分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022版高考英语外研版一轮复习练习:必修5 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含解析.DOC

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553744
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:82.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高考英语外研版一轮复习练习:必修5 MODULE ANIMALS IN DANGER WORD版含解析 2022 高考 英语 外研版 一轮 复习 练习 必修 WORD 解析
    资源描述:

    1、练案30必修五Module 6Animals in Danger.完形填空(2020惠州市第一次调研)When 69yearold Dobrgyal started looking after the wild macaques (猕猴) at a scenic spot in Chinas Tibet Autonomous Region,their population 1.A only 4050.Today, 18 years later, that same place is 2.C to over 2, 800 Tibetan macaques.Dobrgyals relationsh

    2、ip with the Tibetan macaques has been described as a 3.D love story between man and monkeys.A former 4.A keeper, Dobrgyal has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques, show them 5.C and make sure they are healthy. 6.B , he has even taken some of the sick animals home and 7.D them

    3、 back to health.C reports that Dobrgyal has been the only one working as a 8.A in the Gongbogyamda area for the last 18 years, and 9.B him as the main reason that the macaque population is rising.Tibetan macaques are a(n) 10.B species in China, and their food is provided by the Gongbogyamda forestry

    4、 bureau(局), but its Dobrgyal who loads the bags into his truck and 11.D it to the monkeys personally.Thanks to his 12.C , the macaques have become very 13.A with tourists, many of whom also help to 14.B the animals.Having dedicated almost two decades of his life to the macaques, Dobrgyal now 15.A hi

    5、mself about what will happen to them if his physical 16.D no longer allows him to take care of them properly.“Now Im so old, nearly 70 years old,” Dobrgyal said recently.“In the 17.C of my life I will do my best to take care of the monkeys, but if someday my health 18.D me feeding them anymore, I wi

    6、ll have my sons replace me.” 19.B , the furry creatures will be able to rely on their 20.C human father for many years to come.文章大意:本文是一篇记叙文。主要叙述了在Dobrgyal的努力下,野生猕猴的数量增加,同时他们之间也建立了一份真挚的感情。1A.numbered Breduced Cconfirmed Dturned解析:根据下文“Today, 18 years later, that same place is 2 to over 2,800 Tibetan

    7、 macaques.”的提示可知,此处表示它们的数量总共(numbered)只有40到50只。2A.seen Bfun Chome Dknown解析:根据上文“looking after the wild macaques (猕猴) at a scenic spot in Chinas Tibet Autonomous Region.”的描述可知,18年后的今天,这里是2,800多只西藏猕猴的家(home)。3A.mouthwatering Bheartbreaking Cbreathtaking Dheartwarming解析:根据下文“Dobrgyal has been driving 5

    8、 km almost every day just to feed the macaques, show them 5 and make sure they are healthy.”的描述可知,此处为Dobrgyal和西藏猕猴之间的关系被描述为人类和猴子之间的一个暖人的(heartwarming)爱的故事。mouthwatering“令人垂涎的”;heartbreaking“使人心碎的”;breathtaking“惊人的”。4A.forest Bhouse Cgarden Dsoccer解析:根据上文中的“looking after the wild macaques(猕猴) at a sc

    9、enic spot”可推知,此处应为Dobrgyal以前是一个森林(forest)看守人。5A.honor Brespect Caffection Dmercy解析:根据上文“Dobrgyals relationship with the Tibetan macaques has been described as a 3 love story between man and monkeys.”的描述可知,此处为向它们表达喜爱(affection),并确保它们是健康的。6A.In return BOn occasion CIn vain DOn purpose解析:根据上文“Dobrgyal

    10、has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques, show them 5 and make sure they are healthy.”的描述可知,此处前后形成语意上的衔接,所以此处为偶尔(On occasion),他也带一些生病的猴子回家照顾。7A.expected Bsent Cforced Dnursed解析:根据上文“he has even taken some of the sick animals home”的描述可知,此处为照顾(nursed)它们直到它们恢复健康。8A.feeder Bleade

