2022版高考英语一轮复习 选修7 Module 5 Ethnic Culture课时规范训练(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 选修7 Module Ethnic Culture课时规范训练含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 选修 Culture 课时 规范 训练 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 5 Ethnic Culture基础巩固篇单句语法填空1 The number of students in our class is more than 50 and the majority of them are (be) from the countryside2Its no use playing (play) dumb with teachersThey know their students very well3How was your interview for going abroad to study?Oh,I couldnt feel any worse (
2、bad)I hardly understood most of the questions they asked4Passengers shall remain seated with the seat belt fastened (fasten) when the plane is taking off5The museum, furnished (furnish) with expensive wood carving,has caught the tourists attention6This kind of camera can be adjusted to the height yo
3、u needBesides,its not expensive at all7This new dictionary is useful for meHowever much it may cost,Ill buy it8Beaten (beat) by the opposite team,the players were not discouraged and practiced even harder9I set off for the company early in order to avoid heavy traffic every morning10The children wen
4、t home from the grammar school,their lessons finished (finish) for the day单句改错1The church was built in the 12th century and is still in the use today去掉 use 前面的 the2It took her a while to adjust to take care of her baby by herselftaketaking3The town has population of about ten thousand,most of whom a
5、re farmers在 has 后加 a4I dont think that I have ever heard such beautiful a voicesuchso5You are driving me mad,Jack!My patience is running out of去掉 of完成句子/一句多译1我以前从未见过有这么多人来这个教堂做礼拜。(neversoadj) Ive never seen so many people attend this church before2如果把所有的情况都考虑在内,我认为最初的方案更实用。(独立主格结构) Everything consid
6、ered, I think the original plan more practical3告诉你的学生不要犯错误是没有用的。他们犯错误是不可避免的。(Its no use) It is no use telling your students not to make mistakesIts unavoidable for them to make mistakes4如果你到了一个新地方,你必须尽快调整自己来适应新的环境。(adjust) If you go to a new place,you must adjust yourself to the new surroundings qui
7、ckly5他比这个学校的任何其他同学都高。He is higher than any other student in the schoolHe is higher than any of the other students in the schoolHe is higher than all the other students in the schoolHe is higher than anyone else in the school能力提升篇阅读理解Kkano means “seed” in MoriFor Jade Temepara,a Mori woman who was cr
8、owned New Zealands Gardener of the Year in 2012,though,it means a lot moreTemepara owns Kkano,a Mori restaurant and cooking school in Christchurch,on New Zealands South Island Even a firsttime tourist to New Zealand will notice the presence of the Mori culture and language everywhereNow,so many nonM
9、ori young people learn the languagea trend that picked up after the passage of the Mori Language Act in 1987that its not unusual to hear teens and twenty somethings of European descent in Auckland asking their friends if they want to hang out and get some kai (food) laterThats a striking contrast fr
10、om several generations ago,when New Zealand law banned Mori in schools,either in written or spoken formWhile Temepara was happy to see the Mori language make a comeback,there were still parts of her native culture that were less present in New Zealands daily lifeShe felt that too few Moris of her ge
11、neration were trained in their cultures traditional cooking methods and native ingredients (原料)Thats when Temepara came up with the idea of launching a cooking education program that would go into Mori schools and other community gathering places to teach classes in traditional Mori cooking and food
12、 preparationThe idea was so successful that it eventually led to a brickandmortar cafe and shop in central ChristchurchThere,Temepara trades in traditional kailook for cold smoked mussels,karengo (a native seaweed),Manuka honey and a native variety of sweet potato called kumaraAlthough many of the i
13、ngredients grow wild in New Zealand,that doesnt mean just anybody can harvest them“The Mori subtribe Katti Menguai are the only ones that are allowed to have some,if they come from a lineage of chiefsIt is by bloodline onlyYou cant even be invitedIf youre not blood,thats it,you cant goMy family is o
14、f that lineageAnd so,traditionally we would harvest the birds” This is both a tribal (部落的) practice and an accepted national law语篇解读本文是一篇说明文。主要说明了毛利人Jade Temepara在新西兰开办了具有她们民族特色的餐馆,深受当地人的喜爱。她为传播自己的民族文化做出了很大的贡献。1Why is the Mori language popular again in New Zealand?AIts food is becoming welcomeBThe l
15、anguage law supporting it has been passedCThe young are more interested in its cultureDSpeaking it becomes a status symbol解析:细节理解题。根据文章第二段中的“Now,so many nonMori young people learn the languagea trend that picked up after the passage of the Mori Language Act in 1987(这种趋势是在1987年毛利语言法通过之后开始恢复正常,重新得到当地人
16、的喜爱)”可知,Mori语言在新西兰又受欢迎是因为支持它的语言法已经通过了。答案:B2How does Temepara feel about the return of the Mori language?AWorriedBConfusedCExcited DSurprised解析:细节理解题。根据第三段中的“While Temepara was happy to see the Mori language make a comeback,there were still parts of her native culture that were less present in New Ze
17、alands daily life(虽然Temepara很高兴看到Mori语言卷土重来,仍有部分在她的本土文化,较少出现在新西兰的日常生活)”可知,Temepara对Mori语言的回归感到很兴奋和高兴。答案:C3What is the purpose of the cooking education program?AMaking a profit from doing goodBResponding to local communities requestCMaking Christchurch a perfect place for businessDMaking Moris feel a
18、ccepted and proud of their identities解析:推理判断题。根据第三段中的“She felt that too few Moris of her generation were trained in their cultures traditional cooking methodsin traditional Mori cooking and food preparation(她觉得在她那一代毛利人中,接受过传统烹饪方法和当地食材培训的人太少了。就在那时,Temepara萌生了开展烹饪教育项目的想法,该项目将进入毛利学校和其他社区聚集的地方,教授传统毛利人烹饪
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553479.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
