江苏省南通市高二下学期期末质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通市高二下学期期末质量检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 南通市 高二下 学期 期末 质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南通市2021年高二年级质量监测英语注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从
2、题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do probably?A. Lay a carpet.B.Clean a chair.C.Move a cupboard.2. What is the man going to do tomorrow?A.Go for a cycle ride.B. Buy a bell for his bike.C.Meet his parents for dinner.3. How many candy bars does Mrs, W
3、illiams want?A.Zero.B.One.C.Three.4. What is the probable relationship between the speakers?A.Classmates.B.Co-workers.C.Neighbors.5.What does the man want to buy?B. A tie.C. A shirt.A.A suit.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小
4、题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is the girl crying?A. She has lost a toy.B. She has been hurt.C. She cant find her mother.7.Where are the speakers probably?A. In a mall.B. In a school.C. In a police station.听第7段材料,回答第8至9题。8. Who will go to a soccer match tonight?A.Laura.B.Bob.C.Mary.9.
5、 What are the speakers mainly talking about?A. Their plans.B. Their jobs.C. Their favorite sports.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man call the woman?A. To invite her to dinner.B. To hold a party for his sister.C. To book a room for a holiday.11. What day is it today?A. Wednesday.B.Tuesday.C.Monday
6、.12.What does the man choose for the main course?A. Beef.B.Fish.C.Pizza.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats so special about this art exhibition?A. It provides tea.B. It has little notes.C.It has video introductions.14. What does the woman dislike about museum notes?A. They use small text.B. They dont show a
7、nything about the art.C. They often spell the artists names wrong.15. Which word best describes the man?A.Artistic.B. Athletic.C.Persuasive.16. What will the woman probably do on Saturday?A. Go to a museum.B. Get her hair styled.C. Watch a basketball game.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where was the purse fo
8、und?A. Under a book.B. At a museum gate.C. By a park entrance.18. What color was the purse?A. Green.B. Brown.C.Red.19 How much money was there in the purse?A.About $420.B.Around $840.C. Over $1,000.20. What is the purpose of the talk?A. To advertise a book.B. To praise an honest man.C. To find the o
9、wner of the purse.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Best Seaside CampsitesNicolasThis region is a perfect example of ancient Greece, a fancy mix of ruins, myths and classic tales. Nicolas campsite is close to the town of Tiryns, which hosts an annual cl
10、assic Greek theatre festival. So you might be sharing the site with actors practicing their lines. The camp is just a stones throw from the waters of the bay.GlavotokIt is right by the waters edge and offers great diving and local seafood specialities. When the campsite lights go off at 11pm, all th
11、ats left is the sound of lapping water. Glavotok gets busy in high season with hosts of regular visitors, so booking ahead is essential.ZakynthosZakynthos, once known as the Venice of the east, is one of the most breathtaking islands in the Ionian Sea and has one of the most dramatic campsites. The
12、clifftop areas of Zakynthos give you clear views across the sea.Cala LlevadoYou get five beaches for the price of one at this site on the Costa Brava coastline. Theres everything from a comfortable little pirate cove to a sweeping bay. The site is enormous but some of the areas are so far from it th
13、at its like camping wild. Others are on top of one of the beaches, giving you a birds eye view.1. What might a visitor do in Nicolas?A. Skip stones.B. Host a theatre festival.C. Explore ancient Greece.D. Practice lines with actors.2. Which of the following needs an advance booking?A. Nicolas.B. Glav
14、otok.C. Zakynthos.D. Cala Llevado.3. Which of the following highlights the Cala Llevado?A. A calm bay.B. Bird watching.C. Camping in the wild.D. Good value for the money.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文,介绍了几个最好的海边露营地。【1题详解】细节理解题。根据Nicolas部分第一句“This region is a perfect example of ancient Greece, a f
15、ancy mix of ruins, myths and classic tales.”(这个地区是古希腊的完美范例,是废墟、神话和经典故事的奇特组合。)可知,游客可能会在尼古拉斯探索古希腊。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Glavotok部分最后一句“Glavotok gets busy in high season with hosts of regular visitors, so booking ahead is essential.”(Glavotok在旺季非常繁忙,有大量的常客,所以提前预订非常重要。)可知,Glavotok需要提前预定。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Ca
