2022高考英语一轮复习 Unit 1 Growing up课后练习(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Growing up课后练习含解析外研版选择性必修第二册 2022 高考 英语 一轮 复习 up 课后 练习 解析 外研版 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Growing up课后培优微积累战高考,训练提分点描写地理位置一、多样表达1beach n.海滩2village n. 村庄3situate vt. 使(某物)位于4northern adj. 北方的, 北部的5rural adj. 农村的6beneath prep. 在下方7rock n. 岩石8mountain n. 山9a room facing south 朝南的房间10a favorably situated city 位置优越的城市11a small village off the map 一个偏僻的小村子12in a village among the hills
2、 在群山环抱的村庄里13within a stones throw of the beach 离海滨仅咫尺之遥14be situated at the northern extreme of. 位于最北端15a hidden rock beneath the surface of the water 水面下的暗礁二、佳句观摩1The small village is midway between these two towns.这个小村子位于两个镇的中间。2The bookstore is within a stones throw of the school.那个书店就在学校附近。3An i
3、ce cream shop is situated at the street corner.一家冰淇淋店坐落在街角。4The groundwater is only feet beneath the city streets.地下水距离上面的城市街道只有几英尺。5The park is in the northern part of the city.公园位于该城市的北部。6At last, I chose a flat with three windows facing south.最后我选了一套有三个窗户朝南的公寓。三、佳句仿写1They found her walking_alone_
4、on_the_beach,_depresseD他们碰见她独自一人神色忧郁地走在海滩上。2There was a_village_among_the_hills在群山环绕中有一个村庄。3They lived in_a_house_facing_south他们住在一所朝南的房子里。4The house stands_on_a_rock among pines.房子耸立在松树林中的一块岩石上。5The lake is_situated_at_the_eastern_extremity_of_the_mountain_range湖位于山脉最东端。.阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与社会人际关系父亲写
5、给儿子的信Dear Jack,I remember the momentit truly hit me that your autism(自闭症)lasted forever.I had already mentally planned our trips up north with the boys.I was going to spend endless hours playing baseball with youlike Grandpa did with me.When we said goodbye to kindergarten I knew it was real.I spent
6、 some time being saDNow you are 8.You still have no words.We have never had one of those fatherson moments I pictured when you were a baby.But Im learning thats OK.I still have unbelievable things to offer as your dad,even if they werent the things I originally expecteDYou have taught me to be patie
7、nt.You have taught me that its OK to be different and to be sad when life doesnt go as planneDYou have taught me that it is OK to talk about those feelings and fight for what is right.Stand up and say this is wrong,and encourage others to stand up for you and say the same.My job on this earth is to
8、create a world for you and other kids like you.Be the voice you dont have,and build the kind of community which I want to see you grow up in.I used to shy away from contacting people with disabilities or just not consider them.Before you were born,I was so caught up in my own world that I probably w
9、ouldnt have even noticeDNow,I see things differently.I notice.You did that for me.And I hope my example will do that for others.Your mom and I have spent 8 years trying to find your voice.And honestly,we dont know if we ever will.I promise you I will spend my life keeping you safe and making this wo
10、rld better for you.文章大意:本文是父亲写给儿子的信,信中讲述了父亲给予儿子的爱以及儿子对父亲产生的影响。1To whom is the text written?AThe authors wife.BThe authors son.CThe authors father.DThe authors frienD解析:B考查细节理解。根据第二段的内容,尤其是“fatherson moments”“as your dad”可知,这是作者写给儿子的信,故B项正确。2What can be learned about the author?AHes at a loss what to
11、 do to help Jack.BHes to blame for Jacks present condition.CHe hasnt accepted the reality up to now.DHe has changed his attitude to the disableD解析:D考查推理判断。根据第四段第三句至第五句可知,过去作者常常避免接触残疾人或者不考虑残疾人,在儿子出生前,作者封闭在自己的世界里,但是现在他看待事物的方式不同了。由此可推知,作者已经改变了对待残疾人的态度。故选D项。3How does the author sound in the text?ASympat
