2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价13 Unit 2 Morals And Virtues 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价13 Unit Morals And Virtues 新人教版必修第三册 2023 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 13 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(十三)必修第三册UNIT 2MORALS AND VIRTUES题型组合练阅读理解完形填空应用文写作. 阅读理解(2022江苏南京调研)I wonder if Im getting to be transparent. I can see waiters, but they cant see me. Ticket agents look right through me at the person next in line. I have the same feeling when I try to catch the attention of salesgirls, taxi
2、drivers and my wife.Im substantial enough, maybe a little too substantial in places. And theres an undeniable air of authority about the way I stride (阔步行走) into a restaurant, pull my necktie into place and signal the headwaiter. The headwaiters glance sweeps my way, then comes to rest on a section
3、of flowered wallpaper directly behind me. He considers it for a moment, and looks away. Five minutes later I manage to catch his eye. He strides in my direction, takes a menu from the pile at my elbow (肘;肘部) and walks back across the room. Another 10 minutes pass, and our eyes meet headon. His face
4、lights up and he hurries towards me, saying to the couple right beside me, “This way, please.”Maybe I could arouse interest by pulling off the tablecloth. Maybe the best plan is to get up and start out of the restaurant without paying a trick which never fails to earn me the whole attention of every
5、 waiter in the place.On the other hand, people have no trouble making me out when I dont want them to. I never can avoid a friend who has been having a little bad luck lately and who would like to borrow some money. Ill spot him half a block away, and cross the street to the other side. He crosses a
6、t the same time. I stop and stare at a store window until he has passed, but his eye encounters mine in the reflection of the glass. I lend him the money, but from the moment on he cant see me.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者被服务员忽略的经历,这让作者觉得有时候自己对他人来说是透明的,但是有时候自己在很远的地方却能被人看见。1. What can we learn about the a
7、uthor from Paragraph 2 and Paragraph 3?A. He cares about his appearance.B. He feels ignored by the waiter.C. He usually flees without paying.D. He often puts on an air of pride.B推理判断题。根据第二段中的“The headwaiters glance sweeps my way, then comes to rest on a section of flowered wallpaper directly behind
8、me. He considers it for a moment, and looks away.”和第三段中的“Maybe I could arouse interest by pulling off the tablecloth. Maybe the best plan is to get up and start out of the restaurant without paying”可知,作者觉得自己被服务员忽视了。故选B。2. In his opinion, the author can be seen when _A. expected to offer helpB. enjoy
9、ing others serviceC. caught borrowing moneyD. suffering a little bad luckA细节理解题。根据最后一段中的“On the other hand, people have no trouble making me out when I dont want them to. I never can avoid a friend who has been having a little bad luck lately and who would like to borrow some money.”可知,在他看来,作者在被人期望给
10、予帮助的时候就会被人看见。故选A。3. Whats the tone of the passage?A. Serious.B. Humorous.C. Cautious.D. Anxious.B推理判断题。根据第二段中的“Im substantial enough, maybe a little too substantial in places. And theres an undeniable air of authority about the way I stride (阔步行走) into a restaurant, pull my necktie into place and si
11、gnal the headwaiter.”及他被服务员忽视的其他描述可知,作者写这篇文章的语气是幽默的。故选B。4. Which of the following is a suitable title for the passage?A. Im A NobodyB. There Is Nowhere to HideC. Am I A Reliable Friend?D. Has Anybody Seen Me Lately?D标题归纳题。文章主要讲述了作者被服务员忽略的经历,这让作者觉得有时候自己对他人来说是透明的,但是有时候自己在很远的地方却能被人看见。选项D点出了是否能被人看见这个主题,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558252.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
