2022高三英语北师大版一轮复习课时作业:选修7 UNIT 20 NEW FRONTIERS 单元主题语篇训练 (一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高三英语北师大版一轮复习课时作业:选修7 UNIT 20 NEW FRONTIERS 单元主题语篇训练 一 WORD版含解析 2022 英语 北师大 一轮 复习 课时 作业 选修 单元 主题
- 资源描述:
-
1、Unit 20 单元主题语篇训练 (课时作业一)AZhang Zhixia is sitting in a black metal chair with her reading glasses on.She is back in class after leaving school almost five decades ago. The 62yearold former kindergarten teacher is all ears. She is determined not to be left behind by Chinas technology revolution and le
2、arning with great attention.In Zhangs lifetime, China has become one of the worlds largest economies, with a population that has, for a large part, experienced the rapid pace of technological change. There are already 890 million users of mobile phone payment apps across China, for example. In urban
3、 China, many people have gone almost completely cashless, at a faster pace than many more advanced economies. Everything from coffees to cars can be purchased with a simple tap on the mobile screen. But that has left some elderly people feeling left behind.Every week, Zhang attends “cell phone class
4、es” run by a volunteer group, See Young, in Panzhuang, in northwestern Beijing. “Im so eager to learn,” Zhang says. “I signed up for the class immediately and came with my phone charged to its fullest.” While Zhang has made big progress in mastering her phone, she says she still pays her hospital bi
5、lls with notes. “Im so jealous of other people. They pay with a simple scan but I need to count my notes by hand one by one,” she says.As urban life in China increasingly includes digital life, the way of living Zhang knew for decades shopping in stores, queuing in banks is fading fast. “The popular
6、ity of new digital tools has a great effect on the life of the elderly,” says Lu Jiehua, a professor at Peking University. Lu says that group is sometimes referred to as “digital refugees”. Lu says that while new technologies are trying make life more convenient for people it has made things harder
7、for some older citizens.语篇解读:本文是一篇记叙文。中国科技的飞速发展,特别是手机支付的普及,让人们的生活越来越便利,但是有些老人跟不上技术的发展,他们不会使用这便捷的支付方式,被称为“数字难民”。为了改变这种现状,有些老人开始了积极的学习。1Why is Zhang Zhixia back in class?AShe is eager to read more books.BShe intends to make more friends.CShe wants to start her career again.DShe desires to keep up with
8、 technology.解析:选D细节理解题。根据第一段最后一句可知,她去学习就是为了让自己跟上新科技的步伐。2What can we learn from Paragraph 2?APeople living in cities like to pay in cash.BDigital life has a large number of disadvantages.CChina has experienced big technological changes.DIt is hard for older citizens to accept smart phones.解析:选C推理判断题。
9、根据第二段第一句可知,中国经历了科技的飞速发展。3What does Zhang think of digital payment?AComplex.BConvenient.CSafe. DLimited.解析:选B推理判断题。根据第三段倒数第一、二句可知,她认为电子支付很方便。BIt may look like a giant robot but the MooVita could be the car of the future. Made by the startup MooVita, its one of dozens of autonomous vehicles being put
10、to the test at a special center in Singapore that aims to advance the development of selfdriving car technology.Startups from around the world are coming to the purposebuilt track that recreates an urban environment over 5 acres at Singapores Nanyang Technological University. The roads look like any
11、 other in the city, with stop lights, crosswalks and traffic signs. Theres even a rain simulator (模拟装置). Its part of an effort to test how autonomous vehicles deal with all those elements.Projects like Nanyangs test track have helped Singapore become a center for the development of selfdriving vehic
12、les. That role fits in with the citys broader push to encourage the growth of its technology and overcome some of the challenges it faces at the same time.“Singapore is aging more rapidly and at a faster rate than anywhere else in the world, so we have a situation where, in order to provide mobility
13、 for seniors, it would be really advantageous to have such technology available,” said Subodh Mhaisalkar, the professor in charge of Nanyangs Energy Research Institute, which carries out autonomous vehicle research.The institutes selfdriving work focuses on groups like the elderly or disabled who th
14、ey believe would be the first to benefit from the technology.Autonomous vehicles are already combining with traditional cars on Singapores roads in designated towns and zones. The Singapore government has imposed limitations to make sure things dont move ahead too fast though. Speed limits are as lo
15、w as 30 kilometers per hour (19 mph), and the presence of a safety drive is required by law. Experts say Singapore is well prepared for the gradual introduction of the technology.The MooVita, which is still in research and development, functioned much like an ordinary car on the university test trac
16、k, respecting stop lights, stopping for pedestrians and taking passengers from one point to another. Cars like the MooVita will become a common sight in Singapore for carrying passengers on fixed routes in Singapore in the next few years.语篇解读:本文是一篇说明文。文章说明了因人口老龄化严重,新加坡政府鼓励逐渐引进自动驾驶汽车技术,以给老年人和残疾人提供更多便
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554923.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
