江苏省南通市海门实验学校2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通市海门实验学校2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 南通市 海门 实验学校 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、海门实验学校2020-2021学年第一学期期中考试高二英语第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the man do last weekend?A. He went shopping.B. He watched a movie.C. He read books at home.【答案】C【解析】【原文】
2、W: What did you do last weekend?M: Oh, I didnt do anything, really. I didnt go shopping or go to the movies. I just read books at home.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the mans watch?A. In the kitchen.B. In the bathroom.C. In the bedroom.【答案】B【解析】【分析】【详解】M: I can find my watch anywhere!W: Did you take
3、it off when you did the washing - up last night?M: Ive looked in the kitchen and its not there.W: Here it is. You left it on the bath before you went to bed.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the mans brother look like?A. He wears dark hair.B. He has blonde eyes.C. He wears glasses.【答案】C【解析】【原文】M: Look,
4、 theres my brother over there, talking to his friends.W: Oh, is he the one with dark hair?M: My brothers got blonde hair.W: Oh yes, and hes got the same glasses as you. He looks nice.4. 此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman ask the man to do?A. Help paint her bedroom.B. Look after her brother.C. Exam
5、ine her brothers arm.【答案】A【解析】【原文】W: Josie, would you mind helping me paint my bedroom tomorrow? My brother was going to help me, but he broke his arm yesterday.M: Of course, I will help you. Im sorry to hear about your brothers arm.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man fail to answer the phone?A. Th
6、e TV was too noisy.B. His phone was broken.C. He went to sleep early.【答案】B【解析】【原文】W: What were you doing yesterday evening?M: I was watching TV at home. Why?W: I called you, but you didnt answer.M: Sorry. My phone was out of order. I didnt hear anything.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有
7、几个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the speakers mainly talking about?A. A class meeting.B. Their appointment.C. A new lesson.7. When will the woman and Sarah review their lessons?A. At about
8、 2: 10.B. At about 3: 10.C. At about 4: 10.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Ive just heard well have a class meeting tomorrow afternoon.M: Yes, I put up the notice just now.W: What time will it begin?M: At three ten.W: Sarah and I made a date to go over our lessons together. I wonder how long the meeting is
9、going to last.M: I dont think it will take more than an hour.W: Then we probably will still be able to go over our lessons after the meeting.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Whats wrong with the man?A. He had his leg hurt.B. He lost the game.C. He missed the training.9. What can we learn from t
10、he conversation?A. The woman fell down.B. The mans cut is deep.C. The woman will dress the wound.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: Good afternoon, Doctor.W: Good afternoon. What can I do for you?M: Im an athlete for the Olympic Games here. About half an hour ago I fell on the ground an hurt my leg. It bled a
11、lot.W: Let me have a look. Youve very lucky because the cut is not deep. First, Ill clean up the wound and then dress it.M: Must I stop all my training? Will I be able to attend the games?W: Take it easy. Its not serious. You should keep the wound very clean. Dont do much exercise until your wound i
12、s OK.M: Thank you very much.W: Not at all. Youll be OK soon.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How is the womans present job?A. Quite okay.B. Not too bad.C. Unpleasant.11. What is probably the mans plan now?A. Finding a new job in Spain.B. Learning to speak Spanish.C. Setting up a business trave
13、l.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow workers.B. Good friends.C. Travel partners.【答案】10. C 11. A 12. B【解析】【原文】M: Hi, Carrie. How is your job going ?W: Oh, thats not OK. Ive moved to a new office and I just hate it. The people are unfriendly.Actually, Im liking for a
14、new job.M: Oh, really? Me too. Im just so bored with my job. Ive been there for too long.W: So what kind of job are you looking for?M: Well, I don t know for sure. Maybe something in the travel industry. Id love to work somewhere nice and warm. Spain is my first choice.W: I see. Hey, maybe we should
