分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2022高考人教版英语一轮复习训练:选修⑦ UNIT 1 单元主题语篇 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:555063
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:32.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考人教版英语一轮复习训练:选修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 选修 单元 主题 WORD 解析
    资源描述:

    1、选修 Unit 1 单元主题语篇训练AMy son Joey was born with club feet. The doctors assured us that with treatment he would be able to walk normally but would never run very well. The first three years of his life were spent in surgery, casts and braces. By the time he was eight, you wouldnt know he had a problem w

    2、hen you saw him walk.The children in our neighborhood ran around as most children do during play, and Joey would jump right in and run and play, too. We never told him that he probably wouldnt be able to run as well as the other children, so he didnt know.In seventh grade he decided to go out for th

    3、e crosscountry team. Every day he trained with the team. He worked harder and ran more than any of the others perhaps he sensed that the abilities that seemed to come naturally to so many others did not come naturally to him. Although the entire team runs, only the top seven runners have the potenti

    4、al to score points for the school. We didnt tell him he probably would never make the team, so he didnt know.He continued to run four to five miles a day, every day even the day he had a 39 degree fever. I was worried, so I went to look for him after school. I found him running all alone. When I ask

    5、ed him how he felt, he simply replied “OK”. He had two more miles to go. The sweat ran down his face and his eyes were glassy from his fever. Yet he looked straight ahead and kept running. We never told him he couldnt run four miles with a 39 degree fever, so he didnt know.Two weeks later, the names

    6、 of the team runners were called. Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in seventh grade the other six team members were all eighthgraders. We never told him he shouldnt expect to make the team. We never told him he couldnt do it, so he didnt know. He just made it.语篇解读:本文是一

    7、篇记叙文。文章主要叙述了作者的儿子Joey生来双脚畸形,经过治疗,医生认为他像常人一样跑步的可能性微乎其微。然而,他一直不知道自己的病情,经过不断努力,他最终恢复到了正常状态。1According to the passage, we can describe Joey as a/an person.AambitiousBdeterminedCindependent Dcourageous解析:选B推理判断题。根据文章内容尤其是第四段第一句可推知,Joey是一个有决心的人。故选B。2The author repeats the sentence “so he didnt know” in or

    8、der to .Acriticize the ignorance of JoeyBimpress the readers with Joeys optimismCshow the over protection of Joeys parentsDemphasize the unlimited potential of human beings解析:选D推理判断题。根据第二段最后一句、第三段最后一句、第四段最后一句及最后一段最后两句可知,Joey做到了那些他不能做的事情。由此可推知,作者重复这句话是为了强调人的无限潜能。故选D。3Which of the following proverbs i

    9、s best conveyed in the story?APractice makes perfect.BRome was not built in a day.CNothing is impossible to a willing heart.DThe longest journey begins with the first step.解析:选C推理判断题。通读全文可知,文章主要叙述了作者的儿子Joey生来双脚畸形,经过治疗,医生认为他像常人一样跑步的可能性微乎其微。然而,他一直不知道自己的病情,经过努力,他恢复到了正常状态。由此可推知,本文传达了“功夫不负有心人”的精神。故选C。BRi

    10、ch as a King(2021大连模拟)William , who conquered England some 950 years ago, had wealth, power and an army. Yet although William was very rich by the standard of his time, he had nothing like a flush toilet (抽水马桶), paper towels, or a riding lawn mower (割草机). How did he get by?History books are filled w

    11、ith wealthy people who were poor compared to me. I have storm windows, Croesus did not. Entire nations trembled before Alexander the Great, but he couldnt buy cat food. Czar Nicholas lacked an electric saw.Given how much better off I am than so many famous dead people, youd think Id be content. The

    12、trouble is that, like most people, I compare my wealth with that of living persons: neighbors, school classmates, famous TV people. The greed I feel toward my friend Howards new kitchen is not reduced by the fact that no kings ever had a refrigerator with glass doors.There is really no rising or fal

    13、ling standard of living. Over the centuries people simply find different things to feel sad about. Youd think that simply not having disease would put us in a good mood, but no, we want a hot bath too.Of course, one way to achieve happiness would be to realize that even by todays standards the thing

    14、s I own are pretty nice. My house is smaller than the houses of many investment bankers, but even so it has a lot more rooms than my wife and I can keep clean.Besides, to people looking back at our era from a century or two in the future, these bankers fancy counter tops and my own worn Formica will

    15、 seem equally shabby. I cant keep up with my neighbors right now. But just wait.语篇解读:本文主要通过同富有的古人对比启迪读者:生活没有必要攀比,要知足常乐。4What does the underlined phrase “get by” in the first paragraph mean?ASucceed as a king.BDeal with complaints.CLive in a satisfactory way.DGet some extra money.解析:选C词义猜测题。根据对第一段第二、

