分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型江苏省南通市2012年中考英语试题(Word版-含答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:557049
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:315KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 南通市 2012 年中 英语试题 Word 答案
    资源描述:

    1、南通市2012年初中毕业、升学考试试卷英 语第1卷(选择题 共60分)第1卷共45 小题,请将答案按要求填涂在答题卡上。一、单项选择(本题共15小蘑,每小题l分,满分l5分) 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选顼,并在答题卡上将该项涂黑。1. Now all of us exercise at _least _ hour a day in and outside school. A. the; a B. a, an C. 不填; a D.不填; an2.In some western countries shops are closed_ weekends. A. in B

    2、. to C. at D. with3. Every time we perform well, our teacher, will say _, Youve done a good job! A. cleary B. cheerfully C. calm y D. carefully4. The advantages of the Chongqi Bridge have already been seen. _ good news to us! A. What B. What a C. How D. How a5. Would you like some juice or bread? _.

    3、 Im really thirsty and hungry after such a long walk. A. Both B. Either C. Nothing D. None 6. _ do you write a letter to your father? I seldom or never do that now. Instead, I call or email him almost every day. A. How soon B. How long C. How much D. How often 7. The students are_ the leaflets to pe

    4、ople over there to ask them to protect our earth. A. printing out B. giving out C. selling out D. putting out8. We couldnt find you anywhere around 8:00 yesterday evening. Im sorry for it. My mother and I in the square. A. danced B. will dance C. were dancing D. are dancing9. Since you have finished

    5、 your homework, how about_? A. go to run B. go running C. going to run D. going running10. Could you tell me_? Id like to take part in it. On July 5th. A. when will the fashion show be held B. when the fashion show will be held C. where will the fashion show be held D. where the fashion show will be

    6、 held11.Song Ying is _ kind that she has donated almost all her savings to a charity. A. very B. so C. much D. such12. Can I walk across the road now, mum? No, you_. You have to wait until the light turns green. A. couldnt B. shouldnt C. mustnt D. neednt13. Bob often says that swimming is _ than hik

    7、ing in reducing weight, but he always spends more time on swimming. A. less useful B. less interesting C. more useful D. more interesting14. Each of the club members _ready to help those who were in trouble. A. is B. are C. was D. were15. Excuse me, but can I sit here? _.The man who sat here will he

    8、 hack soon. A. Yes, please B. Youre welcome O. No problem D. Youd better not二、完形填空(本题共15小题;每小题l分,满分l5分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Do you want to be successful in everything you do? If so, then 16 ? Here is an example. There was a farmer who 17 corn (玉米) all his life. Each y

    9、ear he took his corn to the market. Then each time his corn was chosen as the 18 and won the first prize. One year a newspaper reporter interviewed him and learned something 19 about how he grew it. The farmer 20 his seed(做种子的) corn to his neighbors. How can you share your best seed corn with your n

    10、eighbors? the reporter asked. You know they are taking part in the 21 with you each year. Why, sir, said the farmer, didnt you know? The 22 picks up pollen 花粉)from the corn and moves it quickly from field to field. If nay neighbors grow 23 corn, cross-pollination (异花传粉) will affect the quality of my

    11、 corn. So if I want to grow good corn, f must 24 my neighbors to grow good corn. The farmer knows much about the connection of life. His corn cannot improve 25 his neighbors corn improves. As a great man says, We make a living by what we 26 ; we make a life by what we give. We cant 27 without food,

    12、clothes, and many other things. However, a meaningfI1 life is not decided by how much we can get, 28 by how much we can give others. Giving, instead of taking, makes us 29 from other animals. So those who choose to live well must help others to live well and those who choose to be happy must help ot

    13、hers to find 30 in their life.16. A. why B. how C. when D. where17. A. grew B. bought C. sold D, collected18. A. cheapest B. prettiest C. best D. shortest19. A. popular B, serious C. terrible D. surprising20. A, lent B. showed C. offered D. recommended21. A. game B. fight C. experiment D. competitio

