2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价3 Unit 2 Travelling Around 新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价3 Unit Travelling Around 新人教版必修第一册 2023 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三)必修第一册UNIT 2TRAVELLING AROUND题型组合练阅读理解完形填空应用文写作. 阅读理解 As a boy, I wanted to go to the South Pole. As a teenager, I decided Id like to go to the North Pole too. And yet, I havent done either. It had taken me 31 years to just make it to the Arctic.I was travelling with a film crew from Norther
2、n Ireland, following the footsteps of Lord Dufferin who, in the 1850s, sailed from Scotland to the Arctic. As an early adventure tourist, he was driven by the desire to see what lay at the ends of the world.As we sailed north, icebergs of the size of buses floated past our small boat. Finally, we re
3、ached our destination English Bay, where Dufferin landed and stepped off onto the horseshoeshaped beach.This was what Id dreamt of: standing somewhere so pure and primitive. However, for many early polar explorers, the results were far less pleasant. The south, in particular, was the source of extre
4、me danger.My childhood interest in the South Pole was fuelled by the unsuccessful yet heroic adventures of Ernest Shackleton. He died in 1922 while preparing for his fourth adventure. The stories of Robert Falcon Scott are also wellknown: he and four companions died on their way back from the South
5、Pole.So why do explorers put themselves at such risk?Much of it seems to lie in the purity of the challenge. Scott talked of the appeal of a place that had been “unreached and unseen by humans”. “With a view over shining lands covered by icesheets of inconceivable extent, you have the feeling of liv
6、ing over the control of death,” said Fridtjof Nansen, a Norwegian explorer.On the homeward journey the weather turned and we were left for a few days at the mercy of a storm. We experienced a small taste of helplessness when faced with the raw power of nature. We should be grateful for the great exp
7、lorers spirit and stories. I know I am.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者为了实现童年去南极的梦想,跟随一个来自北爱尔兰的电影摄制组旅行并介绍了他一路上的所见所闻和所感。1. Why did the author begin his adventure tour?A. To assist a film crew.B. To realise a childhood dream.C. To memorise Lord Dufferin.D. To challenge a world record.B细节理解题。根据第一段的内容以及第四段中的“Th
8、is was what Id dreamt of: standing somewhere so pure and primitive.”可知,作者开始他的冒险之旅是为了实现童年的梦想。故选B。2. Which of the following best explains “inconceivable” underlined in Paragraph 7?A. Hard to control.B. Too far to reach.C. Hard to imagine.D. Too bright to view.C词义猜测题。根据画线词所在段中的“Scott talked of the appe
9、al of a place that had been unreached and unseen by humans”可知,斯科特认为南极是人类无法触及和看不见的地方,故可推测画线词意思和选项C“难以想象”最接近。故选C。3. What happened during the writers journey?A. They were trapped in icebergs.B. They were kept off the destination.C. They were attacked by a storm.D. They were rescued by explorers.C细节理解题。
10、根据最后一段中的“On the homeward journey the weather turned and we were left for a few days at the mercy of a storm.”可知,作者在旅途中被暴风雨袭击了。故选C。4. Which of the following is the best title for the text?A. The Appeal of the Ends of the WorldB. The Dream of Travelling to the ArcticC. The Victory over the Control of
11、DeathD. The Gratitude to Great Explorers SpiritA标题归纳题。根据第一段的内容并结合文章主要讲述了作者为了实现童年去南极的梦想,跟随一个来自北爱尔兰的电影摄制组旅行并介绍了一路上他的所见所闻和所感。可知,选项A“世界尽头的吸引力”最适合作文章的标题。故选A。. 完形填空(2022湖北襄阳四中模拟)Many people have a love for adventure because the excitement they experience is addictive. Gurbaz Singh is only 16 and yet on Mo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558273.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022秋新教材高中数学 第一章 集合与常用逻辑用语 章末素养提升课件 新人教A版必修第一册.pptx
