分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型武汉市2014高考英语阅读理解训练题(17)附答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:557582
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:60KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    武汉市 2014 高考 英语 阅读 理解 训练 17 答案
    资源描述:

    1、武汉市2014高考英语阅读理解训练题(17)附答案The first field season is now over at the hut village of the workmen who built the tombs in the Valley of the Kings. However,the archaeologists working on the excavation(挖掘)have found that they still have a great deal to do. The sun, the wind and tourists have left their mar

    2、k on the village, originally discovered by Bernard Bruyhre in 1935“From our modern perspective,it is upsetting to see how the village was first excavated and then left to be destroyed. Passers-by have used the huts as rubbish dumps and restrooms,”says Jaana ToivariViitala, a teacher at the Universit

    3、y of Helsinki.“Fortunately, while we still have some surface cleaning to do, conservation are off to a good start.”The hut village offers rare insight into everyday life in ancient Egypt.“In the early twentieth century,archaeologists were only interested in the tombs of kings. The workmens huts they

    4、 discovered were seen as a necessary evil in the quest for the real treasures.” “Now several international research groups on different excavations are examining everyday life and work in the Valley of the Kings. This seems to be a trend in archaeology right now.” Toivari-Viitala says Her research g

    5、roup wants to find out why the hut village was built on the slope of a mountain,halfway between the construction site and Deir-el-Medina. They are also interested in how many workers lived in the village at a time, when they lived there, and what their role was in the construction work.“Comparing th

    6、e names found in the village and in Deir-el-Medina provides useful informationJudging from the construction methods,settlement in the village can be divided into two separate periods: the initial settlement and a later one.”For the time being,much is up to guessing, but Toivari-Viitala believes that

    7、 the coming four field seasons, three months each, will see results.“The working conditions are not nearly as difficult as I thought they would be. The cool winds in the mountains nicely alleviate the heat.”The research group working on the “Workmens huts in the Theban mountains” project is planning

    8、 to return to the Valley of the Kings in October.13. What does the passage mainly talk about? _A. The hut village in the Valley of the Kings.B. The excavation of the tombs in the Valley.C. The archaeologists working on the excavation.D. Everyday life and work in the Valley of the Kings.14. Which of

    9、the following is NOT true of the hut village according to the passage? _A. It has been damaged a lot. B. It can tell us something about ancient Egypt.C. It has attracted archaeologists attention. D. It has a lot of real treasures somewhere in it.15. Whats the new trend in archaeology right now accor

    10、ding to Toivari-Viitala?A. Being interested in the tombs of kingsB. Examining everyday life and work in the Valley of the Kings.C. Using the huts as rubbish dumps and restroomsD. Guessing what the result will be beforehand16. We can infer from the passage that_.A. people know little about the hut vi

    11、llage by now B. the workmens huts were not discovered until very recentlyC. the research group working on the workmens huts will suffer a lotD. the hut village is much more valued by archaeologists than the tombs (D篇)ADBA*结束 2012重庆卷 In his 1930 essay “Economic Possibilities for Our Grandchildren”, J

    12、ohn Keynes,a famous economist, wrote that human needs fall into two classes: absolute needs, which are independent of what others have, and relative needs, which make us feel superior to our fellows. He thought that although relative needs may indeed be insatiable(无止境的), this is not true of absolute

    13、 needs. Keynes was surely correct that only a small part of total spending is decided by the desire for superiority. He was greatly mistaken, however, in seeing this desire as the only source of insatiable demands. Decisions to spend are also driven by ideas of quality which can influence the demand

    14、 for almost all goods, including even basic goods like food. When a couple goes out for an anniversary dinner, for example, the thought of feeling superior to others probably never comes to them. Their goal is to share a special meal that stands out from other meals. There are no obvious limits to t

    15、he escalation of demands for quality. For example, Porsche, a famous car producer, has a model which was considered perhaps the best sports car on the market. Priced at over $120,000, it handles perfectly well and has great speed acceleration. But in 2004, the producer introduced some changes which

    16、made the model slightly better in handling and acceleration. People who really care about cars find these small improvements exciting. To get them, however, they must pay almost four times the price. By placing the desire to be superior to others at the heart of his description of insatiable demands

