新课标卷2020年准高三英语暑假预热训练卷03.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新课 2020 年准高三 英语 暑假 预热 训练 03
- 资源描述:
-
1、(新课标卷)2020年准高三英语暑假预热训练卷03第一部分 听力(共两节,满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you interested in hi-tech products? Here are some that you might find at the market pretty soon.CX-1Tired of dragging your bag through busy airports? Then you might want to
2、consider CX-1. The smart suitcase uses facial recognizing software to follow its owner as he / she is checking in or heading to the gate. Though CX-1 can only move at a speed of up to seven miles per hour, a tiny tool enables owners to keep track of the suitcases location. It is expected to be sold
3、on the market by late 2018.AiboSonys latest version of the Aibo robotic dog is almost as fun as the real thingbut much less work. The pet dog can recognize its owner, obey several commands, and even recall the behavior that pleases its master the most. Aibo can also learn new tricks, take photograph
4、s, and over time, develop its own unique personality.ForpheusForpheus, an “athletic” robot developed by Japanese technology company Omron. It teaches users how to play ping-pong. The 10-feet-tall machine uses a camera and artificial intelligence to track the balls speed and can predict the balls dir
5、ection correctly. The smart Forpheus can also quickly test its players abilities and adjust the playing level, making the game fun.Black Box VRThough many people determine to go to the gym once a week, few reach their goal. Black Box VR wants to change that by turning hard exercise into fun video ga
6、mes. Using it, gym users will find themselves fighting enemies, including big creaturesall while getting exercise.21. What is the feature of CX-1?A. It can be opened by facial expressions.B. It can recognize and follow its owner.C. It can move very fast in busy places.D. It can sense the suitcases l
7、ocation.22. Who would most probably want an Aibo?A. People who want to walk a dog.B. People who often play tricks on others.C. People who want to take high-quality photographs.D. People who want a dog but cant look after a real one.23. Which product can help people do physical exercise regularly?A.
8、CX-1. B. Aibo. C. Forpheus. D. Black Box VR.【答案】21. B 22. D 23. D【解析】这是科技类说明文。文章主要介绍了几款高科技产品。21.细节理解题。根据CX-1部分The smart suitcase uses facial recognizing software to follow its owner as he / she is checking in or heading to the gate.的描述,可知这款产品使用了面部识别软件,可以识别主人,并跟随主人,B项符合题意,故选B。22.推理判断题。根据Aibo部分的描述,索尼最
9、新版的Aibo机器狗几乎和真狗一样有趣,但工作量要小得多,可以推测出这款产品比较适合想养狗,又没有更多时间照顾的人,D项符合题意,故选D。23.细节理解题。根据Black Box VR部分Black Box VR wants to change that by turning hard exercise into fun video games. Using it, gym users will find themselves fighting enemies, including big creaturesall while getting exercise.可知Black Box VR想要
10、通过把艰苦的锻炼变成有趣的电子游戏来改变人们不能达到健身目标的现状,因此D符和题意,故选D。B Computer scientists have hoped to give robots technical skills to help them recognize, process and react to humor. But these attempts have mostly failed. AI (人工智能) experts say that in many cases, attempts to make robots understand humor end up producin
11、g funny results, but not in the way they were supposed to.Tristan Miller studied more than 10,000 puns (双关语) in one research project. The pun is a kind of joke that uses a word with two meanings. For example, you could say, “Balloons do not like pop music.” The word “pop” can be a way of saying popu
12、lar music; or can mean the sound a balloon makes when it explodes. But a robot might not get the joke. Tristan Miller says that is because humor is a kind of creative language that is extremely difficult for computer intelligence to understand.Allison Bishop is a computer scientist and she also perf
13、orms stand-up comedy. She explained that machines are trained to look for patterns. Comedy, on the other hand, relies on things that stay dose to a pattern, kit not completely within it. To be funny, humor should also not be predictable, Bishop said. This sets a great obstacle for a machine to recog
14、nize and understand what is funny.Bishop says since robots have great difficulty understanding humor, she feels like it gives her better job security as a comedy performer. It even made her parents happy when her brother decided to become a full-time comedy writer because it meant he wouldnt be repl
