江苏省南通、东台、泰州三市八校2021届上学期阶段检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通、东台、泰州三市八校2021届上学期阶段检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 南通 东台 泰州 三市八校 2021 上学 阶段 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年度第一学期阶段联测高三英语试题(考试时间120分钟,总分150分)第一部分 听力(共两节,15题;每题2分,满分 30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is the desk?A. Under the window. B. Across from the door. C. Opposite the window.2. What is the man most probably?A. A doctor. B. A
2、policeman. C. A teacher.3. When does the conversation most probably take place?A. In spring. B. In autumn. C. In winter.4. What is the woman doing?A. Enjoying a fountain. B. Having cheese. C. Taking a picture.5. What will the man keep?A. A shirt. B. A hat. C. A suit.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所
3、给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman dissatisfied with?A. The kitchen. B. The living room. C. The bedroom.7. What does the man think of the living room?A. Big and bright. B. New and modern. C. Small but well-furnished.听第7段材
4、料,回答第8、9题。8. Whats the relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Manager and customer. C. Colleagues.9. Whom will the man have lunch with tomorrow?A. Mr. Tanawa. B. Peter. C. Jane.听第8段材料,回答第10至12题。10. When will the dining hall close?A. At about 6:30. B. At about 7:00. C. At about 10:
5、00.11. Why doesnt Ann want to eat in the dining hall?A. She had a pizza already. B. She has to prepare for a test.C. She doesnt like the food there.12. What will Bill most probably do right now?A. Order a pizza. B. Cook dinner at home. C. Go to the dining hall.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the wom
6、an work?A. At a television station. B. At a newspaper office. C. At a university.14. Why is the man applying for this position?A. To make money. B. To get experience. C. To meet famous people.15. What is the man majoring in at the university?A. Media and Communication. B. Advertising. C. English.16.
7、 What does the man need to do next in order to get the position?A. Talk to Ms. Wagner. B. Complete a form. C. Take some courses.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do the library members have to do every two years?A. Renew their personal information. B. Pay for a new membership card.C. Register in the librar
8、y again.18. How long will the library keep the book booked in advance?A. Five days. B. A week. C. Two weeks.19. What can be borrowed for one day only?A. Childrens books. B. DVDs. C. Dictionaries.20. On which day will the library close at 7:00 p.m.?A. Wednesday. B. Saturday. C. Sunday.第二部分 阅读理解(共两节,满
9、分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYou know all about the dangers of exhaustion. You even know that working too many hours affects your productivity, and yet theres always one more task that needs finishing one more email to write, or one more impatient cust
10、omer or boss who doesnt want to wait till Monday. Here are some tips that may help you deal with pressure at work when you feel exhausted.Dont save sleeping time.Not only does a good nights sleep improve your mood and cognitive(认知的) ability, but it helps you grow brain cells. Sleep deprivation(匮乏) i
11、s associated with a lot of mental and physical illness, and will actually make you age more quickly. Whatever else you have to forego to give way to work and meet the demands of your crazy job, make sure getting a good nights sleep every night is one of your priorities.Get plenty of exercise.Exercis
12、e is a known mood elevator and stress killer, as well as something that your body needs to remain healthy. Theres evidence that a daily two-mile walk can help your cognitive function. So fit some exercise in your schedule every day or follow Steve Jobs example and conduct meetings while walking.Take
13、 brief breaks during the day.Even a few minutes between meetings and phone calls will make a big difference. And also, go outside during these breaks. Sunlight and fresh air can do a lot of good.Put a vacation on your calendar.Having a vacation on your calendar will give you something to look forwar
14、d to. And as the date approaches, do not reschedule whatever happens. Taking a vacation will give your mind a rest. You might be surprised at how reinvigorated(振作的) and inspired youll be getting back to work.Schedule evening and weekend activities.This will give your week some variety - it wont all
15、be about your job. It will be better if your off-hours activities involve other people you care about, such as your spouse, partner, kids, or friends.1. What might be the purpose of the passage?A. To show the danger of stress and overwork.B. To tell us some skills of improving work efficiency.C. To
16、persuade people not to work overtime.D. To tell us how to get through high-stress times at work.2. What does the underlined word “forego” in Paragragh2 mean?A. Carry out.B. Focus on.C. Give up.D. Get over.3. What can you do to give your mind a rest?A. Conduct meeting while walking.B. Save sleeping t
17、ime.C. Take a vacation.D. Plan weekend activities.【答案】1. D 2. C 3. C【解析】这是一篇说明文。文章给出了缓解工作压力的建议和具体方式。【1题详解】推理判断题。根据第一段最后一句“Here are some tips that may help you deal with pressure at work when you feel exhausted.(当你感到筋疲力尽时,这里有一些建议可以帮助你处理工作压力。)”再结合下文给出的五个建议,可推断文章的目的是告诉读者如何度过工作压力大的时期。故选D项。【2题详解】词义猜测题。A.
