2022秋高中英语 Unit 4 Space Exploration单元测试 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋高中英语 Unit Space Exploration单元测试 新人教版必修第三册 2022 高中英语 Exploration 单元测试 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 4SPACE EXPLORATION(满分:100分建议用时:90分钟)第一部分语言知识(15分)第一节单句语法填空(10分)1A plane crashed on the sea and all 269 people board the plane were killed.2Jack is the only student (have) a car of his own in our class.3Not only the students but also their teacher (like) collecting data about satellites.4He laun
2、ched the campaign (succeed),as had been expected.5 (determine) to keep up with others,the girl is working hard.6Hand (signal) made by the policeman show the passersby which way they will return.7One by one,the applicants left the agency with (disappoint) looks on their faces.8Stress and tiredness of
3、ten result in a lack concentration.9At that time,mankind survived on a very (limit) diet.10We ran of the coal,and we had to burn wood to warm us.【答案】1.on2.to have3.likes4.successfully5Determined6.signals7.disappointed8of9.limited10.out第二节选词填空(5分)11Both sides have agreed to meet, arriving at a compro
4、mise.12Today,were going to the question of homeless people.13Good habits always high efficiency,while bad ones bring the opposite.14The captain refused to leave his sinking ship while there were others .15Can the human race expanding and growing the same way that it is now?【答案】11.in the hope of12.fo
5、cus on13.lead to14on board15.carry on第二部分阅读(30分)第一节阅读理解(20分)AKatherine Johnson, a brilliant mathematician at NASA, began working on the space program in the 1950s. Many of NASAs first missions were made possible by her amazing calculations(计算)As a child, she loved to count. Her father placed great i
6、mportance on education and insisted all four of his children go to college, working overtime to pay for it. Johnson said this atmosphere was important to her success. “I was always around people who were learning something. I liked to learn.” she said.Johnson graduated from high school at 14 and col
7、lege at 18.In 1953, Johnson started to work for NASA, doing the math that powered engineers work. Then, because of her outstanding talent, she was moved to work on rockets with an all-male flight research team. As for Johnson, her calculations contributed to many of NASAs most important projects. In
8、 1961, with the help of Johnsons work, Alan Shepherd became the first American to go into space. Johnson also lent her unbelievable talent to the success of the Apollo 13, which had trouble getting back to the Earth. She worked hard to calculate a safe path back to the Earth for the astronauts.Johns
9、on retired in 1986, but her huge contribution to the space program has only been reaching the public attention for the past few years. Part of that is because, as she is the first to admit, science is based on collaboration. “I never took any credit because we always worked as a team, it was never j
10、ust one person,” she said in a 2010 interview.Earlier this year, NASA named a new data center after her. She was also given a Silver Snoopy award, which recognizes “outstanding performance, contributing to flight safety and mission success.”()16.The author explains Johnsons help to NASA by .Acompari
11、ng differencesBproviding examplesCshowing numbersDgiving reasons()17.What does the underlined word “collaboration” in Paragraph 4 mean?AExperience.BResearch.CTeamwork.DTalent.()18.What can we infer from the passage about Johnson?AShe travelled to space with the Apollo.BShe lived a rich life when she
12、 was young.CShe has been widely-known since her retirement.DShe used to be the only lady in the research team.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了杰出的数学家凯瑟琳约翰逊为NASA所做的贡献。16B写作方法题。根据第三段中的“As for Johnson, her calculations contributed to many of NASAs most important projectswhich had trouble getting back to the Earth. Sh
13、e worked hard to calculate a safe path back to the Earth for the astronauts.”可知,作者列举了两个例子:1961年,在约翰逊的帮助下,艾伦谢泼德成为第一个进入太空的美国人;约翰逊还为阿波罗13号的成功贡献了她令人难以置信的天赋。通过这两个例子,作者说明了约翰逊为NASA做出了很大的贡献。故选B项。17C词义猜测题。根据后文“ I never took any credit because we always worked as a team, it was never just one person, she said
14、 in a 2010 interview.”可知,约翰逊在2010年的一次采访中说:“我从来没有获得过任何荣誉,因为我们一直是一个团队,从来不只是一个人。”可以看出,她很看重团队合作。由此推测她认为科学是建立在团队合作上的,故画线词collaboration意为“合作”。故选C项。18D推理判断题。根据第三段中“Then, because of her outstanding talent, she was moved to work on rockets with an all-male flight research team.”可知,由于她杰出的才能,她被调到一个全男性飞行研究团队的火箭
15、研究工作。由此可以得出她过去是那个研究团队唯一的女性。故选D项。BFrom now, if all goes well, a high-tech spacecraft will land in the South Pole of the moon. There, it will drill 66 feet down into the surface and collect samples of the mantle(地幔样本) to bring back to the earth.But before it leaves, it will have a two-part time capsul
16、e(时光胶囊): a public part, full of the Earths history, and a private part, full of digital memory boxes created by individuals. These memory boxes can hold digital filesrecords of family trees, videos or actual DNA in the form of human hair. Not everyone can have a digital memory box, though. The boxes
17、 are only delivered for the people who donate the money to the project.The project, called Lunar Mission One, has already raised more than half of its 600,000 goal since its launch just a few days ago. The founders thought that it would succeed because of the attraction of both exploring the moon su
