分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型2022版高考英语一轮复习 课时提升作业一 必修1 Unit 1 Lifestyles(含解析)北师大版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553290
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:17
  • 大小:162KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高考英语一轮复习 课时提升作业一 必修1 Unit Lifestyles含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 必修 Lifestyles 解析 北师大
    资源描述:

    1、一必修1 Unit 1Lifestyles . 阅读理解ASally Dawly is a woman from Auburn, California. Over the last three and a half years, the anti-littering woman has spent most of her free time picking up cigarette butts (烟头) from the streets of her home city. Called the “Butt Lady” by her local community, Dawly began he

    2、r mission to rid the streets of her city of cigarette butts in October, 2014. The woman looked for cigarette butts, picked them up and threw them in the trash. To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet, and earlier this month, she hit a historic milestoneo

    3、ne million cigarette butts. “I got tired of going on my walks and seeing cigarette butts everywhere, ” Sally Dawly said. “Im just shocked that I had to pick up so many. Ive ever picked up 3, 000 butts in one day, ” she said. “Dont throw away your butts; better yet, stop smoking. ”With so many cigare

    4、tte butts littering the streets, can one persons efforts really make a difference? Surprisingly, the answer seems to be yes. Soon after the Butt Lady of Auburn started her mission and word of her efforts spread, cigarette cans started appearing around bars and restaurants in the city. Members of the

    5、 local community even came out to cheer her on as she approached her one-million-butt milestone. Sally knows her citys cigarette butt littering problem wont be solved anytime soon, but she hopes her work will inspire people to at least think twice before dropping cigarette butts in the streets. She

    6、has decided to continue cleaning up after irresponsible smokers, and already has a new milestone in her sightstwo million cigarette butts. Word of the Butt Ladys efforts to keep the streets cigarette butt-free has reached neighboring communities as well, and CBS Sacramento reports that other cities

    7、have started seeking her help as well. 【文章大意】本文是一篇记叙文。在美国加利福尼亚州有这样一位“烟头女士”, 她利用业余时间捡拾烟头, 并在最近捡到了第100万个烟头! 1. Why does Sally Dawly carry a tablet with her while picking up the butts? A. To entertain the crowds. B. To monitor the smokers. C. To attract peoples attention. D. To record the number of but

    8、ts. 【解析】选D。细节理解题。由第二段中To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet一句可知为了记录自己捡到的烟头数量, the Butt Lady带了平板电脑。故选D。2. How did Sally Dawly feel when picking up cigarette butts? A. Excited but upset. B. Shocked and sorry. C. Frightened but content. D. Astonished and

    9、desperate. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段内容可知Sally很厌烦看到这么多烟头, 她对捡起来这么多数量的烟头感到震惊, 并且劝告大家最好不要吸烟。因此她的感受应该是“震惊和难过的”。故选B项。3. From the text, what can be inferred about Sally Dawly? A. She picks up nearly 3, 000 cigarette butts every day. B. She will work in other cities in California in the future. C. She has set a n

    10、ew goal of picking up two million cigarette butts. D. She picked up one million cigarette butts with members of her community. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段and already has a new milestone in her sightstwo million cigarette butts可知C项正确。【知识拓展】易错警示根据第三段. . . Ive ever picked up 3, 000 butts in one day. . . 可知A项错

    11、误; 根据最后一段可知Sally的行动影响了邻近的城市, 但并不是她要去邻近的城市工作, 故B项错误; 根据倒数第三段Members of the local community even came out to cheer her on. . . 可知D项错误。故选C。4. What is the text mainly about? A. Californias “Butt Lady”. B. Fighting against smoking. C. Californias health problems. D. Smoking problems in California. 【解析】选A

    12、。主旨大意题。本文讲了来自加利福尼亚州的一位女士在业余时间捡起了一百万个烟头, 并且获得了“烟头女士”的称号的故事, 故A项最恰当。【知识拓展】佳词积累1. mission n. 任务2. milestone n. 里程碑长难句分析Sally knows her citys cigarette butt littering problem wont be solved anytime soon, but she hopes her work will inspire people to at least think twice before dropping cigarette butts i