    14、n22. A. wind B. water C. farmer D. neighbor28. A. tasty B. bad C. tall D. unusual24. A. teach B. remind C, help D. require25. A. unless B, though C. because D. when26. A. do B, own C, get D. grow27. A. cheer B. move C. work D. live28. AI and E. but C. or D. so29, A. different B. free C, safe D. far1

    15、7J30. A. hope B. success C. friendship D. happiness三、阅读理解(本题共15小题;每小题2分,满分30分) 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Many years ago, I had my first chance to visit Russia. Russians are a very polite peopIe, I had been told before my arrival. One of my friends explained that a gentlema

    16、n will pour the lemonade for the ladies and show other good manners. Toward the end of my three-week trip, I was invited by my Russian friend Nicolai Vasilevich and his wife Yulya out to dinner. At the end of a wonderful meal, Yulya asked if I would like a banana. I politely declined(婉谢) and thanked

    17、 her, and explained I was most satisfied with the meal. But my mind was racing: What should I do? Should I offer her a banana though they are as close to her as they are to me? What is the polite thing to do? Would you like a banana? I asked Yulya. Yes, she smiled, but didnt try to take any of the t

    18、hree bananas in the fruit basket. Which one would you like? I asked again. That one, she pointed at one of the bananas. So thinking about Russian politeness, f picked the banana Yulya had pointed at. Then I peeled it half way and handed it to her. Smiles on Yulyas and Nicolais faces told me I had do

    19、ne the right thing. Alter this experience, I spent much time letting the world know that in Russia, the polite thing was to peel bananas for ladies. However, sometime during my third trip i learned I was wrong. Oh no, David, a Russian politely corrected me. In Russia, when a man peels a banana for a

    20、 lady, it means he has a romantic interest in her. How embarrassed (尴尬) I felt. So to communicate properly with people of different cultures, we should watch carefully how people of the same culture communicate with each other. Besides, dont be afraid to ask questions about their culture.31. Before

    21、his first visit to Russia, the writer learned Russian gentlemen are polite to_. A. foreigners B. strangers C. friends D. women32. The underlined word peeled in Paragraph 6 means _. A. took the skin off something B. put something hack C. made something clean D. cut something in two33. Which of the fo

    22、llowing seems to be true according to the passage? A. The writers third trip lasted about three weeks. B. Russian gentlemen never peel bananas for ladies. C. The writer tried to follow Russians behavior in Russia. D. Yulya was pleased with the writers behavior but Nicolai wasnt.34. The writer wrote

    23、the passage mainly to_. A. show us how polite Russian people are B, tell us his funny experience in Russia C. ask us to care about cultural differences D. remind us what we should do in RussiaB Woodland International Summer School Our International Summer School has been designed to provide a comple

    24、te British experience. Here pupils not only learn English but come face-to-face with history in some of Europes oldest cultural centres. They can also enjoy exciting activities. About the 2012 Course This course is designed for boys and girls from I0-16 years and provides a wonderful chance to exper

    25、ience life in a traditional British boarding ( ) school. English Lessons Ore programme provides 24 hours of English teaching each week. Students study grammar, writing, speaking, listening, reading and comprehension. They can practise their new skills while interviewing visitors and local people in

    26、the town of Woodland andvillages around. Excursions (远足) & Entertainment Each week includes cultural and activity trips. In 2012 our excursions will be to: 12th July - Manchester 19th July - York 26th July - Edinburgh 2nd August - Liverpool Dates & Prices No. of Course Arrive Leave Course FeeContact

    27、 UsWoodland School,Cumbria,LAl0 5HG, UKTEL:(+44)1-539622613 (Overseas)or 01 5396 22613 (UK)EMAIL: enquirieswoodlandsummerschool.org35. The main purpose of the summer school is to help the students_. A. get used to hoarding school life B. improve their English skills C. learn about the town of Woodla