12、hetiC BRegretful.CCaring. DIndifferent.解析:C考查推理判断。根据第一段表述的作者设想的要和儿子一起旅行、陪儿子打球和最后一段最后一句表述的作者向儿子保证自己将用余生保护儿子的安全,为儿子创造一个更好的世界可推知,作者是十分关心儿子的,故选C项。4In which section of a magazine may this text appear?ARelationship. BEntertainment.CSports. DScience.解析:A考查文章出处。本文是父亲写给儿子的信,信中体现了父子关系,故本文应摘自杂志中的“关系”版块,故选A项。B
13、语篇类型说明文主题语境人与自然生态河流能运输碳(2021成都市高中毕业班摸底) Rivers are the veins of the Earth,transporting the water and nutrients (营养物) needed to support the planets ecosystems,including human life.While many nutrients are essential to the survival of life,there is one element transported by water in rivers that holds
14、 the key to life and to the future of our planetcarbon.Carbon is everywhere and understanding the way it moves and the way it is either released or stored by the Earth system is a complex science in itself.Carbon starts its journey downstream when natural acid rain,which contains carbon dioxide from
15、 the atmosphere,melts minerals in rocks.This helps transform carbon dioxide to bicarbonate (碳酸氢盐) in the water that then flows in our rivers.This is a very long process,which is one of the main ways carbon dioxide is removed from the atmosphere.Carbon is transported by rivers to oceans and once that
16、 carbon reaches the ocean,it is stored naturally in deep sea sediments(沉淀物)for millions of years.As carbon travels down a river,different processes may impact whether it continues to flow downstream or whether it is released into the atmosphere.For example,human engineering,like extensive dam constr
17、uction,will result in dramatic changes to how water and sediments travel down the river.Some carbon that fails to reach the sea may return to the atmosphere in some way,which causes more warming.Earths climate is closely related to the carbon cycle.We all know about the essential role of plants in c
18、onsuming carbon dioxide,but do we know enough about rivers? Changing the chemistry and the course of rivers may have significant impacts on how they transport carbon.Remember: wherever we live,we all live downstream.文章大意:本文主要介绍了河流在吸收、贮存大气中的碳的过程中的巨大作用它们能运输碳到海洋中从而使碳贮存在深海的沉淀物中,但是作者同时也指出,随意改变河流的本来样貌会影响其
19、运输碳的方式,进而影响地球气候。5Where is the carbon in rivers originally from?AThe atmosphere.BThe rocks.CThe acid rain. DThe upstream areas.解析:A考查细节理解。根据第二段第二句“Carbon starts its journey downstream when natural acid rain,which contains carbon dioxide from the atmosphere,melts minerals in rocks.”可知,当含有来自大气中的二氧化碳的天然
20、酸雨融化岩石中的矿物质时,碳就开始了它的下游之旅。再结合该段第四句可知,河流里的碳最初来自大气层,故选A。6Why is human engineering mentioned in Paragraph 3?ATo show how important carbon is to life.BTo explain how necessary it is to build dams.CTo show how a natural process is interrupteDDTo explain how humans fight global warming.解析:C考查推理判断。根据第三段第二句中
21、的“For example,human engineering,like extensive dam construction”可知,作者提到“human engineering”是为了将其作为一个例子来佐证该段第一句中的“different processes may impact.into the atmosphere”,即碳的自然循环过程是怎样被人类的活动中断的,故选C。7What does the author want to convey in the last paragraph?AWed better move upstream to live.BWe should protec
22、t plants along rivers.CWed better seek more help from plants.DWe should be cautious about river management.解析:D考查推理判断。根据第四段第一句“Earths climate is closely related to the carbon cycle.”以及第三句“Changing the chemistry and the course of rivers may have significant impacts on how they transport carbon.”可知,改变
23、河流的化学成分和流向会对它们运输碳的方式产生重大影响,进而影响地球的气候。由此可以推断出,在最后一段作者意在表明,我们应该谨慎地对待河流管理问题。故选D。8What is the best title for the text?AWhat Humans Do with RiversBHow Rivers Transporting Carbon CountsCWhat the Carbon Cycle Means to UsDHow Living Downstream Affects the Earth解析:B考查标题判断。文章主要介绍了河流在吸收、贮存大气中的碳的过程中的巨大作用它们能运输碳到
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555989.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022九年级数学下册 专题卷(四)一元二次方程与概率的实际应用习题课件(新版)湘教版.pptx