    13、n the streets. 分析: 本句是一个复合句。but是并列连词, 前后是分句。分句中都含有宾语从句。翻译: 萨莉知道城市乱扔烟头的问题不会很快解决。但是她希望她的工作至少能激励人们在往街道上扔烟头之前要三思。BSocial media is often a collection of highlights of peoples lives rather than a true reflection of reality. Although it can be a great tool to keep up with the lives of our friends, families

    14、 and celebrities, it can also be pretty damaging as we judge our lives in comparison to those we see online. One woman shared her experience which showed exactly why we shouldnt believe everything we see on social media. After heading to the pool, Jen watched as a young mum and her daughter entered,

    15、 dressed in swimming suits. The mum took a few selfies (自拍) with her child. Jen said the young girl then asked if they could get into the pool but was told to wait while her parent took a photo of her in front of the pool. “Mama glanced over at her but never got off the phone, ” Jen wrote. “After 10

    16、 minutes mama ended her call, and then they left the pool. I sat there thinking about what Id witnessed for a while afterwards. I imagined the photos she took being perfectly edited and posted so social media with a caption like Pool time with my girl! ”Jen then thought about another mum at home, in

    17、 a messy house, tired because shes spent her day cooking, caring, cleaning and playing with her children. “Shes going to look at that photo and she is going to compare herself to the perfect mama at the pool. Shes going to feel like a failure. Shell never know that how she spent her time that day wa

    18、s so much better in her childrens eyes than that perfect mama at the pool. ” Jen wrote. What we see on social media isnt always real. Sometimes, and often, its a complete set-up. Jen later added that she in no way intended to judge the mum for her actions or her reasons for doing it, but simply want

    19、ed to say that the edited photos we see on social media “are not a full depiction of real life”. 【文章大意】这是一篇议论文。短文通过社交媒体上的实例告诉我们社交媒体上看到的并不总是真实的。5. What can we learn about the young mum at the pool? A. She was very familiar with Jen. B. She didnt swim in the pool at all. C. She liked editing the photo

    20、s of her daughter. D. She was accompanying her daughter attentively. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中“After 10 minutes mama ended her call, and then they left the pool. ”可知, 女孩的妈妈打完电话之后她们就离开了游泳池。所以自始至终这个年轻的妈妈都没有进游泳池游泳。故选B。6. What does Jen think of the mum in a messy house? A. She does a good job as a mum. B. She

    21、 dislikes photos on social media. C. She loves exploring the true story of a photo. D. She is not so good as the “perfect mama”. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中“Shell never know that how she spent her time that day was so much better in her childrens eyes than that perfect mamaat the pool. ”可知, Jen认为在乱七八糟的房间里的妈

    22、妈永远都不会知道她所做的事情在孩子眼中比游泳池里的“完美妈妈”要好得多。所以Jen 觉得在乱七八糟的房间里的妈妈是个好妈妈。故选A。7. What does the underlined word “depiction” in the last paragraph mean? A. Description. B. Comparison. C. Imagination. D. Qualification. 【解析】选A。词义猜测题。根据最后一段中“What we see on social media isnt always real. ”可知, Jen认为我们在社交媒体上看到的被编辑过的照片并

    23、不是真实生活的描述。所以Jen后来补充说, 她绝不打算对这位妈妈的行为或她做这件事的原因做出评判, 只是想说, 我们在社交媒体上看到的编辑过的照片“并不是真实生活的完整描述”。所以画线词depiction意为“描述”。故选A。8. What does the author want to convey in the text? A. Real life depends on social media. B. Be yourself when using social media. C. Social media is affecting our real life. D. What we se

    24、e on social media doesnt reflect real life. 【解析】选D。主旨大意题。根据最后一段中“What we see on social media isnt always real. ”可知, 文章主要想表达的是我们在社交媒体上看到的并不总是真实的。故选D。. 阅读填句Cold weather during winter months may keep many people from leaving home and running in the open air. However, a new study shows that the drop in

    25、temperature is a good reason to run. 1Many people say running in winter can be difficult. Two reasons are the low temperatures and bitter winds. 2That could be because lower temperatures reduce stress on the body. When you run in cold weather, your heart rate and the bodys dehydration (脱水) levels ar