15、aced by a machine, she added.Despite the difficulties, Darmstadt Universitys Miller says there are good reasons to keep trying to teach humor to robots. It could make machines more relatable, especially if they can learn to understand sarcasm (讽刺), he noted. Humans use sarcasm to say one thing but m
16、ean another. But Kiki Hempelmann thinks differently. “Teaching AI systems humor may make them find it where it isnt, and they may use it where its inappropriate,” he said. “Maybe bad AI will start killing people because it thinks something is funny,” he added.24.What does the author most probably wa
17、nt to show in Paragraph 1?A.Robots influence on the scientific development.B.Robots challenges of making sense of humor.C.Computer scientists devotion to technical skills.D.Computer scientists concern about AIs development.25.Examples mentioned in Paragraphs 2 and 3 are intended to _-.A.prove robots
18、 do poorly in funny workB.explain robots arent as intelligent as humansC.describe language is complex and changeableD.show language cant be taught in a set pattern26.What does the underlined word “obstacle” in Paragraph 3 mean?A.Barrier.B.Record.C.Message.D.Possibility.27.What can we infer about tea
19、ching AI system humor from the last paragraph?A.It will end up in vain.B.It may be a double-edged sword.C.It may help improve humans humor.D.It will attract more computer scientists.【答案】24.B 25.D 26.A 27.B【解析】本文是一篇说明文,介绍了教机器人理解幽默存在的挑战以及科学家们对教智能机器人理解幽默的不同观点。24.推理判断题。根据第一段内容,特别是根据“Computer scientists
20、have hoped to give robots technical skills to help them recognize, process and react to humor. But these attempts have mostly failed.”可知,计算机科学家希望赋予机器人技术技能来帮助他们识别、处理幽默,并且能够对幽默做出反应,但这些尝试大多都失败了,由此可知,在本段作者主要是想说明机器人在理解幽默方面存在不小的挑战,故B项正确。25.推理判断题。根据第二段的“humor is a kind of creative language that is extremel
21、y difficult for computer intelligence to understand”可知,幽默是一种创造性的语言,计算机很难理解,再根据第三段中的“She explained that machines are trained to look for patterns.”可知,她解释说机器是经过训练来寻找模式的,由此可知,这两段的例子是想表明语言不能以模式化的方式习得,故D项正确。26.词义猜测题。根据画线词前的“To be funny, humor should also not be predictable, Bishop said.”可知,毕肖普说,有趣的是,幽默也不
22、应该是可预测的,因此此处是说这给机器识别和理解有趣的东西设置了很大的障碍,由此可知画线词词义为“障碍”,故A项正确。27.推理判断题。根据最后一段中的“Darmstadt Universitys Miller says there are good reasons to keep trying to teach humor to robots. It could make machines more relatable, especially if they can learn to understand sarcasm (讽刺), he noted.”可知,达姆施塔特大学的米勒说,有很好的理
23、由继续尝试教机器人幽默,他指出,这可能会使机器更具亲和力,特别是如果它们能够学会理解讽刺的话,再根据“But Kiki Hempelmann thinks differently. “Teaching AI systems humor may make them find it where it isnt, and they may use it where its inappropriate,” he said. “Maybe bad AI will start killing people because it thinks something is funny,” he added.”可
24、知,但是Kiki Hempelmann的想法不同,他说:“教授人工智能系统幽默可能会让它们在不合适的地方找到幽默,在不合适的地方使用幽默”,他补充说:“也许坏的人工智能会开始杀人,因为它认为有些事情很有趣”,根据这两位科学家的观点可知,教智能机器人幽默有利有弊,因而是一把双刃剑,故B项正确。CAfter having her second child in 2012, Victoria was jobless and lost her clear direction. She found herself suffering depression. “My sister, Karen, sugg
25、ested I try selling something to do with weddings on eBay,” she said, “when the children were asleep, I learned to design invitations on my laptop. Because I already had a laptop and a printer, the only startup costs were buying some cards and envelopes.”Victoria listed what she made for sale on eBa
26、y, but weeks and months passed and she hardly had any sales. Concerned, Karen suggested she should change the designs but Victoria firmly believed that her design was good.But in January 2013, everything changed dramatically. “I remember getting out of the bath one night and Id made nearly 200 in or
27、ders in the time it had taken to have a bath. Now the demand was so huge that I had to buy a bulk-load of cards and envelopes and purchase another printer. I started to work at 7 pm each night and worked into the early hours.” Victoria believes that her affordable wedding invitations are the key.Hav
28、ing something else to focus on, the fog of depression soon lifted. By the end of January she had made an impressive 8,000 in just one month. The business now turns over an incredible 80,000 a year, half of which is profit. She continued: “The money has allowed us to upgrade to a three-bedroom house
29、and we have had some great family holidays.” In October, Victoria was one of eleven eBay sellers recognized at the eBay for Business Awards.“I want to show to other women with little or no experience that even if youre struggling as I did, you can be a mother and a businesswoman and do both successf
