河南省焦作市普通高中2020届高三英语下学期第四次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 焦作市 普通高中 2020 届高三 英语 下学 第四 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省焦作市普通高中2020届高三英语下学期第四次模拟考试试题(含解析)考生注意:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上 的指底位置。 2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题 卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每
2、段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do first?A. Work overtime. B. Walk the dog. C. Do some exercise.2. What is Stans job?A. A chef. B. A photographer. C. A teacher.3. Why does the woman call?A. To offer assistance. B. To cancel a meeting. C
3、. To make an apology.4. What does the man advise the woman to do?A. Have some drinks. B. Buy some sandwiches. C. Wait for the dining cart.5. How many children did the man take to the beach?A. Two. B. Three. C. Four.第三节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,
4、你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman suggest doing first?A. Going bowling. B. Seeing a film. C. Going on a trip.7. What time does the woman want to come back?A. At 9:30. B. At 10:00. C. At 10:30.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the probable relationship betw
5、een the speakers?A. Boss and employee. B. Brother and sister. C. Father and daughter.9. What are the speakers talking about?A. A ship. B. A tower. C. A car park.听第8段材料,回答第10至12题。10. Which pile will the woman put the old toys with?A. The records. B. The books. C. The letters:11. How will the woman de
6、al with the old letters?A. By keeping them. B. By throwing them away. C. By giving them away.12. Who will use the baseball bat?A. The womans kid. B. The womans nephew. C. The womans neighbor听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the womans job involve?A. Booking the photographer. B. Preparing the clothing.
7、C. Making the guest list.14. Why do most people hire a planner for their weddings?A. To save time. B. To lower the costs. C. To make it organized.15. What did the woman do before?A. She ran a restaurant.B. She planned open-air events.C. She volunteered for an organization.16. How did the woman attra
8、ct customers?A. By taking wedding courses.B. By presenting beautiful pictures.C. By showing them written references.听第10段材料,回答第17至20题。17. When does the exchange program probably start?A. In March. B. In November. C. In December.18. How was the school life in France different from that in England?A.
9、They had more subjects.B. They had shorter lunch breaks.C. They had longer school days.19. What does the speaker think is the most important thing?A. Staying with the host family.B. Improving the language skills.C. Experiencing a different culture.20. Why does the speaker give the talk?A. To share h
10、is experience.B. To advertise a program.C. To compare different school lives.第二部分 阅读理解(共两节,満分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIts both an exciting but frightening experience for parents the moment their teenager obtains a drivers license. Here are some of the
11、best and most recommended apps for teen drivers and for their parents peace of mind.Safe DriverThis app works by monitoring the position and the driving speed of your child. You can also set a speed limit. Whenever your child drives over this speed limit, an alert(警报)will be sent to your phone. Its
12、only drawback is that its only effective when your child opens the app on their phone while driving.Drive SafelyIf youre scared of your teenagers tendencies to be on the phone while driving, this is a great app for them to use. Whenever a text message comes in, itll read the text message out loud. T
13、he driver neednt take their hands off the wheel in order to check text messages on their phone. The user can even respond to the message via voice. TextecutionThis app locks a drivers phone while he or she is driving, preventing the user from gaining access to any of the SMS functions of the phone.