    26、e lower than in warmer conditions. 3This information comes from John Brewer, who is a professor of Applied Sport Science at St. Marys. For this study, he and other researchers put a group of people into a room they called an “environmental chamber”. The researchers then recreated summer and winter w

    27、eather conditions in the room. 4Brewer says he and his team recorded biological measurements of the runners. He says that the most important thing for people who run in cold conditions is to wear the right clothing. Wear gloves on your hands. 5And especially wear more than one layer of clothing to k

    28、eep sweat away from your skin. A. We have good reasons to run in winter. B. Wear shoes that will keep you from falling. C. Many feel nervous when running in the cold weather. D. The body needs less water on a cold day than in warm weather. E. In fact, running in cold weather helps improve ones perfo

    29、rmance. F. The test subjects were asked to run 10, 000 meters under both conditions. G. Yet many runners might find it easier than running in hot weather. 【文章大意】本文是一篇说明文。寒冷的天气会阻止很多人跑步。研究人员通过研究发现在寒冷的冬天跑步要比夏天更能够提高人们的身体机能。1. 【解析】选E。根据上文However, a new study shows that the drop in temperature is a good r

    30、eason to run. “然而, 一项新研究表明, 气温下降是跑步的绝佳时机”。E项“实际上, 在寒冷的天气中跑步有利于改善身体机能”, 切题。故选E。2. 【解析】选G。根据下文的内容“这是因为低温环境能够降低身体的压力。与温暖的环境相比, 在寒冷的天气跑步, 你的心率和身体的脱水程度更低”。可知, 冬天跑步比夏天容易。G项“然而, 还有许多跑步者发现严冬时节跑步比炎热季节更容易”, 符合题意, 故选G。3. 【解析】选D。根据上一句“与温暖的环境相比, 在寒冷的天气跑步, 你的心率和身体的脱水程度更低”。 D项“与温暖的天气相比, 寒冷的天气身体需要的水更少”, 符合题意, 故选D。4

    31、. 【解析】选F。根据上文“研究人员在房间里模拟夏天和冬天的环境”。F项“他们要求受试者在两种环境(冬天和夏天)下跑完10 000米”符合题意, 故选F。5. 【解析】选B。通读本段可知, 本段主要叙述对在寒冷环境下跑步的人来说, 最重要的是穿着。分析选项可知B项“穿上防滑鞋子以免摔倒”与其意义一致。故选B。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。In 2018, the American Cancer Society released 1. _ alarming report. It notes 20 percent of clinical(临床的)tri

    32、als fail because of insufficient patient enrollment(登记)and that 56 percent of patients 2. _ (seek)care will not have a clinical trial in their immediate area. But so far, the COVID-19 pandemic 3. _ (force)our system to start addressing significant flaws and find ways to evolve to make sure the “proc

    33、ess” helps patients. First, we need to remove geographic barriers that prevent patient 4. _ (participate)in trials. After COVID-19 struck, we had several patients concerned about their ability 5. _ (travel)to our trial site to receive care. Instead of discontinuing their trials, we were able to tran

    34、sition their study tests to a local hospital and conduct their regularly 6. _ (schedule)visits via telemedicine. A second step is improving 7. _ we connect patients with clinical trials. Historically speaking, clinical trials place a massive amount of pressure 8. _ physicians to identify qualified p

    35、atients. The process can be slow and inefficient and may result in more misses than 9. _ (hit)when it comes to finding the right patients for a study. So, enter artificial intelligence(AI). AI can improve the patient identification timeline by nearly 90 percent, and 10. _ (virtual)eliminates human d

    36、isruption and potential misses caused by pandemics or other variables. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要指出了20%的临床试验失败的原因是患者登记不足, 56%的寻求治疗的患者不会在其所在地区进行临床试验等问题, 并就这些问题提出了解决办法。1. 【解析】an。考查冠词。句意: 2018年, 美国癌症协会发布了一份令人担忧的报告。report为可数名词, 此处表示泛指, alarming发音以元音音素开头, 需用不定冠词an。故填an。2. 【解析】seeking。考查非谓语动词。句意: 报告指出, 20%的临床试验失败

