江苏省如皋中学2021届高三新高考第三次适应性考试英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省如皋中学2021届高三新高考第三次适应性考试英语试题含听力 WORD版含解析 江苏省 如皋 中学 2021 届高三 新高 第三次 适应性 考试 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 2021年新高考第三次适应性考试英语试题第一部分 听力(共20题 满分30分 每题1.5分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the man laughing?A. He heard a joke.B. He was watching TV.C. He saw a baby do something funny.【答案】C【解析】【原文】W: You obviously fin
2、d something very amusing. Did someone tell a joke?M: Babies are such fun. This one suddenly pulled a face. W: Hes cute, isnt he? He should be on TV.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much does the woman need to pay for the car?A. $1000.B. $1750.C. $2000.【答案】B【解析】【原文】W: I need to work 50 more hours until I hav
3、e enough money to buy a car.M: What car did you find is under $2000? W: Its a 1990s VW, but its in great condition. I already have $1000 and I just need $750 more.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the woman fail to answer the phone?A. She fell asleep early.B. She was busy with work.C. She was trying to i
4、gnore the man.【答案】B【解析】【原文】W: Were you still out when I returned from work last night?M: Yes. I called you, but you didnt answer. So I thought you were already in bed.W: I was still working. I wasnt trying to ignore you. I was just so busy.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the main idea of the conversati
5、on?A. The artists use of colors.B. The current state of art in general.C. The speakers expectations of the artist.【答案】A【解析】【原文】M: I love the artists use of colors. Its so unusual and yet it works so well.W: I know. It stands out from everything else. I met him once in Berlin. Hes the opposite of wha
6、t I expected.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman probably want to receive?A. A cup of coffee.B. A piece of bread.C. A takeaway meal.【答案】A【解析】【原文】M: Im heading to the bakery you want anything?W: Im all right. Are you going anywhere else?M: Going to get some coffee. I can get you a takeaway, inst
7、ead.W: Can you get one for me too? Nothing else, though. I already ate.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where are the speakers?A. At the mans classroom.B. At the womans yard
8、.C. At a restaurant.7. How did the speakers meet each other?A. They teach at the same school.B. Their children are in the same class.C. Theyve lived in the same town for a long time.【答案】6. B 7. B【解析】【原文】M: They grow up so fast.W: I know! I cant believe theyre starting the third grade.M: Its a great
9、party you threw for Hannah. Is she turning eight years old today?W: Thats right. Weve got games for kids and a barbecue for adults, plus we have a beautiful day for relaxing outside. M: You also have the perfect yard for the occasion. Im glad we can all enjoy it. W: We havent invited guests over sin
10、ce we moved to town M: You guys are new to the area? Well, Im so glad Hannah and my daughter became friends. W: Likewise, they have a great class together.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why is the woman so upset with the man?A. He didnt follow her advice.B. He didnt bring proper clothing.C. H
11、e got them lost in the forest.9. What are the speakers doing?A. Looking for directions.B. Climbing a mountain.C. Building a bridge.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Michael, watch out! The bridge is breaking!M: Ah! Jump to the side. I cant make it. W: Grab my hand, and Ill pull you up.M: Ive got you. Pull!W:
12、There you go. Oh, my! Why did you do that? M: The water is so cold Im freezing. I know, I thought the bridge would hold me. W: I warned you not to do that. Now youre wet from head to foot, and were miles from the parking lot. M: I have an extra set of clothes. We can still get to the top of the moun
13、tain. W: Were not going back onto the track until you warm up properly.M: Youre right. Lets rest, and then Ill lead us the last three kilometers to the top. W: Take your time, Michael.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the probable relationship between the speakers?A. House cleaner and c
14、ustomer.B. Manager and employee.C. Hotel staff and guest.11. How does the man feel?A. Angry.B. Happy.C. Apologetic.12. What is the woman like?A. Shes strict but fair.B. Shes casual and cheerful.C. Shes unkind and a bit cruel.【答案】10. C 11. C 12. A【解析】【原文】W: Excuse me. Checkout is at noon, and its alr
15、eady 3:00 p.m.M: Oh, Im sorry. We lost track of time while we were at the beach. W: I understand, but cleaners are waiting to tidy up the room, and other guests are waiting to check in.M: Thats our mistake. We need just 20 minutes to bring everything downstairs. W: Yes, thats fine, sir. But Im afrai
16、d that we must charge you for your late checkout. M: How much extra do we have to pay?W: Our policy says that guests must pay for a full night if they stay past 2:00 p.m. M: Thats almost $80! Im so sorry, but we cant afford that. W: Yes, well, I dont want to ruin your holiday. I can approve a $20 fe
17、e if you bring your things downstairs now. M: Thank you. Im sorry again for the inconvenience to your other guests. W: They will be waiting here for you to clear the room. Its OK, but please be as quick as possible.M: Will do.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the mans biggest challenge?
