江苏省南通市2020-2021学年高一英语下学期期末质量监测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 2020 2021 学年 英语 学期 期末 质量 监测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省南通市2020-2021学年高一英语下学期期末质量监测试题(含解析)注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听
2、下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Who painted the house?A.Henry.B.Henrys father.C.Henrys brother.2. What does the shopping list already include?A.Yogurt.B.Apples.C. Eggs.3. What does the woman like to do in the evening?A.Cook dinner.B.Watch TV.C.Lis
3、ten to music.4.What are the speakers mainly talking about?A.A live concert.B.Some singers.C.A record.5. How does the woman probably feel?A.Worried.B.Excited.C.Bored.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第
4、6段材料,回答第6、7题。6.What time is it now?A.6:00 p.m.B.6:15 p.m.C.6:50 p.m.7.Where is the conversation probably taking place?A. In a clothing store.B.In a restaurant.C.In a cinema.听第7段材料,回答第8至10题。8.How will the speakers probably go to the museum?A.On foot.B.By taxi.C. By subway.9.Why does the woman want to
5、 go to the cafe first?A.She is tired.B. She is thirsty.C. She is hungry.10.What is the man going to have at the cafe?A. A cup of coffee.B. A piece of cake.C.A sandwich.听第8段材料,回答第11至13题。11.Who called the woman yesterday?A. Toms teacher.B. Toms parent.C. Toms uncle.12. What did the woman tell Tom to d
6、o?A. Stop using the computer at home.B. Get good scores on all the exams.C. Play computer games only on the weekend.13. Why does the woman ask the man to talk to Tom?A. Tom likes him best.B. He is an expert on computers.C. She is unwilling to talk to Tom.听第9段材料,回答第14至17题。14. What is the reason for t
7、he man to learn French?A. French is his school subject.B. His dad asks him to do it.C.He is interested in French culture.15. What is difficult for the man in learning French?A.Listening.B. Grammar.C.Speaking.16. What does the woman suggest the man do?A.Buy more books.B. Watch more movies.C. Practice
8、 with a partner.17. Whats the probable relationship between the speakers?A.Mother and son.B. Husband and wife.C. Teacher and student.听第10段材料,回答第18至20题。18. What did Europeans think of tea and coffee the century before last?A. Coffee was better than tea.B. It was helpful to drink them each day.C.They
9、were harmful to peoples health.19. Where did the experiment take place?A. In Switzerland.B.In Sweden.C.In France.20.What happened to the two brothers according to the talk?A. They lived long.B. They died young.C. They suffered a lot.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选
10、项中选出最佳选项。AAngloville Junior ProgrammesThe Angloville Junior programme is a great opportunity for young native English-speakers to support ambitious youth in their journey to fluency in English and higher education in English-speaking countries.Who might be interested?On each programme,there are arou
11、nd 40 teenage students aged 12-18 and around 20 English-speaking volunteers.Our English-speaking volunteers are university students, recent graduates and other enthusiastic people aged 18-35. They like to travel,explore new cultures and help others.What will your day consist of?For volunteersEach da
12、y you will take part in various 50-60 minute sessions; you will also work with your assigned mentees (学员) on their presentations in groups.After the whole day of sessions and activities,you will have a chance to have fun in the evening during the social time.For studentsYou will spend most of your t
13、ime doing 1-on-1 speaking sessions,but the programme also consists of cultural sessions and studying abroad sessions.One of the main attractions of the junior programme is a workshop. You may bake bread or make traditional Polish cookies.Description of the programmePre-programme activityWe invite yo
14、u to take part in our free walking tour of your departure city! The tours take place one day before the programme.Duration of the programmeA regular Angloville Junior programme takes place between Sunday and Saturday.Start: Sunday (between 6 am and 12 pm)End: Saturday (between 4 pm and 8 pm)1. Who m
15、ight take part in the programme?A. A 12-year-old native English learner.B. A 22-year-old graduate with broken English.C. A 19-year-old Chinese planning studies in Canada.D. A 36-year-old English teacher enthusiastic about traveling.2. What will students mainly do during the programme?A. Group presen
