江苏省宿迁中学2020-2021学年高三上学期1月调研英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省宿迁中学2020-2021学年高三上学期1月调研英语试题 WORD版含解析 江苏省 宿迁 中学 2020 2021 学年 上学 调研 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省宿迁中学2020-2021学年第一学期高三1月调研考试英语试题第一部分 听力 (共两节 ,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满 7.5 分)1. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Clerk and customer. C.Colleagues2. What will the man do after work?A. Organize a meeting. B. Meet a customer. C.Fetch his kid3. What does
2、the man ask the woman to do?A. Visit his parents. B See her parents . C.See a film4. What does the man feel after the competition?A. Frustrated. B. Not very bad C.Proud5. What will the man do this weekend?A. Go to Canada. B. Attend an exhibition. C.Have a holiday第二节 ( 共 15 小题;每小题 1.5 分 ,满分 22.5 分)听第
3、 6 段材料 ,回答第 6 至 7 题。6. What kind of room does the man want?A.One room facing the sea. B. One room near the entrance. C. One room facing the street7. How long will the man stay?A. Two weeks: B. Four days. C.One night听第 7 段材料 ,回答第 8 至 9 题。8. What does the boy want to be in the future?A. A policeman. B
4、. A chemist. C.A teacher9. What do the girl s parents expect her to be?A. A policewoman. B. A doctor. C.A dancer听第 8 段材料回答第 10 至 12 题。10. How long has the man had the cellphone?11.A. Two weeks. B. Three days. C.One week11.What function does the cellphone lose?A. Surfing the Internet B. Playing MP3s.
5、 C.Sending text messages12.What does the woman want to do with the cellphone?A.Check who should answer for the matter. B. Return the money to the man.C.Refuse to repair it听第 9 段材料 ,回答第 13 至 16 题。13.What is the woman most likely to be?A. A policewoman. B A friend of the man C.A passer-by14. What is t
6、he sign of the hotel?.A. There are many stores around. B. There is a police station nearby.C.There is an airport nearby15.What will the man do next?A. Go to a store. B. Ask the police for help. C.Go to the hotel16.What is the woman going to do?A. Go to take a train. B. Help the man ask the police fo
7、r help.C.Go to the mans hotel听第 10 段材料 ,回答第 17 至 20 题。17. What can we learn about a public school in most developed countries?A.It is not as good as a private one. B.It is paid by parents.C.It is paid by the government18.Which school do children prefer?A. Public schools. B. It depends. C.Private sch
8、ools19Why do teachers like private schools?A.The schools are better equipped.B.These schools have cleverer students.C.They can earn more money20. What do parents think of the competition?A. Helpful B. Unfair C.Fierce第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15 小题;每小题2 分,共30 分)阅读下列短文:从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,将正确的选项
9、涂在答题卡上。APeter loved to shop used articles. Almost a month ago, he bought popular word game that used little pieces of wood with different letters on them. As he was purchasing it, the salesgirl said, “Uh, look, the game box havent even been opened yet. That might be worth some money. ”Peter examined
10、 the box, and, sure enough, it was completely covered in factory-sealed plastic. And he saw a date of 1973 on the back of the box.“You should put that up for auction (拍卖) on the Internet, and see what happens.”the salesgirl said.“Yes, youre right. People like something rare.” Peter agreed, “I cant i
11、magine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later.”“Dont forget to tell me if you sell it.” the salesgirl smiled.“No problem.” Peter said.After he got home, Peter went online to several auction websites looking for his game. But he couldnt find it. Then he typed in
12、 the name of the word game and hit Search. The search result was 543 websites containing information about the changes of the game. Over the years, the game had been produced using letters in different sizes and game boards in different colors. He also found some lists of game fans looking for vario
13、us versions of the game. Peter emailed some of them, telling them what he had.Two weeks later, Peter went back to the shop.“Hello. Do you still remember the unopened word game?”The salesgirl looked at him for a second, then recognized him and said, “Oh, hi!”“Ive got something for you,” Peter said. “
14、I sold the game and made $1,000. Thank you for your suggestion.” He handed her three $ 100 bills.“Wow!” the salesgirl cried out. “Thank you, I never expected it.”1. Which of the following best describes Peters word game?A. It was made around 40 years ago.B. It had game boards in different sizes.C. I
15、t was kept in a plastic bag with a seal.D. It had little pieces of wood in different colors.2. What did the salesgirl probably think of Peters word game?A. Old and handy.B. Rare and valuable.C. Classic and attractive.D. Colorful and interesting3. Peter got the names of the game fans from _.A. an auc
16、tion.B. the Internet.C. a game shop.D. the second-hand shop.4. What is the main theme of the story?A. Its important to keep a promise.B. Its great to share in other peoples happiness.C. We should be grateful for the help from others.D. Something rare is worth a large amount of money.【答案】1. A 2. B 3.
