2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(二十三)选修8 UNIT 23 CONFLICT WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练二十三选修8UNIT 23CONFLICT WORD版含解析 2022 高考 英语
- 资源描述:
-
1、高考提能练(二十三)选修8Unit 23Conflict第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A (2021辽宁省五校协作体高三模拟)Below you will find a profile of each gap year program.If there is a specific program you are interested in or a question you have regarding these programs,please feel free to co
2、ntact them directly.Youth InternationalSince 1997,Youth International has provided many people with the most exciting and educational experience of their life.It is a learning program that combines international travel,inter cultural exchange,home stays,volunteer community service work and outdoor a
3、dventures.Phone:17202703323Carpe Diem EducationThrough volunteer service,travel and cultural exchange,students of Carpe Diem Education receive a personal insight into themselves and their cultures.We specialize in guiding summer and semester programs for high school students.Each course is carefully
4、 crafted to develop leadership and selfawareness within our students,who return home better prepared to be leaders in thought and action.Phone:5032851800Center for Interim ProgramsFounded in 1980,the Center for Interim Programs is the first independent gap year organization in America.Based on stude
5、nts interests and budget,our experienced teachers help make individual course choices including low cost volunteer options,language programs,research trips,and so on.We are committed to helping students find more experiences of formal education and work.Phone:4135850980EF Gap YearAn EF Gap Year offe
6、rs students the ability to explore several countries where you will learn a language,volunteer for a good cause,gain international work experience.Choose between a 12week semester or 25week academic year.You can then personalize your program to meet your learning goals and interests by deciding wher
7、e,when,and how you wish to study on your own.Our wellstructured curriculum even allows you to have collegelevel classes and earn credits toward graduation.Phone:18007269746语篇解读:本文是一篇应用文。介绍了在间隔年期间学生可以选择的一些教育项目。1Which phone number can you dial if you want to improve your leadership?A17202703323.B50328
8、51800.C4135850980.D18007269746.B考查细节理解。根据题干中的关键词“leadership”定位到Carpe Diem Education部分中的“Each course is carefully crafted to develop leadership”,由该部分中的电话号码可知答案选B。2What is EF Gap Years unique feature?AIts reasonable fee.BIts experienced teachers.CIts flexible study time.DIts diverse curriculum choices
9、.C考查细节理解。根据EF Gap Year部分第三句“You can then personalize your program.on your own”可知,你可以根据自己的学习目标和兴趣,决定在何地、何时、以何种方式学习,从而使你的课程个性化。由此可知,该项目的独特之处在于学习时间、地点与方式可以灵活选择。故选C。3What do the four programs have in common?AThey pay attention to volunteer service work.BThey combine education with home stays.CThey mainl
10、y offer crosscultural education.DThey raise students interest in adventure.A考查细节理解。根据Youth International部分中的“volunteer community service work”、Carpe Diem Education部分中的“Through volunteer service”、Center for Interim Programs部分中的“low cost volunteer options”以及EF Gap Year部分中的“volunteer for a good cause”可
11、知,这四个项目的共同之处在于它们都关注志愿者服务工作。故选A。B(2021济南市济钢中学高三3月模拟考试)As a first responder,you never know what type of situation you might walk into,or who youll meet along the way.Thats definitely been the case for Jeffrey Lanenberg,a 51yearold paramedic(急救医务人员) since 1984.Ten years into the job,Lanenberg received
12、a call that reported that a man in his early 30s had fallen down in the Mall of America.When Lanenberg and his partner arrived at the scene,they found the young male face down on the ground.He had gone unconscious,making weak attempts to breathe.His wife stood beside him holding their small son in h
