江苏省如皋市部分学校2022届高三上学期九月第一次质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省如皋市部分学校2022届高三上学期九月第一次质量检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 如皋市 部分 学校 2022 届高三 上学 九月 第一次 质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20212022学年高三年级第一学期阶段质量监测(一)英 语注意:本场考试时间120分钟,试卷满分150分,共10页。请将答案规范填写在答题卡上,在本试卷或者草稿纸上作答一律无效!第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A
2、. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。 1 .Where will the man probably go to relax?A. The night club. B. The gym. C. The bar.2. How does the man feel about the teams performance?A. Encouraged. B. Unconcerned. C. Disappointed.3. What are the speakers mainly talking about?A. Brain training. B. Language learn
3、ing. C. Game playing.4. Why is Jack mentioned in the conversation?A. He may have a good idea.B. He might want to go to Antarctic.C. He can help the man with his work.5 What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers. B. Relatives. C. Classmates.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或
4、独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man come to the woman for?A. An old car. B. A suitcase. C. Some money.7. How did the man get the money for his trip?A. By taking out a loan.B. By selling his
5、CD collection.C. By borrowing from the woman.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the man have to book the indirect flight?A. To suit his schedule. B. To save money. C. To visit Beijing.9. Which flight will the man take from Beijing to Guangzhou?A. CZ348. B.AF128. C. CA132.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the man
6、 arguing with the woman about?A. Which seat is proper to sit on.B. How he can use writing materials.C. Whether coffee drinking is permitted.11. Where does the conversation probably take place?A. In the library. B. In the classroom. C. At a shop.12. What will the man probably do next?A. Prepare for h
7、is paper.B. Take his coffee outside.C. Start reading his books.听第9段材料,回答第13至16题。13. When is the deadline for the term paper?A. Next Monday. B. Next Friday. C. Next Tuesday.14. What made the man absent from the biology experiment?A. Getting a terrible flu.B. Preparing for an exam.C. Visiting his room
8、mates mom.15. What is professor Antons advice about?A. How to use time wisely.B. How to write term papers.C. How to design a bright future.16. What can we say about the woman?A. Modest. B. Understanding. C. Ambitious.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who influenced Rens choice of major?A. Her classmates. B. Jan
9、e Goodall. C. Her parents.18. Why did Ren found MyH2O?A. To help her motherland. B. To establish a data base. C. To better her research 19 How does MyH2O serve villagers?A. It tests the water quality. B. It purifies water for them. C. It guides them to clean water.20. What is Rens future plan?A. Get
10、ting more awards.B. Starting her own company.C. Benefiting more people in need.第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AContact CCAs Special Programs to learn more about our wide range of credit and noncredit opportunities for academic and personal development.Su
11、mmer ProgramAn exceptional 4-week program for students currently completing their study of high school. Earn 3 college credits!Our setting is CCAs Oakland campus, where studio-focused, college-level courses help you push beyond concepts to portfolio(作品集)ready pieces. On-campus Housing & Scholarships
12、 available!Summer CoursesCCA offers about 35 for-credit degree courses each summer, scheduled on the San Francisco and Oakland campuses.Undergraduate and graduate students can work with a visiting artist, develop skills and stay on track for graduation by earning credits.all while still allowing tim
13、e to visit family, work, travel, etc.For information about summer housing, please contact the Office of Residential Life at 510594722 or housing ca. edu.Summer StartSummer Start is a six-week program designed specifically for international undergraduate and graduate students. This is a for-credit pr
14、ogram; students receive six credits towards their degree. During the program, you must live on CCAs San Francisco campus.Tuition includes six units of discounted graduate college credit, which will include books, field trip expenses and one-on-one tutoring. Housing fees include six weeks at CCAs San