18、rface and leaving a time capsule behind.The mission was a technical action, but it was also an emotional one, bringing the excitement of knowing that something humans built on the Earth reached somewhere else in space.Still, it does seem risky for a person to donate 60 to keep a digital memory box f
19、or a project that wont come true until 2024.What if the project never takes off? What if the technology isnt good enough? What if those digital memory boxes break on the moons surface? And how will anybody ever even know if that happens? Ian Crawford, a professor at Birkbeck College in London and sc
20、ientific advisor to the mission, says it is not necessary to worry about these. The plan to leave a time capsule on the moon isnt really about physically leaving something on the moonits more an opportunity to encourage peoples interest in space.()19.Who can have a digital memory box on the moon?AA
21、person who donated 60 to the project.BA person who has records of family trees.CA person who is in charge of the project.DA person who is interested in exploring the moon.()20.Why does it seem risky to donate 60 to keep a digital memory box?ABecause the spacecraft wont be sent on time.BBecause the t
22、echnology isnt good enough.CBecause the project wont come true until 2034.DBecause there are various possibilities in such a long time.()21.What can be concluded from the last sentence of the passage?AEverything about the project will be OK.BThe time capsule on the moon is not meaningful.CThe plan t
23、o leave a time capsule on the moon is scientific.DThe message of the project is to call peoples more attention to space.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了名为“月球一号使命”的太空项目一艘高科技航天器将携带一个由两部分组成的时间胶囊登陆月球南极。19A细节理解题。根据第二段中 “The boxes are only delivered for the people who donate the money to the project.”及第四段中 “Still, it d
24、oes seem risky for a person to donate 60 to keep a digital memory box for a project that wont come true until 2024.”可知,一个人捐赠60便可以在月球上留下一个数字储存盒。故选A项。20D推理判断题。根据第四段中的那些质疑的问题可知,捐赠60去保留数字存储盒有一定的风险,是因为在这么长的时间里会有各种各样的可能性。故选D项。21D推理判断题。根据本文最后一句 “The plan to leave a time capsule on the moon isnt really abou
25、t physically leaving something on the moonits more an opportunity to encourage peoples interest in space(把时间胶囊留在月球上的计划并不是真的要在月球上留下什么东西,它更多的是一个机会来鼓励人们对太空的兴趣)”可知,该项目的目的是呼吁人们更多地关注太空。故选D项。CA Russian spacecraft traveling to the International Space Station Thursday had to make an emergency landing when a
26、rocket engine failed to fire. It was the latest in a recent series of failures for the Russian space program, which is also used by the US. to carry its astronauts to the station.United States astronaut Nick Hague and Russian astronaut Alexei Ovchinin landed safely about 20 kilometers from Dzhezkazg
27、an in Kazakhstan. The city is about 450 kilometers from the Russias Baikonur space center, which Russia operates through an agreement with the Republic of Kazakhstan.Both the US. space agency NASA and Russias Roscosmos reported that the two were quickly recovered from the landing area by rescue crew
28、s. A spokesman for Russian President Vladimir Putin said, “Thank God,the crew is alive” after they had landed safely.About two minutes after launching, the three-stage Soyuz booster rocket(助推火箭)suffered an unspecified(不明确的)failure of its second stage. Russias TASS news agency said the capsule carryi
29、ng the two men separated from the troubled rocket safely. This caused the capsule to drop very sharply into the Earths atmosphere. Parachutes(降落伞)helped slow the returning capsule. Search and rescue teams were sent to recover the crew.Russias RIA news agency reported that Russia has immediately put
30、off all manned space launches after the failure. Roscosmos head Dmitry Rogozin said he had ordered a state commission to carry out an investigation into what went wrong. He said Russia will share all relevant information with the US.The TASS news agency said that the ISS crew has enough supplies and
31、 that the failed launch will not affect operations.The US. and other nations have depended on Russia to carry astronauts to the ISS since the retirement of the Space Shuttle program in 2011.In coming years, American aerospace companies SpaceX, with its Dragon 2, and Boeing, with its Starliner, are e
32、xpected to return to space.()22.What caused the failure of the launch?AThe problem of the engine.BThe terrible weather.CThe drop of the capsule.DThe wrong operation.()23.What can we infer from the last two paragraphs?ASpaceX is sure to go back to space soon.BAmerica carried astronauts to the ISS by
33、itself before 2011.CNow only Russia can carry astronauts to space.Dthe ISS crew lives a very good life in the space station.()24.What can we learn about the launch?AThe capsule landed safely in Dzhezkazgan, Russia.BRussia had never failed in the space launch before this failure.CThe failed launch wi
34、ll have a serious effect on the operations.DAt first the capsule dropped very rapidly into the Earths atmosphere.()25.What can be the best title for the text?AThe rescue of two astronautsBThe launch of Russian spacecraftCCooperation between Russia and AmericaDEmergency landing in failed space launch
35、【语篇解读】本文是一则新闻,介绍了运送宇航员到国际空间站的一枚俄罗斯火箭由于发动机故障紧急降落,所幸无人死亡。22A细节理解题。根据第一段中的“A Russian spacecraft traveling to the International Space Station Thursday had to make an emergency landing when a rocket engine failed to fire.”可知,发射失败的原因是发动机点火失败。故选A项。23B推理判断题。根据最后一段中 “The US. and other nations have depended o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554325.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
基于自由现金流量折现模型的企业价值分析.pdf