    37、的原因是患者登记不足, 56%的寻求治疗的患者不会在其所在地区进行临床试验。分析句子结构, will not have为谓语动词, 空处需填非谓语动词作后置定语, patients和seek为主谓关系, 需填现在分词形式。故填seeking。3. 【解析】has forced。考查动词时态和主谓一致。句意: 但到目前为止, 新冠肺炎疫情已迫使我们的系统开始着手解决重大缺陷, 并找到改进的方法, 以确保“进程”帮助患者。根据时间状语so far可知, 此处使用现在完成时, 主语为单数名词, 谓语动词使用第三人称单数形式。故填has forced。4. 【解析】participation。考查名词

    38、。句意: 首先, 我们需要消除阻碍患者参与试验的地理障碍。patient为名词作定语, 所以这里需要用名词作宾语。故填participation。5. 【解析】to travel。考查非谓语动词。句意: 在新冠肺炎爆发后, 有几名患者担心他们是否有能力前往我们的试验地点接受治疗。名词ability后面需用动词不定式作后置定语。故填to travel。6. 【解析】scheduled。考查非谓语动词。句意: 我们没有停止他们的试验, 而是能够将他们的研究测试转移到当地的一家医院, 并通过远程医疗对他们进行定期的访问。conduct为谓语动词, 空处需填非谓语动词作定语, schedule和逻辑主

    39、语visits之间为动宾关系, 需填过去分词形式。故填scheduled。7. 【解析】how。考查宾语从句。句意: 第二步是改善我们将患者与临床试验联系起来的方式。空处引导宾语从句, 从句缺少方式状语, 需用连接副词how引导。故填how。8. 【解析】on。考查介词。句意: 从历史上讲, 临床试验给医生带来了巨大的压力, 要求他们识别出合格的患者。place pressure on. . . 为固定短语, 意为“把压力施加在上”。故填on。9. 【解析】hits。考查名词。句意: 在为研究寻找合适的患者时, 这个过程可能会缓慢而低效, 可能会导致更多的失败而不是成功。hit和misses并

    40、列, 需填名词复数形式作宾语。故填hits。10. 【解析】virtually。考查副词。句意: 人工智能可以将识别患者的时间轴提高近90%, 并在实质上消除了由流行病或其他变量造成的人为干扰和潜在漏诊。空处修饰动词eliminates, 需用副词形式。故填virtually。 . 阅读理解Depression is a mood disorder accompanied by emotional and physical symptoms that interfere with your daily life. Everyone experiences depression differen

    41、tly. Some people experience significant increases in their depression symptoms at night. Nighttime depression can also create or worsen insomnia, by keeping you awake longer or making it more difficult to fall asleep. There are a number of causes that can contribute to increased depression at night.

    42、 One commonly suggested reason for the increase is the lack of distractions (干扰). During the day, its a little easier for some peopleespecially those with mild or moderate depressionto keep themselves busy. Work, school, or social activities act as a distraction during the day. But at night, when yo

    43、u settle down to sleep, theres nothing but you and your thoughts. Researchers have looked into other things that could be increasing our nighttime depression symptoms. According to 2013 research on animals, bright lights (especially blue and white) at night can not only keep us awake, but may also i

    44、ncrease symptoms of depression. In the study, even having a TV on in a dark room increased the animals cortisol levels and created changes in their hippocampus (海马体), both of which can increase depressive symptoms. Its also thought that if your circadian rhythm (生理节律) is disrupted, your depression m

    45、ay be triggered or your symptoms could increase in severity. One 2009 study found that increased artificial light can significantly disrupt our circadian rhythm, causing or increasing mood disorders like depression. Fortunately, there are a number of ways you can cope with depression that occurs or

    46、increases in severity at night. For depression symptoms, regardless of the time of day they show up, you should maintain the treatment plan prescribed by your doctor. 【文章大意】本文是说明文。抑郁是一种情绪紊乱, 干扰你的日常生活。有些人在晚上抑郁症状明显增加。本文主要讲述了夜间抑郁, 并分析了其加剧的原因。1. What causes worsened depression at night? A. Tiredness fro