15、 go there together to set up a travel business.M: The problem is I dont speak Spanish.W: I dont speak Spanish either, but it doesnt matter. We should give it a try.M: Well, one day maybe. Anyway, lets go for lunch. We havent seen each other for quite some time.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. W
16、hat does the woman care about the flat?A. The size.B. The surroundings.C. The decoration.14. How much will the man pay for the flat per week?A. Two hundred pounds.B. Five pounds.C. Forty pounds.15. What does the man have to borrow from his mother?A. The cooker.B. The washing machine.C. The fridge.16
17、. When will the man move house?A. On Sunday.B. On Saturday.C. On Monday.【答案】13. B 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】M: Hi, Mum! Ive decided to move from my room at the university and into a flat with some friends.W: Is the flat near the university, Jamie?M: About twenty minutes by bicycle and there are buses
18、 every half hour. But Ill walk through the park and have breakfast at a cafe there with my friends .W: Will the flat be quiet so you can study?M: Theres a shoe shop downstairs, but its never busy, and theres not much traffic.W: Is it expensive?M: Two hundred pounds a week, but there are five of us,
19、so thats forty pound each, which isnt bad.W: Good. Does the flat have a nice kitchen?M: Well, the fridge is old and the cookers a bit small, but that doesnt matter-we cant cook!Can I still use your washing machine, Mum, because there isnt one there?W: Of course. When will you move?M: On Saturday .W:
20、 If you can wait until the next day, Dad and I will help you, so youre ready for classes on Monday .M: OK. Thanks, Mum!听下面一段独白,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Where will Carole Berg give a talk?A. In the Oak Room.B. In the Green Room.C. In the Union Theatre.18. What can people do in the Campus Comer Cab
21、aret?A. Attend a dance party.B. Watch a great film.C. Enjoy a live show.19. How much does a film ticket cost?A. $7.B. $5.C. $3.20. What should people do to hear the recording again?A. Press the pound key.B. Call the Hotline.C. Dial the Theater.【答案】17. A 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】M : You have reached
22、the Student Union Activity Hotline. The following is a list of information for Thursday. Carole Berg will be speaking on the topic “ Equal pay for Women: Its Still Not Here”. She will speak in the Oak Room from 9 oclock until 10 oclock. The Student Council will meet in Room 27 from noon until 1:30.
23、Elections will be held for all major offices. All students are welcome. The campus folk dance club meets in the Green Room in the afternoon. All are welcome to attend. Bette Milder will be performing live in the Campus Corner Cabaret. The show begins at 8 oclock. All seats are $ 7. Tonights movie, T
24、he Experimental Dial Tones will be shown in the Union Theater at 7:00 pm and 9:00 pm. A ticket for the movie is $ 5. If you have missed anything on this recording, please press the pound key for message to repeat. Thank you for calling.第二部分: 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、
25、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATransfer Students-August Orientation(迎新日)ScheduleYou and your family are welcome to attend August orientation for a comprehensive introduction to the university,including meeting academic advisors and registering for classes.Registration:TUESDAY,AUGUST 208:00am-4:30pmGe
26、t your student ID card at the Campus Service Center at 034 Campus Avenue Building. If you have uploaded a photo for your ID, youll simply pick up your card; otherwise,staff will take your picture and print the ID card while you wait.Check into your residence hall (if youre to live on campus).Your ID
27、 card functions as your residence hall room key.ORIENTATION DAY:WEDNESDAY,AUGUST 218:00am-10:30am Check-in & WelcomeCheck in and receive your orientation materials. Explore banking options and open a bank account.You will get welcome from the Vice President of Student Affairs.11:00am-11:50am Small G