18、A. Weak language skills.B. Few friends to talk to.C. Discomfort with the cold weather.14. During which season is the conversation probably taking place?A. Spring.B. Fall.C. Winter.15. Why did the man leave his home?A. He found a job in another country.B. He wanted a new experience.C. He didnt have m
19、any friends there.16. What is probably the womans job?A. A caf employee.B. A clothing salesperson.C. An English teacher.【答案】13. C 14. A 15. B 16. A【解析】【原文】W: I see you every day at this caf. Youre not from around here, are you?M: How did you know? Im from the US, but Ive lived in Russia for about a
20、year.W: Your clothing style is so different. You dont exactly fit in, but I think thats pretty interesting. M: I also dont speak Russian very well, so that makes me stand out too.W: Many people in Moscow speak English for their jobs in business and finance. I hope you have plenty of people with whom
21、 you can communicate.M: Honestly, not really. I get a bit lonely sometimes, but nothing compares with my challenges with the winter weather. W: But winter just ended! Itll be summer before you know it. M: I grew up next to the beach, so Ill never get used to the Russian climate. W: Then, how come yo
22、u left? M: Well, not everything back home was perfect. Life was easy, but it lacked any excitement or adventure. W: Have you found that adventure here in Russia?M: Definitely. Becoming an English teacher has been exciting too. Also, getting to meet interesting people like you.W: Well, its been great
23、 to meet you too. I hope you keep coming to my shop. M: Of course.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What was the speakers focus of study in university?A. Business.B. Robotics.C. Engineering.18. What might the speakers main weakness be?A. Hes not consistent.B. Hes not skilled in his major.C. He do
24、esnt have many social skills.19. How does the speaker make most of his money?A. By selling his company.B. By inventing new products.C. By investing in other companies.20. What will the speaker probably do in the future?A. Retire at a young age.B. Return to his home country.C. Donate his money to cha
25、rity.【答案】17. A 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】It sounds like a joke, but I first got the idea to invent self-driving vehicles while watching science fiction movies. At the time, electric cars barely existed, but I already knew that they were the future. Before I decided to invent the world-changing techno
26、logies, I was still finishing my degree in business in my home country. Having this business background from university did help me quite a bit, but I still needed to learn so much about engineering after graduation. I spent every day of the following four years to learn about cars and robotics. Aft
27、er moving and setting up a business in the US, my team created our first self-driving vehicle. But our product wasnt available to the public until four years later. Since then, our vehicles have become the best-selling electric cars on the planet, and we never stopped improving. Partly due to dislik
28、e for socializing, I now spend about 100 hours a week researching new creative solutions to problems. Of course, I will still sell the inventions that I create, but I will also release the technology to the public. I want a world where all businesses have access to the same technology, and thus, all
29、 people can benefit from human innovation. Ill never quit expanding my inventions. Before I die, Ill give my company to my business partners and my profits from the products to foundations that help the world.第二部分 阅读 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAmazing lan
30、dscapes of Chinas XinjiangXinjiang Uygur Autonomous Region is located in the central part of the Eurasian Continent, on the northwest border of China. It covers about one-sixth of Chinas total territory. Xinjiang was a key link on the Silk Road and a hub for east-west cultural exchanges in ancient t
31、imes.Attractions in XinjiangKarakul LakeThe Karakul is a lake in Akto County along the highway, located 196 km from Kashgar City. Karakul is a very unusual plateau(高原) lake. In fact, it is the highest lake of the Pamir Plateau, at an altitude of 3,600 m. The view is stunning, thanks to the surroundi