    47、m hard work. B. The blank and free brain. C. Blue and red lights. D. The complete darkness. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句“但是到了晚上, 当你安顿下来睡觉的时候, 除了你和你的思想, 什么都没有”可推知, 导致夜间抑郁恶化的原因是晚上大脑空闲下来, 故选B。2. What may be helpful to reduce nighttime depression symptoms? A. Sleeping in natural light. B. Sleeping with the TV

    48、 on. C. Using only red lights. D. Doing special research. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段第二句可知, 根据2013年对动物的研究, 夜晚明亮的灯光(尤其是蓝色和白色)不仅会让我们无法入睡, 还可能会增加抑郁的症状。根据第四段第二句“2009年的一项研究发现, 增加人造光源会严重打乱我们的昼夜规律, 导致或加剧抑郁症等情绪障碍。”可知, 夜晚明亮的灯光和人造光源都会导致或增加抑郁症状, 因此推断在自然光下睡眠有助于减轻夜晚抑郁症状。故选A。3. What can be learned from the last paragraph?

    49、 A. Depression can be controlled in some ways. B. One can completely get rid of depression. C. Only doctors have cures for depression. D. Depression in the day can be ignored. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段第一句“幸运的是, 有很多方法可以应对在夜间出现或加重的抑郁。”可推知, 通过一些方式可以控制抑郁。故选A。4. What can be the best title of the passage? A. Sl

    50、eeping DifficultyB. Emotional HealthC. Depression at NightD. Mood Controlling【解析】选C。主旨大意题。根据第一段最后两句可知, 有些人在晚上抑郁症状明显增加。夜间抑郁还会导致或加重失眠, 让你睡得更久或更难以入睡。根据第二段第一句可知, 导致夜间抑郁的原因很多。根据第三段第一句可知, 研究人员还研究了其他可能增加我们夜间抑郁症状的因素。由此可推断, 本文主要讲述了夜间抑郁, 并分析了其产生的原因。因此推断C项“夜间抑郁”为最佳标题。故选C。. 完形填空Yesterday, our teacher asked us w

    51、hen a man could be referred to as an old man. David stood up and said people with wrinkles could be called old people. However, Mary didnt1 for some people may gain wrinkles at an earlier age owing to their2life. Then Lily expressed her idea that those reaching their 60s or more could be called old

    52、people. However, Emily expressed her 3and said some old people may still be energetic and trying to pursue their dreams, which makes them appear 4. The class was over and we still didnt reach any5, so the teacher asked us to think about it after class. The6has reminded me of the saying of J. Barrymo

    53、re that a man isnt old as long as he is 7something. My grandma is such a woman who pursues her dream8when shes 70 now. She has9her dream of being a painter since she was a little child. 10, because her family was poor, she had to11her dream and stepped into the 12to raise money so as to support her

    54、family. Though she has 13abandoned her dream, she could hardly find any 14to realize it because of the tough work. 15, chance came when she retired from her work. She began taking her painting lessons 16she had all-white hair and lots of wrinkles. At first, I was 17her idea of attending school at so

    55、 old an age, but after seeing her paint happily and enjoyably, I18feeling it a good choice. She seems 19and looks fine. So if we have our dreams and seek for them, we arent old. Its when we dont know what we want and let20be the center point of our lives that we can finally be regarded as the old. 【

    56、文章大意】作者的老师让他们讨论什么时候一个人才被视为老人, 同学们各抒己见。作者以70岁的奶奶仍坚持自己的梦想来说明: 一个人如果有梦想并追逐它们, 就不算老, 只有当我们不知道想要什么, 生活中充斥着遗憾时, 我们才可以被视为老了。1. A. respondB. agreeC. identifyD. understand【解析】选B。大卫说有皱纹的人即为老人, 但玛丽认为“some people may gain wrinkles at an earlier age”, 由此可知她并不赞成大卫的说法, 故选B项。2. A. negativeB. boringC. toughD. comple