18、 Carry out.执行,实施;B. Focus on.集中于;C. Give up.放弃;D. Get over.克服。根据该词后的目的状语“to give way to work and meet the demands of your crazy job(给工作让路,满足你疯狂工作的要求)”可推测,forego意为“放弃”,因为只有“放弃”其它事情,才能达到为工作让路的目的。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Taking a vacation will give your mind a rest.(去度个假会让你的思想得到休息。)”可知,可以通过度假的方式来让心灵得到
19、放松。故选C项。BA cancer survivor has become the first woman to complete an exhausting “Sea to Summit” triathlon (三项全能运动) which saw her swim cycle, and run over 330 miles in just five days. Andrea Mason was overjoyed when she crossed the finish line early Wednesday morning.The race was set in the French Al
20、ps. Setting off at 6:15 am on Friday, 39-year-old Mason battled through severe pain, and hallucinations (幻觉), but she pushed on-managing to complete the race in an impressive four days, 23 hours, and 41 minutes. Andrea had been diagnosed with cancer and needed life-saving surgery. Following a succes
21、sful operation, she is now hoping to raise awareness of womens health. In the past year, Andrea set up her own charity, Lady Talk Matters, in order to normalize the conversation surrounding female health.Andrea, from Blackpool in Lancashire, England, said, “I am so happy all went according to plan a
22、s there were so many things that could have gone wrong. I wanted to do it in five days, and I did, but it was very tough. I had some low moments, particularly when I couldnt sleep in my limited rest periods, and when I couldnt keep any food down as I was running. For sure I had some doubts along the
23、 way as I was exploring the unknown with such a huge run, particularly as large parts of it were in the dark. It was bigger than I imagined, the impact on my body was huge, but every time I felt like giving up, I thought about all the women out there in pain or who still hadnt been diagnosed. That i
24、s why I put myself through this.”Andrea had to swim 23 miles around Lake Annecy, cycle 205 miles with 30,000 feet of vertical climbing around Mont Blanc, and run 105 miles with 4,000 feet of vertical climbing around The Ultra-Trail du Mont Blanc. You could say Andreas actually spent a lifetime train
25、ing for an event like this. She completed her first three-mile race “powered by chocolate bars” when she was just four.4. What brought Andrea Mason so much joy?A. She swam and ran over 330 miles in five days.B. She battled bravely and defeated cancer finally.C. She completed a marathon in just five
26、days.D. She finished an exhausting triathlon lately.5. What is the purpose of Andreas creating her own charity?A. To help the poor women.B. To promote womens health.C. To focus on womens life.D. To raise the status of women.6. What made Andrea stick with the race?A. Thinking of other women who might
27、 have cancer.B. Thinking of other women who had more pain.C. Her strong willpower to win.D. Her familys support.7. What does the author mainly tell us in the last paragraph?A Andrea liked sports very much.B. Andrea faced huge challenges.C. As a little girl, Andrea won many races.D. Andreas success l
28、ay in long-term effort.【答案】4. D 5. B 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Andrea Mason患癌幸存者成为第一位完成了三项全能运动女性,而且为了促进女性健康,她成立了自己的慈善组织。【4题详解】细节理解题。根据“A cancer survivor has become the first woman to complete an exhausting “Sea to Summit” triathlon (三项全能运动) which saw her swim, cycle, and run over 330 miles in just
29、 five days.”(一位癌症幸存者成为第一位完成“从海到顶峰”三项全能赛的女性,她在短短五天内游泳、骑自行车、跑了330英里。)可知,Andrea Mason最近完成了一个让人精疲力竭的三项全能运动项目,这让她非常高兴。结合选项,故选D项。【5题详解】推理判断题。根据文中“In the past year, Andrea set up her own charity, Lady Talk Matters, in order to normalize the conversation surrounding female health.”(在去年,Andrea 设立了她自己的慈善组织Lad
30、y Talk Matters,为的就是让围绕女性健康的话题正常化。)可知,Andrea 设立慈善组织就是为了促进女性健康,结合选项,故选B项。【6题详解】细节理解题。根据文中“but every time I felt like giving up, I thought about all the women out there in pain or who still hadnt been diagnosed. That is why I put myself through this.”(但每次我想放弃的时候,我就会想到那些痛苦的,或者还没有被诊断出来的女人。这就是为什么我让自己经历这一切
31、。)可推知,能让Andrea 坚持这场比赛的是她想到在赛场外还有那些没有被诊断但是可能患癌女性或者已经在承受痛苦的女性,结合选项,故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文中“You could say Andreas actually spent a lifetime training for an event like this. She completed her first three-mile race “powered by chocolate bars” when she was just four.”(你可以说Andrea 为了这样比赛,花了一辈子的时间训练。她在4岁的时候就完成
