江苏省吴江汾湖高级中学2020-2021学年高一英语下学期阶段性教学反馈训练试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 吴江 高级中学 2020 2021 学年 英语 下学 阶段性 教学 反馈 训练 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省吴江汾湖高级中学2020-2021学年高一英语下学期阶段性教学反馈训练试题(含解析)试卷分值:150分 考试用时: 120分钟第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How many languages can the woman speak?A. Two. B. Three. C. Four.2.What are the speakers talking a
2、bout?A. Cows. B.A photo. C.A farm.3.How will the woman get to the airport?A. By car. B.By taxi. C.By bus.4.Who is the man?A. A bank-clerk. B.A police. C.A doctor.5.What does the woman mean?A. She didnt watch the ceremony.B. She thinks the ceremony is humorous.C. She wouldnt miss watching the ceremon
3、y.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where does the man want to go?A. To a museum. B. To a park. C. To a hotel.7.How long will it take the man to get there by
4、bus?A. About 30 minutes. B. About 50 minutes. C. About 60 minutes.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the boy like?A. Cookies with cream. B. Cookies with fruit. C. Cookies with chocola9. What will the woman do next?A. Go shopping. B. Have dinner. C. Make cookies.10. What is the probable relationship betwee
5、n the speakers?A. Brother and sister. B. Mother and son. C. Friends.听第8段材料,回答第11至13题。11. How many books are there on the list?A.5. B.8. C.13.12.What did the woman do this summer?A. She took a trip to Bali. B. She visited her cousins. C. She bought a new laptop.13.What does the woman suggest on the p
6、ay?A. She buys three and the man buys two.B. She pays the man fifty dollars for sharing.C. They each pay half of the amount for the books.听第9段材料,回答第14至17题。14.Who does the man think about in the competition?A. The judges. B. Other skaters. C. The audience.15.What was the mans first love before skatin
7、g?A. Swimming. B. Horse riding. C. Tennis.16.What is the man going to do next week?A. Compete in another match. B. Be a judge in a TV show. C. Teach some skaters.17.What can the players decide in Ice Champions?A. The music to skate to. B. The moves to do. C. The partner to skate with.听第10段材料,回答第18至2
8、0题。18.Where will the 70% of demand for fish come from by 2030?A. African countries. B. Asian countries. C. European countries19.Where is the California Community of Imperial?A. In Moscow. B. In America. C. In Mexico.20. What does Nathan Weaver think of waste products from farmed fish?A. They can be
9、used to feed fish.B. Theyre harmful to other creatures.C. They do no harm to the environment.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D 四个选项中,选出最佳选项。ADiscover Nature Schools ProgrammerBecoming Bears (Kindergarten2 grade)By becoming baby bears, children learn from their “paren
10、t” to survive the seasons. Kids will find safety in the spring and learn kinds of food bears eat during the summer, and then create a cave for winter hibernation (冬眠)After learning the skills needed to survive, students will go out of the cave as an independent black bear able to care for themselves
11、.( 1.52 hours)Whose Clues? (35 grade)Kids will discover how plants and animals use their special structures to survive. Through outdoor study of plants and animals, kids will recognize their special structures and learn how they enable species to eat, avoid their enemies and survive. Using what they
12、 have learnt, kids will choose one species and tell how they survive in their living places.(34 hours)Winged Wonders ( 35 grade)Birds add color and sound to our world and play an important ecological (生态的) role. Students will learn the basics of birds, understand the role birds play in food chains a
13、nd go bird watching using field guides and telescopes. Students will do handson activities. Students will use tools to build bird feeders, allowing them to attract birds at home.(34 hours)Exploring Your Watershed (68 grade)We all depend on clean water. Examining how our actions shape the waterways a
14、round us. Go on a hike to see some of the firsthand challenging water quality problems in a city. Students will test the water quality to determine the health of an ecosystem.Each programme is taught for a class with at least 10 studentsAll programmes include plenty of time outdoor. So please prepar
15、e proper clothing, sunscreen and insect killers for children.To take part in a programme, please email dcprogrammes mdc.mo.gov.1. What can kids do at Becoming Bears?A. Watch bears performances.B. Take care of bears.C. Dress up as baby bears to learn about bears.D. Learn how to survive a bear attack.
