2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 3 Environmental Protection课时作业 新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Environmental Protection课时作业 新人教版选择性必
- 资源描述:
-
1、选择性必修第三册UNIT 3.阅读理解A(2021湖北省部分重点中学联考)Jerrie: My hope is that my grandchildren and the next generation will inherit(继承) some of the values that are so important to me. It is the best gift I could give my family.Jodi: The special book written by my mother is one of the most precious gifts I could ever
2、 receive, and I cannot even describe my feelings about this labor of love that she completed, with the help of the team at LifeBook.Kelli: I want to say thank you for taking my grandmas pictures, emails, and stories and turning them into this beautiful and professional book. It is such a work of art
3、 and something I will forever keep.LET US WRITE YOUR PRIVATE AUTOBIOGRAPHY(自传) FOR YOU & YOUR FAMILYImagine your very own private autobiography. All your stories in a beautifully designed book are there for the whole family to enjoyforever.Let LifeBook take care of everything, with expert writers an
4、d interviewers recording your experiences over a memorable six-month journey.The worlds leading private autobiography service.Globally, over 8,000 people enjoy owning the LifeBook Autobiography or Memoir of someone they love.A devoted project manager and a team of five to help you.18 hours of face-t
5、o-face interviews.Interest-free payments.Perfect for you, or as a gift for a loved one.REQUEST A FREE AUTOBIOGRAPHY GUIDETalk to a LifeBook planner today.FREE on 0800-999-2280 on weekdays.For more information, visit the website: .1What is the purpose of the first three paragraphs?ATo show the import
6、ance of the book.BTo spread Jerries values across her family.CTo introduce Jerries autobiography to people.DTo advertise and attract customers to LifeBook.2What can we learn from LifeBooks services?ALifeBook will take you on a tour.BThere will be six people helping you.CThere will be an interview on
7、 the phone.DLifeBook wont provide free services for you.3What can you do if you are still confused after reading this text?ASend an email to LifeBook.BTalk to the planner anytime.CVisit the website of LifeBook.DCall 0800-999-2280 on Sunday.【语篇导读】本文是关于私人自传服务公司LifeBook的广告,包括客户评价、LifeBook提供的服务以及联系方式等内容
8、。1D写作目的题。根据题干中的关键词“the first three paragraphs”定位到文章前三段,前三段主要是分享用户体验,结合常识可知,其目的是为LifeBook做广告并吸引客户。故选D项。2B细节理解题。根据文中的“A devoted project manager and a team of five to help you.”可知,B项正确。故选B项。3C细节理解题。根据文章最后一句可知,如果阅读本文后仍然感到困惑,可访问LifeBook网站。故选C项。BThe United Nations weather agency says the past 10 years wer
9、e likely the hottest decade since scientists began keeping records. In a new report, the World Meteorological Organization, or WMO, blames the rising temperatures mainly on greenhouse gases produced by human activities. “Average temperatures for the five-year, 2015-to-2019 and 10-year, 2010-to-2019
10、periods are almost certain to be the highest on record,” the WMO said. The report predicted that 2019 would become the secondor thirdwarmest year on record. Petteri Taalas is the Secretary-General of the WMO. He says severe heatwaves and floods that used to happen about once every hundred years have
11、 become “regular” events. “Countries ranging from the Bahamas to Japan to Mozambique suffered the effect of destructive tropical cyclones(旋风). Wildfires swept through the Arctic and Australia,” he noted. Taalas said that one of the main effects of climate change is the lack of predictable rainfall.
12、This presents a threat to successful harvests and will likely create food security problems in some countries in the future, he said. The report said climate change was a main driver of a recent increase in world hunger after 10 years of decrease. It estimated that about 820 million people suffered
13、from hunger in 2018 The WMO said that weather disasters have displaced millions of people this year and many had to flee to other places to find shelter. Oceans, which take in an estimated 90 percent of the extra heat produced by greenhouse gases, are now at their highest recorded temperatures. Sea
14、water is also 25 percent more acidic than it was 150 years ago, the report said. This is threatening ocean environments that provide food and jobs for billions of people. Levels of carbon dioxide in the atmosphere reached a record 407.8 parts per million in 2018 and continued to rise in 2019 Experts
15、 say carbon dioxide can be damaging because it can remain in the atmosphere for hundreds of years and in the ocean for even longer.4Whats the main reason for the rising temperatures?ATropical cyclones.BNatural disasters.CGreenhouse gases.DHeatwaves and floods.5Which of the following can replace the
16、underlined word “driver”?APerson.BReason.CDisadvantage.DBarrier.6Whats the effect of climate change?AThe increase in rainfall.BPeoples homelessness.CMuch less acid in oceans.DThe disappearance of carbon dioxide.7What does the text focus on?AMeasures of environmental protection.BThe frequency of natu
17、ral disasters.CThe harm of rising temperatures. DThe importance of protecting the environment.【语篇导读】本文是一篇说明文,主要介绍了人类活动产生的温室效应造成全球温度持续升高,进而引发一系列的连锁反应。4C细节理解题。根据文章第一段中的“In a new report, the World Meteorological Organization, or WMO, blames the rising temperatures mainly on greenhouse gases produced by
18、 human activities.”可知:在一份新的报告中,世界气象组织将气温上升主要归咎于人类活动产生的温室气体。故选C项。5B词义猜测题。根据本段话的描述可知,这里主要讲温度变化所造成的可预期降雨量的下降问题。结合driver所在句“The report said climate change was a main driver of a recent increase in world hunger after 10 years of decrease.”的大意“报告说,气候变化是导致世界饥饿(人的)数量在过去10年减少之后最近增加的主要_”,同时把四个选项含义代入句中可推知,“原因”
19、正确。故选B项。6B推理判断题。根据文章第五段的首句“The WMO said that weather disasters have displaced millions of people this year and many had to flee to other places to find shelter.”可知,天气变化使得数百万人流离失所,许多人不得不逃到其他地方寻找避难所。故选B项。7C主旨大意题。通览全文内容可知,本文主要讲述了人类活动产生的温室效应造成全球温度持续升高,进而引发一系列的连锁反应。尤其是文章的后半部分讲到全球温度升高所造成的巨大危害:可预测降雨量的缺乏、数以
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558210.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