    57、x【解析】选C。根据生活常识可知, 艰苦工作易使人有皱纹, 而且下文介绍作者奶奶的故事时, 文中“she could hardly find any_to realize it because of the tough work ”有“tough work”的提示。由此判断选C项。 3. A. certaintyB. wishC. doubtD. concern【解析】选C。莉莉说60或60岁以上的人可谓老人, 但艾米丽认为“some old people may still be energetic and trying to pursue their dreams”, 即她对莉莉的观点表示

    58、怀疑。由此可推断选C项。4. A. attractiveB. youngC. intelligentD. ambitious【解析】选B。结合语境可判断, 此空应与“some old people”相对应, 即老人“be energetic and trying to pursue their dreams”使他们显得年轻。故选B项。5. A. conclusionB. contractC. decisionD. destination【解析】选A。根据“so the teacher asked us to think about it after class”可推断出对老师的提问未达成一致观

    59、点, 故选A项。6. A. embarrassmentB. barrierC. questionD. confusion【解析】选C。根据语境可知, 此空应指老师的提问“when a man could be referred to as an old man”, 由此判断选C项。7. A. preservingB. seekingC. treasuringD. possessing【解析】选B。下文奶奶的故事就说明了这么一个道理, 即“a man isnt old as long as he is _something”再根据下文“My grandma is such a woman who

    60、 pursues her dream_ when shes 70 now. ”和“So if we have our dreams and seek for them, we arent old. ”故可综合判断选B项。 8. A. evenB. nearlyC. onlyD. hardly【解析】选A。由上下文语境可知, 甚至当奶奶70岁了, 她还有自己追求的梦想。even when意为“甚至当的时候”, 符合语境, 故选A项。9. A. realizedB. changedC. promotedD. kept【解析】选D。由上下文可知, 奶奶想当画家的梦想从孩提时代到70岁的高龄一直没有放

    61、弃过, 即一直保持着这个梦想, 故选D项。10. A. ThereforeB. InsteadC. MoreoverD. However【解析】选D。奶奶尽管一直保持着这份梦想, 然而因为家里穷, 她不得不将自己的梦想搁置在一旁。前后是转折关系, 故选D项。11. A. give upB. search forC. put asideD. stick to【解析】选C。根据“stepped into the _to raise money so as to support her family”再结合奶奶一直未放弃其梦想可推断, 奶奶是将其梦想暂时搁置在一旁。put aside意为“将搁置在一

    62、旁”, 符合语境。 12. A. societyB. realityC. worldD. office【解析】选A。由下文“I was _her idea of attending school at so old an age”可知, 奶奶要想成为画家就必须上学, 而奶奶却选择退学, 走入社会去赚钱养家。由此语境判断选A项。 13. A. seldomB. occasionallyC. alreadyD. never【解析】选D。根据“My grandma is such a woman who pursues her dream _when shes 70 now. ”可知, 奶奶从来没有

    63、放弃过她的梦想, 故选D项。 14. A. timeB. excuseC. helpD. money【解析】选A。根据“. . . chance came when she retired from her work”可推断, 奶奶退休以后才有时间学画画, 即奶奶是因为没有时间才一直未实现她的梦想。故选A项。15. A. SuddenlyB. EventuallyC. SoonD. Gradually【解析】选B。奶奶年轻的时候就将其梦想暂时搁置在一旁, 直到退休才有时间去实现梦想, 这是一段多么漫长的时间, 故此处用“终于”最符合语境。 故选B项。16. A. becauseB. onceC

    64、. thoughD. unless【解析】选C。句意: 即使长出了白发和皱纹, 她还是开始学习画画。根据前后的让步转折关系可判断选C项。17. A. withB. forC. atD. against【解析】选D。根据“. . . but after seeing her paint happily and enjoyably, I _feeling it a good choice. ”可知起初我反对奶奶的想法, 故选D项。 18. A. riskedB. rejectedC. continuedD. began【解析】选D。由原来的反对, 到后来的同意, 即: “开始觉得奶奶的选择是对的”