16、tationsB. Fun games.C. 1-on-1 sessions.D. Baking activities.3. How long will one programme usually take?A. One day.B. Two days.C. One week.D. Two weeks.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了一项巡游活动,旨在帮助以英语作为母语的青少年学生提高他们的英语口语。并简要介绍了该项活动的持续时间、特色内容等信息。【1题详解】细节理解题。根据文章首段“The Angloville Junior programme
17、is a great opportunity for young native English-speakers to support ambitious youth in their journey to fluency in English and higher education in English-speaking countries. (Angloville Junior programme对一些以英语作为母语的孩子来说,是一次绝佳的机会:他们通过此次旅行会促进英语口语流利程度,并可以在说英语国家接受更高的教育)”和第二段“there are around 40 teenage s
18、tudents aged 12-18 and around 20 English-speaking volunteers. (有近40名12至18岁的青少年学生和大概20名说英语的志愿者)”可知,可能参加这项活动的是12岁至18岁的以英语作为母语的青少年学生。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文章第四段“You will spend most of your time doing 1-on-1 speaking sessions, (你会大部分时间参加一对一英语口语课程)”可知,大部分时间里,学员们会进行一对一课程。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据文章最后三段“A regular A
19、ngloville Junior programme takes place between Sunday and Saturday. Start: Sunday (between 6 am and 12 pm)End: Saturday (between 4 pm and 8 pm) (一次常规的Angloville Junior programme在周日至下周六之间举行。开始于周日早上6点,结束于下周六晚上8点)”可知,该项活动为期一周。故选C项。BLucy Hobbs came to the University of Wisconsin already knowing she want
20、ed to study nursing so she could make a positive difference in the lives of others. Once she was on campus, she realized she could make an even greater impact on her future patients by adding a second major (专业), one in Spanish.“I was drawn to nursing because I want a career that will be fulfilling
21、and will help me serve others,” says Hobbs. “I chose to add a major in Spanish because I love learning about other cultures, and I want to do something for those easily ignored populations in my nursing career.”In addition to her nursing and Spanish curriculum, Hobbs found multiple interesting ways
22、to bring her majors together, including things like research and study abroad. Hobbs was part of a research project that is documenting the experiences of Spanish-speaking populations in western Wisconsin during Covid-19. The research team included students and teachers in languages, history and nur
23、sing.In addition to her research, studying abroad was also helpful. She spent part of the spring 2020 semester studying in Costa Rica. “This was my first time outside of the U.S.and I learned so much about Costa Rican culture,” Hobbs says.While she found many opportunities within her majors, Hobbs a
24、lso had meaningful experiences on campus that were outside of nursing and Spanish. For example, she worked as a resident assistant in the dorms and is a member of the University Honors Program.“All these experiences helped me to enhance my time on campus by giving me opportunities to meet amazing an
25、d inspiring individuals who I believe will remain lifetime friends,”Hobbs says, “All these experiences also helped to shape how I think about the future.” After she graduates in May, Hobbs will begin her nursing career working in the emergency room at UW Healths University Hospital in Madison.4. Wha
26、t did Hobbs do after she entered university?A. She realized her interest in nursing.B. She decided to learn more besides her major.C. She made a difference in others lives.D. She influenced her future patients greatly.5. Why did Hobbs add a major in Spanish?A. To help others with their Spanish.B. To
27、 do research in various cultures.C. To receive further education in Spain.D. To provide nursing care for less focused people.6. What is helpful in Hobbss achieving her goals?A. Going abroad to change her life.B. Beginning her nursing career early.C. Developing as many hobbies as she could.D. Getting
28、 different experiences besides her study.7. Which of the following best describes Hobbs?A. Humorous.B. Intelligent.C. Hardworking.D. Generous.【答案】4. B 5. D 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Lucy Hobbs上大学后决定在护理专业之外学习西班牙语并参与各种研究实践活动,以实现未来服务好病人愿望。【4题详解】细节理解题。根据第一段的“Once she was on campus, she realized sh
