江苏省南通、盐城 、淮安、 宿迁等地部分学校2021-2022学年高一上学期第一次大联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通、盐城 、淮安、 宿迁等地部分学校2021-2022学年高一上学期第一次大联考英语试题 WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年江苏省南通、盐城 、淮安、 宿迁等地部分学校高一上学期第一次大联考英语试题考试时间:120分钟 满分:150分注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用错笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并回交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7
2、.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. $9. l5. B. $9. l5. C. $9. 18.答案是B。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation most probably take place?A. In a factory.B. In a hospital.C. In the office.【答案】B【解析】【原文】W: When do you
3、 think that I can go home, Dr. Smith?M: Well, you came in on Monday and today is Friday. Id say that you could probably leave tomorrow, but I dont want you to go back to work in several weeks.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the correct time?A. 6: 25 am.B. 6:35 am.C. 6:35 pm.【答案】C【解析】【原文】M:What time is it
4、 now?W: Six thirty-five.M: Am or pm?W: Well, just look at the sunset and youll know.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When did the man visit the Yellowstone Park?A. This year.B. Last year.C. The year before last.【答案】A【解析】【原文】W: Did you go to the Yellowstone Park for vacation last year?M: I couldnt make it last D
5、ecember. But I finally went there three months later. I plan to visit again next year.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man feel now?A. Disappointed.B. Regretful.C. Content.【答案】B【解析】【原文】M: I wish I had studied harder when I was in the university.W: You always said you didnt think study was that impo
6、rtant.M:Yes, I know, but now I realize I was wrong and its too late.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where will the speakers meet?A. At the museum.B. At the garden.C. At the dentists.【答案】A【解析】【原文】M: The car we are renting to the museum is going to leave at ten in the library, so lets meet at the garden in front
7、 of the library.W: Oh I thought I have told you. I have a dentist appointment this moming. May I meet you at the museum?M: OK, then well meet there at 1030.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
8、听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Whats the problem with the man?A. He cant sleep well.B. He didnt pass the exam.C He lost touch with friends.7. What did the woman suggest to him?A. Going to bed earlier.B. Calling the health service.C. Taking a course about stress.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Im very
9、 worried about our final exam next week. For one thing, I cant sleep.W: Yeah. I went through the same thing last year.M: Thats why Im asking you about it. Do you have any suggestion?W: Well, last year the university offered a stress management course at about this time. Have you been in touch with t
10、he service?M: No, I have no time.W: Funny, isnt it? Just when students need help most we cant afford the time to get it. Youd better call the health service tomorrow. They open at 900 am. Well, have a good nights sleep.M: Thats easier said than done.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does t
11、he conversation take place?A. Over the telephone.B. In the womans home.C. At an insurance company.9. Why does the man talk to the woman?A. To make a report.B. To help rebuild her house.C. To show sympathy.10. What will the woman receive?A. A new house.B. Some reports.C. Some money.【答案】8. B 9. A 10.
