2022版高考英语一轮复习 选修8 Module 2 The Renaissance课时规范训练(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 选修8 Module The Renaissance课时规范训练含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 选修 Renaissance 课时 规范 训练 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 2 The Renaissance基础巩固篇.单句语法填空1The police suspected him of carrying drugs so they went through his bag,but found nothing.2A piece of disturbing (disturb)news came that an unknown disease was spreading in that area.3. An excellent teacher is believed to be (be) one who cares about his students
2、but asks for nothing in return.4The use of computers has made it possible for more people to work (work) at home.5As a considerate secretary,she never fails to know what to expect (expect) in her daily routine.6Sing! China appeals to all ages and social groups in China and it is also popular with pe
3、ople all over the world.7Tom,rather than his teammates,was to blame (blame) for the failure of the volleyball match yesterday.8. The volunteers are seeking to create (create) more opportunities for the children to learn about the society.9His speech was so inspiring that his students were inspired t
4、o work harder than ever before. (inspire)10Now more and more people are beginning to take up a sport and take exercise regularly.单句改错1We want to know whether the drug has effect on peoples health.effect 前加 an2This is up to the boss to make the final decision.ThisIt3You can depend on that he will com
5、e to help you when needed.on 后加 it4She is going to speak on the behalf of the manager,for he is abroad.去掉第一个 the5Seeing their son playing computer games all day,the parents dont know what to deal with it.whathow 或 dealdo.完成句子/句型转换/一句多译1经过一次激烈的讨论,一项新的计划诞生了,这将对学生的学习有很大的影响。(effect)After a heated discus
6、sion,a new plan came into being,which would have a great effect on the study of the students.2人类应该追求知识和美德,不能像动物那样活着。(seek)Man should seek after knowledge and virtue,but not just like an animal.3那个男孩爬到了那栋建筑物的三楼,从那个地方他可以看得更远。(from where)The boy climbed into the third storey of the building, from where
7、 he could look farther into the distance4The flood in the south of China in the summer in 2020 was believed to be the biggest in 100 years. It is believed that the flood in the south of China in the summer in 2020 was the biggest in 100 years.5这家餐馆建立在诚信之上,现在运转正常。The restaurant is based on trust,and
8、it is working all right.(base .on .)Based on trust,the restaurant is working all right.(分词短语作状语)The restaurant, which is based on trust,is working all right.(定语从句)能力提升篇.阅读理解Im interested in the Renaissance (文艺复兴),so I like visiting ancient Italian cities.Ferrara is called City of the Renaissance.Whe
9、n I learned about this city on the Internet,I decided to pay a visit to it.The city has a certain charm,but I find it isnt as great as other Italian cities like Verona,let alone Venice or Rome.The Michelin Green Guide gives it two stars,which is right.I first visited the city centre.The Cathedral an
10、d Castello Estense are at the heart of the city.Both have striking appearances.I visited the Cathedral first.Castello Estense is also worth visiting,which owes its name to the powerful Este family.It was built with bricks and surrounded by a moat (护城河)At the lower levels,the history of the city and
11、the Este family are told through displays,and in another part the ceilings are shown through mirrors on the ground.In the north,we can appreciate the Renaissance extension of the town,with straight streets and monumental houses.The famous Palazzo dei Diamanti lies here.When I was visiting it,it star
12、ted to rain,so after taking a few photos quickly,I cut my visit there short.It had been raining for a few days.When the rain ceased,I went to visit the historical centre and the Renaissance buildings.After leaving there,I visited several other interesting places such as palaces and the narrow street
13、s of the downtown.After four hours in Ferrara I left by train to Mantua.There I had a much better time.语篇解读作者对文艺复兴感兴趣,所以作者喜欢参观意大利的古老城市。费拉拉被称为文艺复兴之城,作者在网上了解了这座城市之后决定去参观。本文介绍了这座城市的一些地方并讲述了作者的参观过程。1Why did the author pay a visit to Ferrara?ABecause it is related to the Renaissance.BBecause it is full o
14、f charm.CBecause it is a very famous city in Europe.DBecause it is strongly recommended by a website.解析:细节理解题。根据第一段前两句可知,作者对文艺复兴感兴趣,费拉拉被称为文艺复兴之城,即它与文艺复兴有关,所以作者去参观了费拉拉。故A项正确。答案:A2What did the author think of The Michelin Green Guides comment on Ferrara?ARidiculous.BReasonable.CUnacceptable. DUnbeliev
15、able.解析:细节理解题。题干问的是作者如何看待米其林绿色指南对费拉拉的评价。根据第二段中的“.but I find it isnt as great as other Italian cities like Verona,let alone Venice or Rome.The Michelin Green Guide gives it two stars,which is right.”可知,作者认为费拉拉不如像维罗那等的意大利城市好,更不用说威尼斯和罗马了,米其林绿色指南给这个城市评两颗星是合理的。故B项正确。答案:B3How could Castello Estense probab
16、ly get its name according to the text?AIt came from the historical buildings.BIt originated from the straight streets.CIt was named after the powerful Este family.DIt was connected to the surrounding moat.解析:细节理解题。根据第三段第五句可知,埃斯坦塞城堡的名字起源于强大的埃斯特家族,即以这个家族的名字而命名。故C项正确。答案:C4What can we infer from the tex
17、t?AThe writer thought Ferrara was as great as Venice.BThe writer visited Palazzo dei Diamanti for a long time.CThe writer was much more satisfied with the tour in Mantua than in Ferrara.DThe writer was disappointed with the visit to the Cathedral and Castello Estense.解析:推理判断题。根据最后一段最后两句可知,作者在曼图亚度过了更
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553487.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级下语文课件-充气房子3_西师大版.ppt