    28、nd D. develop their abilities to live36. If you want to visit Liverpool during the 2012 Course, you cant attend _. A. Course No. 3 B. Course No. 4 C. Course No. 5 D. Course No. 637. This advertisement is used to attract children from 10-16 years_. A. in Britain B. all over Europe C. in Woodland D. a

    29、ll over the worldC People have been interested in color and its effects for hundreds of years. More recently, research has turned to the question of how different colors can help students learn better. Believe it or not, some colors can affect a childs IQ (智商). For example, a simple black and white

    30、color scheme may cause IQ to become low, while the good use of reds and oranges may raise it as much as 15 polnts2 Be careful not to use too much, however; a little red is exciting, but too much makes people uncomfortable. Bright yellow is exciting to the brain, while the color green is thought to e

    31、ncourage creativity. Use blue and green to calm yourself. Blue, especially, can cause you to calm down. Something blue in a reading area, for example, may help you focus (集中于) on what you are reading. But too much dark blue can make you sad, so use light blue on walls or largefloor areas. If you are

    32、 struggling to read, try a different color of paper. According to a study, 80 percent of children who had difficulty in reading improved their understanding when they put something grey or blue over their pages. Do not use bright colors here, as they become difficult to look at after a while. Howeve

    33、r, use bright colors like red, orange and yellow for important points. These colors attract the eye and may help you notice details. The same color of the wails of a room do riot help you focus on your studies, but make you slow in understanding. Colors, on the other hand, make the senses active and

    34、 encourage learning. Use primary colors red, yellow and blue in a proper Way. Then how do you make your choices of color? It mainly depends on (取决于) your space, the lighting and the function of the room.38. The color grey may help you_. A. read better B. calm down C. raise IQ D. feel creative39. If

    35、you want to remember some important facts, you may use the colors_. A. green and blue B. grey and blue C. red and yellow D. black and white40. Which is most important when you choose the color for your room? A. Your IQ and abilities. B. The use of your room. C. Your likes and dislikes. D. The locati

    36、on of your room.41. Which might be the proper tide for the passage? A. What should we learn about colors? B. Why are people interested in colors? C. Where should we be careful with colors? D. How do colors affect our learning abilities?D John and Bobby joined the same company together just after the

    37、y completed their university studies the same year. Both o them worked very hard. Several years later, however, the boss promoted (提拔) Bobby to manager but John was still a worker. John could not take it, and gave his resignation (辞呈) to the boss. He complained that the boss did not chink much of th

    38、ose who were hard working, but promoted only those who flattered(奉承) him. The boss knew that John had worked very hard for the years. He thought a moment and said, Thank you for what you said, but I hope you will do one more thing for our company before you leave. John agreed. The boss asked him to

    39、go and find anyone selling watermelons in the market. John went and returned soon. He said he had found a man selling water melons. The boss asked how much they cost every kilogram. John shook his head and went back to the seller to ask and returned to tell the boss $1.2 every kilogram. The boss tol

    40、d John to wait a second, and he called Bobby to come to his office. He asked Bobby to go and find anyone selling watermelons in the market. Bobby went and returned, saying, Boss, only one person is selling watermelons. $1.2 every kilogram, and $10 for 10 kilograms. The seller has 340 melons. On the

    41、table there are 58 melons, and every radon weighs about 2 kilograms. They were brought from the South two days ago. They are of good quality. Hearing what Bobby said, John realized the difference between himself and Bobby. He decided to stay and learn from Bobby.42. How did John feel when Bobby was

    42、promoted to manager? A. Angry, B. Nervous. C. Unlucky. D. Helpless.43. The boss gave John a task because_. A. he wanted John to do more for his company B. he wanted John to learn more about himself C. he wanted to punish John for what he said D. he wanted to prove what John said was right44. We can

    43、infer (推断) from the passage that_. A. Bobby was unselfish B. John was lazy C. the seller was dishonest D. the boss was wise45. What can we learn from the passage? A. The boss should treat all his workers n a fair way. B. The boss should not promote one who flatters him. C. One should not only work h