13、orror.They quickly rushed to defibrillate(除颤) and calm the man to keep him under control.After Lanenberg dropped the patient off at the neighboring hospital,he thought about the man and his family for a long time.Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to
14、 Office Max three years ago,where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at him.As it turned out,the man was the patient he had saved 20 years earlier.“You gave me 20 years more than I ever thought Id have,” the man said.He thanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone
15、he wanted him to meet.He stepped around the corner and reappeared with a 20somethingyearold man.Lanenberg instantly knew that it was the son he had seen standing by his mother all those years ago.“That day changed my life,” Lanenberg said.“Before that,everything was about work.When I talk to my begi
16、nnertraining class,I tell them you never know the impact you can have on someones life.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一位急救医务人员和被他抢救的年轻人之间的故事。4What did Lanenberg do with the young man?AHe gave the man the first aid.BHe cured the man at the scene.CHe only sent the man to hospital.DHe took care of the mans wife a
17、nd son.A推理判断题。该题问的是Lanenberg对那个年轻人做了什么。根据关键句“They quickly rushed to defibrillate(除颤)and calm the man to keep him under control.”(第二段倒数第二句)可知,Lanenberg和他的同事在第一时间对这名男子实施了急救。由此可推知,Lanenberg对那个年轻人实施了急救。故选A。5What did Lanenberg think of the encounter with the man?AIt was unbelievable.BIt was a common rout
18、ine.CIt was a matter of course.DIt was a dangerous situation.A推理判断题。该题问的是Lanenberg如何看待自己与那名男士的再次相遇。根据关键句“Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago,where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at him.”(第三段第一句)
19、可知,Lanenberg认为自己什么事情都经历过,没有什么事会让他大惊小怪了,直到他再次遇见二十多年前他救过的那名男子。由此可推知,Lanenberg认为再次见到二十多年前他救过的那名男子是令人难以置信的事。故选A。6Why was the man thankful to Lanenberg?ALanenberg helped bring up his little son.BLanenberg donated to support his family.CLanenberg gave him the present happy life.DLanenberg taught his son t
20、o be a new doctor.C推理判断题。该题问的是为什么那名男子要感谢Lanenberg。根据关键句“You gave me 20 years more than I ever thought Id have,”the man said.He thanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone he wanted him to meet.(第四段第一、二句)并结合第四段最后两句可知,那名男子认为 Lanenberg对他的急救让他多活了二十年,并且享受到了有家人相伴的幸福生活。故选C。7How did the meeting
21、 change Lanenbergs life?AHe changed his attitude to his job.BHe was rewarded with much money.CHe got a promotion to be a team leader.DHe took up teaching work to train newcomers.A推理判断题。该题问的是这次见面如何改变了Lanenberg的生活。根据最后一段内容可知,在这次见面之前,Lanenberg认为他所做的一切都跟工作有关,但是这次见面改变了他对工作和生活的看法。故选A。C(2021河北省高三六校联考)Every
22、 year,countless individuals are impacted by cancer.Our goal is to walk away from cancer as we give strength to those fighting this lifethreatening disease.Walk Cancer Away invites everyone to participate in our annual family friendly walk event and join together to share the strong will power found
23、inside each of us with those around us.With each step we take,with each story shared,and with each donation made we are one step closer to finding a cure.To date,we have raised over $700,000 for Dr.Nancy Kemenys Colorectal Research Fund at Memorial Sloan Kettering Cancer Center(MSKCC),together with
24、thousands of people supporting this cause over the last 12 years we are committed to.Walk Cancer Away began as a walk in honor of James NRentas.Deeply influenced by his loss due to colorectal cancer,the Rentas family came together 12 years ago to help others who are suffering the disease.Dr.Nancy Ke
25、meny at Memorial Sloan Kettering Cancer Center,who was the doctor treating James NRentas,mirrors that same goal.Her efforts and that of her team at MSKCC are focused on researching to overcome the disease and find a cure.Together they have made great advancements over the years and have provided yea
