2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module Unexplained Mysteries of the Natural World含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十四)必修4Module 6Unexplained Mysteries of the Natural WorldA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Many species are at the risk of becoming extinct because of the 1.destruction (destroy) of wildlife habitat.With the 2.existing (exist) natural forests disappearing, wild animals have to move.But few can survive
2、 as their 3.adaptation (adapt) to new surroundings is poor.The fact made scientists 4.frightened(frighten)In addition to calling for protection of forests, many of them are trying to discover the 5.mystery(mysterious) how the survivors deal with their new environment.()填入一个单词There used to be an orch
3、ard(果园) in my village.Branches of some trees stuck 1.out when summer came, almost cutting 2.off the path beside the orchard.Last year, I decided to go back and have a look.When I got close 3.to the village, I was a bit sceptical 4.of/about what I saw.Tall buildings stood where the orchard had been.M
4、y fathers explanation threw light 5.on my puzzle.The orchard was substituted by a chemical factory so as to adapt 6.to the economic development.However, the water and soil were badly polluted, putting many species at the risk of dying 7.out.根据提示补全句子1当你去国外,你必须使自己适应新的习俗。(adapt)When you go to a foreign
5、 country, you must adapt_yourself_to_new_customs.2目前有一个解决现存问题的好办法。(exist)There_exists_a_good_way to solve the existing problem at present.3你的朋友可能会有许多不同的类型。(be of名词)Your friends may be of_many_different_kinds.4警方似乎已经找到了他犯罪的新证据。(动词不定式的完成式)The police seem to_have_found_the_new_evidence of his crime.5在中
6、国,给孩子们的压岁钱装在红包里,以祈求在新的一年带来好运。(fortune)In China, children are given money in red packets to bring_good_fortune in the New Year.B:能力层面.阅读理解(2021全国统一考试模拟演练)In my everyday life,I am on an ongoing journey to figure out different ways to reduce my carbon footprint on the planet.A carbon footprint is the m
7、easure of influence our activities have on the environment,in particular climate change.It is calculated by the amount of greenhouse gas we produce in our daily lives.Fortunately,nowadays it is much easier to make ecofriendly lifestyle choices than,lets say,20 years ago.But one question has been on
8、my mind a lot lately:is it better to buy new ecofriendly products or used traditionally produced goods?After doing some research,I have decided that some things are better new and others are better used.Let me try to explain.A carbon footprint is made up of two parts,the primary footprint and the se
9、condary footprint.The primary footprint is a measure of our direct emissions(排放) of carbon dioxide(CO2) from the burning of fuels,including household energy consumption and transportation.The secondary footprint is a measure of the indirect CO2 emissions from the whole lifecycle of products we useth
10、ose related to their production and breakdown.Based on this understanding,we have a good deal of control and responsibility over our carbon footprint.Things like dishes,clothes and furniture fall into the “secondary footprint” group,so less is more and we can focus on finding used goods to avoid the
11、 added production.However,for the car and the other appliances(设备) that we need we can go with new,energysaving models.I heard somewhere that electronics and appliances give off 90% of their carbon footprint after they leave the factory.So it seems most reasonable to go for the energysaving models.T
12、he main concern here is the amount of energy that goes into the making of new products and whether or not that extra carbon is worth the_footprint the product will make once it gets to you.【语篇解读】本文是一篇说明文。作者一直努力减少生活中的碳足迹,但是新型环保产品和使用过的传统生产的产品,哪一种更能减少碳足迹呢?作者通过研究和对比给我们找到了答案:他们各有千秋。1What is the text main
13、ly about?AWhat appliances to buy to save energy.BWhat a carbon footprint means in our life.CHow to identify different carbon footprints.DHow to make ecofriendly lifestyle choices.D主旨大意题。文章第一段中“Fortunately, nowadays it is much easier to make ecofriendly lifestyle choices”以及困扰作者的一个问题“is it better to b
14、uy new ecofriendly products or used traditionally produced goods”再根据第二段一整段的内容,作者通过研究得出答案,有时候是新型环保产品好,有时候是另一种更好。文章接下来的段落分析了作者这个答案是怎样找到的。由此可知,文章的内容主要是关于怎样选择更环保的生活方式的。故选D。2What do we know about the secondary carbon footprint?AIt is related to our consumption of fuels.BIt is made when we are buying the
15、products.CIt is less harmful than the primary carbon footprint.DIt is counted as ours though not directly made by us.D推理判断题。根据第三段中“The secondary footprint is a measure of the indirect CO2 emissions from the whole lifecycle of products we usethose related to their production and breakdown.”可知,第二种碳足迹虽
16、然不是我们直接产生的,但是也是我们使用的产品释放出来的,也是要归结到我们身上的。故选D。3Which of the following helps reduce our carbon footprint according to the author?AUsing secondhand textbooks.BUsing old and expensive cars.CBuying new but cheap clothes.DBuying new wooden furniture.A推理判断题。根据第四段中“Things like dishes, clothes and furniture f
17、all into the secondary footprint group, so less is more and we can focus on finding used goods to avoid the added production.”可知,像盘子、衣服和家具这样的物品属于 “第二类型的足迹”,所以是越少越好,我们应该注重寻找用过的物品来避免额外的生产。二手书是属于和衣服等可以二次使用的物品,符合题意。故选A。4“The footprint” underlined in the last sentence refers to the CO2 produced in .Ausin
18、g the productBrecycling the productCmaking the product Dtransporting the productA词义猜测题。根据第四段中“The main concern here is the amount of energy that goes into the making of new products and whether or not that extra carbon is worth the footprint the product will make once it gets to you.”可知,footprint在其后
19、定语从句the product will make once it gets to you中充当make的宾语,意思是“这种碳足迹就是产品到你手里之后,你使用中所产生的”。由此推知,画线词组the footprint指的是“产品使用过程中产生的二氧化碳”。故选A。.阅读七选五Will there be an outbreak of bird flu that threatens humans? Many experts disagree on when or whether a human pandemic(大流行病) will occur,but do say there is a chan
20、ce that the virus could mutate (变异),leading to widespread infection. 1 Heres what you need to know to help keep yourself healthy.Stock up on food,water and household supplies.If there is a bird flu pandemic,youll want to minimize your chance of catching it by staying indoors;you might even be requir
21、ed to stay home if the government asks that people remain in quarantine (隔离期)Youd better stock up today on at least 2week worth of essentials such as water,food,emergency and medical supplies. 2 Have an outbreak plan.It may feel odd or uncomfortable to talk to family members and loved ones about the
22、 worstcase pandemic scenario.But if that scenario strikes,youll all be much better off if you have a plan decided on and ready. 3 Figure out how you would care for them and what your first response and responsibilities would be;this is an especially important conversation with those with special car
23、e needs. 4 Things like keeping a balanced diet,exercising regularly and getting sufficient rest can help keep you healthy in an outbreak and also keep you from catching the common cold.Particularly in a flu outbreak situation,it will be important to wash your hands with soap and water for at least 2
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553340.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