12、C【解析】【原文】M:Hello, Mrs. Miles, Im from Sun Insurance. Im visiting quite a few homes in this area actually. The storm did a lot of damage.W: Well, youve been quick. I only phoned two days ago.M: I know. Well, lets start here at the front, shall we? Uh, youve got a lot of coverings missing off the roof
13、.W: Yes. The chimney was damaged as well.M: Oh, yes. Some of the bricks have blown off. Anything else?W: Um, you can see the bedroom window on the left was destroyed. Ive just put some boards over it.M: OK. Lets walk round to the back.W: Here we are.M: Goodness, that trees fallen down right on the f
14、ence!W:Yes. Its a real pity. That was a lovely tree. The shed roof was damaged too, Im afraid.M: I see. Ive got all that. Ill write up my report and well let you have a check as soon as possible.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. How long will the holiday last?A. For a week.B. For a month.C. For
15、 two weeks.12. Where does the boy want to go?A. Disneyland and the Fairy Cave.B. Disneyland and Dinosaur World.C. Dinosaur World and the Fairy Cave.13. Why cant the speakers go to Dinosaur World?A. Its scary.B. Its boring.C. Its far away.【答案】11. A 12. B 13. A【解析】【原文】M: Mom, are we having a family ho
16、liday this year?W: Of course we are. Your dad has been thinking about where we should go.M: Dont you think well be going to Disneyland?W: I dont think so. Disneyland is too far away. Weve only a week to spend.M: What about Dinosaur World? Everybodys been to Dinosaur World.W: Anyway, Dinosaur World i
17、s too scary for your little brother.M: So, because of him we have to go somewhere boring?W: Oh, darling! This is a family holiday, you know. And its for the whole family. Trust your dad; hell think of a good place to go.M: I hope it isnt the Fairy Cave again!W: We all share your hopes on that !听下面一段
18、较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Where does the conversation probably take place?A. In a hotel.B. In a store.C. In a restaurant.15. What do we know about the woman?A. She is warm-hearted.B. She is generous.C. She is active.16. What probably is the man?A. The manager.B. A customer.C. A shop assistan
19、t.【答案】14. B 15. A 16. B【解析】【原文】W: What would you like to buy?M: Im just looking, thanks.W: Mmmmf.M: Look, Im just looking. If I need any help, Ill let you know.W: What about the orange one? Here, feel the quality.M: Look, Im going to give you some free advice today. Firstly, when a customer comes in
20、, just greet them. Rushing to them will make them feel uncomfortable.W: U-huh.M:And if they do need help, suggest things that they seem interested in.W: I see.M: Next time I come back I hope you remember what I have said. And pass it on to your boss.W: Oh, I dont work here. I just like to hang aroun
21、d and help.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When did drag racing start?A. In 1953.B. In 1943.C. In 1963.18. Why do drag race tracks have to be straight?A. The cars cant make a sharp turn.B. Each race doesnt last long.C. The course is too short.19. Why is it sometimes difficult to see the racers?
22、A. The tracks are too straight.B. There is too much smoke.C. The tyres are huge and fat.20. What do we know about drag racing?A. It is a sport for teenagers.B. It is similar to other car races.C. It has become professional.【答案】17. A 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】You have probably seen sports cars racing
23、on TV or at the movies. But have you ever seen a drag race? Drag racing started in the United States in l953. The first drag tracks were built by those who were worried about teenagers who were racing their cars on public streets. A track is a straight course about 1,200 feet long. The track has to
24、be straight because the cars go so fast that they cant possibly take a corner. Each race lasts only about seven seconds !The cars used in drag racing dont have much in common with other racing cars. In the front is something that looks like a bicycle wheel. Huge, fat tyres are at the back. A powerfu
25、l engine is usually in front of the driver. During a race there is sometimes so much smoke from the engines that its hard to see the racers. The fans say the best races are those where the cars go so fast that they cant see them at all !There are professional drag races now. A good drag racer can ea