15、 Francisco Panoramic Residence.Company-Customized ProgramsCCAs Office of Special Programs can design customized workshops to develop and strengthen employee skills within your company. Customized programs have included: An Ideation Sketching class, for the design team of a national clothing retailer
16、, scheduled Friday afternoons on San Francisco campus.Software-specific workshops, for designers from a national paper products and gifts retailer, scheduled in a two-day workshop format during the week on our Oakland campus.1. Who would most potentially apply for Summer Program?A. Employees in comp
17、anies.B. International undergraduate and graduate students.C. High school graduates.D. Undergraduate and graduate students.2. What can students do if they take Summer Courses?A. Go on a field trip.B. Visit famous artists.C. Make some friends.D. Earn some credits.3. What are students required to do i
18、f they take Summer Start?A. Live on one of the campuses.B. Pay school fees in advance.C. Read as many books as possible.D. Complete the courses on time.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了CCA的几个特殊项目的情况,这些项目分别是Summer Program、Summer courses Summer Start以及Company-Customized Programs。【1题详解】推理判断题。由Sum
19、mer Program部分第一段 “An exceptional 4-week program for students currently completing their study of high school.”(为即将完成高中学业的学生提供的为期4周的特殊课程。)可知,高中毕业生最有可能申请暑期项目。故选C项。【2题详解】细节理解题。由Summer Courses部分第一段“CCA offers about 35 for-credit degree courses each summer, scheduled on the San Francisco and Oakland camp
20、uses.”(CCA每年夏天在旧金山和奥克兰校区提供大约35个学分课程。)可知,参加夏季课程的学生可以获得一些学分。故选D项。【3题详解】细节理解题。由Summer Start部分第一段“During the program, you must live on CCAs San Francisco campus.”(在课程期间,你必须住在CCA的旧金山校区。)可知,如果学生开始暑期学习,他们需要住在其中一个校区里(旧金山校区)。故选A项。BA 10-year-old swimmer with sky-high dreams and a name to match them has broken
21、 a record previously held by Olympian Michael Phelps.Clark Kent Apuada, whose friends call him“Superman, swam the 100-meter butterfly in 1:09.38 at the Far Western Long Course Championships in his home state of California this Sunday. Thats a second faster than the record Phelps set at the same even
22、t in 1995 with a time of 1: 10. 48 in the same category of boys under 10.Clark, a rising fifth-grader who is Filipino-American, told HuffPost hes been dreaming about breaking Phelps record ever since he started swimming competitively at age 7.I was so motivated,Clark said about his win.I was so happ
23、y that I was able to beat that record.”Phelps competed in his first Olympics at age 15. He went on to become the most decorated Olympian in history, with 28 medals overall. “Everyone in the crowd was excited when they realized what a special swim they had just seen when we announced the long-standin
24、g record had been broken,Cindy Rowland,Pacific Swimmings director, wrote in an email.Clark won first place for all the swimming events he competed in at this years Far Western Championships. Pacific Swimming or PacSwim, a regional association that is part of USA Swimming, organizes the Far Western L
25、ong Course Championships. Cynthia Apuada,Clark s mother,said that her child seems to be “living by his name at this point”。Asked about the champion swimmers unusual name,she said shed always loved the name Clark. And her husbands favorite superhero just happened to be Superman. So when their child w
26、as born, they decided to give him the name“Clark Kent. The nickname “Superman appeared naturally.4. What can be learned about Clark Kent Apuada?A. He is in grade four now.B. He dreams big and is promising.C. He is a native American.D. He broke Phelps record at age 7.5. Which of the following is clos
27、est in meaning to the underlined word“decorated”in Paragraph 4?A. Being popular.B. Being respected.C. Being talked about most.D. Being awarded medals.6. How did Clark get his nickname?A. His friends called him the name.B. He lived by his name at that point.C. His father named him after his superhero