17、 B 4. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Peter听从了一位女销售员的建议,买了一个旧的游戏盒子,并到网上拍卖,结果他挣了1000美元。为了感激这位女销售员,他给了她300美元作为回报。【1题详解】细节理解题。根据文章第四段“I cant imagine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later.”( “我无法想象这款游戏在40年后还会有很多未打开的盒子。”)可知,这个游戏盒子大约是在40年前制造的。故选A。【2题详解】推理判断题。根据文章第一段“Uh, look,
18、 the game box havent even been opened yet. That might be worth some money. ”( 看,游戏盒还没打开呢。那可能值点钱。”)可推知,这位女销售员认为这个游戏盒子没有打开过,可能很稀有,很有价值。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章第七段“The search result was 543 websites containing information about the changes of the game. Over the years, the game had been produced using lette
19、rs in different sizes and game boards in different colors. He also found some lists of game fans looking for various versions of the game.(搜索结果是543个网站包含有关游戏变化的信息。多年来,这款游戏使用了不同大小的字母和不同颜色的游戏板。他还发现了一些寻找游戏不同版本的游戏迷名单。)”可知,Peter是从网上得知这个游戏爱好者的名字的。故选B。【4题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章讲述了Peter听从了一位女销售员的建议,买了一个旧的游戏盒子,并到网
20、上拍卖,结果他挣了1000美元。为了感激这位女销售员,他给了她300美元作为回报。C项:We should be grateful for the help from others.(我们应该感激别人的帮助)符合文章主题。故选C。BThe Brown BearMy wife Laura and I were on the beach, with three of our children, taking pictures of shore birds near our home in Alaska when we spotted a bear. The bear was thin and sm
21、all, moving aimlessly.Just a few minutes later, I heard my daughter shouting, Dad! The bear is right behind us! An aggressive bear will usually rush forward to frighten away its enemy but would suddenly stop at the last minute. This one was silent and its ears pinned back the sign (迹象) of an animal
22、that is going in for the kill. And it was a cold April day. The bear behaved abnormally, probably because of hunger.I held my camera tripod (三脚架) in both hands to form a barrier as the bear rushed into me. Its huge head was level with my chest and shoulders, and the tripod stuck across its mouth. It
23、 bit down and I found myself supporting its weight. I knew I would not be able to hold it for long.Even so, this was a fight I had to win: I was all that stood between the bear and my family, who would stand little chance of running faster than a brown bear.The bear hit at the camera, cutting it off
24、 the tripod. I raised my left arm to protect my face; the beast held tightly on the tripod and pressed it into my side. My arm could not move, and I sensed that my bones were going to break.Drawing back my free hand, I struck the bear as hard as I could for five or six times. The bear opened its mou
25、th and I grasped its fur, trying to push it away. I was actually wrestling (扭 打) with the bear at this point. Then, as suddenly as it had begun, the fight ended. The bear moved back towards the forest, before returning for another attack the first time I felt panic.Apparently satisfied that we cause
26、d no further threat, the bear moved off, destroying a fence as it went. My arm was injured, but the outcome for us could hardly have been better. Im proud that my family remained clear-headed when panic could have led to a very different outcome.5. The brown bear approached the family in order to _.