26、rn as much as $65,000 a year.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AOn the 100th anniversary of the Communist Party of China (CPC), red tourism has gained popularity among tourists who flood in to visit historic sites with a modern revolutionary heritage.Jingga
27、ngshanThis is one of the most crucial and splendid chapters of history of establishing Red China as well as a unique and wonderful ecosystem, which is covered with rich forest, rugged peaks and several memorials to the Red Army. The best time to visit is between April and October, with the most temp
28、erature timing April and May when the large azaleas (杜鹃花) bloom.Open: 8:00-17:00 (Feb. 16-Nov. 15). 8:00-16:30 (Nov. 16-Feb. 15)XibaipoIt is an old revolutionary base where the leadership of the Communist Party of China was stationed, drawing up the blueprint for a new country. A memorial hall was b
29、uilt to honor the memory of this site. The lake and the hill here add brilliance and beauty to each other and form pleasant scenery.Open: Tuesdays to Sundays 9:30-17:00 (Xibaipo Memorial Hall)The Nanhu Revolutionary Memorial HallA new exhibition is held with updated display approaches, including pha
30、ntom imaging (全息影像) and oil painting, which are used to improve visitors experiences. The exhibition shows four stages of the CPC from its establishment to its achievements.Open: Tuesdays to Sundays 8:30-18:00 (closed on Mondays)Former Site of the Editorial Department of New YouthNew Youth started t
31、he New Culture Movement and spread the influence of the May Fourth Movement. The site was briefly based in Beijing but moved back to Shanghai in 1920 and also served as the office for the Communist Party of China Central Committee in the 1920s.Open: Thursdays to Tuesdays 9:00 - 11:30, 13:30 - 16:30
32、(closed on Wednesdays)21. Where would visitors learn more about the history of the Red Army?A. Jinggangshan.B. Xibaipo.C. The Nanhu Revolutionary Memorial Hall.D. Former Site of the Editorial Department of New Youth.22. What do we know about the Nanhu Revolutionary Memorial Hall?A. It focuses on Chi
33、nese achievements in art.B. It mainly advertises the coming anniversary.C. It applies modernized methods to the exhibition.D. It briefly introduces the rise and fall of Nanhu.23. When can tourists visit Former Site of the Editorial Department of New Youth?A. At 1:00 p.m. on Mondays.B. At 9:00 a.m. o
34、n Wednesdays.C. At 2:00 p.m. on Fridays.D. At 5:00 p.m on Sundays.【答案】21. A 22. C 23. C【解析】【分析】这是一篇应用文。正值建党一百周年之际,文章推荐了几大红色旅游景点。【21题详解】细节理解题。根据Jinggangshan部分“This is one of the most crucial and splendid chapters of history of establishing Red China as well as a unique and wonderful ecosystem, which
35、is covered with rich forest, rugged peaks and several memorials to the Red Army.(这是建立红色中国历史上最重要、最辉煌的篇章之一,也是一个独特、奇妙的生态系统,这里有茂密的森林、崎岖的山峰和几处红军纪念碑)”可知,想要学习红军历史应该去井冈山。故选A项。【22题详解】细节理解题。根据The Nanhu Revolutionary Memorial Hall部分的“A new exhibition is held with updated display approaches, including phantom i
36、maging (全息影像) and oil painting, which are used to improve visitors experiences.(一个新的展览以最新的展示方式举行,包括幻影成像和油画,用来改善参观者的体验)”可知,该景区的展示运用了现代技术。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据Former Site of the Editorial Department of New Youth部分的“Open: Thursdays to Tuesdays 9:00 - 11:30, 13:30 - 16:30 (closed on Wednesdays)(开放时间:星期四至
37、星期二9:00-11:30,13:30-16:30(每星期三休息))”再对比选项可知,游客可在周五的下午2:00参观。其他时间不可以。故选C项。BMore than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain.The wooden bridge across the river has been washed away. The town is cut off by fl
38、ood waters. At the fifth mile, Jalan Tengkn, the water is two meters deep. It is closed to all traffic. Flooding first happened at mid-afternoon yesterday along the river banks. People trying to get to higher ground were just in time to escape the destroying of the flood. Most of the flood victims(受
39、害者) had to leave all their things behind.The National Flood Relief(救济) Center was reported to give its help and by early evening the whole town was moved out, helped by the army, police, Red Cross Society and volunteers(志愿者).The flood victims are now housed in different simple relief centers in the