    17、, Keynes actually reduced such demands. However, the desire for higher quality has no natural limits. 72. According to the passage, John Keynes believed that_.A. desire is the root of both absolute and relative needs B. absolute needs come from our sense of superiority C. relative needs alone lead t

    18、o insatiable demands D. absolute needs are stronger than relative needs 73. What do we know about the couple in Paragraph 3? A. They want to show their superiority. B. They find specialty important to meals. C. Their demands for food are not easily satisfied. D. Their choice of dinner is related to

    19、ideas of quality. 74. What does the underlined word “escalation” in Paragraph 4 probably mean? A. Understanding. B. Increase. C. Difference. D. Study. 75. The author of the passage argues that _. A. absolute needs have no limits B. demands for quality are not insatiable Chuman desires influence idea

    20、s of qualityD. relative needs decide most of our spending 【要点综述】本文就人的需要的分类进行了论述。作者首先叙述了对John Keynes观点的部分认同,但其后则是对其观点的批驳。该文作者认为,人的需要在很大程度上是对质量的无尽追求。72. C细节理解题。短文第一段最后一句说明John Keynes需要论的观点:相对需要是无止境的。73. D推理判断题。从该段第一句可知作者在该段一再强调的是质量需求的重要性。这对夫妇在外面就餐庆祝结婚周年即体现了对该顿晚餐的选择与对其质量的要求相关。74. B词义猜测题。从该段材料对保时捷的改进及人们

    21、对此改进趋之若鹜的追求来看,人们对质量需求是不断提高的。因此可断定该词含义为“提高”。75. A推理判断题。第一段对John Keynes关于absolute needs的观点进行了肯定和质疑,而下文提出质量需求是无止境的。该题主要说明作者对John Keynes关于relative needs是无止境的论断的质疑。干扰最大的是B选项,该观点是作者的观点,而不是被质疑的观点。该题题干中的argue在此是“质疑和争辩”的意思。*结束故事类-2012湖南卷 A What makes a gift special? Is it the price you see on the gift receip

    22、t?Or is it the look on the recipients face when they receive it that determines the true value? What gift is worth the most? This Christmas I was debating what to give my father. My dad is a hard person to buy for because he never wants anything. I pulled out my phone to read a text message from my

    23、mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a message on my phone that I had locked. The message was from my father.My eyes fell on a photo of a flower taken in Wyoming,and underneath a poem by William Blake. The flower, a lone dandelion standing against the bri

    24、ght blue sky,inspired me. My dad had been reciting those words to me since I was a kid. That may even be the reason why I love writing. I decided that those words would be my gift to my father.I called back. I told my mom to go without me and that I already created my gift. I sent the photo of the c

    25、reamcolored flower to my computer and typed the poem on top of it. As I was arranging the details another poem came to mind. The poem was written by Edgar Allan Poe;my dad recited it as much as he did the other.I typed that out as well and searched online for a background to the words of it. The poe

    26、m was focused around dreaming, and after searching I found the perfect picture. The image was painted with blues and greens and purples, twisting together to create the theme and wonder of a dream. As I watched both poems passing through the printer, the white paper coloring with words that shaped m

    27、y childhood, I felt that this was a gift that my father would truly appreciate. Christmas soon arrived. The minute I saw the look on my dads face as he unwrapped those swirling black letters carefully placed in a cheap frame, I knew I had given the perfect gift.56. The idea for a special gift began

    28、to form when the author was _.Adoing shoppingBhaving a debateCreading a message Dleaving for Wyoming57. The authors inspiration for the gift came from _. Aa photo of a flower Ba story about a kid Ca call from the mother Da text about Christmas58. The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to a p

    29、oem by _. A. the father Bthe author CWilliam Blake DEdgar Allan Poe59. The author made the gift by _. Asearching for the poems online Bdrawing the background by hand Cpainting the letters in three colors Dmatching the words with pictures60. What is the main purpose of the passage? ATo show how to de

