2022高考英语一轮复习 选修⑥ Unit 3单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 选修 Unit 3单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 选修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、选修 Unit 3 单元主题语篇训练.阅读理解AOn a bright early summer morning, many young swimmers gather at a local swimming pool in the state of Maryland. They are members of a competitive summer swim team, and thats a regular part of their daily life. As they train and cut seconds off their times, which makes them cl
2、oser to the championship in the following largescale (大规模的) competitions, they are getting lots of physical exercise and vitamin D from the sun. However, the benefits of belonging to a sports team are not just honor or health related. You can learn useful life skills.Paul Waas, coach of the swim tea
3、m, explains, “The discipline (自制力) comes into play when youre talking about concentrating on the details that your coaches are saying as it makes you faster rather than just going up and down the pool the same way you have every time. When you focus on what youre doing right and what you can do bett
4、er, then youll see the improvement.”Besides, there is also responsibility, goals and workings within a group. Again, here is Coach Waas. “Its really great! Its so fun to watch from year to year. Ive had kids who as 7yearolds on the team could barely pay attention in practice and were only interested
5、 in who was going first. Now theyve come back as 8yearolds, having set some goals and having things that they want to achieve. These skills can help them a lot.”But playing the sports is not without harm. Some can be hard on the body. Young athletes suffer serious injuries that follow them into adul
6、thood. Coach Waas says that in fact, swimming is different from most others. First, it poses a lower risk of injury. The second one relates to how swim teams are structured. Actually, children are not the only ones who can benefit. Adults can also benefit from team sports.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了参加团队体育运动
7、不仅让人们身体更健康,还会教会人们许多有用的生活技能,无论是小孩还是大人都能从中得益。1Why do the swimmers gather at a swimming pool in the early morning?ATo obtain vitamin D from the sun.BTo build practical skills for future.CTo join in a largescale competition.DTo carry out their routine practice.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“thats a regular part of
8、their daily life”可知,游泳者们聚集在游泳池的目的是练习游泳,这已是他们的惯例。2What do Paul Waas words imply in Paragraph 2?ASwimmers should concentrate on details.BMembers get disciplined and focused in the team.CCoaches play a key role in players improvement.DMost swimmers enjoy swimming in the same way.解析:选B推理判断题。根据第二段中的“The
9、discipline (自制力) comes into play when youre talking about concentrating on the details”可知,教练的话暗示在团队里练习时,队员会变得自律和专注,故选B。3What happens to the kids after a years training?AThey care more about who goes first.BThey pay less attention to training.CThey devote more time to practice.DThey are more aware of
10、 what to do.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“Now theyve come back as 8yearolds, having set some goals and having things that they want to achieve”可知,孩子们经过一年的训练后知道自己想要得到什么,应该做什么,故选D。4What does the author want to convey in the text?AExercise benefits everyone.BSwimming is better than other sports.CTeam sports teach
11、 life lessons.DPhysical exercise should be a habit.解析:选C主旨大意题。综合全文内容可知,本文主要讲了团队体育运动会教授许多对生活有用的技能和经验,比如自律、专注等。故选C。BEvery year from March to October, Christian Moullec, also known as “Birdman”, takes to the skies aboard his adapted light aircraft.However, the 58yearold Frenchmans daily 30minute flight
12、 is not just to enjoy the impressive views, but to guide flocks (鸟群) of lesser whitefronted geese (小白额雁) through safe migration paths which the birds can teach future generations.His deed began in 1995 when he noticed their declining population in the wilds of Lapland, Sweden.To prevent their number
13、s from dropping further, Moullec tried to get the threatened species to follow him along migration routes that would protect them from bird hunters.However, getting grown geese to follow his lead proved challenging.As young geese imitate and follow whomever they view as their parent, Moullec decided
14、 to raise the geese from birth.To help raise funds and awareness of his job to protect not just the geese but birds worldwide, Moullec often allows paying tourists to join him on the 30minutelong flights aboard his aircraft.In addition to the trained birds flying alongside them, visitors, who come f
15、rom as far as a 15hour plane flight away, are treated to a variety of crane and geese species as well as breathtaking views of castles and cities.He often brings his camera along for the flights, capturing photos not just for their beauty, but for what they describe.Moullec believes the use of agric
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556244.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