28、roup Meeting-various locationsYou will meet your Student Orientation Undergraduate Leader(SOUL) in small groups.Each group will discuss highlights about your possible majors, your questions (about anything),and the volunteer consultants are ready to help you.12:00pm-2:00pm Lunch & Resource Fair You
29、and your family members can purchase lunch at Armstrong Student Center. During lunch, youll learn about university resources and involvement opportunities at the Resource Fair.Staff will be available to let you know about the resources and support for the students.2:00pm-3:25pm Career AdvisingCareer
30、 Center staff will introduce career items and lead an activity to help you begin to identify your career interest and plan your future professions in advance.3:30pm-4:00pm Student Life & Campus SafetyLearn about life outside the classroom. Small groups will work together to solve your life challenge
31、s.Information about campus safety will also be shared.4:00pm-4:45pm Community ExpectationsA representative from the Office of the Dean of Students will discuss the expectations for you as a member of the community, and address campus values.5:50pm-6:00pm Announcements & Closing21. What are you requi
32、red to do on the day of registration?A. Print the pictures.B. Live on campus.C. Get the student ID card.D. Visit the communities.22. At what time will you expect to learn about your professional development plan?A. 11:00amB. 2:00pm.C. 3:30pm.D. 4:00pm.23. What do you have to pay for according to the
33、 text?A. Getting orientation materials.B. Accessing academic resources.C. Consulting the advisors or the staff.D. Having lunch at Armstrong Student Center.【答案】21. C 22. B 23. D【解析】【分析】本文是一篇广告布告类短文。文章主要介绍了学生在迎新日一天的活动时间安排表。【21题详解】细节理解题。根据文章Registration:TUESDAY,AUGUST 20中的“Get your student ID card at t
34、he Campus Service Center at 034 Campus Avenue Building.(到校园大道034号的校园服务中心领取学生证。)”可知,在注册当天需要领取学生证。故选C。【22题详解】细节理解题。根据文章2:00pm-3:25pm Career Advising中的“Career Center staff will introduce career items and lead an activity to help you begin to identify your career interest and plan your future profession
35、s in advance. (职业中心的工作人员会介绍一些职业项目,并组织一个活动来帮助你开始确定自己的职业兴趣,并提前规划你未来的职业。)”可知,了解你的职业发展规划的时间是下午2点至3:25。根据选择项中四个时间可知,下午2点的时间符合。故选B。【23题详解】细节理解题。根据文章12:00pm-2:00pm Lunch & Resource Fair中的“You and your family members can purchase lunch at Armstrong Student Center. (您和您的家人可以在阿姆斯特朗学生中心购买午餐。)”可知,在阿姆斯特朗学生中心吃午餐是
36、需要付费的。故选D。BKatie always knew she wanted to be a performer. She was crazy about musicals and Disney movies from an early age and would often watch them singing along with her mom, Karen. When Katie was nine years old, her happy childhood took a turn when her mother was diagnosed with cancer. Then the
37、y made a decision. Disney World had been a longtime dream vacation for Karen. So in November 1997, the family packed up and headed to Disney World.They spent their days in the parks, seeing the sights, greeting characters, and watching Karens face light up with joy. They all shared the joy of experi
38、encing the park for the first time with Karen. Katie says shell never forget the moment that changed her life on that trip: After a long day, the Whetsells decided to see one of Disney Worlds nightly light shows. While watching, a Disney cast member performing in the parade came up to her mom and re
39、sted her hand on Karens shoulder. This was the day Katie decided she wanted to work for Disney.Sadly, Katies mom Karen lost her battle with cancer on June 2, 2003. Katie went on to pursue her dream.After Katie received her degree in musical theatre, Katie struggled for years, trying to make it as an
40、 actor. Her hard work and passion finally paid off when she was hired to work on Disney Cruise Lines in 2009 and later as a performer in Disney on Classic.Since then, Katie has had many opportunities to play with some of her favorite Disney characters, but Katies favorite friend is Dory in Finding N
41、emo at Disney Worlds Animal Kingdom. Several times a week, Katie can be found voicing lovable, forgetful Dory. She says that Dory has taught her the value of living in the present moment and to “just keep swimming”.24. Why did the family decide to visit Disney World?A. To spend Katies dream vacation