    30、sign images for gifts. BTo suggest making gifts from ones heart. CTo explain how computers help create gifts.D.To describe the gifts the author has received.【要点综述】作者一直不知道给父亲买什么礼物,但是偶尔看到父亲的信息使其想到了爸爸“读诗歌”的爱好,因而用心制作了“诗配花”的图片礼物。最后作者看到父亲对待礼物的态度,知道自己做对了。56. C细节理解题。考查对文章细节的理解和判断能力。根据文章的第二段可知:作者拿出手机时看到了妈妈发来

    31、的信息,偶然看到了爸爸发来的信息。信息是一朵花,花儿使作者想到了爸爸的话,因而使作者想到了给爸爸的礼物。故选C。57. A细节理解题。考查对文章的细节的理解和判断能力。见上一题的解析。58. D词义猜测题。考查上下文中代词的指代。根据第三段中的I typed that out as well and searched online for a background to the words of it.可知,作者在见到这首诗的同时“也”把它打出来了。这就是Edgar Allan Poe写的诗。故选D。59. D细节理解题。考查对文章细节的理解和判断能力。根据第三段的第二句可知:作者先在电脑上找

    32、到这种花,然后在花上打上字。可见其礼物是“配有文字的图片”。60. B推理判断题。考查对文章的言外之意进行复合逻辑的推理判断的能力。作者“诗配花”的礼物,灵感来自于爸爸的信息和小时候对爸爸的印象,这种礼物虽不昂贵,但确实是用心做出来的,爸爸收到礼物时的态度使得作者相信自己送对了礼物。A、C两项都是第三段的细节;D项与原文意思不符。故选B。*结束 Book 1 : Brack Obama Grades: 3-5Our Price: $ 8.95His mother came from Kansas. His father came from Kenya. He grew up in Hawaii

    33、 and Indonesia, far from the center of American politics. Few people had even heard of Brack Obama before 2004. But one powerful speech in Boston changed all that for the Illinois senator(参议员). In 2008, this inspiring leader ran for the countrys top job, President.Book 2: Danica Patrick Grades: 3-5O

    34、ur Price: $ 8.95Growing up, Danica Patrick dreamed of racing in the Indianapolis 500. In 2005, her dream came true. Danica finished the race in fourth place, the best ever result by a woman. Three years later, she became the first female to win an IndyCar race. As a woman competing in a sport domina

    35、ted by men, Danica faced many obstacles. But she never stopped believing in herself, no matter what the difficulties.Book 3: Ellen Ochoa Grades: 3-5Our Price: $ 8.95Some people dream of becoming stars. Ellen Ochoa dreamed of living among them! She worked hard to make her dream of becoming an astrona

    36、ut come true. On April 8, 1993, she strapped (用带子系好)herself in for the ride of her life aboard the space shuttle Discovery. Ochoa aimed high and boldly went where no Hispanic woman had gone before. Find out about Ochoas amazing journey in her own words and photos from her personal collection!Book 4:

    37、 LeBron JamesGrades: 3-5Our Price: $ 8.95Fans, teammates, and opponents know him as King James. Many people consider LeBron James to be the most talented basketball Player of his generation. But there is much more to his story. He overcame hard times as a kid and rose to national fame as a teenager.

    38、 He then jumped right from high school to the pros. Along the way, LeBron never lost sight of where he came from or who he is.13.What do the four books have in common according to the passage?A. Their prices are the same and they are all about famous leaders.B. They are all about Africans and their

    39、contributions to society.C. They are written for the same grades and their prices are the same.D. They are for the same readers and printed by the same publisher.14.Emma is dreaming of being a car racer. Who can be an example to her?A. Brack Obama B. Danica Patrick C. Ellen Ochoa D. LeBron James15.

    40、If John wants to learn something about becoming a basketball player, which book should he read?A. Brack Obama B. Danica Patrick C. Ellen Ochoa D. LeBron James16. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Obama was popular with most of the people in America before he ran for president. B. In 2005, Danica Patrick became the first woman to win an IndyCar race. C. Ochoa is the first Hispanic woman to have gone aboard the space shuttle Discovery for the ride. D. LeBron James is the most talented basketball player.D) CBDC*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:武汉市2014高考英语阅读理解训练题(17)附答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557582.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1