    44、ard but also use his head. D. One should try to get every detail of watermelons.第卷 (非选择题 共60分) 第卷共36小题请将答案按要求写在答题卡上。四、词汇(本题共15小题;每小题1分,满分15分)A.请根据括号中的中文提示、英文释义或句意,写出句中所缺单词,使句子通顺。46. We shouldnt run away from the problems, but face them (勇敢的) and try to solve them.47. Could you (邮寄) the books for me

    45、on your way to school, Amy?48, Though these ears are (having a high price), some farmers can afford them.45. The (a place where planes arrive and Leave) in Nantong is Larger than before.50. Television was invented by John Baird and it is one of the greatest in the world.B请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使

    46、句子通顺。heavy safe our snow thousand51. The weather in January here is not as cold and as in the north,52. The villagers are fighting against the flood that they have ever had in the past fifty years.53. The old town attracts o foreign visitors every year.54. Mary comes from England and her old school

    47、is smaller than .55. These many people are talking about the of food.C请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。take win realize clap teach 56. Yesterday Jim the wrong bus, so he was late for the meeting. 57. Cant you hear me, Tom? Louder, please. I can hardly hear you, The students their hands so loudly, 58

    48、. We all hope that our sportsmen and sportswomen new honours for China at the London Olympic Games this summer. 59. I hear you once studied in Sunshine Middle School. Who you English there? 60. We the importance of low-carbon (低碳) life and will take action right now.五、句型转换 (本题共5小题;每小题l分,满分5分) 请根据要求改

    49、写下列句子,每空一词。61. Our first class in the morning begins at 7:30. (对划线部分提问) does your first class in the morning begin?62. We will plant more trees so that we can improve our environment. (保持句意不变) We will plant more trees to improve our environment.63. Kitty, are you going to see the film this evening?

    50、Tom said. (改为间接引语) Tom asked Kitty was going to see the film that evening.64. Diana made great success in her research because she put her effort into it. (改为简单句) Diana made great success in her research her effort.65. Nothing is more important than life in the world, so we must prevent all the acci

    51、dents like these. (改为被动语态) Nothing is more important than life in the world, so all the accidents like these must. .六、短文填空(本题共10小题;每小题l分,满分l0分) 请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。 If you think of after-school activities as a waste (浪费) of time, you are wrong! After-school activities h

    52、elp us grow up in many (66)w . Above all, they offer us chances to practise what we learn in (67) c . Through various activities, we can also learn more about todays society (社会) and a lot of (68)n things that we cant learn from our hooks. Whats more, they help to develop our abilities that we need

    53、both for our studies now and for our work and life in the (69)f . We are busy with our studies in school, so after school we all need to (70) r ourselves. After-school activities just make it possible for us to breathe (71) f air and remove tiredness. Then, we can pay (72)a to our studies and achiev

    54、e good results. Some after-school activities will make us useful and helpful to (73)o ; some can keep us strong and (74)h ; some may even change our life. So, all the students, get out and take an (75)a part in various after-school activities!七、阅读与回答问题(本题共5小题;每小题2分,满分l0分) 请认真闷读下面短文,并根据短文内容回答闷题。 Team

    55、 spirit means the willingness of people to work together and help each other as part of a team. With this spirit, people try hard to make their team the best of all. Everyone has experienced team spirit one way or another, whether they were part of a team or saw a group of people cheer for their fav

    56、ourite player. There are different kinds of team spirit. One kind is the connection between a team of people because their efforts and cooperation (合作) are necessary in reaching a particular goal. Another kind is when a group of people support a person or a team. Another is peoples natural love for

    57、and pride in their country, when a whole nation cheer for its country in competitions. Team spirit can also he seen in the workplace or in some activities. Team spirit creates various good effects. It creates friendship and trust between people who may not get along when they dont have such team spi

    58、rit. There may also be bad effects. Too great team spirit may cause arguments or fights with other team members. Some people dont understand team spirit properly. They think team spirit means having to become an official member of an organization, team or fan club. In fact, team spirit can be built