27、A. catch shore birdsB. start an attackC. protect the childrenD. set up a barrier for itself6. The bear finally went away after it _.A. felt safeB. got injuredC. found some foodD. took away the camera7. The writer and his family survived mainly due to their_ .A. prideB. patienceC. calmnessD. cautious
28、ness【答案】5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文是记叙文。讲述了作者一家被熊袭击自救的具体过程,告诉我们在遇到危险时,要保持冷静的头脑思考问题,遇事不要慌张。【5题详解】推理判断题。根据文章2、3段This one was silent and its ears pinned back the sign (迹象) of an animal that is going in for the kill.和I held my camera tripod (三脚架) in both hands to form a barrier as the bear rushed into me.可
29、知熊靠近我们就是为了向我们发动攻击。故选B。【6题详解】推理判断题。文章最后一段第一句话Apparently satisfied that we caused no further threat, the bear moved off, destroying a fence as it went.可知它突然离开是因为它知道我们对它没有威胁,它很安全,故选A。【7题详解】推理判断题,根据文章最后一段最后一句Im proud that my family remained clear-headed when panic could have led to a very different outc
30、ome.我很自豪当熊袭击我们的恐慌本可以导致不同的结果的时候,我和家人有着清醒的头脑,说明我与家人在面对危险时是镇静的。故选C。CThe production of coffee beans is a huge, profitable business, but, unfortunately, full-sun production is taking over the industry and bringing about a lot of damage. The change in how coffee is grown from shade-grown production to ful
31、l-sun production endangers the very existence of, certain animals and birds, and even disturbs the worlds ecological balance.On a local level, the damage of the forest required by full-sun fields affects the areas birds and animals. The shade of the forest trees provides a home for birds and other s
32、pecial (物种) that depend on the trees flowers and fruits. Full-sun coffee growers destroy this forest home. As a result, many species are quickly dying out.On a more global level, the destruction of the rainforest for full-sun coffee fields also threatens (威胁) human life. Medical research often makes
33、 use of the forests plant and animal life, and the destruction of such species could prevent researchers from finding cures for certain diseases. In addition, new coffee-growing techniques are poisoning the water locally, and eventually the worlds groundwater.Both locally and globally, the continued
34、 spread of full-sun coffee plantations (种植园) could mean the destruction of the rainforest ecology. The loss of shade trees is already causing a slight change in the worlds climate, and studies show that loss of oxygen-giving trees also leads to air pollution and global warming. Moreover, the new gro
35、wing techniques are contributing to acidic (酸性的) soil conditions.It is obvious that the way much coffee is grown affects many aspects of life, from the local environment to the global ecology. But consumers do have a choice. They can purchase shade-grown coffee whenever possible, although at a highe
36、r cost. The future health of the planet and mankind is surely worth more than an inexpensive cup of coffee.8. What can we learn about full-sun coffee production from Paragraph 4?A. It limits the spread of new growing techniques.B. It leads to air pollution and global warming.C. It slows down the los
37、s of shade trees.D. It improves local soil conditions.9. The purpose of the text is to .A. entertainB. advertiseC. instructD. persuade10. Where does this text probably come from?A. An agricultural magazine.B. A medical journal.C. An engineering textbook.D. A tourist guide.【答案】8. B 9. D 10. A【解析】【分析】
38、本文是说明文。文章介绍全日照的咖啡生产方式给环境和生态带来的种种危害,呼吁人们购买阴凉处种植的咖啡。【8题详解】细节理解题。根据文章第四段中的“The loss of shade trees is already causing a slight change in the worlds climate, and studies show that loss of oxygen-giving trees also leads to air pollution and global warming.(遮荫树木的消失已经造成了世界气候的轻微变化,研究表明,提供氧气的树木的消失还会导致空气污染和全球
39、变暖)”可知,全日照咖啡的种植方式会带来空气污染和全球气温变暖,故选B。【9题详解】推理判断题。根据文章最后一段中的“But consumers do have a choice. They can purchase shade-grown coffee whenever possible, although at a higher cost. The future health of the planet and mankind is surely worth more than an inexpensive cup of coffee.(但消费者确实有选择的余地。只要有可能,他们就可以购买
40、阴凉处种植的咖啡,尽管价格会更高。地球和人类未来的健康肯定比一杯便宜的咖啡更有价值)”可推知,作者写这篇文章是为了劝说人们购买阴凉处种植的咖啡,这样对环境有好处。故选D。【10题详解】推理判断题。根据文章第一段中的“The change in how coffee is grown from shade-grown production to full-sun production endangers the very existence of, certain animals and birds, and even disturbs the worlds ecological balance
41、.(咖啡种植方式的改变,从阴凉种植到全日照种植,危及了某些动物和鸟类的生存,甚至打乱了世界的生态平衡)”可知,文章主要介绍了全日照的咖啡种植方式会对环境造成破坏,是关于农业方面的问题。由此推知,文章应该是出自一本农业杂志。故选A。DLife can be so wonderful, full of adventure and joy. It can also be full of challenges, setbacks and heartbreaks. Whatever our circumstances, we generally still have dreams, hopes and
42、desiresthat little something more we want for ourselves and our loved ones. Yet knowing we can have more can also create a problem, because when we go to change the way we do things, up come the old patterns and pitfalls that stopped us from seeking what we wanted in the first place.This tension bet