29、e could make an even greater impact on her future patients by adding a second major (专业), one in Spanish. (一到学校,她就意识到她可以通过增加第二个专业西班牙语专业对她未来的病人产生更大的影响)”可知,上大学后Hobbs决定在专业之外学习更多的知识。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“I chose to add a major in Spanish because I love learning about other cultures, and I want to do so
30、mething for those easily ignored populations in my nursing career.(我选择了西班牙语专业,因为我喜欢学习其他文化,我想在我的护理生涯中为那些容易被忽视的人群做些事情)”可知,Hobbs学习西班牙语专业是为那些被关注较少的人提供护理服务。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段的“In addition to her research, studying abroad was also helpful.(除了她的研究,出国留学也很有帮助)”,第五段的“While she found many opportunities with
31、in her majors, Hobbs also had meaningful experiences on campus that were outside of nursing and Spanish.(虽然她在自己的专业内找到了很多机会,但Hobbs在校园里也有很多在护理和西班牙语之外的有意义的经历)”及最后一段的“All these experiences also helped to shape how I think about the future.(所有这些经历也帮助塑造了我对未来的看法)”可知,除了学习之外,获得不同的经历有助于Hobbs实现她的目标。故选D。【7题详解】推
32、理判断题。根据第一段的“Once she was on campus, she realized she could make an even greater impact on her future patients by adding a second major (专业), one in Spanish. (一到学校,她就意识到她可以通过增加第二个专业西班牙语专业对她未来的病人产生更大的影响)”和第三段的“In addition to her nursing and Spanish curriculum, Hobbs found multiple interesting ways to
33、bring her majors together, including things like research and study abroad.(除了护理和西班牙语课程外,Hobbs还发现了多种有趣的方式来整合她的专业,包括研究和海外学习)”可知,Hobbs是个非常勤奋、努力的人。故选C。CMore than a year into the pandemic of Covid-19, many people have grown used to a new lock-down lifestyle:keeping indoors,exercising less and eating mor
34、e. “All of these contribute to worsening gut(消化道)function,says Christopher Andrews,the lead physician at the Calgary Gut Motility Center, adding that heartburn is on the rise.Heartburn is the painful effect of the stomachs acid creeping into the esophagus(食管). Diet is the greatest contributor: acidi
35、c foods such as grapefruits, hot sauce or coffee increase the amount of acid in your stomach, while chocolate, alcohol and high-fat foods result in loosened sphincter muscle. If that muscle weakens or is unable to close completely, stomach acid might arise,causing the heartburn. Spicy food can also
36、increase uncomfortable feelings in the gut.Heartburn occurs in bodies of all sizes, ages and genders, but researchers have found that overweight (超重的)people are two to three times more likely to experience frequent heartburn than those with a healthy weight. This may be because of the increased pres
37、sure on the gut,which can push stomach acid up. Changes in diet, such as the recent tendency for people to turn to comfort food in lock-down, can also lead to the problem.Occasional heartburn isnt a problem, but experiences of frequent indigestion should push you to live a healthier life. According
38、to a recent study of 9,000 heartburn patients, following a five-step health plan-maintaining a proper body weight, eating well, exercising, not smoking and limiting coffee or tea-can decrease symptoms (症状)by 40 per cent. Andrews also tells his patients to avoid eating close to bedtime, “If you lie d
39、own when your stomach is full, its much easier for things to come up.Though heartburn is currently on the rise, Andrews believes the increase is short-term. “Once life comes back to normal, Im sure things will get better,” he says.8. Which of the following is the main cause of heartburn?A. Staying h
40、ome.B. The pandemic.C. Unsuitable diet.D. Less exercise.9. What can we learn about heartburn from paragraph 3?A. Overweight people are at greater risk.B. Stomach upsets will lead to heartburn.C. Comfort food can help improve the situation.D. Stomach acid will put more pressure on the gut.10. Whats t
41、he writers suggestion for relieving heartburn?A. Getting enough sleep.B. Saying no to tea.C. Consuming less coffee.D. Having a medical checkup.11. Whats the purpose of the text?A. To inform us of a health problem.B. To warn us of a worsening situation.C. To recommend a way of losing weight.D. To int
42、roduce a new lock-down lifestyle.【答案】8. C 9. A 10. C 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。由于疫情原因,胃灼热症状正在持续攀升。文章介绍了该健康问题的原因症状等,并提出了具体的建议。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Diet is the greatest contributor(饮食是最大的因素)”可知,饮食不当是引起胃灼热的主要原因。故选C项。【9题详解】推理判断题。根据第三段“Heartburn occurs in bodies of all sizes, ages and genders, but researchers h