    11、r Cfriend Dfarmer解析:根据上文“Dobrgyal has been.just to feed the macaques”的描述可知,此处表示作为唯一的饲养员(feeder)。9A.guesses Bcredits Cassumes Dquestions解析:根据上文“C reports that Dobrgyal has been the only one working as a 8 in the Gongbogyamda area for the last 18 years”的描述可知,此处前后形成并列关系,表示“并认为(credits)猕猴数量上升是Dobrgyal的功

    12、劳”。10A.aggressive Bprotected Cdangerous Dcontrolled解析:根据常识和空后的“and their food is provided by the Gongbogyamda forestry bureau(局)”可知,西藏猕猴在中国是受保护的(protected)动物。11A.donates Bdeclares Creturns Ddelivers解析:根据空前的“loads the bags into his truck and”可知,此处为亲自把食物送给(delivers)猴子。12A.wisdom Bbravery Cefforts Dint

    13、entions解析:根据上文的内容及语境可知,由于Dobrgyal所做出的努力(efforts),西藏猕猴在游客中很受欢迎(popular)。13A.popular Bconfident Cshy Dcautious解析:参见上题解析。confident“自信的”;cautious“谨慎的”。14A.raise Bfeed Cbuy Dobserve解析:根据上文“the macaques have become very 13 with tourists”可知, 此处前后形成因果关系,表示许多游客也帮忙去喂养(feed)它们。15A.concerns BadvisesCpredicts Dc

    14、omments解析:根据下文“what will happen to them if his physical 16 no longer allows him to take care of them properly”可知,让Dobrgyal担心(concerns)的是如果他的身体状况(condition)不再允许他充分地照顾猕猴了怎么办。16A.age Bbody CattitudeDcondition解析:参见上题解析。17A.process Bmiddle Crest Dnext解析:根据上文“Now Im so old, nearly 70 years old”的描述可知,此处表示“

    15、在我的余生中(in the rest of my life)”。18A.keeps Bpermits Callows Dprevents解析:根据上文“In the 17 of my life I will do my best to take care of the monkeys”可知,此处前后形成转折,也即“但如果有一天我的健康状况阻止(prevents)我再喂养它们,我会让我的儿子们接替我”。19A.UnfortunatelyBHopefully CGenerally DActually解析:根据空后的“the furry creatures will be able to rely

    16、on their 20 human father for many years to come”可知,此处为表达希望。故Hopefully“有望”符合语境。20A.official Btypical Cadoptive Dspiritual解析:这些毛茸茸的动物在未来的许多年里将有望能够依靠收养它们的人类父亲生存。adoptive“收养”符合语境。.阅读理解(2020河南省段考三)Recently, few samples of mice with diabetes(糖尿病)in an experiment showed signs of recovery. Then there arose

    17、much discussion regarding the morality of such animaltesting procedures, especially since many unfortunate samples lost lives. Is it moral and necessary to make sacrifices to benefit the majority? Or are these procedures merely an immoral and unnecessary waste of lives?Some people assume that it is

    18、acceptable to make sacrifices for the greater benefits because it can provide a more accurate insight to promote the progress of science. Through the test,we are able to obtain more accurate and reliable results that can lead to beneficial scientific progress to help the majority. Scientists believe

    19、 that sacrificing real animal samples can give more accurate insights compared to abstract computer modeling. For example, researchers who have conducted experiments on mice for Parkinsons disease have found more promising results which could reverse the symptoms of this previously incurable disease

    20、. Therefore,the longterm benefits are more important than the shortterm sacrifices.However, others have argued that these acts are morally inappropriate especially since we have advanced to the point where there are more moral alternatives at present. They believe that everything has an alternative

    21、as long as effort and money are placed. With the presence of better and more moral alternatives, there is no reason and moral room to sacrifice, even if it is for the larger benefits.In all, the samples sacrifice is unavoidable due to their potential to attain great scientific progress. Research has