40、nearby town of Ternang. “Everything possible is being done to help the unlucky people,” a government spokesman said, “In fact, money, food and clothing have begun to come in from public organizations and helpful people. A Disaster Relief Fund(救灾基金会) will be started as soon as possible.”According to
41、the latest reports it is still raining heavily at Ternang. The whole town is expected to be wholly covered by the water. So far no deaths have been reported.24. This passage is probably taken from _.A. a storybookB. a textbookC. a magazineD. a newspaper25. It seems that the flood happened just becau
42、se _.A. the banks were too lowB. the wooden bridge is solid (坚固)C. the river was too narrowD. they had had wet days for some time26. From the passage we know that _.A. though the town was flooded, you could still go there by busB. as soon as the water flowed over the banks, people began to go to hig
43、her landsC. the government and the whole society are taking great care of the flood victimsD. the flood hasnt brought a large loss to the town as nobody died in the flood27. What is the best title for this passage?A. A Big FloodB. Ternang Is destroyedC. Over 10,000 People Are HomelessD. Rescue Team
44、Arrived【答案】24. D 25. D 26. C 27. A【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,报道了发生在特南市的洪水。【24题详解】推理判断题。根据最后一段的“According to the latest reports it is still raining heavily at Ternang. The whole town is expected to be wholly covered by the water. So far no deaths have been reported”(根据最新的报道,特南仍在下大雨。预计整个城镇将被水完全淹没。到目前为止还没有死亡报告)
45、可知,本文是一篇新闻报道,最可能出自报纸,故选D。【25题详解】细节理解题。根据第一段“More than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain”(在连续6天的暴雨之后,特南市昨日发生洪水,导致1万多人无家可归)可知连日大雨导致洪水的发生,故选D。【26题详解】细节理解题。根据第三段中“The National Flood Relief(救济) Center was
46、 reported to give its help and by early evening the whole town was moved out, helped by the army, police, Red Cross Society and volunteers”(据报道,国家抗洪救灾中心提供了帮助,到傍晚时分,在军队、警察、红十字会和志愿者的帮助下,整个城镇都被撤离了)可知灾民受到政府和社会各界的救助。故选C。【27题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“More than 10,000 people were made homeless in Ternang when
47、the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain”(在连续6天的暴雨之后,特南市昨日发生洪水,导致1万多人无家可归)可知,本文是一篇新闻报道 ,报道了发生在特南市的洪水,因此A选项A Big Flood(一场大洪水)是最好的题目,故选A。COnline education has grown fast over the past ten years. The explosion of technology has made teaching outside the trad
48、itional classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials. Its attractiveness, benefits, and challenges are addressed. In April, 2005, I was approached by a student who was interested in our doctoral program. However, the first question out of her mouth w
49、as, “Do you offer any online courses?” Later that day, as I was reading the conference program guide trying for interesting presentations, I noticed many workshops on web-based learning and online education. I later attended two of those workshops and met several professors from different universiti
50、es who had either taught online courses for quite some time or who were discovering the best practice for teaching online. These experiences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.My responsibilities for the term included gaining more understanding of onli
51、ne education. Consequently, I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching. I consulted with my colleagues who were teaching online courses. This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a term. I also learned
52、that online courses may consume more time than regular classroom teaching. And I attended several workshops regarding online education and established a network with those who were involved in online programs at other universities. I will consider these people as my consultants as I begin to design
53、my own online course. Also, I conducted a brief survey with 15 students and two faculty members who had taken or taught an online course before to understand their experience. Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for onl
54、ine education.28. What benefits the development of online education?A. Teachers good teaching ability.B. Lack of traditional classrooms.C. Learners access to free courses.D. The rapid advance of technology.29. Why did the author take a student for example?A. To show students love for the doctoral pr