16、la Llevado部分第一句“You get five beaches for the price of one at this site on the Costa Brava coastline.”(在布拉瓦海岸的这个地方,你可以以一个海滩的价格获得五个海滩。)可知,物有所值是Cala Llevado的亮点。故选D。BTufa grew up in Australia so she couldnt understand why her father insisted on teaching her Oromo, a language spoken in Ethiopia.“Dad neve
17、r spoke about his life back in Ethiopia and yet he insisted on teaching us this language Tufa said. “There were so many resources at my fingertips for the other languages I was learning and so many people that speak them. But when Dad was teaching us Oromo, there were no textbooks or learning materi
18、als at all. And that struck me as really strange.But as Tufa got older and began doing her own research, she discovered why speaking about Oromo was so painful for her father. The Oromo are the largest racial group of Ethiopia. But since their land was seized in the 1880s, the people have suffered a
19、 lot. The Oromo language was banned, including from political life and schools. Oromo texts were destroyed. Tufas father, an Oromo, fled to Egypt and, in the late 1970s, he was given asylum(庇护)in Australia.By the time the Oromo ban was lifted, Tufas father had established a small, private Oromo scho
20、ol in Melbourne to teach the language to the children of asylum seekers. As she helped to teach the students, Tufa realised the teaching resources were awful. She decided to create posters and worksheets for her fathers students, using her own money to get them printed.Three other Oromo schools that
21、 had opened in Victoria by then heard about the materials and all of them wanted copies. Tufa realised that if there was a demand for Oromo child education materials in Australia, there must be other communities around the world where resources were also needed.She launched a crowdfunding campaign s
22、o she could print more Oromo learning materials. By the end of 2014, in just six weeks, she had raised almost $125,000. Word of her project spread. Her resources have also found their way to Ethiopia, with people sending copies to family members who still live there. This year, she plans to launch a
23、n online store for her publishing company.4. What did Tufa feel strange about when learning Oromo?A. Her fathers life in Ethiopia.B. Her fathers way of teaching.C. The lack of learning materials.D. The appearance of other languages.5. What is the purpose of the third paragraph?A. To explain a reason
24、.B. To give an example.C. To present an argument.D. To clear a misunderstanding6. How did Tufa meet the increasing demand for Oromo learning materials?A. She crowdfunded.B. She turned to his father.C. She dipped into her own pocket.D. She created posters and worksheets.7. What is the passage mainly
25、about?A. Why the Oromo suffered in Ethiopia.B. Where the Oromo language is taught.C. How a girl helps to keep Oromo alive.D. What schools need in teaching Oromo.【答案】4. C 5. A 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了女孩Tufa为帮助父亲教学几近消亡的奥罗莫语而自行制订和印刷教材,并通过众筹等方式让这些教材能被更多人使用的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段最后两句“But when Dad was
26、 teaching us Oromo, there were no textbooks or learning materials at all. And that struck me as really strange.”(但当爸爸教我们奥罗莫语时,根本没有教科书或学习材料。这让我觉得很奇怪。)可知,Tufa对学习奥罗莫语时缺乏学习资料感到奇怪。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第三段第一句“But as Tufa got older and began doing her own research, she discovered why speaking about Oromo was
27、so painful for her father.”(但随着Tufa长大并开始自己的研究,她发现了为什么说起奥罗莫会让她的父亲如此痛苦。 )可知,第三段是为了解释原因。故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段第一句“She launched a crowdfunding campaign so she could print more Oromo learning materials.”(她发起了一项众筹活动,这样她就可以印刷更多的奥罗莫语学习材料。)可知,Tufa通过众筹满足对奥罗莫语学习材料不断增长的需求。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“Tufa grew up in A
28、ustralia, so she couldnt understand why her father insisted on teaching her Oromo, a language spoken in Ethiopia.”(Tufa在澳大利亚长大,所以她不明白为什么她的父亲坚持教她奥罗莫语,一种埃塞俄比亚人说的语言。)可知,文章前两段是讲Tufa的父亲坚持教她奥罗莫语,这让她无法理解。根据第三段第一句 “But as Tufa got older and began doing her own research, she discovered why speaking about Oro
29、mo was so painful for her father.”(但随着Tufa长大并开始自己的研究,她发现了为什么说起奥罗莫会让她的父亲如此痛苦。)可知,第三段讲述了背后的原因,表明因为国家领土被占领,奥罗莫语被禁止,几近消亡。根据第四段最后两句 “As she helped to teach the students, Tufa realised the teaching resources were awful. She decided to create posters and worksheets for her fathers students, using her own m
30、oney to get them printed.”(当她帮助教学生时,Tufa意识到教学资源很糟糕。她决定为她父亲的学生制作海报和活页练习题,用自己的钱印刷 。)可知,Tufa为了帮助学生学习奥罗莫语,自己制订并印刷了教学材料。根据第五段最后一句 “Tufa realised that if there was a demand for Oromo child education materials in Australia, there must be other communities around the world where resources were also needed.”