43、ween what we feel we can have and what were seemingly able to have is the niggling suffering, the anxiety we feel. This is where we usually think its easier to just give up. But were never meant to let go of the part of us that knows we can have more. The intelligence behind that knowing is usthe re
44、al us. Its the part that believes in life and its possibilities. If you drop that, you begin to feel a little dead inside because youre dropping you.So, if we have this capability but somehow life seems to keep us stuck, how do we break these patterns?Decide on a new course and make one decision at
45、a time. This is good advice for a new adventure or just getting through todays challenges.While, deep down, we know we can do it, our mindor the minds of those close to ususually says we cant.That isnt a reason to stop, its just the mind, that little man or woman on your shoulder, trying to talk you
46、 out of something again. It has done it many times before. Its all about starting simple and doing it now.Decide and act before overthinking. When you do this you may feel a little, or large, release from the jail of your mind and youll be on your way.11. It can be inferred from the first two paragr
47、aphs that we should .A. slow down and live a simple lifeB be careful when we choose to changeC. stick to our dreams under any circumstancesD. be content with what we already have12. What is the key to breaking the old patterns?A. To focus on every detail.B. To decide and take immediate action.C. To
48、listen to those close to us.D. To think twice before we act.13. Which of the following best explains the underlined part in the last paragraph?A. Escape from your punishmentB. Realization of your dreams.C. Freedom from your tension.D. Reduction of your expectations.14. What does the author intend to
49、 tell us?A. Its easier than we think to get what we want.B. Its important to learn to accept sufferings in life.C. Its impractical to change our way of thinking.D. Its harder than we expect to follow a new course.【答案】11. C 12. B 13. C 14. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,人生充满了挑战和乐趣,同时也充满了挑战和挫折、心碎。但是不管情况怎么样,我们仍然有梦想
50、和希望。然而知道我们可以拥有更多也是一个问题,因为那会改变我们做事的方式,会阻止我们在第一时间去追求我们想要的东西。作者认为如果我们遇到挫折,那就重新选择目标,并且迅速作出决定。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段第三句Whatever our circumstances, we generally still have dreams, hopes and desires说不管在什么情况下,我们仍然要有梦想、希望和欲望。以及第二段最后一句If you drop that, you begin to feel a little dead inside because youre droppi
51、ng you.如果你放弃了,你的内在会变得了无生机,因为你放下了你自己。所以从前两段可以推断,在任何情况下我们都应该坚持我们的梦想。故选C【12题详解】细节理解题。根据倒数第三段第一句Decide on a new course and make one decision at a time.可以知道为了打破旧格局需要决定一个新目标并且立刻做出决定。故选B【13题详解】词句猜测题。根据最后一段“Decide and act before overthinking可知” 在过多思考之前快速决定和行动。这样才能从过多考虑的焦虑中解放自己。所以可以推测这个划线句子是指“要从过多考虑的焦虑中解放自己”
52、。故选C【14题详解】推理判断题。文章开头部分讲到生活中有很多人遇到挫折后往往会放弃他们所追求的东西,但作者鼓励我们不要放弃,通过一些简单的做法就可以改变这一消极想法。因此可以判断出,作者想告诉我们得到我们想要的东西比我们想象的要容易。故选A项。第二节(共 5 小题;每小题 2 分。共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出正确的填入空白处。选项中有两项为多余选项。This Way to Dreamland Daydreaming means people think about something pleasant, especially when this makes them
53、 forget what they should be doing Daydreamers have a bad reputation for being unaware of whats happening around them They can seem forgetful and clumsy_15_They annoy us because they seem to be ignoring us and missing the important thingsBut daydreamers are also responsible for some of the greatest i
54、deas and achievements in human history_16_Can you imagine what kind of world we would have without such ideas and inventions?So how can you come up with brilliant daydreams and avoid falling over tree roots or otherwise looking like a fool?First, understand that some opportunities(机会) for daydreamin
55、g are better than others Feeling safe and relaxed will help you to slip into daydreams_17_And if you want to improve your chances of having a creative idea while youre daydreaming, try to do it while you are involved in another taskpreferably something simple, like taking a shower or walking, or eve
56、n making meaningless drawingsIts also important to know how to avoid daydreams for those times when you really need to concerntrate “Mindfulness”, being focused, is a tool that some people use to avoid falling asleep_18_Finally, you never know what wonderful idea might strike while your mind has mov
57、ed slowly away_19_Always remember that your best ideas might come when your head is actually in the cloudsA. Having interesting things to think about also helpsB. They stare off into space and wander by themselvesC. Without wandering minds, we wouldnt have relativity , Coke or Post-it notesD. At one
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559388.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级下册语文课件-6《脖子的妙用》∣长春版(2018) (共17张PPT).ppt