    65、, 可判断选D项。19. A. energeticB. gentleC. optimisticD. wealthy【解析】选A。根据上文“seeing her paint happily and enjoyably, ”和下文“looks fine”可知, 此处指奶奶看上去很精神, 由此判断选A项。20. A. achievementsB. regretsC. dreamsD. difficulties【解析】选B。全文最后两句互为对应, 由此对应关系可推断此句意为“当我们不知道自己的追求而让遗憾成为生活的中心的时候, 我们才算老”。由此判断选B项。【知识拓展】长难句分析Its when we

    66、 dont know what we want and let regrets be the center point of our lives that we can finally be regarded as the old. 翻译: 正是我们不知道我们要什么, 以及让后悔成为我们生活的中心, 才使得我们最终被看作“老”了。分析: 这是一个复合句。Its. . . that. . . 是强调句型, 强调的是when引导的时间状语从句, 并且what引导宾语从句, 作know的宾语。话题词汇再现pursue v. 追赶, 追捕, 追踪; 继续进行wrinkle n. 皱纹, 妙计. 短文改

    67、错(2020安庆模拟)The other day, I as well as my parents were eating in a restaurant when we noticed a foreigner coming in. He seats himself at a table by the window. Soon a waitress came and wanted to take order. However, the foreigner couldnt got his needs across. Seeing this, I went up immediate to offe

    68、r some helps. We communicated with simple English for a while but I later knew why the waitress couldnt understand him. The foreigner actually wanted a roast Beijing duck, but he had a wrong Chinese pronunciation. Heard my explanation, the waitress couldnt help to laughing. The foreigner himself als

    69、o laughed. 答案: 1. 【解析】第一句中werewas。考查主谓一致。句意: 前些天, 我和父母在餐馆吃饭时, 我们注意到一个外国人进来了。当主语后有as well as构成的短语修饰时, 谓语动词与短语前面的主语保持一致, 故werewas。2. 【解析】第二句中seatsseated。考查动词时态。句意: 他在一张靠窗的桌子前坐下。讲述的是过去的事情, 应该用一般过去时, 故seatsseated。3. 【解析】第三句中take后加his/the。考查冠词或代词。句意: 不久, 一位女服务员过来给他点菜。order是可数名词, 此处指“他的”, 也可用the表特指, 故take

    70、后加his/the。4. 【解析】第四句中gotget。考查情态动词。句意: 然而, 那个外国人无法把他的需要表达清楚。情态动词后用动词原形, 故gotget。5. 【解析】第五句中immediate immediately。考查副词。句意: 我马上过去提供帮助。修饰动词短语went up用副词, 故immediate immediately。6. 【解析】第五句中helps help。考查名词单复数。help是不可数名词, 没有复数形式, 故helps help。7. 【解析】第六句中with in。考查介词。句意: 我们用简单的英语交流了一会儿后, 我明白了为什么女服务员不明白他的意思。表

    71、示“用某种语言”用介词in, 故with in。8. 【解析】第六句中but and。考查连词。此处表示顺承而非转折关系, 故but and。9. 【解析】第八句中HeardHearing。考查非谓语动词。句意: 听了我的解释, 女服务员不禁笑了起来。waitress与hear之间是逻辑上的主谓关系, 表示主动, 用现在分词作状语, 故HeardHearing。10. 【解析】第八句中删除to。考查固定搭配。couldnt help doing表示“禁不住做”, 故删除to。. 书面表达假定你是李华, 你的美国外教Tom 在你校任教期间, 帮助学校组建了英语俱乐部, 增强了英语学习的氛围。现在

    72、, 他三年任期已满并准备回国。请你代表学校给他写一封信, 内容包括: 1. 对其所做工作表示感谢; 2. 表达继续保持联系的愿望; 3. 欢迎他再次来中国。注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。Dear Tom, _Yours truly, Li Hua【参考范文】Dear Tom, Im writing on behalf of our school to extend our sincere gratitude for your productive work in the past three years.

    73、It is you who have helped set up the English club of our school and encouraged many students to communicate in English bravely. Most important of all, you have greatly enhanced the English learning atmosphere among us students. We are sorry to say goodbye for the moment, but we really hope to stay connected with you. Looking forward to the future reunion with you. Best wishes! Yours truly, Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮复习 课时提升作业一 必修1 Unit 1 Lifestyles(含解析)北师大版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553290.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1