2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 4 Sharing单元主题训练 新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Sharing单元主题训练 新人教版选择性必修第四册 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 Sharing 单元 主题 训练 新人 选择性 必修 第四
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 单元主题训练.阅读理解COLOMBO, Sri Lanka (AP) During his leisure time, Mahinda Dasanayaka packs his motorbike with books and rides his mobile library across mostly muddy roads running through tea-growing mountain areas to underprivileged children in backward rural parts of Sri Lanka.Having witnessed the
2、 hardships faced by children whose villages have no library facilities, Dasanayaka, a child protection officer for the government, was looking for ways to help them.Then three years ago, he launched his program, called “Book and Me”He purchased a second-hand Honda motorbike for 30,000 Sri Lankan rup
3、ees.On his days off mostly during weekends he rides his motorbike, to which a steel box is fixed to hold books, to rural villages and distributes the reading material to children free of charge.He began the program in 2017 with 150 books some of his own and others donated by friends, colleagues and
4、well-wishers.His collection includes about 3,000 books on a variety of subjects.So far, he said, his program has benefited more than 1,500 children, as well as about 150 adults.“I want to do something for children who are burdened with an exam-centreed education .and to change the way kids look at s
5、ociety, to change their perspectives and broaden their imagination,” he said.Apart from giving away books, Dasanayaka also speaks to the children for a few minutes, usually under a roadside tree, highlighting the value of reading, books and authors.He then conducts a discussion on books the children
6、 have read, with the aim of eventually forming reading clubs.While Dasanayaka spends his own money on his program, he is not wealthy, with a take-home income of 20,000 rupees a month from his job.He said he spends about a quarter of that on gasoline for his mobile library.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了一位斯里兰卡的政
7、府儿童保护官员Dasanayaka利用业余时间,骑着自己的二手摩托车,将书籍带到落后的乡村地区。他创办的“Book and Me”项目旨在通过自己的努力,让更多孩子能够接触到书籍、改变思维方式、拓宽想象力。1How did Dasanayaka start “Book and Me”?AWith a large sum of money.BWith a used motorbike and 150 books.CBy subscribing to books for children.DBy borrowing a steel box from his workmate.解析:选B细节理解题。
8、根据第三段第一句和第四段第一句可知,Dasanayaka用一辆二手摩托车和150本书开始了自己的“Book and Me”项目。2What do we know about Dasanayaka from his words in Paragraph 5?AHe is uncertain about his program.BHe is trying to better kids living conditions.CHe is seeking to change kids ways of thinking.DHe is optimistic about the existing school
9、ing system.解析:选C细节理解题。根据第五段中的“and to change the way .broaden their imagination”可知, Dasanayaka想要通过书籍改变孩子们看待社会的方式、改变他们的思维方式、拓宽他们的想象力。3Why does Dasanayaka hold discussions on books kids read?ATo keep in touch with them.BTo prepare to start reading clubs.CTo check their reading assignments.DTo know abou
10、t their preference for books.解析:选B细节理解题。根据倒数第二段中的“He then conducts a discussion .forming reading clubs.” 可知, Dasanayaka组织孩子们对阅读的书籍进行讨论是为创办读书俱乐部做准备。4What is the best title for the text?AA Reading ProgramBAn Education OfficerCA Library on WheelsDA Motorbike on Road解析:选C标题归纳题。本文主要讲述了Dasanayaka利用业余时间骑着二
11、手摩托车与偏远地区孩子和成人分享书籍的故事,故C项适合作本文的标题。.阅读七选五Word travels quickly in the small fishing village of Port Washington, Wisconsin.So when Mardy McGarry wanted to build a playground for kids with special needs, she knew it wouldnt take long to create interest in the project.But she never expected that a third
12、of the town people would join in it._5_“A lot of learning comes through play,” says McGarry, a special education teacher for 28 years.Shed seen the wood chips and sand of traditional playgrounds stop wheelchairs dead in their tracks.When a piece of land became available, the city council agreed to c
13、hoose a part for a playground._6_ She asked many kids for their wish list.She also asked experts for help.And she brought on board her friend Sue Mayer, whose eight-year-old son, Sam, has a serious disease.Her Kiwanis Club chapter came through with D|S7,000, and thats when the grassroots movement re
14、ally got started.One woman gave D|S25,000 and had her company donate the same amount._7_ There were silent auctions (拍卖) and T-shirt sales.The local Pieper Family Foundation offered to donate half of the remaining D|S170,000 balance if McGarry could raise the rest.The D|S450,000 covered materials, b
15、ut the actual construction would cost an additional D|S900,000.Not a choice.But the community could build it.On September 16, 2008, the first day of construction then came.Two women heard about the project on the radio on the way to work and took the day off to help._8_ Ten-year-olds sanded surfaces
16、.Today, Possibility Playground is one of the most popular destinations in Ozaukee County.Theres a giant pirate ship, a sandbox, monkey bars, swings and so on._9_ Its exactly what McGarry wanted.People used to ask why she wanted to build a playground just for children with disabilities.“They didnt ge
17、t it.Its only when you build a playground for children with disabilities that you build one for all children,” she said.ASoon smaller businesses were helping.BAll children play shoulder to shoulder.CBut her students were too often left out.DEveryone thought it was really a great wonder.EA couple in
18、their 80s operated their own trucks.FMcGarry started researching play equipment and contacting design firms.GThey rolled up their sleeves and used their weekdays to bring her idea to life.语篇解读:本文是一篇记叙文。Mardy McGarry打算为残疾儿童建造一个操场的消息传开后,镇上有三分之一的人过来帮忙。最后在社会各界的帮助下,操场顺利完工。5选G根据空前一句可知,她没有料到,镇上有三分之一的人会加入其中
19、,即为孩子们建造一个操场。据此可推知,空处应是继续说明镇上的人帮助她把想法变为现实,故G项符合语境。6选F根据空前一句可知,市政会为操场选址;根据空后一句可知,McGarry询问学生们的愿望。据此可推知,空处应是说明她开始调查所需设备,并联系设计公司,故F项正确。7选A根据本段介绍的拍卖会、资金会的捐款等活动可知,A项“很快一些更小型的公司也来帮忙”符合语境。8选E空前一句是说在听到这个消息后,两位女士请假过来帮忙;空后一句是说孩子们也帮忙打磨地面。据此可推知,空处与此对应,应是介绍人们过来帮忙的具体例子,故E项符合语境。9选B根据空处下文中的“you build one for all ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558078.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
