2022版高考英语一轮复习 练案25 必修5 Module 1 British and American English练习(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 练案25 必修5 Module British and American English练习含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 25 必修 English 练习
- 资源描述:
-
1、必修五Module 1British and American English.完形填空(2021重庆市质量调研抽测)After studying Mandarin (普通话) at a university in London, I decided to further develop my language skills in Beijing.My choice of 1.C was Hutong School Beijing.Hutong School Beijing not only 2.D language classes but also helps with accommodat
2、ion, visas, and anything you could 3.A need help with.They also organize 4.C events, which is nice when youre living somewhere you dont actually 5.B anyone.After a 10hour flight, I 6.B early in morning.I 7.D up my suitcase, made my way to the exit and met the Hutong School Beijing representative.He
3、took me to my 8.C , which was located in Dongzhimen, a really nice and 9.D location, only 2 stops to Tiananmen Square.However the apartment was not quite as “nice” as 10.A on the website.And I just had two 11.B : a German guy who would be there for four months learning 12.A , and a Spanish guy who w
4、orks for Hutong School Beijing.After 13.C in, the representative took me to 14.A with the local police, which you need to do as a “resident”Then, he took me to Hutong School Beijing to 15.D a level assessment, arrange my 16.B and take me to meet my teachers.The school is, well, 17.D of what one woul
5、d expect or is implied by the 18.A not actually located in the hutongs,but located on the 15th floor of a skyscraper.Obviously it was less charming but it did 19.C for great views.There, I had a 2hour private class every day and my teachers were just lovely.Being in China and constantly being comple
6、tely 20.B in Chinese improved my Mandarin so much.文章大意:本文介绍了作者在伦敦学习普通话之后,初次来到北京的胡同学校学习汉语的经历和感想。1A.agencyBofficeCinstituteDclass解析:根据上文中的“After studying Mandarin (普通话) at a university in London, I decided to further develop my language skills in Beijing.”可知,作者在伦敦的大学学习普通话之后决定到北京进一步学习,因此可以推断出作者要选择一个教育机
7、构(institute)。空后的“Hutong School Beijing”也提示了作者选择了一个教育机构。故选C项。2A.servesBdesignsCoperatesDoffers解析:胡同学校不仅提供(offers)语言课程,而且帮助寻找住处、办理签证,以及帮助任何你可能(possibly)需要帮助的(地方)。由上文可知,胡同学校是作者学习语言的学校。故应提供语言课程。3A.possiblyBfrequentlyCnaturallyDhardly解析:参见上题解析。possibly“可能地”;frequently“频繁地;经常”;naturally“自然地;顺理成章地”;hardly“
8、几乎不”。故选A项。4A.culturalBacademicCsocialDfinancial解析:他们也组织社会(social)活动,当你生活在一个你确实不认识(know)任何人的地方,这是好的。social event意为“社会活动”。cultural“文化的”;academic“学术的”;social“社会的”;financial“财政的”。故选C项。5A.meetBknowClikeDrecognize解析:参见上题解析。6A.stoppedBarrivedCrestedDwaited解析:10个小时的飞行后,作者一早到达了。stop“停止”;arrive“到达”;rest“休息”;w
9、ait“等待”。故选B项。7A.putBcaughtCliftedDpicked解析:作者拿起了手提箱,走到出口,见到了胡同学校的代表。pick up意为“拿起;捡起”。8A.companyBschoolCapartmentDstation解析:根据下文中的“However, the apartment was not quite as nice as 10 on the website.”可知,此处说的是“公寓(apartment)”。故选C项。9A.quietBplainCcheapDcentral解析:根据空后的“only 2 stops to Tiananmen Square”可知,公
10、寓处于中心(central)位置。quiet“安静的”;plain“朴素的;简单的”;cheap“便宜的”;central“中心的”。故选D项。10A.presentedBexploredCsoughtDpainted解析:然而,这个公寓并不像网上展示的那样好。present“展示”;explore“探索”;seek“寻找;探寻”;paint“绘画”。故选A项。11A.teachersBroommatesCcustomersDclassmates解析:根据上文中提到的“apartment”及空后的“a German guy who would be there for four months