    22、 shown that the cases having better and more moral alternatives are in rare exception, and most alternatives actually end up compromising other moral boundaries instead. However, if there exist such alternatives to some of the scientific procedures, we should try.文章大意:本文是议论文。文章围绕“我们是否能够以科学的名义为了大利而牺牲

    23、那些实验标本”的话题展开论述。1Why does the author use two questions in paragraph 1? B ATo present diabetes.BTo introduce the topic of the text.CTo remind readers to focus on their health.DTo show sympathy for the dead people.解析:细节理解题。根据第二段以及后面的几段可知,作者在第一段使用两个问句是为了引出文章的话题。2What does the underlined word “it” in par

    24、agraph 2 refer to? C AMorality.BProgress.CSacrificing samples.DRelieving the symptoms of the disease.解析:代词指代题。根据第二段第一句中的主句部分可知,“it”在此处指代的是“牺牲实验标本”。3What can be inferred from the last paragraph? D AMicetesting experiments are illegal.BThere is no moral debate about animal testing.CScientists decide n

    25、ot to use animals for experiments.DResearchers still have to sacrifice animals for science.解析:推理判断题。根据最后一段中第一句“动物样本的牺牲是不可避免的,因为他们有潜力取得巨大的科学进步”可知,研究人员仍然不得不为了科学而牺牲动物。4What is the best title for the text? C AHave Animal Experiments Made Progress?BResearches Are Fighting for Animal Rights?CIs It Necessa

    26、ry to Sacrifice Animal Samples?DMore Effort and Money Will Be Spent on Animals?解析:标题判断题。根据第一段可知,本文主要围绕“我们是否能够以科学的名义为了大利而牺牲那些实验标本”的话题展开论述。有人觉得这种牺牲值得,有人觉得从道德上来说这种牺牲是不可取的,最后作者写到为了取得巨大的科学进步,研究人员仍然不得不为了科学而牺牲动物,故C项为最佳标题。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。If you were to see a cold, hungry cat in f

    27、ront of your house, would you feed it or walk away? Most people would walk away instead of taking the time to make sure the cat is okay. 1.E They usually have so much to deal with in their daily life as to ignore their surroundings.Now heres another question: If you see a group of kids hitting and a

    28、busing an animal, would you stop them? 2.A Some people do not believe that animal abuse is a big issue. Every day animals are abused in their homes or on the streets.It seems as if politicians do nothing to stop this issue. Everyone is worried about education and global warming.What about animals? 3

    29、.D These are the rights that allow animals a place to stay, a shelter if they have no place to stay, the right not to be abused and many other rights.Are we taking away animals right by not giving them a place to stay? Yes, we are. Since I was born, my mother, my sister and I have taken in over fift

    30、y homeless cats, fed them, cleaned them and sent them to good families.Some people probably give different views, saying,“ 4.G ” Its true.There are people in the world that need help but we cannot forget the animals. We are all living on this Earth together; why not help each other? 5.B You can volu

    31、nteer at your local animal shelter, raise money for animal shelters, and inform your community about animal abuse.You can easily buy a cheap box of dry cat/dog food to feed the animals.AAgain people would walk away.BThere are many things you can do to help animals around.CMany people have little kno

    32、wledge about old animals.DAnimals, like us Americans, have rights.EThe problem is that people generally live busy lives.FIm only one person and I cant make a difference.GThere are people in the world who need more help than old animals.文章大意:本文是篇说明文。作者讲述了动物与人类的关系,提倡关爱身边的动物,因为这是我们每个人的责任。解析:1下一句表明在日常生活

    33、中人们经常有如此多的事情要处理,从而忽视了周围的这些可怜的动物,与E项中的“busy lives”相吻合。2下一个句子表明“有些人并不认为虐待动物是一个大问题”。因此他们会走开。故选A,也与第一段中的“walk away”对应。3上一句的问句“What about animals?”和下文的“These are the rights that allow animals.”表明,作者认为动物像人一样也是有权利的。故选D项“Animals, like us Americans, have rights.”。4上一句的“different views”与下文的“There are people i