    59、anywhere-between friends, coworkers or even between two people sitting next to each other. You dont have to be wearing the team spirit clothes. Anyone can show team spirit just by showing support for the goal.(请将答案写在答题卡上) 76. What is team spirit?_ _77. Which kind of team spirit in the passage do you

    60、 have in your group work in class?_ _78. What good effects does team spirit create?_ _79. Where can team spirit be built?_ _80. Why do you think team spirit is important? (并自拟一句话作答)_ _八、书面表达(本题满分20分) 81.假设某中学生英文报开展关于生活变化的征文括动,请你根据下表所提示的要点,以 Changes in our life为题,用英语为该报写一篇稿件,简述社会、家庭、学校及个人生活中的若干变化,展望未

    61、来生活及如何为此努力。 家乡小道大路 (或自拟一点内容) 生活步行、骑车乘车、开车 (或自拟一点内客) 变化 学校旧校舍新教学楼 (或自拟一点内容) 个人仅通过书本学习通过网络等学习(或自拟一点内容) 愿望更加美好的生活(或自拟一点内容,说明自己的理想生活) 打算 自拟一至两点内容,说明将如何为实现自己的愿望而努力注意: 1表达中必须包含所给要点,可咀适当发挥,不要简单翻译。 2词数90左右。开头已经写好,不计人总词数。 3表达中请勿提及真实校名及姓名。Changes in our lifeWith the rapid development of Chinas economy (经济), g

    62、reat changes have taken place in our life in the past few years._南通市2012年初中毕业、升学考试试卷英 语南通2012英语中考答案解析一、单项选择1.D 解析:本题考查冠词的用法。前面的at least是固定短语,意为“至少”, 而后面的空格表示“一天一小时”,hour是以元音音素开头的单词,因此在前面要加上不定冠词an,因此选D。2.C 解析:本题考查介词的用法。表示“在周末”用at/on weekends来表示,因此此处选D。3.B 解析:本题考查副词的用法。四个选项的意思分别是:A.清楚地 ;B.高兴地 ;C.平静地 ;

    63、D.仔细地。所以句子此处应意为:每次我们表演很好的时候,老师都会高兴地说“你们做得好”,因此选项B 符合情理。4.A 解析:本题考查感叹句的用法。因为news是不可数名词,所以此处用“what+形容词+不可数名词”来构成感叹句。5.A 解析:本题考查代词辨析。上句指的是“你想要果汁还是面包”,下句的句意是“在长途步行后,我真的又渴又饿。”所以可推知前面空格处说的是:两样都要。both意为“两个都”,either意为“两者中的任何一个”。6. D 解析:本题考查特殊疑问词的用法。根据下面的回答“现在我很少或从不那样做了。”从seldom和never等词可看出上句问的是写信给父亲的频率,所以疑问句

    64、用how often来提问。7.B 解析:本题考查动词短语辨析。句意为“学生们正在分发传单给那里的人们,请他们保护地球。”选项中的give out意为“分发”,所以选B,其他选项意为:A.印刷;C.卖光;D.扑灭,其他选项的意思均不符合题意。8.C 解析:本题考查动词时态的用法。上句说的是“昨晚八点钟我们到处找不到你。”所以下句指的动作发生的时间是:昨晚八点钟。因此动词用过去进行时来表示,下句句意为“对不起。那时我和妈妈在广场上跳舞。”9.D 解析:本题考查动词短语的用法。因为about是介词,在介词的后面跟动词的-ing形式,因此选C或D,又因为go running 是固定短语,因此选D。1

    65、0.B 解析:本题考查宾语从句的用法。因为在宾语从句中要用陈述句语序,因此排除A和B,又根据回答“在七月五日”可知上句问的是演出的时间,应选B。11.B 解析:本题考查固定句型。因为后面是that引导状语从句,所以前面应选B或D,因为sothat和suchthat是固定句型,又因为kind是形容词,所以这里用so来连接,因此选B。12.C 解析:本题考查情态动词的用法。因为上句问的是“妈妈,现在我可以穿过马路吗?”下句用mustnt来表示“不可以”,因为后面的句子说“你得等灯变绿了。”13.A 解析:本题考查形容词辨析。因为句子要表达的意思是“鲍勃经常说游泳在减肥方面没有远足有用,但是他总是花