32、了她的第一次3英里比赛“powered by chocolate bars”。)可推知,最后一段作者主要想告诉我们Andrea从很小的时候就开始参加这样的比赛,所以从她的经历中可以看出,她的成功是在于她长期的努力,结合选项,故选D项。CWith climate change and overfishing threatening our oceans, it is becoming increasingly important for researchers to closely observe and check sea animals and plants. However, its al
33、most impossible to make it since human presence scares the animals. Now, thanks to the robot, SoFi, researchers may be able to solve the problem.Built by MITs laboratory, the snow-white remote-controlled robot simulates (模仿) fish, complete with a flexible tail that moves from side to side and two “f
34、ins”.When the robot is under the sea, a motor is pumping water into a pair of balloon-like rooms located in the robots tail. These rooms operate like the key parts of engines. As one room expands, the tail bends to one side; when the motor pushes water to the other channel, the tail bends in the oth
35、er direction. Thus the robot gains the ability to move to where it wants to go.SoFi solves many of the issues that have affected the usefulness of previous robots-some types of autonomous underwater vehicles (AUVs).AUVs traditionally often have had to be tied to a boat because radio frequency commun
36、ications do not work well underwater, so researchers use sound waves. The new technology can travel greater distances, allowing drivers, by using a controller, to pilot SoFi from up to 50 feet away. SoFi can move in the ocean, unaffected by ropes. Also limiting traditional AUVs usefulness is the ris
37、k of hitting something, like hard stones. With the outside made of rubber and plastic that can keep its built-in electronics dry, SoFi can efficiently avoid hitting, so it is more likely to survive a potential crisis.During test dives in Rainbow Reef, SoFi swam alongside the unsuspecting ocean life
38、at depths of 50 feet for up to 40 minutes at a time, obtaining high-quality photos and videos. More importantly, it was able to do so without causing any disturbance.Researchers say sometimes the fish would swim alongside the strange-looking robot in curiosity, while at other times they appeared to
39、completely ignore its existence. “Its not perfect, but were improving it. Our efforts will pay off,”says Robert Katzschmann.8. Why is the robot Sofi created?.A. To observe climate change.B. To help to monitor sea creatures.C. To catch fish and observe them.D. To prevent overfishing in oceans.9. What
40、s Paragraph 3 mainly written to show?A. The shape of SoFi.B. The application of SoFi.C. The structure of SoFis tailD. The theory of SoFis movement.10. The materials for Sofis outside help it to_.A. Stay safe underwater.B. Avoid hitting sth efficiently.C. Survive a potential crisis under the sea.D. B
41、etter observe and check sea creatures.11. Whats Robert Katzschmanns attitude towards SoFi?A. Satisfied.B. Negative.C. Hopeful.D. Neutral.【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】本文为说明文。文章介绍了机器人SoFi用于监测海洋动物,SoFi的运作原理和它的安全性。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“it is becoming increasingly important for researchers to closely obser
42、ve and check sea animals and plants. However, its almost impossible to make it since human presence scares the animals. Now, thanks to the robot, SoFi, researchers may be able to solve the problem.(研究人员密切观察和检查海洋动植物变得越来越重要。然而,这几乎是不可能的,因为人类的存在吓坏了动物。现在,多亏了机器人SoFi,研究人员可能能够解决这个问题)”可知,研究人员创造SoFi用于帮助他们监测海洋
43、动物。故选B项。【9题详解】段落大意题。根据第三段“When the robot is under the sea, a motor is pumping water into a pair of balloon-like rooms located in the robots tail. These rooms operate like the key parts of engines. As one room expands, the tail bends to one side; when the motor pushes water to the other channel, the
44、tail bends in the other direction. Thus the robot gains the ability to move to where it wants to go(当机器人在水下时,一个电机将水抽进机器人尾部的两个气球一样的房间。这些房间就像引擎的关键部件一样运转。当一个房间扩张时,它的尾巴向一边弯曲;当马达把水推到另一个通道时,尾部就会向另一个方向弯曲。这样,机器人就有能力移动到它想去的地方。)”可知,该段落讲解了机器人SoFi运作的原理。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据第五段“With the outside made of rubber and
45、 plastic that can keep its built-in electronics dry, SoFi can efficiently avoid hitting, so it is more likely to survive a potential crisis.(由于外层由橡胶和塑料制成,可以保持内置电子设备的干燥,SoFi可以有效地避免碰撞,因此更有可能在潜在的危机中生存下来。)”可知,SoFi的外部材料可以使它在水下更安全。故选A项。【11题详解】观点态度题。根据最后一段“Its not perfect, but were improving it. Our effort
