2022秋新教材高中英语 Unit 1 Relationships Period 1 Topic Talk课时作业 北师大版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit Relationships Period Topic Talk课时作业 北师大版选择性必修第一册 2022 新教
- 资源描述:
-
1、UNIT 1Period OneTopic Talk题组A基础练(建议用时:10分钟).单词拼写1You two have something in common in your personal _(品质)2My two _(侄女) were both admitted to Peking University this year.3That young man has great sense of _(幽默) and is always confident about his work.4Only those who are _(热心的) about their work can do t
2、heir work well.5Lily is _(外向的) and friendly, so she gets on well with her classmates.6This sports meet is _(主办) by the company next to our school.7It is really _(难以置信的) for this boy to win the first prize in the singing competition.8Li Ming returns home to pay a visit to his parents _(偶尔地)9She has s
3、uffered much from _(情感的) stress in recent months.10I will be very _(感激的) if you could offer me this opportunity.【答案】1.traits2.nieces3.humour/humor4.passionate5outgoing6.hosted7.incredible8.occasionally9emotional10.grateful.单句语法填空1It is obvious _ the students are not interested in this speech.2The yo
4、ung girl has recently suffered from some _(emotion) problems. 3The old man felt rather grateful _ what we had done for him.4_(fortunate), the driver was just in time to stop his car and avoided hitting the boy.5We are looking forward to _(win) the chance of studying in that university.6This is one o
5、f the most interesting programs _ we are fond of.7His old granny passed _ in bed early at middle night yesterday.8Thank you for _(give) me so much help in my work.9The boy _(fall) behind in the examination last week because he was too proud.10I expressed my heartfelt thanks _ all of those who have g
6、iven me help in my work.【答案】1.that2.emotional3.for4.Fortunately5winning6.that7.away8.giving9.fell10.to.完成句子1Today Im talking with three different people _ _ _ some of the nicest things _ people have ever done for them. 今天我将要和三个不同的人交谈,找出人们曾经为他们做过的一些最美好的事情。【答案】to find out; that2My sister visited me ev
7、ery day and made me _ _ again and _ _ life. 我姐姐每天都来看望我,让我重新感到快乐,积极面对生活。【答案】feel happy; positive about3He _ _ _ the project. 他对这个项目充满热情。【答案】is passionate about4_, she _ _ two years ago but I still think of her all the time.伤心的是,她两年前就去世了,但我仍然总是想念她。【答案】Sadly; passed away5I was most _ _ _ _ bringing the
8、 books. 我很感激约翰把书带来了。【答案】grateful to John for题组B提升练(建议用时:30分钟).阅读理解With about 1,000meterhigh steep cliffs (陡峭的悬崖) around, there Xiazhuang, Chongqing had only one pathway out of the village, and it took villagers three days to walk to the main town. People there used to risk their lives going out of t
9、he mountain village. In the 40 years to 1997, 23 people had died from falling off the cliff while cutting firewood or travelling to the county seat, and 75 people had been injured or disabled while doing the same activities. Then, village head Mao Xianglin held a meeting in 1997 and suggested buildi
10、ng a road snaking along the mountains, but almost no villager agreed because they had no money, no machines and no confidence to take on the tough project.Later that year, around 100 people volunteered to do the work after Maos efforts. Workers from ropes and used hammers, drills and even explosives
11、 to create the road. Falling rocks and other dangers led to the deaths of six villagers. When they slept in caves (洞穴) at night, they tied a rope around their bodies with the other end tied to the root of an old tree to make sure they did not fall off the cliff.“Mountains had isolated us from the ou
12、tside for generations. We had to do something to ensure the next generation could go out of the mountains for a good life,” Mao said. When the 8kilometer road was completed in 2004, it enabled many villagers to travel out and find work. Incomes increased as a result. Mao will retire in five years, p
13、lanning to widen the current road and focus on ecotourism. “The spirit of the Xiazhuang people cant be lost and has to be passed down from generation to generation,” he said.1What is Paragraph 1 mainly about?AThe history of the village.BThe development of the village.CThe specific deaths in the buil
14、ding.DThe reason for building the road.2What do we know about the building of the road from Paragraph 2?AIt was a tough task.BIt caused 100 deaths.CIt was far from dangers.DIt made workers sleep soundly.3What does the underlined word “isolated” in Paragraph 3 mean?AAttracted.BSeparated.CContacted.DG
15、athered.4Which of the following can best describe Maos personality?AFrightened.BDetermined.CDistant.DCurious.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了重庆下庄村长毛祥林历尽艰辛为村里修建公路的故事。1D主旨大意题。根据第一段中的“With about 1,000meterhigh steep cliffs (陡峭的悬崖) around, there Xiazhuang, Chongqing had only one pathway out of the village, and it t
16、ook villagers three days to walk to the main town. People there used to risk their lives going out of the mountain village.”及“Then, village head Mao Xianglin held a meeting in 1997 and suggested building a road snaking along the mountains”可知,第一段主要讲述了修建这条公路的原因。故选D。2A推理判断题。根据第二段中的“Workers from ropes a
17、nd used hammers, drills and even explosives to create the road. Falling rocks and other dangers led to the deaths of six villagers. When they slept in caves (洞穴) at night, they tied a rope around their bodies with the other end tied to the root of an old tree to make sure they did not fall off the c
18、liff. ”可知,修筑这条路是一项艰巨的任务。故选A。3B词义猜测题。根据最后一段中的“We had to do something to ensure the next generation could go out of the mountains for a good life”可推知,画线词所在句意为“几代人以来,高山使我们与外界隔绝。”由此推知,画线词isolated与separated(隔开,阻隔)意思接近。故选B。4B推理判断题。根据第一段中的“Then, village head Mao Xianglin held a meeting in 1997 and suggeste
19、d building a road snaking along the mountains, but almost no villager agreed because they had no money, no machines and no confidence to take on the tough project.”及第二段中的“Later that year, around 100 people volunteered to do the work after Maos efforts.”和最后一段中的“When the 8kilometer road was completed
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554149.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