55、ogram.B. To persuade learners of traditional education.C. To explain the growing trend of online education.D. To predict the future of the teaching career.30. What caused the author to know more about online education?A. The appetite for knowledge.B. The professional responsibilities.C. The requirem
56、ent of research.D. The colleagues encouragement.31. What is the authors attitude to online education?A. Carefree.B. Doubtful.C. Supportive.D. Unwilling.【答案】28. D 29. D 30. A 31. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者与在线教育的故事。【28题详解】细节理解题。由第一段中的“The explosion of technology has made teaching outside the traditional
57、 classroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials.”(技术的爆炸使得传统课堂之外的教学成为可能,并为学习者提供了容易获得课程材料的机会。),可知是技术的发展对于在线教育有益处,故选D项。【29题详解】推理判断题。由第二段中的“In April, 2005, I was approached by a student who was interested in our doctoral program. However, the first questio
58、n out of her mouth was, “Do you offer any online courses?”(2005年4月,一位对我们的博士课程感兴趣的学生找到我。然而,她嘴里的第一个问题是,“你有没有提供在线课程?”),“These experiences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.”(这些经历至少在一定程度上帮助我认识到了在线教育的增长程度。)和第二段关于在线教育在教师中的流行,可知作者以一个学生为例是想表明他开始接触到了在线教育,这些经历帮
59、助他认识在线教育已经成为教育大势,可得出提及学生是为了预测未来的(在线教育)教学生涯。故选D项。【30题详解】推理判断题。由第三段中的“My responsibilities for the term included gaining more understanding of online education. Consequently, I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching. I consulted with my colleagues who were
60、 teaching online courses. This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a term. I also learned that online courses may consume more time than regular classroom teaching. And I attended several workshops regarding online education and established a net
61、work with those who were involved in online programs at other universities.”(这学期我的职责包括更多地了解在线教育。因此,我尝试了几次丰富我的远程学习和在线教学知识。我咨询了在网上授课的同事。这有助于我认识到,在学期开始前就准备材料的重要性。我还了解到,在线课程比常规课堂教学消耗的时间要多。我还参加了几次关于在线教育的讲习班,并与其他大学参与在线课程的人建立了一个网络。),可知作者认为他需要更多地了解在线教育,即对在线教育进行求知,因此他尝试远程学习和在线教学知识、咨询在网上授课的同事和参加几次关于在线教育的讲习班,这
62、都是因对在线教育知识的渴望才会有的行为。故选A项。【31题详解】推理判断题。由第三段中“I will consider these people as my consultants as I begin to design my own online course.”(我将把这些人当作我的顾问,因为我开始设计自己的在线课程。)和“Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for online educat
63、ion.”(最后,我完成了一个文献综述,它给了我理解在线教育需求的基础和背景。),可知作者要设计自己的在线课程,还完成了一个有关在线教育需求的基础和背景的文献综述,说明作者是接受在线教育,可得出作者对在线教育的态度是支持的(Supportive)。故选C项。DI dont want to talk about being a woman scientist again. There was a time in my life when people asked constantly for stories about what its like to work in a field domin
64、ated (controlled) by men. I was never very good at telling those stories because truthfully I never found them interesting. What I do find interesting is the origin of the universe, the shape of space, time and the nature of black holes.At 19, when I began studying astrophysics (天体物理学), it did not b
65、other me in the least to be the only woman in the classroom. But while earning my Ph.D. at MIT and then as a post-doctor doing space research, the issue started to bother me. My every achievement jobs, research papers, awards was viewed through the lens (镜片) of gender (性别) politics. So were my failu
66、res. Sometimes, when I was pushed into an argument on left brain versus (相对于) right brain, or nature versus nurture (培育), I would instantly fight fiercely on my behalf and all womankind.Then one day a few years ago, out of my mouth came a sentence that would eventually become my reply to any and all
67、 provocations (挑衅): I dont talk about that anymore. It took me 10 years to get back the confidence I had at 19 and to realize that I didnt want to deal with gender issues. Why should curing sexism be yet another terrible burden on every female scientist? After all, I dont study sociology or politica
68、l theory.Today I research and teach at Barnard, a womens college in New York City. Recently, someone asked me how many of the 45 students in my class were women. You cannot imagine my satisfaction at being able to answer, 45. I know some of my students worry how they will manage their scientific res
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556948.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
行政人事自我鉴定.pdf
