2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 4 Sharing课时作业 新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Sharing课时作业 新人教版选择性必修第四册 2023 高
- 资源描述:
-
1、选择性必修第四册UNIT 4.阅读理解A(2021石家庄市质量检测)Losing a parent is one of the most painful parts of life. No matter how old we are when they leave us, it can be a painful experience. Our memories are all that is left of them and happy reminders of their love turn into our most valuable treasures.Thats how Mara So
2、riano feels about a very special teddy bear she lost in her recent move to a new apartment.The toy bear didnt cost a lot, but it contained a recording of her late mothers voice telling her that she loved her and was proud of her. The bear, called “Mama Bear”, was in a backpack that contained electro
3、nics like an iPad and a Nintendo Switch.When the bag was missing last week during the move, the 28-year-old, was heartbroken not for the electronics, but for Mama Bear.So she posted online the lost item and the story behind it. Luckily, Maras search soon became a hit. Meanwhile, Mara was out searchi
4、ng. She put up posters, dug through dustbins, and communicated with others online, following up any lead she could find.Actor Ryan Reynolds posted an appeal for its safe return. “I think we all need this bear to come home,” he wrote. Along with the message, he also set a price of $5,000 for the retu
5、rn.Then on Tuesday night, Maras special bear came home. Its a bit of a modern-day wonder that would never have happened without social media. Mara said she got an email from someone who told her they had the bear.Mara is getting married next summer and the bear is going to have a special seat at the
6、 ceremony the one her mother would sit in. For now, shes keeping “Mama Bear” close and sending thanks to those who helped with the happy reunion.1Where was Mama Bear when it was lost?AIn a backpack.BIn the old apartment.CIn a dustbin.DIn an electronics store.2Why did Mara spare no effort to recover
7、her Mama Bear?AIt contained expensive electronics.BIt recorded her wedding memories.CIt was a present for her 28th birthday.DIt had happy reminders of her moms love.3What did Ryan do to help Mara?AHe put up posters across the city.BHe sent an message to comfort Mara.CHe bought an alternative bear fo
8、r Mara.DHe offered a reward for the return of the bear.4The special seat at the wedding ceremony will be intended for _. Athe bridegroomBthe toy bearCa famous actorDan honoured guest【语篇导读】Mara在搬家时不慎遗失了自己的“妈妈熊”,这是一个珍贵的含有已故母亲录音的泰迪熊玩偶。幸好,经过Mara自己不懈的寻找并在社交媒体上热心网友的帮助下,Mara的妈妈熊最终回到了家。1A细节理解题。根据第三段第二句“The
9、bear,called Mama Bear, was in a backpack that contained electronics like an iPad and a Nintendo Switch.”可知。故选A项。2D细节理解题。根据第三段第一句可知,这个玩具熊虽然不贵,但是它含有已故母亲的录音,母亲告诉Mara,她爱她并为她感到骄傲。故选D项。3D细节理解题。根据第五段可知,演员Ryan呼吁让妈妈熊安全回家,并设定了5 000美元作为回报。故选D项。4B细节理解题。根据最后一段第一句中的“the bear is going to have a special seat at the
10、 ceremonythe one her mother would sit in.”可知,B项正确。故选B项。B(福建省福州一中2021届高三仿真模拟)I decided to ski to the North Pole. It was after I saw an advertisement in newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole. Back in 1996, there had never been woman from the UK who had accompli
11、shed this challenge, I wondered what it would be like to survive in temperatures cold enough to freeze your flesh in seconds, so I sent off for the application form.The application form full of pictures of male explorers arrived. The words “Are you man enough for the ultimate challenge?” made me ang
12、ry and even more determined to get on the team.Over 500 individuals applied for a place in the team, and the selection process included physical and psychological tests designed to pick the best group. In one test, there was a huge rope ladder we had to climb, and I froze at the top because I have a
13、 fear of heights. I thought my hopes were fading as most other applicants sailed past, leaving me behind. But two others helped me over, and later I found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this moment had shown them who would take care of o
14、thers in the team.I had revealed(显示) my weakness, and in a place like the Arctic, you have to be yourself, as there is nowhere to hide. These personalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master.I realized that by being myself, I could succeed. I was selected for t
15、he team. I realized that I could achieve more than I ever imagined. More importantly, by sharing my story with others, I could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities.5How did the author react on seeing the advertisement?AShe got cross.BShe was uninterested.
16、CShe got frightened.DShe was determined.6What did the organizers view as the most important in the selection of new hands?ASpirit of teamwork.BPersonal quality.CIndividual ability.DCourage to challenge.7What does the author think of womens showing weakness?AShameful.BBeneficial.CMerciful.DDisturbing
17、.8Whats the intention of the author in writing this passage?ATo inspire us to prepare for our future goal. BTo advise women how to turn to others.CTo encourage people to explore the unknown. DTo make suggestions to her team members.【语篇导读】本文是一篇记叙文。一位英国第一个到达北极的女性,通过对行程的描述,展现了其本人的坚定信念和团队的合作精神,她用自己的经历激励
18、人们探索未知。5D细节理解题。根据第一段中“I decided to ski to the North Pole. It was after I saw an advertisement in newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole.”可知,“我”决定滑雪去北极。那是在“我”在报纸上看到一则招聘广告,希望有人能加入一个团队,滑雪350英里去北极之后。由此可知,作者在读到广告之后,下决心去申请参加这项挑战。故选D项。6A推理判断题。根据第三段中“But two others he
19、lped me over, and later I found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this moment had shown them who would take care of others in the team.”可知,另外两个帮助了“我”,后来“我”发现组织者寻找的不是优秀的个人,而是优秀的团队成员,这个时刻向他们展示了谁会在团队中照顾其他人。由此可推知,在挑选新人时,组织者认为最重要的是团队精神。故选A项。7B推理
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558235.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