14、Parents can be alerted via the apps website. For example, youll be sent an alert in the event that the driver has requested permission to access their phones messaging function. This function can only be activated if the driver is safely parked or in the event of an accident. If ever your child remo
15、ves the application from their phone, parents can be informed, too.Life 360The initial purpose of this app is connecting family members together. Through the app, you can share your position with one another wherever you are. It provides real-time data for parents about position and driving speed. P
16、arents can, therefore, feel safe and secure knowing that their child has reached their intended destination. The application can be turned off. But itll inform the members within the app that your child has disabled it.1. What can the app Safe Driver do?A. Control the users driving speed.B. Keep wor
17、king even when its turned off.C. Help teenagers develop good driving habits.D. Alert parents to their childrens overspeed driving.2. Which app enables the user to receive and answer text messages easily while driving?A. Safe Driver.B. Drive Safely.C. Textecution.D. Life 360.3. What do Textecution an
18、d Life 360 have in common?A. They are intended to bring family members closer.B. Teenagers cant delete them without parents permission.C. Parents can know if they stop working on teenagers phones.D. They offer parents real-time data about position and driving speed【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文
19、章主要介绍了四款最好的和最受推荐的应用程序为青少年司机和他们的父母安心:Safe Driver,Drive Safely,Textecution和Life 360。【1题详解】细节理解题。根据文章Safe Driver部分内容“Whenever your child drives over this speed limit, an alert will be sent to your phone.”可知每当孩子开车超过这个速度限制,一个警告将发送到家长的手机。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章Drive Safely部分内容“Whenever a text message comes
20、in, itll read the text message out loud.”以及“The user can even respond to the message via voice.”可知,每当有短信进来,这款APP就会大声读出短信,用户甚至可以通过语音回复信息,因此可知,“Drive Safely”可以使用户可以在开车时轻松地接收和回复短信。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据文章Textecution部分内容“If ever your child removes the application from their phone, parents can be informed,
21、too. (如果你的孩子从手机上删除了这个应用程序,父母也可以被告知。)”和文章Life 360部分内容“The application can be turned off. But itll inform the members within the app that your child has disabled it.( 该应用程序可以关闭,但它会通知应用程序内的成员,您的孩子禁用了它。)”可知,这两款应用软件的共同点在于如果孩子不再使用该软件,那么父母会被告知。故选C项【点睛】阅读理解之细节理解题 考查内容主要涉及时间、地点、人物、事件、原因、结果、数字等议论文中例证细节和定义类细节。
22、这类题目的共同特点是:答案一般都能在文章中找到。当然,答案并不一定是文章中的原句,考生需要根据文章提供的信息自己组织语句回答问题。在做此类题目时可采用事寻读法,即:根据题干关键词定位原文内容,与选项进行对比分析,从而选出正确答案。比如文章第2小题:1. What can the app Safe Driver do? A. Control the users driving speed. B. Keep working even when its turned off. C. Help teenagers develop good driving habits. D. Alert parent
23、s to their childrens overspeed driving.根据题干关键词“Safe Driver”定位,利用寻读法通读该部分内容,可知选项D. Alert parents to their childrens overspeed driving.( 提醒父母注意孩子超速驾驶。)与原文“Whenever your child drives over this speed limit, an alert will be sent to your phone.(每当你的孩子开车超过这个速度限制,你的手机就会收到一个警告。)”表达一致。因此D项为正确答案。BWalter Osipo
24、ff was an experienced parachutist(伞兵).He had already made more than 20 jumps by May 15 , 1941. That morning, Osipoff trained his soldiers to practice jumps. Three boxes, containing weapons, were also to be parachuted overboard as part of the exercise.Most of the soldiers had already jumped when Osip
25、off, standing a few inches from the planes door, started to push out the last box. Somehow his parachute was suddenly opened. Instead of flowing free, Osipoffs parachute now wrapped itself around the planes tail wheel. He was now hanging below the tail of the plane. The soldiers struggled to pull Os
26、ipoff to safety, but they could not reach him. The plane was starting to run low on fuel, but an emergency landing with Osipoff dragging behind would certainly kill him. And pilots had no radio contact with the ground. To attract attention below, they eased the transport plane down to 300 feet and s
27、tarted circling the airport. Meanwhile, Bill Lowrey and John McCants saw the trouble at the same time. As the plane circled once again, Lowrey yelled to McCants, “We must save him!” Lowreys plane took off quickly. Within minutes, they made five approaches, but the air proved too bumpy(颠簸)to try for
28、a rescue. Lowrey flew back once again and edged the plane closer. McCants, standing upright in the back, reached for Osipoff. He grabbed him at the waist and pulled Osipoff into the plane. Lowrey then nosed his plane inch by inch closer to the transport and used his propeller(螺旋桨)to cut the parachut