43、ave found that overweight (超重的)people are two to three times more likely to experience frequent heartburn than those with a healthy weight.(胃灼热发生在所有体型、年龄和性别的人身上,但研究人员发现,超重者经常胃灼热的可能性是正常体重者的两到三倍。)”可推知,超重的人有更大的风险。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第四段“According to a recent study of 9,000 heartburn patients, following
44、 a five-step health plan-maintaining a proper body weight, eating well, exercising, not smoking and limiting coffee or tea-can decrease symptoms (症状)by 40 per cent.(根据最近对9000名胃灼热患者的研究,遵循五步健康计划保持适当体重、饮食健康、锻炼、不吸烟和限制喝咖啡或茶可以减少40% 的症状。)”中的limiting coffee可知,作者对缓解胃灼热的建议有“少喝咖啡”。其它选项不符合题意。故选C项。【11题详解】推理判断题。通
45、读全文,文章主要目的是介绍“胃灼热”这一健康问题(health problem),介绍了胃灼热问题的原因、症状及解决办法。故选A项。DTeens who choose to spend time alone may know whats best for them, according to new research that suggests solitude(孤独)isnt a red flag for depression.Most studies have confused solitude with loneliness or shyness, said Margarita Azmi
46、tia, lead researcher of the study. “There is a misunderstanding for kids who spend time alone. Theyre considered lacking in basic social skills, or called loners,” she said. “Its beneficial to know when you need to be alone and when you need to be with others. The key factor is choice.”When teens an
47、d young adults choose to spend time alone solitude can prove an opportunity for self-reflection, creative expression, or spiritual renewal. It can be challenging when solitude is imposed on them-when they choose to avoid social activities because they lack friends, feel awkward, experience social an
48、xiety, or are being punished.To tell the difference between these motivations, Azmitia developed a survey that asked people to rate their motivations for solitude on a four-point scale, presenting questions like, “I feel energetic when I spend time by myself,” and “I enjoy the quiet,” versus “I feel
49、 uncomfortable when Im with others,” and “I regret things I say or do when Im with others.”Those who seek solitude because they feel rejected or want to stay alone are at greater risk of social anxiety, loneliness, and depression, and they tend to have lower levels of identity development, and posit
50、ive relationships with others. However, those who seek solitude for positive reasons, such as self-reflection or a desire for peace and quiet, face none of these risks.“These results increase our awareness that being alone can be positive,” said Azmitia. “The question is how to be alone without feel
51、ing like were missing out. For many people, solitude is like exercising a muscle theyve never used. You have to develop it, and learn to use time alone to your benefit.”12. What can we learn from the first two paragraphs?A. Teenagers are likely to spend time alone.B. Solitude is often confused with
52、loneliness.C. Kids who spend time alone lack social skills.D. Alone time is more important than social time.13. What does the underlined part in paragraph 3 most probably mean?A. They want to reflect on themselves.B. They have to punish others.C. They want to develop creativity.D. They have to face
53、solitude.14. How does the author illustrate the findings of the research in paragraph 5?A. By giving examples.B. By offering suggestions.C. By sharing experiences.D. By comparing results.15. Which can be a suitable title for the text?A. Solitude: a red flagB. Loneliness: good or badC. To be alone or
54、 notD. Loneliness, a popular choice【答案】12. B 13. D 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。研究表明,独处不一定是抑郁的表现,人们常常把孤独和独处混为一谈。只要方法得当,独处对个人发展有利。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Teens who choose to spend time alone may know whats best for them, according to new research that suggests solitude(孤独)isnt a red flag for depression.(根据
55、一项新的研究,选择独处的青少年可能知道什么对他们来说是最好的,这项研究表明独处并不是抑郁症的危险信号)”以及第二段“Most studies have confused solitude with loneliness or shyness,(大多数研究都把孤独与孤独或害羞混为一谈)”可知,人们常常将独处与孤独相混淆。故选B项。【13题详解】词句猜测题。根据第三段“when they choose to avoid social activities because they lack friends, feel awkward, experience social anxiety, or a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