    66、费更多的时间在游泳上。”根据句意应选A. less than意为“不如更”。14.C 解析:本题考查主谓一致。因为前面的主语是单数形式,所以选C或A,又根据后面的句子时态可知前面说的是过去发生的事情,因此选C。15.D 解析:本题考查交际用语的用法。因为下句的回答是“那个坐这里的男的很快就会回来。”所以前面的回答应是“你最好不要坐”,因此选D。二、完形填空【文章大意】 帮助他人就是帮助自己。本文通过一个农民种玉米的一番话阐述了这个道理。农民玉米种的很好并且总是在每年的玉米比赛中获奖,但是农民并不保守,他总是把他的种子送给邻居们,记者感到奇怪,所以就去询问原因。农民说这样做也是为了避免不好的花粉

    67、影响自己的玉米。记者由此感叹:帮助他人就是在帮助自己。16.B 解析:本题考查疑问副词的用法。根据上面的提问可知,这里说的是“怎样才能做到上面说的这一点(在每一件事情上成功)。”17.A 解析:本题考查动词的用法。根据下文可知,这里指的是种(grew)玉米的农民。18.C 解析:本题考查形容词的用法。因为玉米最好,所以获得一等奖。19.D 解析:本题考查形容词及对文章的理解。因为农民后面说的话令记者赶到惊讶(surprising)。20.C 解析:本题考查动词词意的用法。这里指的是农民把种子送给(offer)邻居。21.D 解析:本题考查名词的用法。与上文农民获奖对应,指的是他人也会去参加比赛

    68、(competition)。22.A 解析:本题考查名词的用法。这里指的是风(wind)会传播花粉。23.B 解析:本题考查形容词的用法。农民担心不好(bad)的花粉会传播到自己的玉米上。24.C 解析:本题考查动词的用法。这里指的是农民帮助(help)邻居种植好的玉米。25.A 解析:本题考查连词的用法。句子要表达的意思是:如果邻居的玉米没有长进,他的玉米也不可能有长进。所以这里用unless“如果不”来表示。26.C 解析:本题考查动词的用法。这里与后面的give相对,get指的是“得到”,句意为“我们通过我们所得到的谋生。”27.D 解析:本题考查动词的用法。这里指的是“我们没有食物、衣

    69、服和很多其他东西,我们就不能生存”。28.B 解析:本题考查连词的用法。这里表示对前面的转折。29.A 解析:本题考查形容词的用法。这里说的是人与动物的区别。30.D 解析:本题考查名词的用法。根据句子前面的happy可知,因为在find的后面要跟名词,所以用happiness来表示。三、阅读理解A【文章大意】入乡随俗是大家都知道的道理。作者到俄罗斯旅行由于自己的自作主张,所以闹了一个笑话;给女士剥香蕉代表什么呢?俄罗斯人有着不同的解读,读完这篇文章之后,你会明白了解文化的差异是多么重要。31.D 解析: 细节理解题。根据前面第一段文章可知。32.A 解析: 推理判断题。根据香蕉的特征以及对其

    70、他选项的排除可知。这里的peel指的是把(香蕉)皮剥掉。33.C 解析: 细节理解题。根据文章内容可知。34.C 解析:主旨大意题。根据文章最后一段以及文章全篇内容可知。B【文章大意】这是一个乌德兰学校的招生广告。内容涉及学校教学内容,课程安排,日期以及价格等方面的内容。35.B 解析:主旨大意题。根据文章全篇内容可知:学校的目的是为了帮助学生提高英语技能。36.B 解析: 细节理解题。根据表格可知:其他选项的时间上不允许。37.D 解析: 推理判断题。因为其他选项指的地点是不需要学习英语的。C【文章大意】颜色是怎样影响我们的生活的呢?本文从对人的智商、学习等的影响说明了颜色对我们的影响。38