29、e lines. After hanging for 33 minutes between life and death, Osipoff was finally free.Three weeks later, Lowrey and McCants were awarded for accomplishing “one of the most brilliant and daring rescues in history. Osipoff spent the next six months in hospital. The following January, he went back to
30、parachute jumping.4. What happened to Walter Osipoff on May 15,1941 ?A. He was trapped in a skydiving incident.B. He threw weapon containers by mistake.C. His soldiers refused to practice parachuting.D. His parachute failed because of his carelessness.5. Why did the transport plane circle the airpor
31、t?A. To inform the ground crew to refuel for it.B. To warn other planes to keep away from it.C. To show the dangerous situation to the ground.D. To tell the ground to receive weapon containers.6. How did Lowrey and McCants perform the rescue?A. They pushed Osipoff back into the plane.B. They boarded
32、 the transport plane to help.C. They flew under Osipoff* s plane to free him.D. They guided the transport plane to land safely.7. What did people think of Lowrey and McCants behavior?A. Fearless.B. Subjective.C. Confidential.D. Tentative.【答案】4. A 5. C 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Osipoff遭遇了一次飞行跳伞
33、事故,Lowrey 和 McCants两人营救Osipoff并因此获得“史上最杰出的大胆救援行动之一”的奖项的故事。【4题详解】细节理解题。根据文中第1段“He had already made more than 20 jumps by May 15 , 1941. That morning, Osipoff trained his soldiers to practice jumps.那天早上他在训练他的士兵练习跳伞。”与第2段“Somehow his parachute was suddenly opened. Instead of flowing free, Osipoffs para
34、chute now wrapped itself around the planes tail wheel. He was now hanging below the tail of the plane.不知为什么,他的降落伞突然打开。Osipoff的降落伞缠在了飞机的尾轮上而不是自由流动。可知,在1941年5月15日,Osipoff”遭遇了降落山事故。故A项切题。【5题详解】细节理解题。根据文中第二段“To attract attention below, they eased the transport plane down to 300 feet and started circling
35、 the airport. 为了引起下面的注意,他们把运输机降至300英尺,开始在机场上空盘旋。”可知他们这是向地面显示危险情况,安排营救。故C项切题。【6题详解】细节理解题。根据文章第3段“McCants, standing upright in the back, reached for Osipoff. He grabbed him at the waist and pulled Osipoff into the plane. Lowrey then nosed his plane inch by inch closer to the transport and used his pro
36、peller(螺旋桨)to cut the parachute lines. McCants站在后面,伸手去抓Osipoff并抓住了他的腰,并把他拉进了飞机。Lowrey一点点的靠近他的飞机用螺旋桨来切断降落伞的线。”可知他们飞到了Osipoff的飞机下面来营救他。故C项切题。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Three weeks later, Lowrey and McCants were awarded for accomplishing “one of the most brilliant and daring rescues in history. Lowrey and Mc
37、Cants被授予了“史上最杰出的大胆救援行动之一”的奖项。”可推出,人们认为他们两个的行为是大胆的。故A项切题。【点睛】推理判断题是指在理解原文字面意思的基础上,通过对语篇逻辑关系的分析和细节的暗示,做出一定的判断和推理,从而得到文章的深层意义和隐含意义的过程。目的、意图、态度的推断就属于推理判断的一部分,根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度。如第4小题,问题是关于人们是如何认为Lowrey and McCants的行为?根据文章最后一段“Three weeks later, Lowrey and McCants were awarded for accomplishing “
38、one of the most brilliant and daring rescues in history. Lowrey and McCants被授予了“史上最杰出的大胆救援行动之一”的奖项。”可推出,人们认为他们两个的行为是大胆的。故A项切题。CA group of scientists trained dogs to detect(发现)a crop disease called citrus greening. The disease has affected orange, lemon and grapefruit trees in the American states of
39、Florida, California and Texas. The dogs can detect the disease weeks to years before it appears on tree leaves and roots, the researchers report. Using dogs is also faster, less costly and more exact than having people collect hundreds of leaves for lab analysis.Timothy Gottwald is a researcher in t
40、he study. He said “This technology is thousands of years old the dogs nose. Weve just trained dogs to hunt new prey:the bacteria that cause a very damaging crop disease.”Citrus greening is caused by a kind of bacteria that are spread by a tiny insect that feeds on the leaves and stems of citrus tree
41、s. Once a tree is infected(感染),there is no cure. The disease has also hurt citrus crops in Central and South America and Asia. In one experiment involving grapefruit trees in Texas, trained dogs were correct 95 percent of the time in telling the difference between newly infected trees and healthy on
42、es. “The earlier you detect the disease, the better chance you have at stopping healthy trees being infected by removing infected ones,” Gottwald said.Professor Matteo Garbelotto says the new research shows that dogs can detect an infection well before present methods. He has been involved in simila
43、r research but had no part in the new study.Laura Sims is a plant scientist. She praised the steps taken to find out if the dogs were detecting the bacteria itself or a plants reaction to an infection. To do that, the researchers infected different kinds of unrelated plants with the bacteria in a la
44、boratory. The dogs were still able to pick out the infected plants.Gottwald said, Youve seen dogs working in airports, detecting drugs and explosives. Maybe soon you will see them working on more farms.8. What does the text say about citrus greening?A. It mainly damages tree branches.B. It s impossi