    34、n the world that need help.”说明,这些人认为有人比动物更需要帮助。5下文讲述了“你可以在当地动物收容所做志愿者,为动物收容所筹集资金”等内容,表明你可以为帮助周围的动物做很多事情。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

    35、(2021山西太原市高三检测)After school today, I took a walk in the park, depressing and down.I have made considerable efforts win the talent contest, but I only finished fourth.Just while I was crying, a boy in glasses walked by.He noticed me and came over.He played me a piece of Beethovens symphony with his m

    36、obile phone.Beside, he said Beethoven wrote it as his hearing grew worse.Hearing his word, I was no longer in tears.I came to realize that if we put all our efforts into that we loved, we could create great things no matter what obstacles were in the front of us.I was true thankful for their encoura

    37、gement.答案:After school today, I took a walk in the park, and down.I made considerable efforts win the talent contest, but I only finished fourth.Just while I was crying, a boy glasses walked by.He noticed me and came over.He played me a piece of Beethovens symphony with his mobile phone., he said Be

    38、ethoven wrote it as his hearing grew worse.Hearing his , I was no longer in tears.I came to realize that if we put all our efforts into we loved, we could create great things no matter what obstacles were in the front of us.I was thankful for encouragement.解析:1考查形容词。句意:今天放学后,我在公园散步,感到沮丧又失落。本句的主语是I,指

    39、人感到失落的,应用depressed。2考查动词的时态。根据语境可知,本文叙述的是发生在“过去的过去”的事情,所以此处用过去完成时。3考查固定用法。make efforts to do sth.“努力做某事”为固定用法。4考查介词。句意:当我哭泣的时候,一个戴着眼镜的男孩走了过来。根据语境可知,此处应用介词with,表示“具有;带有”。5考查副词。句意:此外,他还说贝多芬写这首曲子时是他的听力变得更加糟糕的时候。根据语境可知,此处应用Besides。6考查名词的单复数。句意:听到他的话后,我不再流泪了。根据语境可知,此处指所说的话,且word是可数名词。故用其复数形式。7考查连接代词。分析句子

    40、结构可知,此处引导宾语从句,且空处在从句中作宾语,表示“的东西”,所以用what来引导该宾语从句。8考查冠词。无论前面有什么阻碍,我们都能够做成大事。此处应用in front of(sb.)结构,表示“(某人)面临着(阻碍)”。所以删除the。9考查副词。修饰形容词应用副词。故此处应用true的副词形式truly修饰形容词thankful。10考查代词。根据语境可知,此处表示“我真的感谢他的鼓励”。此处指“他的”。故用his。.书面表达(2021江西名校高三联考)假定你是李华,你得知去年在你校工作的外籍教师Jack Wood回国后在打篮球时摔倒,伤了右肩,很严重,你很担心他的伤情并告知他你看到

    41、了他的博客(Traveling Along the Old Silk Road in China)。请你根据以下内容给他写一封信,内容包括:1.慰问他的伤情;2.简要评论他的博客;3.简要告知对他英语教学的感受。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack Wood,Sincerely yours,Li Hua参考范文:Dear Jack Wood,How worried I am to hear the news that you had your right shoulder injured seriously after falling down whi

    42、le playing basketball.Im anxious to know more about your injury, wondering whether you are feeling any better now.And I also want to say how excited I am when I read your blog Traveling Along the Old Silk Road in China.You mentioned lots of places of interest in my hometown, most of which Ive never

    43、been to.I believe your vivid description and beautiful pictures make my hometown known to more people.Up to now, I still have been impressed with your interesting and attractive English classes and I have really benefited a lot.Looking forward to your reply and expecting you to recover soon!Sincerely yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语外研版一轮复习练习:必修5 MODULE 6 ANIMALS IN DANGER WORD版含解析.DOC
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553744.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1