32、ng, snow-covered mountains and beautiful reflections in the crystal-clear water. Tianchi LakeTianchi Lake, also known as Heavenly Lake, is located on the northern side of the Bogeda Peak in the Tianshan mountains. It is 120 km from Urumqi City and only a 90-minute drive, and the center of the Tianch
33、i scenic area of startling contrasts an alpine drift lake at an altitude of 1,980 m (6,496 ft) with glistening glaciers on the mountain peaks nearby when the sun is shining.Kanas LakeKanas Lake is in the Kanas Geopark and is mainly made up of Crouching Dragon Bay, Moon Bay, Immortal Bay and the inte
34、resting mystery of the legendary big red monster fish! The water, surrounded by snow-covered mountains, decorates the world like a diamond.Delicious food in XinjiangXinjiang boasts a rich and unique food culture. Breakfast here includes melons, jam and milk tea while lunch is often served with flour
35、-based delicacies featuring beef and mutton. Dinner usually entails Nang, tea or noodles.Various products of XinjiangXinjiang specialties include lavender, cotton, tomato, mutton, beef, jujube, and various fruits.In addition, Xinjiang has the richest mineral resources in China, with 138 different ty
36、pes. Those resources discovered in other parts of our country accounts for less than a quarter. Nephrite is one of Chinas top five famous jades and most of it is found in Hetian, Xinjiang.21. Which is the best choice for those near Urumqi City who prefer a challenge of plateau?A. Kanas LakeB. Karaku
37、l LakeC. Heavenly LakeD. the Pamir Plateau22. If you are invited to a meal in Xinjiang at noon, what main course may probably be served?A. Milk teaB. Baked NangC. Pulled noodlesD. Roasted whole lamb23. What percentage of the minerals is discovered in Xinjiang?A. More than 75 %B. Less than 25%C. Arou
38、nd 25%D. Around 50%【答案】21. C 22. D 23. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章从旅游景点、地理位置、美食、物产等方面介绍了中国新疆维吾尔自治区。【21题详解】细节理解题。根据“Tianchi Lake”部分第一句“Tianchi Lake, also known as Heavenly Lake, is located on the northern side of the Bogeda Peak in the Tianshan mountains.”(天池,又名天池,位于天山博格达峰北侧。)和第二句“It is 120 km from Urumqi Ci
39、ty and only a 90-minute drive, and the center of the Tianchi scenic area of startling contrasts an alpine drift lake at an altitude of 1,980 m (6,496 ft) with glistening glaciers on the mountain peaks nearby when the sun is shining.”(它距离乌鲁木齐120公里,只有90分钟的车程,与天池风景名胜区的中心形成了惊人的对比一个海拔1980米(6496英尺)的高山漂流湖,
40、太阳照耀时附近山峰上闪闪发光的冰川。)可知,天池是乌鲁木齐附近喜欢高原挑战的人的最佳选择。故选C。【22题详解】细节理解题。根据“Delicious food in Xinjiang”部分第二句“Breakfast here includes melons, jam and milk tea while lunch is often served with flour-based delicacies featuring beef and mutton.”(早餐有甜瓜、果酱和奶茶,午餐则是牛羊肉面食。)可知,如果你被邀请中午在新疆吃饭,很有可能会有烤全羊。故选D。【23题详解】推理判断题。根据
41、“Various products of Xinjiang”部分第三句“Those resources discovered in other parts of our country accounts for less than a quarter.”(在我国其他地区发现的资源还不到四分之一。)可知,在新疆发现的矿产资源的比例超过75%。故选A。B“Wheres Papa going with the ax?” said Fern to her mother as they were setting the table for breakfast.“Out to the hog house,
42、” replied Mrs. Arable. “Some pigs were born last night.” “I dont see why he needs an ax,” continued Fern, who was only eight.“Well,” said her mother, “one of the pigs is a runt. Its very small and weak, and it will never amount to anything. So your father has decided to do away with it.” “Do away wi
43、th it?” shrieked Fern. “You mean kill it? Just because its smaller than the others?” Mrs. Arable put a pitcher of cream on the table. “Dont yell, Fern!” she said. “Your father is right. The pig would probably die anyway.” Fern pushed a chair out of the way and ran outdoors. The grass was wet and the
44、 earth smelled of spring time. Ferns sneakers were sopping by the time she caught up with her father.“Please dont kill it!” she sobbed. “Its unfair.” Mr. Arable stopped walking. “Fern” he said gently, “you will have to learn to control yourself.” “Control myself?” yelled Fern. “This is a matter of l
45、ife and death, and you talk about controlling myself.” Tears ran down her cheeks and she took hold of the ax and tried to pull it out of her fathers hand.“Fern,” said Mr. Arable, “I know more about raising a litter of pigs than you do. A weakling makes trouble. Now run along!” “But its unfair,” crie
