2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价23 Unit 2 Bridging Cultures 新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价23 Unit Bridging Cultures 新人教版选择性必修第二册 2023 高考 英
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十三)选择性必修第二册UNIT 2BRIDGING CULTURES 阅读题组强化练. 阅读理解AThe UCLA (University of California, Los Angeles) Volunteer Center works with many external partners to provide this list of current volunteer opportunities. Search here for an opportunity in the community that suits your interests or skills. G
2、ood luck!Medical Volunteer Abroad ProgrammesVolunteering Solutions have been organising medical volunteer abroad programmes in different countries for 12 years. Participants (preferably medical students) joining these programmes will work under the guidance of professional doctors and nurses. The me
3、dical volunteering opportunities, offered in different areas like Emergency and General Medicine, are available throughout the year with flexible start dates and durations.Answer Crisis Calls at a HelplineCommunity Helpline currently has opportunities for students as a Volunteer Crisis Listener. It
4、provides a nonjudgmental listening ear to the callers while also assisting individuals in coping with mental health issues to prevent serious crises. No previous experience is required but completion of a fiveweek training programme is required. The crisis line is open from 8 am. to 8 pm. every sing
5、le day. A “shift” consists of 3 hours and we ask that you sign up for 1 shift a week.Youth Education Volunteers NeededYouth Education Volunteers at LINC Cares serve at afterschool programmes and summer camps that provide fun recreational activities, support strong educational habits, and promote goo
6、d health and positive social development for children from lowincome families. Volunteers serve at the afterschool programme one weekday per week from 2:30 pm. to 5:30 pm.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了加州大学洛杉矶分校志愿者中心为志愿者们提供了诸多志愿服务项目。1. What do we know about Medical Volunteer Abroad Programmes?A. Volunteers wil
7、l work domestically.B. There are various volunteering areas.C. Volunteers will work independently.D. There is a fixed volunteering time.B细节理解题。根据Medical Volunteer Abroad Programmes部分中的“The medical volunteering opportunities, offered in different areas like Emergency and General Medicine, are availab
8、le throughout the year with flexible start dates and durations.”可知,该中心为海外医疗志愿者项目提供了不同的服务区域。故选B。2. What is a Volunteer Crisis Listener required to do?A. Judge the caller when listening.B. Be capable of stopping crises.C. Complete a training programme.D. Work twelve hours per day.C细节理解题。根据Answer Crisi
9、s Calls at a Helpline部分中的“No previous experience is required but completion of a fiveweek training programme is required.”可知,一名危机聆听志愿者需要完成一个培训项目。故选C。3. Whats the passage mainly about?A. Volunteer programmes.B. Educational courses.C. Recreational activities.D. Charity work.A主旨大意题。根据第一段中的“The UCLA (Un
10、iversity of California, Los Angeles) Volunteer Center works with many external partners to provide this list of current volunteer opportunities.”可知,这篇文章主要介绍了加州大学洛杉矶分校志愿者中心为志愿者们提供的几个志愿者项目。故选A。B(2021广东广州高三质检)Most kids can walk into a library or bookstore and find hundreds of books to read. But its not
11、 that simple for kids who are blind. They read in a different way. Jenny Lee and other braille (盲文) transcribers take the printed words of a book and change them into a code of raised dots. Blind people can read these dots with their fingers. To know what braille feels like, take a ballpoint pen and
12、 press hard onto a piece of paper. Now turn the paper over and touch the raised dot made by the pen point.When Lee first saw the dots of the braille alphabet, she wondered if shed ever be able to read and write them easily. She took a class and practised hard for about six months before she passed t
13、he final exam: she had to convert 35 pages of a book into braille. Today, Lee works for a publisher. One of her jobs is to change childrens books into braille.To do this, Lee first types the story into a computer and then uses a computer programme to translate it into the braille code. Next, she loo
14、ks over the translation several times to make sure its mistakefree. After that, a copy of the braille story is printed with a special printer. Then Lee and a proof reader work together to find and correct any mistakes. When a book is ready, many copies of it are printed. Afterwards, some are sold th
15、rough websites and others are sent to libraries.Sometimes, going over a story again and again gets tiring. Thats when Lee takes a break. Several of Jenny Lees coworkers, who are blind, use guide dogs.When the animals arent working, Lee likes spending a few minutes with them. To her, playing with dog
16、s “is always a pickmeup in the middle of the day”“I love this mission,” Lee says.“Through my brain power and my fingers, I am putting the dots into some kids hands.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Jenny Lee和其他盲文转录员成功使用电脑程序将故事的文字转换为盲文的经历。4. How does the writer explain what braille feels like?A. By explaining w
17、hat braille words look like.B. By describing how blind people read books.C. By asking readers to experience it themselves.D. By giving examples of different braille words.C细节理解题。根据第一段中的“To know what braille feels like, take a ballpoint pen and press hard onto a piece of paper. Now turn the paper ove
18、r and touch the raised dot made by the pen point.”可知,作者通过让读者亲身感受的方式解释盲文是什么。故选C。5. What was Lees first reaction to braille?A. She was excited to get a new skill.B. She was amazed at the clever idea.C. She realised she could teach it herself.D. She believed it would be difficult to learn.D推理判断题。根据第二段中
19、的“When Lee first saw the dots of the braille alphabet, she wondered if shed ever be able to read and write them easily.”可推知, Lee对盲文的第一反应是觉得很难学会。故选D。6. What does the underlined word “pickmeup” in Paragraph 4 most probably mean?A. A discussion to release work stress.B. Something to improve ones appeti
20、te.C. Something to help restore ones energy.D. A free ride accompanied with a guide dog.C词义猜测题。根据倒数第二段中的“Sometimes, going over a story again and again gets tiring. Thats when Lee takes a break.”以及“When the animals arent working, Lee likes spending a few minutes with them.”可推知,对Lee来说,和狗一起玩一直是中午时段能令人放
21、松的时刻。由此可知,画线词义为“可以帮助恢复精力的东西”。故选C。7. What does Lee think of her job?A. Profitable and hopeful.B. Tiring but meaningful.C. Relaxing and helpful.D. Boring but challenging.B推理判断题。根据倒数第二段中的“Sometimes, going over a story again and again gets tiring.”以及最后一段中的“Through my brain power and my fingers, I am put
22、ting the dots into some kids hands.”可推知, Lee认为她的工作有时会让人疲倦但又有意义。故选B。CTheyre not the worlds tallest or longest bridges, but a string of river crossings made from tree roots are engineering wonders that contain lessons for modern architects.The town of Cherrapunji in the Khasi Hills is credited with th
23、e world record for annual rainfall of over 75 feet! And in this rainy, wet climate, the rubber fig tree grows with abandon. The tree has a secondary root system that grows up above the ground floor and lets the tree easily grow on top of big stones and even out in the middle of streams. Long ago, th
24、e Khasis, a tribe in Meghalaya region, realised they could make use of these roots to their own advantage. By controlling and directing the secondary roots, they have created strong living bridges with which to cross streams and rivers by themselves.To make a tree grow in a certain direction, the tr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558266.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