16、2. Kids who are interested in plants will choose _.A. Winged WondersB. Exploring Your WatershedC. Becoming BearsD. Whose Clues?3. According to the passage, all the four programmes _.A. have the same teaching hoursB. have outdoor activitiesC. are offered during summer holidaysD. are designed for prim
17、ary school students【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了让学生了解和体验大自然的课程的相关信息。【1题详解】细节理解题。由Becoming Bears中的“By becoming baby bears, children learn from their “parent” to survive the seasons.”可知,通过成为熊宝宝,孩子可以从“熊父母”那里学到生存的技能。所以孩子们在Becoming Bears能假装成小熊来学习关于熊的一些知识。故选C。【2题详解】细节理解题。由Whose Clues?中的“Kids wil
18、l discover how plants and animals use their special structures to survive”可知,孩子们会发现植物和动物是如何利用它们的特殊结构来生存的。所以对植物感兴趣的孩子会选择Whose Clues。故选D。【3题详解】细节理解题。由Becoming Bears中的“students will go out of the cave as an independent black bear able to care for themselves(学生们将走出洞穴,成为一只独立的黑熊,能够照顾自己。)”,Whose Clues中的“Th
19、rough outdoor study of plants and animals.( 通过对动植物的户外研究)”,Winged Wonders 中的“ go bird watching using field guides and telescopes.( 并使用野外指南和望远镜观察鸟类。)”和Exploring Your Watershed中的“All programs include plenty of time outdoors (所有项目都包括大量的户外活动。)”可知,这篇文章,四个项目都有户外活动。故选B。BThe first thing that Valoy saw when s
20、he put on color-blind corrective glasses was green the vibrancy (活力) of the grass and tree and later, the brilliance of red in stop signs and flowers. Valoy says its unbelievable and she has struggled with certain topics, especially the painting class in school and she would even paint the ocean pur
21、ple before that.Valoy wasnt diagnosed with red-green color blindness until the fourth grade. “For the past 17 years, Ive lived in a black and white movie,” the recent Louis E. Dieruff High School graduate says. But not anymore. The transformative moment all started with a public speaking class Valoy
22、 took. After she made an informative speech about growing up with her color deficiency (缺陷), her teacher, Sandy Kile, was inspired to teach the class a more important life lesson.Kile made a suggestion that the class should reach out to companies that produced corrective glasses to see if they would
23、 donate a pair to Valoy. While Kile encouraged Valoy to write a description of living in a world with mostly shades of grey and brown, her classmates wrote accompanying statements about why she needed the glasses. “I didnt expect much for that,” Valoy says. “Professor Kile truly believed it was goin
24、g to happen but we were not sure.”It wasnt so surprising when the first company turned down their request. Then, the class received reply from the founder of Pilestone Inc., offering Valoy and six other commumity members his glasses for free. “We started this business by trying to make some differen
25、ce to people,” founder Ben Zhuang says.Valoy is grateful to Kile and her classmates for their efforts. But Kile says that she is very glad the students have the chance to realize the significance of lending a hand to those in need, and that being able to aid Valoy in changing her life is something s
26、he will never forget the rest of her life.4. Why is Valoys painting class mentioned?A. To stress her serious attitude to study.B. To give an instance of her sufferings.C. To support wearing collective glasses.D. To stop people from having color blindness.5. How did Valoy feel when Kile offered the a
27、dvice?A. Satisfied.B. Thankful.C. Negative.D. Uncertain.6. What do we know about Valoy?A. She delivered a speech to call for donation.B. She only understood black and white movies.C. She wasnt the only one to get the glasses.D. She didnt know her problem until she was 17.7. What did Kile try to teac
28、h the class?A. The value of offering help.B. The power of friendship.C. The benefit of technology.D. The magic of creativity.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。色盲女孩Valoy在一次班级演讲中讲述了自己的苦恼后,她的老师Sandy Kile动员班级学生帮助她获得了一副矫正眼镜,使她最终看到了多彩的世界。【详解】1.推理判断题。第一段中提到“Valoy says its unbelievable and she has str
29、uggled with certain topics especially the painting class in school and she would even paint the ocean purple before that.(瓦洛伊说,这太不可思议了,她曾在某些问题上很困难,尤其是在学校的绘画课上,在那之前她甚至会把海洋画成紫色 )”可知,提到Valoy的绘画课是为了说明她曾经因为色盲遭受了很多痛苦。故选B。2.推理判断题。根据第三段“I didnt expect much for that, Valoy says. Professor Kile truly believed
30、 it was going to happen but we were not sure.(瓦洛伊说:“我并没有抱太大的期望。基尔教授确实相信它会发生,但我们不确定。”)”可推断,当Kile老师建议向眼镜公司寻求捐赠的时候,Valoy是感觉不确定的,她觉得眼镜公司不一定会给她捐赠。故选D。3.细节理解题。根据第四段中“the class received reply from the founder of Pilestone Inc., offering Valoy and six other community members his glasses for free.(学生们收到了Pile