46、d Fern. “The pig couldnt help being born small, could it? If I had been very small at birth, would you have killed me?” Mr. Arable smiled. “Certainly not,” he said, looking down at his daughter with love. “But this is different. A little girl is one thing, a little runty pig is another.” “I see no d
47、ifference,” replied Fern, still hanging on to the ax. “This is the most terrible case of injustice I ever heard of.” A queer look came over John Arables face. He seemed almost ready to cry himself.“All right,” he said.” You go back to the house and I will bring the runt when I come in. Ill let you s
48、tart it on a bottle, like a baby. Then youll see what trouble a pig can be.” When Mr. Arable returned to the house half an hour later, he carried a carton under his arm. Fern was upstairs changing her sneakers. The kitchen table was set for breakfast, and the room smelled of coffee, bacon, damp plas
49、ter, and wood smoke from the stove.“Put it on her chair!” said Mrs. Arable. Mr. Arable set the carton down at Ferns place. Then he walked to the sink and washed his hands and dried them on the roller towel.Fern came slowly down the stairs. Her eyes were red from crying.As she approached her chair, t
50、he carton wobbled, and there was a scratching noise. Fern looked at her father. Then she lifted the lid of the carton. There, inside, looking up at her, was the newborn pig. It was a white one. The morning light shone through its ears, turning them pink.“Hes yours,” said Mr. Arable. “Saved from an u
51、ntimely death.“And may the good Lord forgive me for this foolishness.” Fern couldnt take her eyes off the tiny pig. “Oh,” she whispered. “Oh, look at him! Hes absolutely perfect.” She closed the carton carefully. First she kissed her father, then she kissed her mother. Then she opened the lid again,
52、 lifted the pig out, and held it against her cheek.24. When Fern said “I dont see why he needs an ax”, she was really _.A. anxious about what happened at hog houseB. curious about the pigs born last nightC. making little of fathers behaviorD. preventing father killing the weak pig25. Why did Mr. Ara
53、ble tell his daughter to learn to control herself?A. Because Fern felt unfair about her life.B. Because Fern was dissatisfied with the ax.C. Because he was blamed for what he have done.D. Because he was stopped by his daughter.26. What made Mr. Arable seem almost ready to cry himself?A. The most ter
54、rible case of injustice.B. Ferns persistence of saving the runty pig.C The unusual experience of the runty pig.D. A queer expression coming over his face.27. Whats the main point the writer is trying to make in the last paragraph?A. The little girl was content with her fathers decision.B. Fern was l
55、onging to raise the small and weak pig.C. Lord would forgive Mr. Arable for his foolishness.D. Mr. Arable felt disappointed about the result.【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。Arable要将一只生来就很弱小的猪杀掉,但最终被女儿的所作所为而感动,答应她不杀小猪。【24题详解】句意猜测题。根据第二段“Out to the hog house,” replied Mrs. Arable. “Some pig
56、s were born last night.” “I dont see why he needs an ax,” continued Fern, who was only eight.(“到猪圈去,”阿拉贝尔太太回答。“昨晚生了几头猪。“我不明白他为什么需要一把斧子,”只有八岁的Fern续说)”可知,当Fern说“我不明白他为什么需要一把斧子”时,她真地不理解父亲的行为。故选C。【25题详解】推理判断题。根据第四段“Please dont kill it!” she sobbed. “Its unfair.”(“请不要杀它!”她抽泣着。“这是不公平的。”)”可知,因为女儿抽泣着阻止Arabl
57、e杀小猪,所以Arable告诉女儿要学会控制自己。故选D。【26题详解】推理判断题。根据第六段中的“I see no difference,” replied Fern, still hanging on to the ax. “This is the most terrible case of injustice I ever heard of.”(“我看不出有什么不同,”Fern回答着,仍旧抓着斧头不放。“这是我听到过的最不公正的事情!”)”可知,Fern坚持要救那头瘦猪,这让Arable自己也快要哭出来了。故选B。【27题详解】主旨大意题。根据最后一段中的“First she kisse
58、d her father, then she kissed her mother. Then she opened the lid again, lifted the pig out, and held it against her cheek. (她先吻了父亲,然后吻了母亲。然后她又打开盖子,把小猪举起来,贴在自己的脸颊上)”可知,最后一段主要是讲小女孩对她父亲的决定感到满意。故选A。CImagine wearing high-tech body armour that makes you super strong and tireless. Such technology, more sp
59、ecifically called an exoskeleton, sounds like the preserve of the Iron Man series of superhero movies.Yet the equipment is increasingly being worn in real life around the world. And one manufacturer-Californias SuitX-expects it to go mainstream. “There is no doubt in my mind that these devices will