28、.D. His mother loved the name.7. What is the best title of the text?A. A 10-Year-Old Beats Michael PhelpsPrevious Swimming RecordB. A 10-Year-Old Swimmer with Sky-high DreamsC. Phelps and His Amazing Swimming RecordD. Clark Kent-the Greatest Athlete of All Time【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。
29、文章讲述了Clark Kent Apuada 是一位前途无量的游泳运动员,他在10岁时打破了菲尔普斯保持的记录,并获得了其它一系列比赛的冠军。【4题详解】细节理解题。由文章第一句“A 10-year-old swimmer with sky-high dreams and a name to match them has broken a record previously held by Olympian Michael Phelps.(一个10岁的有着高耸入云的梦想,还有一个与之匹配的名字的游泳运动员打破了之前由奥运选手迈克尔菲尔普斯保持的纪录。)”可知,Clark Kent Apuada
30、是一个梦想远大的孩子,且在10岁就能打破菲尔普斯保持的记录,更是前途无量的。promising意为:有希望的,有前途的。故选B项。【5题详解】词义猜测题。A. Being popular.流行的,受欢迎的;B. Being respected.受尊敬的;C. Being talked about most.被谈论的最多的;D. Being awarded medals.被授予奖牌。根据第四段中的伴随状语“with 28 medals overall(总共有28枚奖牌)”可推测,菲尔普斯是历史上被授予奖牌最多的奥运会选手。故选择D项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中“And her hus
31、bands favorite superhero just happened to be Superman. So when their child was born, they decided to give him the name“Clark Kent. The nickname “Superman appeared naturally.(而她丈夫最喜欢的超级英雄恰好是超人。所以当他们的孩子出生时,他们决定给他取名为“克拉克肯特”。“超人”的昵称自然就出现了。)”可知,他的名词是他爸爸根据自己的超级英雄的名字起的。故选C项。【7题详解】主旨大意题。文章第一段“A 10-year-old
32、swimmer with sky-high dreams and a name to match them has broken a record previously held by Olympian Michael Phelps.”开篇点题,指出了本文的主要内容是介绍一个在10岁就打破菲尔普斯记录的男孩。且在下文中将男孩儿的成绩与菲尔普斯同时期的成绩进行了对比,表明这是一个志向远大且前途无量的游泳健将。故选A项。CAt the World Economic Forum last month, President Trump drew claps when he announced the
33、United States would respond to the forums proposal to plant one trillion(万亿) trees to fight climate change. The trillion-tree idea won wide attention last summer after a study published in the journal Science concluded that planting so many trees was “the most effective climate change solution to da
34、te”.If only it were true. But it isnt. Planting trees would slow down the planets warming, but the only thing that will save us and future generations from paying a huge price in dollars, lives and damage to nature is rapid and considerable reductions in carbon release from fossil fuels, to net zero
35、 by 2050.Focusing on trees as the big solution to climate change is a dangerous diversion(偏离). Worse still, it takes attention away from those responsible for the carbon release that are pushing us toward disaster. For example, in the Netherlands, you can pay Shell an additional 1 euro cent for each
36、 liter of regular gasoline you put in your tank, to plant trees to balance the carbon release from your driving. Thats clearly no more than disaster slightly delayed. The only way to stop this planet from overheating is through political, economic, technological and social solutions that end the use
37、 of fossil fuels.There is no way that planting trees, even across a global area the size of the United States, can absorb the huge amounts of fossil carbon released from industrial societies. Trees do take up carbon from the atmosphere as they grow. But this uptake merely replaces carbon lost when f
38、orests were cleared in the first place, usually long ago. Regrowing forests where they once grew can undo some damage done in the past, but even a trillion trees cant store enough carbon to head off dramatic climate changes this century.In a sharp counter argument to last summers Paper in Science, J
39、ustin Gillis wrote in the same journal in October that the studys findings were inconsistent with the dynamics of the global carbon cycle. He warned that “the claim that global tree restoration(复原) is our most effective climate solution is simply scientifically incorrect and dangerously misleading”.
40、8. What do we know about the trillion-tree idea?A. It was published in a journal.B. It was proposed last summer.C. It was put forward by Trump.D. It drew lots of public attention.9. What is paragraph 3 mainly about?A. A drawback of the tree planting strategy.B. An example of balancing carbon release
41、.C. An anecdote of making a purchase at Shell.D. A responsibility for politicians and economists.10. What was Justin Gilliss attitude towards global tree restoration?A. Indifferent.B. Opposed.C. Hesitant.D. Supportive.11 What is the best title for the text?A. Contradictory Ideas on Tree Planting.B.