30、ully,” smiles Victoria. “Im a one-woman band but its more than enough for me!”28.What made the most contribution to Victorias success?A.The advice from her sister.B.The design of the invitations.C.The help from buyers on eBay.D.The low price of the invitations.29.How much can Victoria earn by sellin
31、g the invitations a year?A.200.B.8,000.C.40,000.D.80,000.30.What personality does Victoria probably have?A.Cautious.B.Sensitive.C.Easygoing.D.Determined.31.What is the best title for the text?A.The Cure for DepressionB.Defeating Depression with BusinessC.Selling Wedding Invitations OnlineD.An Unforg
32、ettable Experience【答案】28.D 29.C 30.D 31.B【解析】本题是一篇记叙文。讲述了主人公在有了孩子之后,失去工作且内心郁闷,但通过自己努力成为eBay最受欢迎的网点店主之一,并且内心也逐渐“明朗”了起来。28.细节理解题。根据原文“Victoria believes that her affordable wedding invitations are the key. ”(维多利亚相信她价格划算的婚礼请柬是(成功经营)关键)。据此,可判断低价的请柬对她网店的成功经营有较大贡献。故选D项。29.细节理解题。根据原文“The business now turns
33、over an incredible 80,000 a year, half of which is profit.”(如今,每年可观经营额达到80000英镑,其中一半是利润)可知主人公一年可以赚到40000英镑。故选C项。30.推理判断题。根据原文的After having her second child in 2012, Victoria was jobless and lost her clear direction. She found herself suffering depression. “I want to show to other women with little o
34、r no experience that even if youre struggling as I did, you can be a mother and a businesswoman and do both successfully.”(2012年生完第二个孩子后,维多利亚失去了工作,失去了明确的方向。她发现自己患了抑郁症。我想要向那些没有经验的女性朋友们证明,即使和我一样在为生活奔波,你可以成功成为一名母亲也可以成为一名女商人,同时也可以兼顾两者)侧面凸显了她虽遇种种困难,但她始终还是“有勇有谋”闯过了一个又一个关卡。由此判断出她内心坚定。故选D项。31.主旨大意题。根据原文的“Ha
35、ving something else to focus on, the fog of depression soon lifted”(有所专注,内心的郁闷也消失了)以及“you can be a mother and a businesswoman and do both successfully”(你可以成功成为一名母亲也可以成为一名女商人,同时也可以兼顾两者),可以得出女主人公通过经营网店克服自己的心里问题,同时也获得事业上成功。所以短文的最佳标题为“用事业战胜抑郁”。故选B项。DReading instruction in the classroom is a key concern
36、for all teachers and there are many ways to go about it. However, is our determination to achieve excellence in reading skills in our children killing their love and enjoyment of a good book?In my work with parents, I am frequently asked the best ways to encourage reluctant readers to be engaged wit
37、h books. Parents report that their children return home from school with no inclination to pick up a book and read.Any eager reader will gladly talk about the joy with a good book to read away the hours on a cold, rainy afternoon. Reading a good book is one of lifes greatest pleasures. We need to sh
38、are these experiences with our children in order to assist them in developing into strong readers. But the use of boring, mass-produced home reading texts in childrens early years at school can be seen as the beginning of this negative cycle.As children progress through their schooling life, there a
39、re many other instances of learning reading skills that dont help reading development. Frequently, teachers feel the pressure to give their students “just enough” in terms of reading strategies to be able to achieve the test, which leaves little time to focus on reading for pleasure.Kelly Gallagher,
40、 a high school teacher, outlines the term “Readicide” in his book. He says its: the systematic killing of the love of reading, often worsened by foolish, boring practices found in schools.Recent research shows that many teachers tend to follow the traditional literacy practices that they have experi
41、enced in their own education, which can often have negative intentions for their students.While teaching children key concepts for analyzing and evaluating texts is important, the manner in which it is done and time that is spent on this can lead to unexpected results. Schools arent to blame when it
42、 comes to not arresting students lack of interest in reading, but they have an important role to play in fostering reading enjoyment.32.What does the underlined word “inclination” mean?A.EnergyB.TaskC.IntentionD.Requirement33.What does the term “Readicide” refer to?A.To develop reading habitsB.To re
43、ad for pleasureC.To learn reading skillsD.To kill a love for books34.According to the text, teachers at school _.A.focus on teaching reading strategiesB.ignore key concepts for analyzing textsC.are to blame for students poor readingD.fail to follow the traditional reading practices25.What might be s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
