2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价26 Unit 5 First Aid 新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价26 Unit First Aid 新人教版选择性必修第二册 2023 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 26 新人 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十六)选择性必修第二册UNIT 5FIRST AID阅读题组强化练 . 阅读理解A(2022山东潍坊阶段性监测)The 93rd Academy Awards ceremony was held on April 25, 2021, rather than its usual lateFebruary date due to the COVID19 pandemic.WinnersThe nominees (被提名人) were announced on March 15. The winners were announced during the awards ceremon
2、y. Chinese filmmaker Chlo Zhao became the first woman of colour to win Best Director and the second woman overall after Kathryn Bigelow, who claimed the title at the 2010 ceremony for directing The Hurt Locker. Best Actress winner Frances McDormand became the seventh person to win a third acting Osc
3、ar and the second to win Best Actress three times. As a producer of Nomadland, she also was the first person in history to win Oscars for both acting and producing for the same film. Best Supporting Actress winner Youn Yuhjung became the first Korean performer and second Asian female to win an Oscar
4、 after Miyoshi Umeki, who won the same category for her role in 1957s Sayonara.Part of awardsBest ActorAnthony Hopkins The Father as AnthonyBest Supporting ActressYoun Yuhjung Minari as SoonjaBest DirectorChlo Zhao NomadlandBest Production DesignMank Production Design: Donald Graham Burt; Set Decora
5、tion: Jan PascaleBest PictureNomadland Frances McDormand, Peter Spears, and Chlo ZhaoBest CinematographyMank Erik MesserschmidtBest Costume DesignMa Raineys Black Bottom Ann RothBest Supporting ActorDaniel Kaluuya Judas and the Black Messiah as Fred HamptonRule changesDue to the ceremony date change
6、, the Academy changed the qualification deadline for feature films from December 31, 2020 to February 28, 2021. The Academy also revised its release and distribution requirements by allowing for films that were released via video on demand or streaming to be qualified for the awards.【语篇解读】本文是一篇应用文。文
7、章主要介绍了第93届奥斯卡颁奖典礼。1. Who is the first female to win the Academy Award for Best Director?A. Chlo Zhao.B. Kathryn Bigelow.C. Youn Yuhjung.D. Frances McDormand.B细节理解题。根据Winners部分中的“to win Best Director and the second woman overall after Kathryn Bigelow . for directing The Hurt Locker”可知,Kathryn Bigelow
8、是第一位获得奥斯卡最佳导演奖的女性。故选B。2. Which film won the most awards in 2021 Oscar?A. Nomadland.B. The Father.C. Sayonara.D. Mank.A细节理解题。根据Winners部分中的“As a producer of Nomadland . for the same film.”和表格中Best Director和Best Picture部分内容可知,Nomadland是2021年奥斯卡获奖最多的电影。故选A。3. What was the deadline for feature films?A. A
9、pril 25, 2021.B. March 15, 2021.C. February 28, 2021.D. December 31, 2020.C细节理解题。根据Rule changes部分中的“deadline for feature films from December 31, 2020 to February 28, 2021”可知,影片的截止日期是2021年2月28日。故选C。B(2021湖南名校高三联考)It was a very hot day in late summer. I was a young dad working in a local wood mill. It
10、 was dangerous, backbreaking work that paid very little. In the year I had worked there only four other people hadnt quit. Those of us who stayed did so only because there was no other work to find to support our families.On this day the fans werent working and all of us were covered in sweat and sa
11、wdust. When I looked around,every face I saw looked angry and frustrated. Suddenly, a voice called out,“Hey! Theres a deer in here.” A lost little doe had wandered through the open loading bay doors and was now cowering (蜷缩) in between the huge stacks of wood. All of us stopped working and went look
12、ing for her as she ran about looking for a way out.Now most people where I live hunt deer for meat in the fall,but also treat them with great kindness the rest of the year. Many will even buy 50 bags of corn to help feed them during the harsh winter months. It was no surprise then that all of us wer
13、e soon quickly working together to free this little doe. By blocking off all the other routes we were able to guide her panic search back to the open bay doors. We watched as she jumped out of the building and back into the woods. Then we walked back in to work. I noticed something,though. On every
14、face there was a joyful smile. It was as if this one single act of kindness had energised us again and reminded us of what life was all about.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和同事一起在木材加工厂帮助一只迷路的小鹿返回森林的故事。4. Why were few people willing to work in the wood mill?A. They wanted more freedom.B. They didnt like the b
15、oss.C. The pay and conditions were bad.D. They wanted more pleasure.C细节理解题。根据第一段中的“It was dangerous, backbreaking work that paid very little.”可知,工作环境恶劣,工资低是木材加工厂留不住人的关键。故选C。5. What can be inferred from Paragraph 2?A. The workers often saw a deer there.B. The deer was a light to the dull work.C. The
16、deer was trapped in a big well.D. All the workers wanted to catch the deer.B推理判断题。根据第二段的内容可知,工人们工作得非常辛苦,但是当听到有小鹿迷路的时候,大家停下手中的工作,开始帮助它。由此可推知,对于工人们来说,这只鹿像是一束光,给他们无聊的工作带来了乐趣。故选B。6. How did the men free the deer in the end?A. By opening one route.B. By dropping some food.C. By using familiar signals.D.
17、By imitating another deer.A细节理解题。根据最后一段中的“By blocking off all the other routes we were able to guide her panic search back to the open bay doors.”可知,通过堵住其他路线,只留下小鹿可以逃走的门,小鹿得以返回森林。故选A。7. Which of the following best describe the workers?A. Badtempered but patient.B. Hardworking and loving.C. Cautious
18、and courageous.D. Badtempered and demanding.B推理判断题。通读全文可知,文章一开始提到这里工作艰苦,工资又低,但是工人们坚持留了下来。最后当小鹿有麻烦时,他们帮助小鹿返回森林。综合分析,文章充分说明了工人们工作努力,且有爱心。故选B。CA recent study found that eating fish at least twice a week led to a 50 percent reduction in the risk that a child would develop asthma (哮喘) between the ages of
19、 11 and 14 but only if the children carried a certain type of the fatty acid desaturase (去饱和酶) gene, which is known to be associated with lower levels of longchain omega3 fatty acids in the blood.The researchers suspect that a diet that contains plenty of fish, especially oily varieties such as salm
20、on, sardines and mackerel, could boost longchain omega3 levels and may protect against asthma by reducing inflammation (炎症) of the airways.Of the children in the study with the gene variant (变体), the 25 percent who ate the most fish consumed at least 280 grams a week, equal to two adultsized amounts
21、. They had half the risk of developing asthma compared with the 25 percent who consumed the least fish almost none.Seif Shaheen, senior author of the study, said: “It is possible that a poor diet may increase the risk of developing asthma, but until now most studies have taken snapshot, measuring di
22、et and asthma over a short period of time. Instead, we measured diet and then followed up children over many years to see who developed asthma and who didnt.”The study followed two groups of children, about 4,000 in the southwest of England and about 2,000 in Sweden.The diet of the English children
23、was assessed when they were seven and they were tracked until they were 14.Professor Shaheen said: “Although we cannot say for certain that eating more fish will prevent asthma in children, based on our findings, it would nevertheless be sensible for children in the UK to consume more fish, as few c
24、urrently achieve recommended intake.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了最近的一项医学研究报告发现吃鱼有助于降低患哮喘的风险。8. What is the possible effect of eating fish?A. To produce the fatty acid desaturase gene.B. To increase the longchain omega3 levels.C. To fight against inflammation of the airways.D. To reduce the levels of oily va
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558269.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