11、learning 12 , and a Spanish guy who works for Hutong School Beijing”可知,作者在公寓里有两个室友(roommates)。12A.ChineseBGermanCEnglishDSpanish解析:由前文可知,作者是来学习汉语的。故室友也是来学习汉语(Chinese)的。故选A项。13A.bringingBjoiningCsettlingDtaking解析:安顿下来后,这位代表带作者到当地警察局登记,这是作为住户应该做的。settle in意为“安顿下来”。故选C项。14A.registerBassociateCnegotiate
12、Dconnect解析:参见上题解析。register“登记”;associate“联想;联系”;negotiate“谈判;协商”;connect“连接;联结”。故选A项。15A.studyBpayCadaptDget解析:然后,他带作者去胡同学校接受水平评估,安排作者的日程表并且带作者去见老师。作者刚到学校,因此应该接受水平评估。study“学习”;pay“支付”;adapt“适应”;get“受到;得到”。故D项符合语境。16A.partyBscheduleCtourDreport解析:参见上题解析。party“聚会”;schedule“工作计划;日程安排”;tour“巡回演出;旅行”; re
13、port“报告”。故选B项。17A.on the wholeBby the wayCas a resultDon the contrary解析:这所学校和所期待的或者它的名字蕴含的意思正好相反,它不在胡同里,而是位于摩天大楼的第十五层。on the whole“大体上;总的来看”;by the way“顺便说一下”;as a result“结果”;on the contrary“正相反”。故选D项。18A.nameBrepresentativeCnatureDteacher解析:参见上题解析。作者认为胡同学校按照名字的字面意思应该在胡同里,而这所学校却在摩天大楼里。故选A项。19A.takeB
14、lookCmakeDlong解析:显然,它不那么迷人,但它确实利于(make for)观景。故选C项。20A.lostBinvolvedCstuckDinterested解析:身处中国并且不断地完全融入汉语(环境)大大地提高了作者的汉语水平。be lost in“全神贯注于;沉湎于”;be involved in“参与;置身于”;be stuck in“被困在中”;be interested in“对感兴趣”。故选B项。.阅读理解(2020山西省太原市高三一模)Gabriellas family immigrated to the US from Peru when she was two y
15、ears old.As a compound bilingual (双语使用者), Gabriella develops two linguistic codes at the same time, with a set of concepts, learning both English and Spanish.Her teenage brother, on the other hand, might be a coordinate bilingual, working with two sets of concepts, learning English in school, Spanis
16、h at home.Finally, Gabriellas parents are likely to be subordinate bilinguals who learned a second language by translating it into their mother tongue.Regardless of accent and pronunciation, all types of bilingual people can become fully proficient in a language.It seems that the difference may not
17、be apparent.But recently brain imaging technology has given a glimpse into how specific aspects of language learning affect the bilingual brain.Its well known that the brains left hemisphere (半球) is in charge of logical processes, while the right hemisphere is more active in emotional and social one
18、s.Language involves both types of functions.“Critical Period Theory” says children learn languages more easily because their developing brains let them use both hemispheres in language learning, while in most adults, language relies on one hemisphere, usually the left.Before the 1960s, bilingualism
19、was considered a handicap that slowed the childrens development by forcing them to spend too much energy distinguishing between languages.But a recent study did show that bilingualism may make you smarter.It does make your brain more complex, healthier, and more actively engaged, and even if you did
20、nt have the good fortune of learning a second language like a child, its never too late to do yourself a favor and make the linguistic leap from“Hello” to “Hola” “Bonjour” or “nihao” because when it comes to our brains, a little exercise can go a long way.文章大意:本文是一篇说明文。主要说明了语言学习对大脑的促进作用,其中双语学习会让大脑更复
21、杂、更健康、更活跃,从而促进大脑的发展。1Why is Gabriellas family used as the example in paragraph 1? C ATo show that the family are bilinguals.BTo explain the advantages of bilinguals.CTo illustrate the three types of bilinguals.DTo prove all ages can learn foreign languages.解析:推理判断题。根据第一段第二句“Gabriella develops two li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553235.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋三年级语文上册 第三单元检测卷习题课件 新人教版.pptx