31、(Tufa意识到,如果澳大利亚对奥罗莫儿童教育材料有需求,那么世界上一定有其他社区也需要这些资源。 )和第六段第一句 “She launched a crowdfunding campaign so she could print more Oromo learning materials. ”(她发起了一项众筹活动,这样她就可以印刷更多的奥罗莫学习材料。)可知,为了满足更多的需求,Tufa发起了一项众筹活动来印刷更多的奥罗莫学习材料。根据第六段最后两句 “Her resources have also found their way to Ethiopia, with people send
32、ing copies to family members who still live there. This year, she plans to launch an online store for her publishing company.”(她的资源也传到了埃塞俄比亚,人们把印刷本寄给仍住在那里的家人。今年,她计划为自己的出版公司开设一个网上商店 。)可知,此处是讲Tufa的奥罗莫学习材料的发展现状良好,日益壮大。所以这篇文章主要是讲女孩Tufa通过努力帮助奥罗莫语重获新生。故选C。CGlobal heating appears to be making trees drop th
33、eir leaves earlier, according to new research, contradicting the idea that warmer temperatures delay the beginning of autumn.The finding is important because trees draw huge amounts of carbon dioxide from the air and therefore play a key role in managing the climate.The rising temperatures also mean
34、 that spring is arriving earlier and,overall, the growing season for trees in the planets temperate zones(温带地区) is getting longer. However, the earlier autumns mean that significantly less carbon can be stored in trees than previously thought, providing less of a brake on global heating.The new rese
35、arch is based on a huge dataset of observations of European trees, experiments that varied light and CO2 levels, and mathematical models. It showed that as well as temperature and day length, the amount of carbon a tree has absorbed in a season is a key factor in determining when it no longer needs
36、its leaves and drops them. The scientists liken the effect to a person becoming full after a heavy meal and being unable to eat more food. Earlier models that did not include the amount of carbon a tree absorbs during a season indicated that autumn could be two to three weeks later by the end of the
37、 century on current emissions (排放) trends. But the scientists new model indicates autumn may actually come up to six days earlier. Christine Rollinson, an ecologist at the Morton Arboretum in Illinois, USA, said the earlier models were known to be simplifications but were the best available.“The big
38、 challenge is that autumn has always been a bit of a mess,” she said. “Depending on where you are and which species youre looking at, theres some evidence that leaf fall is happening earlier and some that its happening later. But understanding how well a tree grows during the season really helps exp
39、lain that tree-to-tree variation.”Rollinson said that we cant put all of the responsibility on to growing trees. We can cut emissions from fossil fuel burning and deforestation to address the climate emergency.8. What is the result of rising temperature?A. Later spring.B. More carbon storage.C. Shor
40、ter growth season.D. Earlier autumn leaf-off.9. What does the underlined word “liken” mean in the fourth paragraph?A. Compare.B. Owe.C. Expose.D. Reduce.10. What is Christine Rollinsons attitude towards the earlier models?A. Disapproving.B. Supportive.C. Sceptical.D. Unclear.11. What is the last par
41、agraph meant to do?A. Offer a solution.B. Voice dissatisfaction.C. Show a new finding.D. Present more evidence.【答案】8. D 9. A 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。一项最新研究显示,全球变暖似乎正在使树木的落叶时间提前,这与全球变暖推迟秋初的说法相悖。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“Global heating appears to be making trees drop their leaves earlier”(全球变暖似乎使树木更早落叶)可
42、知,秋天落叶发生得更早是气温上升的结果。故选D。【9题详解】词句猜测题。根据第四段第二句“It showed that as well as temperature and day length, the amount of carbon a tree has absorbed in a season is a key factor in determining when it no longer needs its leaves and drops them. ”(研究表明,与温度和白昼长度一样,一棵树在一个季节中吸收的碳量是决定它何时不再需要叶子、何时落叶的关键因素。)和最后一句中的 “a