31、stone Inc.创始人的回复,向Valoy和其他六名社区成员免费赠送了他的眼镜)”可知,Valoy并不是唯一一个收到捐赠的眼镜的人。故选C。4.细节理解题。根据第二段中“her teacher, Sandy Kile, was inspired to teach the class more important life lesson(她的老师Sandy Kile受到启发,要给全班同学上一堂重要的人生课)”及最后一段中“But Kile says that she is very glad the students have the chance to realize the signif
32、icance of lending hand to those in need.(但是Kile说她很高兴学生们有机会认识到向那些需要帮助的人伸出援手的重要性) ”可知,Kile想要让她的学生们明白帮助他人的重要性。故选A。CPeople who laugh frequently in their everyday life may be better equipped to deal with stressful events although this does not seem to apply to the intensity(强度)(strong, medium or weak ) o
33、f laughter . These are the findings reported by a research team from the University of Basel in the journal PLOS ONE.It is suggested that people typically laugh 18 times a day. Researchers have also reported differences related to time of day, age, and sex-for example, women smile more than men on a
34、verage. Now, researchers from the Department of Psychology at the University of Basel have recently conducted a study on the relationship between stressful events and laughter in terms of sensed stress in everyday life.In the study, a sound signal from a mobile phone app required participants to ans
35、wer questions eight times a day at irregular intervals(间隔) for a period of 14 days. The questions related to the frequency and intensity of laughter and the reason for laughing-as well as any stressful events or stress symptoms experienced-in the time since the last signal.Using this method, the res
36、earchers were able to study the relationships between laughter, stressful events, and physical and psychological symptoms of stress (I had a headache or I felt restless) as part of everyday life. The newly published analysis was based on data from 41 psychology students, 33 of whom were women, with
37、an average age of just under 22.The first result of the observational study was expected based on the specialist literature: in stages in which the subjects laughed frequently, stressful events were connected with lighter symptoms of stress. However, the second finding was unexpected. When it came t
38、o the interaction between stressful events and the intensity of laughter, there was no statistical correlation(关联)with stress symptoms.This could be because people are better at judging the frequency of their laughter, rather than its intensity, over the last few hours, says the research team.8. Wha
39、t does Paragraph 2 intend to show?A. The identity of the subjects.B. The purpose of the research.C. The conclusion of the new study.D. The basic theory of the experiment.9. What question was most probably asked in the study according to Paragraph 3?A. Why did you choose to major in psychology?B. Whi
40、ch event impressed you recently?C. How do you find the given app?D. What makes you laugh?10. Which statement may the research team agree with?A. Women are much friendlier than men.B. Both of the results are beyond expectation.C. The intensity of laughter is difficult to measure.D. Stressful events a
41、re related to the subjects occupations.11. What can be the best title for this text?A. Laughter acts as a stress reducerB. People in their twenties laugh moreC. Psychology students feel restless more oftenD. Symptoms of stress vary from person to person【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介
42、绍了研究发现,在日常生活中,笑可以帮助减轻压力。【8题详解】主旨大意题。根据文章第二段“It is suggested that people typically laugh 18 times a day. Researchers have also reported differences related to time of day, age, and sex-for example, women smile more than men on average. Now, researchers from the Department of Psychology at the Univers
43、ity of Basel have recently conducted a study on the relationship between stressful events and laughter in terms of sensed stress in everyday life.(人们通常一天笑18次。研究人员还报告了一天中的时间、年龄和性别的差异例如,女性平均笑得比男性多。现在,巴塞尔大学心理学系的研究人员最近进行了一项研究,从日常生活中感受到的压力来看,压力事件和笑之间的关系。)”可知,本段主要介绍研究的目的。故选B。【9题详解】细节理解题。根据文章第三段“The questi
44、ons related to the frequency and intensity of laughter and the reason for laughing-as well as any stressful events or stress symptoms experienced-in the time since the last signal. (这些问题涉及到笑声的频率和强度,以及笑声的原因,以及任何有压力的事件或经历的压力症状,在最后一个信号之后的时间。)”可知,根据本段,研究中最有可能提出的问题是:什么让你发笑?故选D。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段“When
45、it came to the interaction between stressful events and the intensity of laughter, there was no statistical correlation(关联)with stress symptoms. (这当谈到压力事件和大笑的强度之间的相互作用时,没有统计数据显示压力症状有相关性。)”可推断,笑的强度很难测量。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“People who laugh frequently in their everyday life may be better equipped