60、eventually be sold at hardware stores,” says SuitXs founder Homayoon Kazerooni. In simple explanation, an exoskeleton is an external device that supports, covers and protects its user, giving greater levels of strength and endurance. Sometimes also referred to as “wearable robots”, they can be batte
61、ry-powered and computer-operated, incorporating motors and hydraulics. Or they can be more simple, passive designs that use springs and dampeners.“Integrating machines with humans opens up a new realm of opportunity,” says Adrian Spragg, an expert on the technology at management consultancy Accentur
62、e. “Many of the early applications have been focused on military and medical applications, but in the last several years theres been an explosion of use in a range of cases.” This expansion, which has come together with rapid advances in the technology, has seen exoskeletons increasingly used by man
63、ufacturing workers. Versions for consumers are also now being developed to help people more easily do everything from DIY, to walking, climbing stairs, and other daily activities.One report says sales are now due to rocket as a result. Global exoskeleton revenues are expected to rise from $392m in 2
64、020 to $6.8bn in 2030, according to a study by ABI Research. SuitXs “suits” are now being tested by car manufacturers General Motors and Fiat. Prof Kazerooni, who is also the director of the University of Californias Berkeley Robotics and Human Engineering Laboratory, says that the primary benefit o
65、f the firms exoskeletons is to prevent muscle fatigue. “Weve shown that muscle activity in the back, shoulder and knees drops by 50%,” he says. “If muscle activities drop, that means the risk of muscle injury is less. This means that factory or plant managers get more productivity, their insurance c
66、osts are lower, and there are less workdays lost to injury. Theres less cost and more productivity.”General Motors is also looking at a battery-powered exoskeleton glove developed by Bioservo. This glove, called the Iron Hand, has sensors and motors in each finger, which automatically respond to the
67、 level of force that the wearer applies to his or her hand when lifting or gripping something. The glove therefore takes up some of the strain. BioServo says it can increase the wearers hand strength by 20% for extended periods.28. According to Homayoon Kazerooni, the equipment will go mainstream be
68、cause _.A. the device can give extra strength and enduranceB. the machine will eventually be sold at hardware storesC. the equipment is increasingly being worn in real lifeD. the exoskeleton is an external device that is supportive29. Which of the following is closest in meaning to “Integrating” in
69、Para. 3?A. PresentingB. LinkingC. SupplyingD. Combining30. Whats Prof Kazeroonis feeling towards “exoskeleton”?A SympatheticB. PromisingC. ConcernedD. Astonished31. Which of the following best summarizes the passage?A. Wearable robots may help the disabled in the future.B. The new device will cost l
70、ess and produce more.C. The battery-powered exoskeleton will change our life.D. The Iron Man has really come into our life.【答案】28. A 29. D 30. B 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文。世界各地越来越多的人在现实生活中佩戴外骨骼设备,文章对这种设备的功能、优点、现状和前景进行了介绍。【28题详解】细节理解题。根据第二段第四句“In simple explanation, an exoskeleton is an external device tha
71、t supports, covers and protects its user, giving greater levels of strength and endurance.”(简单地说,外骨骼是一种支持、覆盖和保护使用者的外部设备,赋予使用者更大的力量和耐力。)可知,据Homayoon Kazerooni称,这种设备将成为主流,因为它可以提供额外的力量和耐力。故选A。【29题详解】词义猜测题。根据第三段最后一句“Versions for consumers are also now being developed to help people more easily do everyt
72、hing from DIY, to walking, climbing stairs, and other daily activities.”(针对消费者的版本也正在开发中,以帮助人们更容易做任何事情,从DIY,步行,爬楼梯,和其他日常活动。)可知,此处是指将机器和人结合在一起,所以“Integrating”意为“使结合”。故选D。【30题详解】观点态度题。根据第四段最后三句“If muscle activities drop, that means the risk of muscle injury is less. This means that factory or plant man
73、agers get more productivity, their insurance costs are lower, and there are less workdays lost to injury. Theres less cost and more productivity.”(如果肌肉活动减少,那就意味着肌肉受伤的风险降低了。这意味着工厂或工厂经理的生产率更高,他们的保险成本更低,工伤损失的工作日也更少。成本更低,生产率更高。)可知,Prof Kazerooni认为外骨骼很有前景。故选B。【31题详解】主旨大意题。根据第一段“Imagine wearing high-tech
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558609.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