43、 person becoming full after a heavy meal and being unable to eat more food”(一个人在吃了一顿大餐后感到饱了,不能再吃更多的食物)可知,这两种现象是相似的,所以此处是指科学家把这种现象比作一个人在吃了一顿大餐后感到饱了,不能再吃更多的食物。所以liken意为“比作”。故选A。【10题详解】推理判断题。根据倒第三段最后一句中的“said the earlier models were known to be simplifications but were the best available”(说更早模型是简化版,但是可
44、获得的最好的)可知,Christine Rollinson对更早模型持支持态度。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“We can cut emissions from fossil fuel burning and deforestation to address the climate emergency.”(我们可以减少化石燃料燃烧和森林砍伐造成的排放,以应对气候紧急情况。)可知,最后一段的目的是提供一个解决方案。故选A。DChimpanzees (黑猩猩)enjoy watching movies together, scientists have discovere
45、d, in research that suggests social bonding through shared experience has deep evolutionary roots.It is widely known that humans can bond over group activities such as watching a movie or playing board games. But it has been unclear whether the underlying psychology behind this effect is present in
46、other species.In the research, chimpanzees were placed in pairs and shown a short video. The researchers then measured how long it took them to approach their partners, how close they got and how long they remained in proximity (靠近)two measures of social bonding. Chimpanzees who had viewed the video
47、 with either another of their own species or a human approached their partner faster or spent longer in proximity to them, compared with those who had watched the video on their own, the scientists found.The finding indicates that social bonding created by shared experience may have deeper evolution
48、ary roots than previously thought.“Animals can stand together and watch a waterfall, but they dont seem to seek out those kinds of experiences, said Wolf, an author on the study. “So for a long time we thought they werent capable of processing that way or they werent feeling any psychological conseq
49、uences from doing so.“Its exciting that at least some parts of the psychology that we need to connect through shared experiences may actually have a slightly older evolutionary history than previously suspected.”The animals were tracked for only three minutes after they had watched the film, so it i
50、s not clear whether shared experiences strengthen social bonds in the long term. The research used animals in captivity (圈养),and scientists said it was not known whether the same effects would be observed in the wild.12. What does the underlined part in Paragraph 2 mean?A. Experiencing social bonds.
51、B. Sharing evolutionary roots.C. Humans bonding over group activities.D. Chimpanzees watching movies together.13. How did the researchers get the findings?A. By making a comparison.B. By introducing a concept.C. By using an experts words.D. By referring to another study.14. What did Wolf think of th
52、e research findings?A. Imperfect.B. Encouraging.C. Groundless.D. Doubtful.15. What does the last paragraph mainly talk about?A. Approaches to future studies.B. New perceptions of other scientists.C. The aspects which need further tests.D. The application of the research findings.【答案】12. C 13. A 14.
53、B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了一项针对共同经历加强社交联系的研究。该研究还让我们知道了通过共同经历形成社交联系的这一心理活动的进化历史比我们想象的更久远。【12题详解】词句猜测题。根据文章第二段“It is widely known that humans can bond over group activities such as watching a movie or playing board games. (众所周知,人们通过团队活动,形成情感纽带,诸如看电影或玩棋盘游戏)”可知,这种影响是指通过团队活动形成的人与人之间的情感纽带。故选C项。【13题详解】推理
54、判断题。根据文章第四段“Chimpanzees who had viewed the video with either another of their own species or a human approached their partner faster or spent longer in proximity to them, compared with those who had watched the video on their own, (与那些独自观看视频的大猩猩相比,那些与同类或人类一同观看视频的大猩猩会更快来到同伴身边,或与它们的同伴亲密地待在一起更久)”可知,研究人
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