46、to deal with stressful events although this does not seem to apply to the intensity(强度)(strong, medium or weak ) of laughter.(在日常生活中经常笑的人可能更能处理压力事件尽管这似乎不适用于笑声的强度(强、中、弱)。)”及全文内容可知,文章主要介绍了研究发现,在日常生活中,笑可以帮助减轻压力。故选A。DHoop Dreams is a 1994 American documentary film directed and produced by Steve James, F
47、rederick Marx, and Peter Gilbert. It follows the story of two African-American high school students in Chicago and their dream of becoming professional basketball players.Originally intended to be a 30-minute short film produced for the Public Broadcasting Service, it eventually led to five years of
48、 filming and 250 hours of footage. It premiered(首映)at the 1994 Sundance Film Festival, where it won the Audience Award for Best Documentary. It was only the second documentary film to be nominated(提名)for an Academy Award for Best Film Editing (the first being the 1970 Oscar-winning Woodstock). Despi
49、te its length(171 minutes) and unlikely commercial style, it received high critical and popular praise, and brought in over $11 million worldwide. It was number 1 on the list of Current TVs 50 Documentaries to See Before You Die .Agee and Gates are both from poor African-American neighborhoods in Ch
50、icago, Illinois. Gates lives in Cabrini Green while Agee and his family live in West Garfield Park. Spending 90 minutes going to school, putting up with long and difficult workouts and practices, and having to adapt to a foreign social environment, Gates and Agee struggle to improve their athletic s
51、kills in a job market with heavy competition. Along the way, their families celebrate their successes and support each other during times of economic hardship caused by the school change.The film raised a number of issues concerning social classes, economic division, education, and values in the con
52、temporary United States.The film was universally praised by critics. Gene Siskel and Roger Ebert gave the film Two Thumbs Up on their show, with both critics naming Hoop Dreams the best film of 1994.The story of Hoop Dreams was not over even after the film was released. Cable TV channel TNT planned
53、a remake of the story as a fictional movie for television. A book based on transcripts(文稿)from all of the interviews conducted was published in the spring of 1996.12. What is Hoop Dreams probably about?A. Famous directors documentary films.B. High school students pursuit of dreams.C. Professional ba
54、sketball players matches.D. African students life in American schools.13 What can we learn about Hoop Dreams from Paragraph 2?A. It lasts for 30 minutes in total.B. It was criticized for being too commercial.C. It enjoyed great popularity among the audience.D. It lost to Woodstock at the 1994 Sundan
55、ce Film Festival.14. What do we know about Gates and Agee?A. They both bear tough practices.B. They were born with athletic skills.C. They are happy with the new environment.D. They both do exercise along the way to school.15. What was Roger Eberts attitude towards the film?A. Objective.B. Sympathet
56、ic.C. Tolerant.D. Positive【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了电影篮球梦的基本信息、电影内容、地位及其受认可程度。【12题详解】细节理解题。根据第一段“It follows the story of two African-American high school students in Chicago and their dream of becoming professional basketball players.”(它讲述了芝加哥两名非裔美国高中生梦想成为职业篮球运动员的故事)可知,电影主要是关
57、于两个高中生的追梦故事。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第二段“It premiered(首映)at the 1994 Sundance Film Festival, where it won the Audience Award for Best Documentary. It was only the second documentary film to be nominated(提名)for an Academy Award for Best Film Editing (the first being the 1970 Oscar-winning Woodstock). Desp
58、ite its length(171 minutes) and unlikely commercial style, it received high critical and popular praise, and brought in over $11million worldwide. It was number 1 on the list of Current TVs 50 Documentaries to See Before You Die .”(它在1994年的Sundance电影节上首映,并获得了最佳纪录片观众奖。这是第二部获得奥斯卡最佳剪辑奖提名的纪录片(第一部是1970年奥
59、斯卡获奖影片伍德斯托克)。尽管它的长度(171分钟)和不可思议的商业风格,它还是得到了评论界和大众的高度赞扬,并在全球获得了超过1100万美元的收入。它在当前电视50部纪录片中排名第一)可知,电影篮球梦很受观众欢迎。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据第三段“Spending 90 minutes going to school, putting up with long and difficult workouts and practices, and having to adapt to a foreign social environment, Gates and Agee stru
60、ggle to improve their athletic skills in a job market with heavy competition. ”(上学要花90分钟,还要忍受长时间艰苦的锻炼和训练,还要适应外国的社会环境,Gates和Agee在竞争激烈的就业市场上努力提高自己的运动技能)可知,他们两个都要忍受艰苦的训练。故选A项。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段“The film was universally praised by critics. Gene Siskel and Roger Ebert gave the film Two Thumbs Up on the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558171.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