42、.B. To help Katie be a performer.C. To make Karens dream come true.D. To enjoy the last family trip.25. What really urges Katie to work for Disney?A. Karen was diagnosed with cancer.B. The family shared the joy together in the park.C. They saw a Disney Worlds nightly light show.D. A Disney performer
43、 had some interaction with Karen.26. Why was Katie fond of Dory in Finding Nemo?A. Because Dory taught her some life lessons.B. Because Katie enjoyed voicing lovable Dory.C. Because Dory played with a Disney character.D. Because Katie had opportunities to swim with Dory.27. Which of the followings c
44、an best describe Katie?A. Humorous and honest.B. Hardworking and determined.C. Optimistic and serious.D. Outgoing and patient.【答案】24. C 25. D 26. A 27. B【解析】【分析】本篇是记叙文。文章讲述了从小对音乐剧和迪士尼电影着迷的Karite,后来因为母亲重病让一家人去迪士尼度过梦想的假期,让Katie有了为迪士尼工作的新梦想。【24题详解】细节理解题。根据第一段“When Katie was nine years old, her happy ch
45、ildhood took a turn when her mother was diagnosed with cancer. Then they made a decision. Disney World had been a longtime dream vacation for Karen. So in November 1997, the family packed up and headed to Disney World.”当Katie九岁时,她快乐的童年发生了变化,因为她的母亲诊断出了癌症,他们做了一个决定,迪士尼乐园一直是Karen的梦想假期,所以在1997年12月,这家人收拾行
46、装去迪士尼。由此可知这家人决定去迪士尼是为了实现Keren的梦想。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第二段“While watching, a Disney cast member performing in the parade came up to her mom and rested her hand on Karens shoulder. This was the day Katie decided she wanted to work for Disney.” 在观看过程中,一名在游行队伍中表演的迪士尼演员走到她妈妈跟前,把她的手放在Karen的肩上。就是在这一天,Katie决
47、定要为迪斯尼工作。所以这里Katie想为迪士尼工作的原因是一个迪士尼演员和母亲的互动。故选D项。【26题详解】推理判断题。根据最后一段“She says that Dory has taught her the value of living in the present moment and to “just keep swimming”.” 她说Dory教会了她活在当下的价值,“只要继续游泳就好”。所以这里Katie喜欢Dory的原因是Dory教会了她一些人生道理。故选A项。【27题详解】推理判断题。根据倒数第二段“After Katie received her degree in mu
48、sical theatre, Katie struggled for years, trying to make it as an actor.” 在Katie获得她的音乐戏剧学位后,Katie奋斗了多年,试图成为一名演员,可知Katie是一个努力并且有决心的人。故选B项。CNi Hao! Lao Tie! I am your foreign friend. Just have a bite of our organic apples and place your orders here! Erik Nilsson, a Swedish traveler, greeted through Ti
49、kTok livestreams in a village of Jiangxi Province. His appearance online increased that days sale greatly. After experiencing a special day in the rural area, Erik said jokingly, I wish I could change my job.This village is not alone. Nowadays, China s e-commerce platforms have helped open up the ma
50、rket for Chinese farmers produce, bringing an increasing number of sales online. This new trend has made livestreaming a new way to rid farmers of poverty, with mobile phones becoming new farm tools.Everyone has brought their own agricultural products. How can you make the audiences believe that the
51、y re delicious through the screen in front of you? Now, let s feel the look on your face during the livestreaming! The Farmers Education Training Center (FETC) in Hainan Province invites professionals such as directors and makeup stylists to teach farmers a variety ofskills ranging from short video
52、editing to livestreaming sales sills. However, at first, only a few villagers had a strong desire. We helped them get training in livestreaming, short video marketing,and other courses. It wasnt fancy, but simple, practical, and effective.Everybody, please take a look. This is the best coconut. Tast
53、e it. said Pei Yanqin, 59,speaking Mandarin with a strong local accent and communicating smoothly with netizens through her livestreaming software. Just over a year ago, she was one of those villagers with the least intention to get training.In 2018, the demonstration project of national e-commerce
54、for rural areas was launched.Today, the village has developed eight e-commerce livestreaming courtyards. Some presenters work alone, while others are husband and wife teams. 28. What is the purpose of the first paragraph?A. To lead in the topic.B. To add to the atmosphere.C. To introduce culture con
55、trast.D. To give background knowledge.29. How did most of the poor farmers first respond to the training?A. Thrilled.B. Doubtful.C. Disappointed.D. Impressed.30. Which of the following statements is true according to the text?A. Erik wants to seek for a new job.B. E-commerce is a family business.C.