    71、.A 解析: 细节理解题。根据文章第四段内容可知。39.C 解析: 细节理解题。根据文章第五段内容可知。40.B 解析:主旨大意题。根据文章最后一段可知。41.D 解析: 细节理解题。从文章内容可知:文章主要说的是“颜色是怎样影响我们的学习能力的”。D【文章大意】约翰和鲍比是同时毕业的同事,两个人都很努力,但是老板提拔了鲍比;约翰感到不满,于是就去辞职。老板是怎么做的呢?约翰最终知道自己的不足了吗?同学们,来看看吧。42.A 解析: 主旨大意题。根据文章内容可知:约翰很生气。43.B 解析:主旨大意题。老板给约翰的任务是为了让约翰更了解自己。44.D 解析: 细节理解题。这里说的应是“老板很聪

    72、明”。45.C解析:推理判断题。其他选项说法都与文章内容不符,文章主要告诉我们的是:一个人不仅要工作努力,而且要善于动脑。四、词汇46. bravely 47.post 48.expensive/dear 49.airport 50.inventions 51.snowy 52.heaviest 53.thousands 54.ours 55.safety 56.took 57. are clapping 58. will win 59.taught 60.have realized 五、句型转换61.What time 62.in order 63.if she 64.because of

    73、65. be prevented 六、短文填空【文章大意】课外活动是浪费时间吗?本文从科学的角度探讨了课外活动对学习和身体的影响。作者提倡学生要经常参加课外的活动。 66.ways 解析: 这里指的是课外活动在许多方面帮助“我们”。67.class 解析: 指的是在课堂上所学的东西。 68.new 解析: 这里指的是书本上学不到的新东西。69.future 解析:这里指未来的工作和生活。70.relax 解析:这里指课外活动放松自己。 71.fresh 解析:这里指的是在外面呼吸新鲜的空气。72.attention 解析:这里是短语pay attention to,意为“注意”。73.othe

    74、rs 解析:这里指的是对他人有用,有帮助。74.healthy 解析:这里指的是使自己强壮和健康。75.active 解析:这里指的是积极参加各种课外活动。七、阅读与回答问题【文章大意】文章从团队精神的含义、种类以及团队精神对人的影响等方面介绍了团队精神。76. The willingness of people to work together and help each other as part of a team. 解析: 细节理解题。根据文章第一段内容可知。77. The connection between a team of people. 解析: 主旨大意题。根据文章最后一段内

    75、容可知。78. It creates friendship and trust between people who may not get along. 解析: 细节理解题。文章第三段就说了两种不同的团队精神。79. It can be built any where. 解析: 细节理解题。根据最后一段句子In fact, team spirit can be built anywhere可知。80. It can make us learn to help each other. 解析: 主旨大意题。八、书面表达【写作指导】 一、文章主要是介绍过去和现在的变化。分别从家乡道路,生活中的出行

    76、交通工具以及学校校舍等方面的变化说明了我们生活中的变化。同时要说明自己的愿望以及自己为实现这个愿望的努力行为。二、文章所用的时态有:一般现在时,一般过去时和一般将来时。三、文章要分层次描写。One possible version:Changes in our life With the rapid development of Chinas economy, great changes have taken place in our life in the past few years. In the past, there were many paths in our hometown.

    77、Now, there are many new wide roads. People used to go somewhere on foot or by bike. Now, people can take a bus or drive a car instead. In our school there used to be old houses, but now there are many new and tall buildings .In the past, we learnt knowledge only from books. Now, we can learn from th

    78、e Internet. I hope to have a better life in the future. For example, I want to go abroad for further study. In order to make my dream come true, I decide to work harder at English from now on. I will try my best to enter the best college of China after I graduate from the middle school. Im sure tomorrow will be better.书面表达(略)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省南通市2012年中考英语试题(Word版-含答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557049.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1