    16、三句的理解可推知,没有现代这些便利的生活设备,富有的威廉一世如何才能生活得称心如意呢?由此可推知,画线短语表示“以一种令人满意的方式生活”,故选C。5How many historical figures are mentioned to compare lives in the past and present?A3. B4.C5. D6.解析:选B细节理解题。根据第一段和第二段可知,古今生活对比中作者列举了四个历史人物,他们分别是:William , Croesus, Alexander the Great和Czar Nicholas。6According to the passage,

    17、the author intends to .Atell us to be content with lifeBwarn us to live in a simple wayCteach us to learn lessons from lifeDencourage us to struggle for wealth解析:选A写作意图题。根据文章的标题Rich as a King,并结合对全文的整体理解可推知,作者通过古今生活对比,告诉我们要知足常乐。7Whats the authors attitude towards life?ADoubtful. BOptimistic.CUncarin

    18、g. DCautious.解析:选B观点态度题。根据最后两段,尤其是最后一段最后两句“I cant keep up with my neighbors right now. But just wait.”可推知,作者对生活持乐观的态度。CSince the age of three, Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer. That ambition nearly ended one night in 2010. Hill, then a 17yearold high school senior in Pacific Grove, Cali

    19、fornia, was in a car accident that left her paralyzed from the waist down. For most people, that would have dashed any hope of a dancing career. For Hill, it was the beginning. “I wanted to prove to my community and to myself that I was stillnormal,”she told Teen Vogue.“Whatever normal meant.”Normal

    20、 for her meant dancing, so Hill did it in the wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team. “It definitely took a lot of learning and practice,” Hill told Today.After graduation, Hill wanted to expand her dance network to include women like her. She met people online who had suf

    21、fered various injuries but shared her determination, and she invited them to dance with her.Hoping to reach more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she calls the Rollettes, “I want to break down the stereotype of wheelchair users

    22、 and show that dance is dance, whether youre walking or youre rolling,” she told CBS News. Dancing on wheels, the Rollettes discovered, can be just as fastpaced, artful, and fulfilling as the footbased variety. Theyre having fun, and the fun is touching.Hill has attained what many of us never will:h

    23、er childhood dream. But the Rollettes have helped her find something else just as fulfilling. Every year she holds a dance camp for wheelchair users of all ages and abilities with an eye to helping them find their inner Ginger Rogers or Julianne Hough.The dancers arent the only ones feeling inspired

    24、. One woman saw a YouTube video of the team competing and commented, “You guys are so awesome! To be in a wheelchair and still be so beautiful makes me know I can be beautiful too! Thank you!”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要叙述了因遭遇意外而下半身瘫痪的女孩Chelsie Hill身残志坚、乐观向上,坚持追求舞蹈梦想,并且通过自己的行动影响更多残疾人的励志故事。8What can we learn a

    25、bout Chelsie Hill?AShe was born with disability.BShe experienced a car accident in 2014.CShe dreamed to be a dancer since childhood.DHer dancing career stopped when she was 17.解析:选C细节理解题。根据第一段第一句可知,Chelsie Hill自幼就梦想成为一名舞蹈家。故选C。9How did Chelsie Hill prove herself to be normal?ABy graduating with hono

    26、r.BBy dancing in a wheel chair.CBy refusing to use a wheelchair.DBy starting a high school dance team.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句可知,她通过坐在轮椅上跳舞以证明她是正常的。故选B。10Why did Chelsie Hill start Rollettes?ATo satisfy her own ambition.BTo better understand achievement.CTo accomplish both success and fame.DTo inspire mo

    27、re disabled women to dance.解析:选D推理判断题。根据第四段第一句及最后一段第二、三句可推知,她组建此舞蹈队是为了鼓励更多的残疾女性来跳舞。故选D。11Whats the best title of the passage?AChase Your Dreams Even in a WheelchairBForm a Dance Team a Big BonusCBecome a Dancer a Challenging DreamDDance on Wheels a New Trend解析:选A标题归纳题。通读全文可知,本文主要叙述了主人公Chelsie Hill因遭

    28、遇意外而下半身瘫痪却身残志坚、乐观向上,坚持追求舞蹈梦想,并且通过自己的行动影响更多残疾人的励志故事。A项“追逐你的梦想即使在轮椅上”符合文章主旨,适合作本文的标题。故选A。tips 根据段落大意,提炼文章大意文章是由段落组成的。段落的主题就是段落的中心思想,具体段落的中心思想又是为文章整体中心思想服务的。理解整篇文章的中心思想的方法是建立在理解具体段落中心的基础上的。找出每小段的主题句,各段的主题句常在该段的首句或尾句,各段主题句的整体归纳便是文章的中心思想。有的文章无明显主题句,主题句隐含在段意之中,这就需要进一步加工概括。根据全文的结构安排,理解文章的“重心”和支撑性细节。例如上文C篇阅读中主题句不明显,但是每段的中心很明显,把每段中心意义连接起来,便很容易得出整篇的文章的中心为“Chase Your Dreams Even in a Wheelchair”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考人教版英语一轮复习训练:选修⑦ UNIT 1 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555063.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1