45、ble to detect at an early stage.C. Dogs can better detect it than humans.D. Humans have to analyze tree roots to detect it.9. How does a dog detect citrus greening?A. By tasting.B. By touching.C. By observing.D. By Sniffing.10. Early detection of citrus greening enables farmers to _.A. help infected
46、 trees to recoverB. keep it from spreading furtherC. improve the quality of fruit.D. better protect infected trees11. Which of the following statements reflects Gottwalds opinion?A. Dogs will take the place of humans to conduct risky jobs.B. Trained dogs make no mistakes in citrus greening detection
47、.C. Dogs use plants reaction to an infection to help with their detection.D. Using dogs for citrus greening detection will be more widespread.【答案】8. C 9. D 10. B 11. D【解析】本文是说明文。柑橘黄龙病已经影响了美国很多州的柑橘类树种。科学家训练狗用鼻子去嗅这种病的病菌。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“The dogs can detect the disease weeks to years before it appear
48、s on tree leaves and roots, the researchers report. Using dogs is also faster, less costly and more exact than having people collect hundreds of leaves for lab analysis.”可知, 狗能在树叶和树根上出现疾病前数周甚至数年发现它。与让人收集数百片树叶进行实验室分析相比,用狗发现病菌会更快、更便宜、更精确。因此狗比人能更快更准确地察觉到柑橘黄龙病。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“This technology is
49、thousands of years old the dogs nose. Weve just trained dogs to hunt new prey: the bacteria that cause a very damaging crop disease.”可知, 根据研究员TimothyGottwald所说,这项技术是通过训练狗用鼻子去寻找新的猎物,即那些会导致非常有害的农作物疾病的细菌,是让狗用鼻子去嗅柑橘黄龙病。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据第三段中“The earlier you detect the disease, the better chance you ha
50、ve at stopping healthy trees being infected by removing infected ones,” Gottwald said. (戈特瓦尔德说:“你越早发现这种疾病,就越有可能通过移除受感染的树木来阻止健康树木被感染。”)”可以推断,早期发现柑橘黄龙病可以预防它进一步传播。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“Gottwald said, Youve seen dogs working in airports, detecting drugs and explosives. Maybe soon you will see them w
51、orking on more farms.(哥特瓦尔德说:“你在机场看到过警犬检测毒品和爆炸物。也许很快你就会看到他们在更多的农场干活。”)”可以推断,哥特瓦尔德认为将来用狗检测柑桔黄龙病将会更加普遍。故选D项。DAustralian consumers in Adelaide are taking part in a study to help realize the potential for edible(可食用的)insects as a food industry. Consumers attitudes are being put to the test at Adelaide C
52、entral Market with an offering of roasted crickets and ants, mealworm cookies and cricket energy bars.Researchers want to further probe consumers attitudes towards edible insects, and evaluate taste preferences and consumers5 willingness to buy such products. In an earlier online survey of 820 Austr
53、alian consumers, the researchers found that 20% had tried edible insects. Of those surveyed, 46% said theyd be willing to try a cookie made from insect flour. In the earlier survey, consumers said they were most likely to try flavored or roasted insects and least likely to want to try cockroaches or
54、 spiders, Dr Crump says. In this taste test, weve chosen products that consumers are most likely to react positively towardsapologies to anyone keen to try a cockroach or spider. The samples well be offering consumers provide a good spread of the available insect products in Australia s marketplaces
55、, some of which may be more acceptable than others.Dr Crump says the research will help guide the development of an edible insect industry. In Australia, edible insects remain a new agricultural industry. Consumer research is needed to improve consumer acceptance of edible insects, so as to realize
56、their potential as an alternative protein(蛋白质)source.Professor Kerry Wilkinson says edible insects could play a role in global food security. Problems such as climate change, increasing global population, shortage of agricultural land and rapidly changing consumer preferences are common, particularl
57、y in developing countries where there is an increasing demand for high quality animal protein, he says. These food security problems will only be overcome by a change in food consumption habits. Edible insects could provide one solution. We want to look at ways of overcoming barriers to insect consu
58、mption in Australia.12 What does the underlined word probe in paragraph 2 most probably mean?A. Explore.B. Influence.C. Describe.D. Compare.13. Why have the researchers chosen certain insect products for the taste test?A. Because they are richer in protein than other insects.B. Because it is not dif
59、ficult to flavor or roast them.C. Because they are widely acceptable in Australia.D. Because they are probably to consumers taste.14. In Kerry Wilkinsons opinion, how can consumers help remove food security problems?A. By taking in less animal protein.B. By changing their eating habits.C. By expandi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高一英语优质课件:UNIT1 ADVERTISING-READING(1)(牛津译林版必修4).ppt
