2022高考英语一轮复习 Module 2 健康的生活方式、积极的生活态度训练(含解析)外研版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 健康的生活方式、积极的生活态度训练含解析外研版必修2 2022 高考 英语 一轮 复习 健康 生活方式 积极 生活 态度 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、健康的生活方式、积极的生活态度.阅读理解My son Joey was born with club feet. The doctors assured us that with treatment he would be able to walk normally but would never run very well. The first three years of his life were spent in surgery, casts and braces. By the time he was eight, you wouldnt know he had a problem
2、when you saw him walk.The children in our neighborhood ran around as most children do during play, and Joey would jump right in and run and play, too. We never told him that he probably wouldnt be able to run as well as the other children, so he didnt know.In seventh grade he decided to go out for t
3、he crosscountry team. Every day he trained with the team. He worked harder and ran more than any of the others perhaps he sensed that the abilities that seemed to come naturally to so many others did not come naturally to him. Although the entire team runs, only the top seven runners have the potent
4、ial to score points for the school. We didnt tell him he probably would never make the team, so he didnt know.He continued to run four to five miles a day, every day even the day he had a 39 degree fever. I was worried, so I went to look for him after school. I found him running all alone. When I as
5、ked him how he felt, he simply replied “OK”. He had two more miles to go. The sweat ran down his face and his eyes were glassy from his fever. Yet he looked straight ahead and kept running. We never told him he couldnt run four miles with a 39 degree fever, so he didnt know.Two weeks later, the name
6、s of the team runners were called. Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in seventh grade the other six team members were all eighthgraders. We never told him he shouldnt expect to make the team. We never told him he couldnt do it. so he didnt know. He just made it.语篇解读:本文是
7、一篇记叙文。文章主要叙述了作者的儿子Joey生来双脚畸形,经过不断努力,他最终恢复到了正常状态。1According to the passage, we can describe Joey as a/an _ person.AambitiousBdeterminedCindependent Dcourageous解析:选B推理判断题。根据文章内容尤其是第四段第一句可推知,Joey是一个有决心的人。故选B。2The author repeats the sentence “so he didnt know” in order to _.Acriticize the ignorance of J
8、oeyBimpress the readers with Joeys optimismCshow the over protection of Joeys parentsDemphasize the unlimited potential of human beings解析:选D推理判断题。根据第二、三、四段最后一句及最后一段最后两句可知,Joey做到了那些他不能做的事情。由此可推知,作者重复这句话是为了强调人的无限潜能。故选D。3Which of the following proverbs is best conveyed in the story?APractice makes perf
9、ect.BRome was not built in a day.CNothing is impossible to a willing heart.DThe longest journey begins with the first step.解析:选C推理判断题。通读全文可知,文章主要叙述了作者的儿子Joey生来双脚畸形,经过治疗,医生认为他像常人一样跑步的可能性微乎其微。然而,他一直不知道自己的病情,经过努力,他恢复到了正常状态。由此可推知,本文传达了“功夫不负有心人”的精神。故选C。.完形填空There was a very wealthy man who was bothered b
10、y severe eye pain. He consulted many physicians and was being _1_ by several of them. He did not stop consulting a large number of_2_ experts; he consumed heavy loads of_3_ and underwent hundreds of injections. But the _4_ was more unbearable than before.At last, a monk who was _5_ to be an expert i
11、n treating such patients was _6_ by the suffering man. The monk _7_ his problem and said that he should concentrate _8_ on green colors and not let his eyes _9_ any other colors for some time. It was a(n)_10_ prescription (处方),but he was desperate and made up his mind to try it.The wealthy man gathe
12、red a group of _11_ and purchased barrels of green paint and directed that every object his eyes were _12_ to see should be painted green just as the monk had directed. When the monk came to visit him after a few days, the wealthy mans _13_ ran with buckets of green paint and poured it on him since
13、he was in red, _14_ their master saw any other color and his ache would _15_.Hearing this, the monk _16_ and said, “If only you had bought a pair of green glasses, which are worth just a few dollars, you could have saved these walls and trees and pots and all the other articles and also could have s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555937.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021高中外研版英语必修4课件:MODULE 1 LIFE IN THE FUTURE SECTION Ⅳ WRITING — 描写未来 .ppt
