underlined phrase “tallied w
10、ith” mean in Paragraph 4?AAgreed with. BVaried with.CContradicted. DInspired.A考查词义猜测。根据上文提到的Nemecek的言论和下文中的“those of other leading public health specialists.loneliness should be targeted in public health campaigns like those designed to fight against smoking and obesity”“the worst disease I saw was
11、not heart disease or diabetes;it was loneliness”可知,此处表示Nemecek的言论与其他一些健康专家的言论是一致的,故选A。4What is the purpose of the text?ATo discuss health problems.BTo present findings of a recent study.CTo warn people about social media use.DTo show threats to Americans health.B考查写作目的。根据文章内容尤其是文章首尾两段的呼应可知,本文主要介绍了一项
12、新研究的结果:尽管社交媒体使得人们更易与他人产生联系,但许多美国人却感到比以往任何时候都孤独。故选B。B (2020山西省六校高三第一次阶段测试)More than half of working Africans have jobs in agriculture,but inadequate tools and a lack of investment have left the continents mostly small farms struggling to feed a growing population.Now,a wave of technological solutions
13、 is aiming to help.Esther Usman,from Kaduna State,Northwest Nigeria,has been growing corn since she was 17,when she dropped out of school to support her family after her fathers death.Two decades on,she was struggling.She often lay awake at night worrying about how to feed and educate her children.A
14、t times,money ran so low that she was forced to sell her crop for a bit.“If my farm was affected by pests,I could only afford to buy a small amount of pesticide,which was usually not effective.And corn in storage is often lost to moisture(潮气) and pests,which is a big problem,” says Usman,now 38.In 2
15、017,Usman joined Babban Gona,a social enterprise that acts as a farmers partner and offers farmers credit,training and other support.It was launched in 2012 with 102 farmers,and now works with 20,000.Field officers employed by Babban Gona photograph its farmers fields.An app reviews the photos,evalu
16、ating the germination(发芽) rate and seeing if the soil needs nutrients based on leaf colors.The field officers step in to warn farmers of any problems they find and advise on possible solutions.Some farmers have increased their yields(产量) by 50 percent.Once the corn is harvested,Babban Gona stores it
17、 in sealed containers and aims to sell it at the right time to maximize the farmers profits.The payments Usman receives from Babban Gona allow her to invest in a cow,to buy new clothes for her family,and to build a house.语篇解读文章以Esther Usman为例介绍了非洲农民在科技的帮助下生活状况得以改善的情况。5What can Usman be described in
18、her early life?AActive but unskilled.BResponsible and wise.CHardworking but penniless.DPained and unambitious.C考查推理判断。根据第二段内容可推断,Usman在早年间虽然努力工作但过着贫穷的生活。6What was the challenge for Usman after harvesting corn?ASelling it.BReserving it.CKilling pests on the farm.DFeeding and educating her children.B考
19、查细节理解。根据第三段中的“And corn in storage is often lost to moisture(潮气) and pests,which is a big problem”可知,Usman说储藏中的玉米经常会因为潮气和害虫而坏掉,因此对她来说收完玉米后的储存是个问题,即储存玉米是一个挑战。故答案为B。7How do the field officers work in Babban Gona?AThey evaluate the photos of crops.BThey lend money to needy farmers.CThey send photos take
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553204.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