46、s will pay off,says Robert Katzschmann.(“它并不完美,但我们正在改进。我们的努力会有回报的”罗伯特卡茨曼说)”可知,Robert Katzschmann对SoFi的态度是充满希望的。故选C项。DWhats the effect of poetry on our brain? Scientists have been investigating the neuronal (神经元的) connections and brain circuits that can work in the reading of poetry for some time. An
47、d, even though the research has only just begun, the results are already fascinating.Poetry has the oldest recorded texts in literature. Although its impossible to say exactly when it began to be used in the oral tradition, we dare to say that its accompanied humanity forever. This gives us an idea
48、of the impact that poetic language can have on our emotional and cognitive state. The emotional response to literature in general shares areas of activation with music. However, more areas of the right hemisphere (半球) seem to be related to poetry. The researchers measured the goosebumps resulting fr
49、om the tingling (强烈感受) sensation in reading poetry. This type of sensation has also been proven to result from music. However, the tingling sensations produced by poetry activate different areas of the brain compared to those activated by music.Dr. Eugen Wassiliwizkys team collected data on behavior
50、al responses in people reading or listening to poetry. They proved that poetry is capable of causing emotional responses and rich emotional experiences. In addition, a poem expresses the poets ideas. From a psychological view, poetry is a game of language that manages to group words in a surprising
51、way. We could compare this with how a chef combines ingredients that seem impossible to combine, producing extraordinary results. Poetry is based on rules of construction. It sets up a rhythm, which then breaks, before finally returning to it. The play on the meanings of words, sometimes several mea
52、nings in just one word, is extremely intellectually inspiring. We can read a poem a thousand times, and still find its new meanings.Generally, our passage through the wonderful world of poetry is cut short by a rather reduced exposure during childhood and the overly analytical approach of this liter
53、ary genre (类型),which is given in most schools. Although, the studies that experts have conducted on poetry get a lot of interesting results, poetry still holds a mystery that science hasnt yet been able to investigate. For example, why a perfect cadence (抑扬顿挫) and rhythm can lift the spirit of peopl
54、e is the new challenge for the research.12. What is the main difference between poetry and music?A. Music causes fewer goosebumps.B. Poetry creates more tingling sensations.C. They work on different parts of the brain.D. They are processed in different parts of the brain.13. What does the author pro
55、bably think of poetry?A It is vague in its meaning but rich in emotional experience.B. It combines ingredients and extraordinary results.C. It expresses something about the poet.D. Its a pure game of language that surprises to give readers.14. What might be the problem when we learn poetry at school
56、?A. We analyze this literary genre too much.B. We make children more exposed to it.C. We havent read a poem a thousand times.D. We rely too much on our teachers.15. What is this text mainly about?A. Findings about poetry.B. The history of poetry.C. How to write poetry.D. How to appreciate poetry.【答案
57、】12. C 13. C 14. A 15. A【解析】这是一篇说明文。文章阐述了关于“诗歌对大脑的影响”的研究成果以及作者对诗歌的看法。【12题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“However, the tingling sensations produced by poetry activate different areas of the brain compared to those activated by music.(然而,与音乐相比,诗歌所产生的刺痛感激活了大脑的不同区域。)”可知,诗歌和音乐的主要不同之处在于它们对大脑的不同区域产生刺激作用。故选C项。13题详解】推理判断
58、题。根据第三段中“In addition, a poem expresses the poets ideas.(此外,诗歌还能表达诗人的思想。)”可知,作者认为诗歌可以表达关于诗人的思想等一些诗歌以外的东西。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“Generally, our passage through the wonderful world of poetry is cut short by a rather reduced exposure during childhood and the overly analytical approach of this liter
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556940.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
