2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 4 Journey Across a Vast Land课时作业 新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Journey Across Vast Land课时作业 新人教版选择性必
- 资源描述:
-
1、选择性必修第二册UNIT 4.阅读理解A(邢台市“五岳联盟”2022届高三上10月份联考)Skipping Stones to Donate Books for Low-income Schools and LibrariesAre you working with students from low-income families or communities of colour? Are you in a school or library that needs more books? We have many books that we wish to donate to schools
2、 and public libraries serving low-income students or communities of colour. We have nature books as well as books on cultural awareness and diversity. In terms of ages or readership levels, we have novels for teenagers, chapter books, picture books, and a few reference books.Skipping Stones invites
3、you to write to us about students you serve, as well as your needs and wants in terms of books. We want to donate these books to your public school or library but we request that you cover the shipping costs. We think $50 or $100 will adequately cover the shipping of about 50 to 100 books, respectiv
4、ely. $200 will bring you four big boxes of about 200 to 250 books. This is just an estimate. We are happy to work with you.Please note that we are NOT able to fulfill donation requests from overseas schools or libraries because of the high cost of airmail postage. Within the USA, we can use the chea
5、per MEDIA MAIL or LIBRARY RATE. Send your requests to infoskippingstones. org or by snail mail to:EDITOR, Skipping Stones Magazine, PO. Box 3939 Eugene, Oregon 97403-09391Where will the books be donated to?ALow-income students interested in reading books.BLow-income families with middle school stude
6、nts.CSchools or public libraries serving low-income students.DOverseas low-income schools with communities of colour.2What does Skipping Stones require schools to do?AShip the books.BPost the books.CCover all the costs.DCover the shipping cost.3How can schools send their requests?ABy telephone.BBy f
7、ax.CIn person.DBy e-mail.【语篇导读】本文是一篇广告。Skipping Stones Magazine正在征集需要书的学校和公共图书馆。1C细节理解题。根据第一段的“We have many books that we wish to donate to schools and public libraries serving low-income students or communities of colour.”可知,这些书籍将被捐赠给为低收入学生服务的学校或公共图书馆。故选C项。2D细节理解题。根据第二段的“We want to donate these boo
8、ks to your public school or library but we request that you cover the shipping costs.”可知,Skipping Stones要求学校承担运费。故选D项。3D细节理解题。由最后一段的“Send your requests to infoskippingstones. org”可知,infoskippingstones. org是电子邮箱,因此学校可以通过电子邮件发送他们的要求。故选D项。B(山东潍坊临朐县实验中学2022届高三9月摸底试题)A couple of days ago I unexpectedly l
9、ost my job. It wasnt anything too important: I was just a carrier for the Scarborough Mirror, delivering newspapers every Wednesday and Friday. But it brought in a good amount of pocket money for a student like me.During the first week of September I planned to stop my job, as I wanted to focus on m
10、y academics with school to start. I found a family on my street who were willing to take over and so I took their names and numbers and turned them into my district representative along with my resignation.That was last week. This Tuesday came and I was supposed to get the newspapers to deliver on W
11、ednesday. They didnt come. I just assumed there probably wasnt much to deliver so they would just give me everything tomorrow. Itd happened before so I wasnt too worried. There was a seed of doubt, however, in my mind, that maybe the handover of this job was misunderstood. But I pushed that thought
12、aside and just went on as usual.Wednesday morning came and the papers werent lying on my driveway as theyd done for the past 9 months. My mom reminded me to call my district representative, who told me the route had indeed been turned over to the other family. She couldnt have understood my message
13、when I said I would work until September. So much for 2 more weeks of work!In a way, Im glad because I dont have to worry about delivering newspaper in the burning sun. On the other hand, I wasnt ready to give up my job so early, so the unexpected loss was a tiny blow to me.Despite these negative fe
14、elings, Im looking forward to the next summer when Im getting promoted and my wage will rise from what I had with the job, which gave me good experience about hard work and chances to meet my neighbors.4Why did the author plan to quit the job?AHe could barely put up with its hardship. BHe hoped to s
15、hift his attention to studies.CHe had earned enough to afford schooling. DHe desired to turn it over to a needy family.5What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?AThe family to replace me.BMessages of my dismissal.CThe papers to be delivered.DThe district representatives.6What do
16、we know about the author?AHe got fired on account of his own fault. BHe didnt have his potential appreciated.CHe didnt submit his resignation as required. DHe had intended to stop the job in late September.7In which aspect did the author benefit from the summer job?ALearning to live with his persona
17、l imperfection. BEstablishing a closer tie with his community.CFacilitating his organizational skills. DBreaking the habit of laziness.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者为了继续学业,打算停下送报纸的工作,结果发生了一些意料之外的事情,让作者提前停下了工作,但作者还是觉得能和社区建立更紧密的联系很有益处。4B细节理解题。根据第二段中“During the first week of September I planned to stop my job, as I
18、 wanted to focus on my academics with school to start.”可知,作者打算辞职,是因为他希望把注意力转移到学习上。故选B项。5C词句猜测题。根据画线词上文“This Tuesday came and I was supposed to get the newspapers to deliver on Wednesday.”以及后文“didnt come”可知,这个星期二到了,作者本该收到星期三要送的报纸,它们没来。结合上下文语境推知画线词指的是“要送的报纸”。故选C项。6D推理判断题。根据第二段“During the first week of
19、 September I planned to stop my job”,第三段的“That was last week. This Tuesday came and I was supposed to get the newspapers to deliver on Wednesday.”和倒数第三段中“She couldnt have understood my message when I said I would work until September. So much for 2 more weeks of work!”可知,作者在九月的第一二个星期都在工作,本打算再工作两周。由此
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558231.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湘赣皖十五校2020届高三历史下学期第一次联考模拟试题PDF.pdf