26、rs of life for those facing adversityIn many cases,their continued efforts have led to full remission of the cancer in patients.With the deepest gratitude we are thankful to all those who support and participate in the event each year,because without you this would not be possible.Although Walk Canc
27、er Away started just 12 years ago,we are forever honored to be able to join in this event that so many of us find so close to our hearts.We ask you,your family,and your friends to join in this years Walk Cancer Away Event.语篇解读:本文是一篇说明文。介绍了Walk Cancer Away活动,号召人们加入这个活动,帮助癌症患者与疾病作斗争。8What does Walk Ca
28、ncer Away intend to do?ATo contact those suffering from cancer.BTo give strength to cancer patients family.CTo share experiences from cancer victims.DTo find a way to defeat cancer at length.D考查推理判断。根据第一段中的“With each step.we are one step closer to finding a cure”可知,Walk Cancer Away的最终目的是找到治疗癌症的方法,故选
29、D。9According to Paragraph 2,James NRentas_Alost his familyBdied of cancerCdid research on cancerDfounded Walk Cancer AwayB考查细节理解。根据第二段中的“Walk Cancer Away began as a walk in honor of James NRentas.Deeply influenced by his loss due to colorectal cancer”可知,Walk Cancer Away活动一开始是为了纪念 James NRentas,他的家人因
30、为受他患癌症去世的影响而开始这一项活动,故选B。10What does the underlined word “adversity” refer to in Paragraph 3?AAn unpleasant treatment.BA loss of a family member.CA serious disease hard to cure.DAn unfavorable situation from nature.C考查词义猜测。根据第二段中的“Her efforts.focused on researching to overcome the disease and find a
31、cure”可知,Dr.Nancy Kemeny和她的团队正在寻找战胜这种疾病的方法;再根据第三段中的“they have made great advancements over the years and have provided years of life for those”可知,他们已经取得重大进展,并且已经能够延长那些正面对这种不幸的人的寿命。adversity表示“困境,不幸”,在文中指的就是难以治愈的疾病,故选C。11Why does the author make this speech?ATo call on people to join in the activity.B
32、To raise money for cancer research.CTo express thanks to all the participants.DTo introduce the history of an event.A考查写作目的。在文章的前两段作者介绍了Walk Cancer Away的宗旨和背后的创办故事,第三段介绍了该活动所起到的作用,最后一段中的“We ask you,your family,and your friends to join in this years Walk Cancer Away Event”说明了作者的意图,前面的所有内容都是为这一句作铺垫的,作
33、者的最终目的是号召人们参与到这个活动中来。故选A。D(2021银川市普通高中学科教学质量检测)China Science Daily announced Thursday that it has used software to automatically generate news stories about the latest discoveries from the worlds leading science journals.The robot science reporter,called “Xiaoke”,was cocreated by the newspaper and r
34、esearchers from Peking University in about half a year.It is the latest case of Chinese news organizations using computer technology to create the content.According to its inventors,Xiaoke has generated over 200 stories based on the English abstract of papers published in journals such as Science,Na
35、ture,Cell and The New England Journal of Medicine.Before publication,the automatically generated articles will go through a review process.A group of scientists and the newspapers editors will check the content or give supplementary(补充的)information.Zhang Mingwei,head of the program and vice editorin
36、chief of the newspaper,said inventors would make Xiaoke a“crosslinguistic(跨语言的) academic secretary” to help Chinese scientists overcome language barriers and have easy and quick access to the latest scientific advances in Englishlanguage publications.Lead researcher Wan Xiaojun,of Peking University
37、in charge of the systems design and technology,stressed that the content generation tool could do far more than translation.According to Wan,Xiaoke is good at selecting complex words and sentences,which can help turn articles full of confusing technical terms into easy and readable news reports.The
38、readers of the robot reporter are not limited to professionals and they also include the general public,the inventors said.Science reporting is important in spreading information about discoveries and in popularizing knowledge to people.语篇解读:中国科学报周四宣布,由报社和北京大学的研究人员共同研发的机器人科学记者“小科”已使用软件自动生成了科学类新闻报道。1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556476.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