56、Livestreaming is the best way to remove poverty.D Government helps farmers become skilled in marketing online.31. Where is this text most likely taken from?A. A travel log.B. A government report.C. A research paper.D. A frontpage article.【答案】28. A 29. B 30. D 31. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了网上直播销售成为帮助农
57、民脱贫的一种新方式。【28题详解】推理判断题。文章第一段主要讲述瑞典游客瑞典游客埃里克尼尔森通过抖音直播帮助江西省的一个村子销售苹果,可以推断出,其目的是为了引出文章的话题网上直播销售成为帮助农民脱贫的一种新方式。故选A。【29题详解】推理判断题。根据文章第三段“However, at first, only a few villagers had a strong desire.(然而,一开始,只有少数村民有强烈的愿望。)”可推断,大多数贫穷的农民对培训的第一反应是怀疑。故选B。【30题详解】细节理解题。根据文章第二段“Nowadays, China s e-commerce platfor
58、ms have helped open up the market for Chinese farmers produce, bringing an increasing number of sales online.(如今,中国的电子商务平台帮助打开了中国农民的农产品市场,带来了越来越多的网上销售。)”、第三段“The Farmers Education Training Center (FETC) in Hainan Province invites professionals such as directors and makeup stylists to teach farmers a
59、 variety of skills ranging from short video editing to livestreaming sales sills. (海南省的农民教育培训中心邀请了导演、化妆师等专业人士,向农民传授从视频剪辑到销售现场直播等多种技能。)”和最后一段“In 2018, the demonstration project of national e-commerce for rural areas was launched.( 2018年,全国农村电子商务示范工程启动实施。)”可知,政府帮助农民掌握网上营销的技能。故选D。【31题详解】推理判断题。根据全文内容可知,
60、文章主要介绍了网上直播销售成为帮助农民脱贫的一种新方式。这属于新闻范畴,因此文章最有可能选自一篇头版的文章,其它三个选择项都与文章风格不相符合。故选D。DTo have the once-in-a-lifetime chance to see rare Black Sea dolphins(海豚),people in the landlocked Russian town of Kaluga dont have to leave their city.In the parking lot of a large shopping mall is a white aquarium(水族馆):the
61、 Moscow Traveling Dolphinarium.Russias dozen or so traveling aquariums are seen as a way to bring native wild animals to people who might never see the ocean.Owners and operators of wildlife tourism attractions say their animals live longer than wild animalsand the animals under their care are with
62、them for life.Theyre family.Alla Azovtseva,a longtime dolphin trainer in Russia,shakes her head.“I dont see any sense in this work.My conscience bites me.I look at my animals and want to cry,”says Azovtseva.She has spent 20 years training dolphins to do tricks.But along the way shes grown heartsick
63、from the forcing highly intelligent, social creatures to live a lonely life in small tanks.“Dolphins have evolved to swim great distances and live in complex social groups-conditions that cant be reproduced in a pool,”she says.“I would compare the dolphin situation with making a physicist sweep the
64、street,”she says.“When theyre not engaged in performance or training,they just hang in the water facing down.Its the deepest depression.”What people dont know about aquarium shows in Russia,Azovtseva says,is that the animals often die soon after being put in captivity(囚养),especially those in traveli
65、ng shows.And Azovtseva,making clear shes referring to the industry at large in Russia,says she knows many aquariums quietly and illegally replace their animals with new ones.Its illegal to catch Black Sea dolphins in the wild for entertainment purposes,but aquarium owners who want to increase their
66、dolphin numbers quickly and cheaply buy dolphins caught there.Because these dolphins are acquired illegally,theyre missing the microchips that captive dolphins in Russia are usually tagged with as a form of required identification.Some aquariums get around that,Azovtseva says,by cutting out dead dol
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557460.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022五年级数学上册 五 分数的意义第8课时 练习六课件 北师大版.pptx