42、A Trillion Trees Come to the Rescue.C. Planting Trees Wont Save the World.D. The Best Solution to Climate Change.【答案】8. D 9. A 10. B 11. C【解析】【分析】本文为一篇议论文。文章论述了作者不赞成美国总统Trump响应 “种一万亿棵树”来对抗气候变化的倡议,作者认为真正能解决问题的方法是迅速地大量减少碳排放。【8题详解】细节理解题。根据第一段The trillion-tree idea won wide attention last summer after a
43、 study published in the journal Science concluded that planting so many trees was “the most effective climate change solution to date”.去年夏天,发表在科学杂志上的一项研究得出结论,大量种树是“迄今为止最有效的气候变化解决方案”,这 “一万亿棵树”的想法赢得了广泛关注。可知,一万亿树的想法引起了公众的广泛关注。故选D项。【9题详解】主旨大意题。根据第三段Focusing on trees as the big solution to climate change
44、 is a dangerous diversion(偏离). Worse still, it takes attention away from those responsible for the carbon release that are pushing us toward disaster. 把树木作为解决气候变化的主要办法是一种危险的转移。更糟糕的是,它把注意力从那些对碳排放负责的人身上移开,正是这些人把我们推向灾难。因此,第3段主要论述了以植树来保护环境的缺点。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段In a sharp counter argument to last s
45、ummers Paper in Science, Justin Gillis wrote in the same journal in October that the studys findings were inconsistent with the dynamics of the global carbon cycle. He warned that “the claim that global tree restoration(复原) is our most effective climate solution is simply scientifically incorrect an
46、d dangerously misleading”. Justin Gillis在科学杂志上发表了与去年夏天科学杂志公布的研究结果截然相反的观点,他认为去年夏天公布的那个研究结果是不符合地球碳循环动力学的。同时,他发出警告:通过植树来解决气候问题是不科学的,是错误的,是危险的,是具有误导性的。推测,Justin Gillis对植树提议是持反对态度的。故选B项。【11题详解】主旨大意题。结合全文,文章论述了作者不赞成美国总统Trump响应 “种一万亿棵树”来对抗气候变化的倡议,作者认为真正能解决问题的方法是迅速地大量减少碳排放,种树的想法是不科学的,且具有误导性。C项“植树不会拯救世界。”符合文
47、章主旨,适合作为标题。故选C项。DThe Jewish(犹太人)family-had-just finished supper and the woman had placed the dishes in the sink.The kitchen was quite damp and even gloomier than in the main room.It was their third apartment since the start of the war,they had abandoned the other two in a hurry.The woman came back i
48、nto the room and sat down again at the table.The 3-year-old boy sat with his back straight,his eyes fixed on his father,but it was obvious that he was so sleepy that he could barely sit up.The man was smoking a cigarette.His eyes were blood-shot and he kept blinking in a funny way.This blinking had
49、begun soon after they fled the second apartment.It was late,past ten oclock and they could have gone to sleep,but first they had to play the game that they had been playing every day for two weeks.Even though the man tried his best and he moved very quickly,the fault was his and not the childs.The b
50、oy was.marvelous.Seeing his father put out his cigarette,he opened his blue eyes even wider.The woman,who didnt actually take part in the game, stroked the boys hair.“Well play the key game just one more time only today.Isnt that right?she asked her husband.He didnt answer because he was not sure.Th
51、ey were still two or three minutes off. He arose and walked towards the bathroom door.Then the woman called out softly,“Ding-dong.At the sound of the bell ringing so musically from his mothers lips,the boy jumped up from his chair and ran to the front door,which was separated from the main room by a
52、 narrow corridor.“Whos there?he asked.The woman,remaining in her chair,shut her eyes tight as if feeling a sudden, sharp pain.“Il1 open up in a minute,Im just looking for the keys,the child called out. Then he ran back to the main room,making a lot of noise with his feet.He ran in circles around the
53、 table,pulled out one of the sideboard drawers,and slammed it shut.“Just a minute,I cant find them,I dont know where Mama put them,he yelled,then dragged the chair across the room,climbed onto it,and reached up to the top of the shelf.“I found them!”he shouted triumphantly.Then he got down from the
54、chair, pushed it back to the table,and calmly walked to the door and opened it.“Shut the door,darling,the woman said softly.You were perfect.”The child didnt hear what she said.He stood in the middle of the room,staring at the closed bathroom door.“Shut the door, the woman repeated in a tired flat v
55、oice.Every evening she repeated the same words,and every evening he stared at the closed bathroom door.At last it opened.The man was pale and his clothes were streaked with lime and dust.He stood there,eyes blinking in that funny way.“Well?How did it go?asked the woman.“I still need more time.He has
56、 to look for them longer.I slip in sideways all right,but then.Its so tight in there that when I turn.And hes got to make more noise-he should stamp his feet louder.The child didnt take his eyes off him.“Say something to him,the woman whispered.You did a good job,little one,he said mechanically.“Tha
57、ts right,”the woman said,“youre really doing a wonderful job,darling. You act just like a grown-up.And you do know that if someone should really ring the doorbell when Mama is at work,everything will depend on you?And what will you say when they ask you about your parents?”“Mamas at work.”“And Papa?
58、He was silent.“And Papa?the man screamed in terror.The child turned pale.“And Papa?”the man repeated more calmly.“Hes dead,”the child answered and threw himself at his father,who was standing right beside him,but already long dead to the people who would really ring the bell.12. What does the underl
59、ined sentence in Para.5 mean?A. The family needed to practise the game for another 2 or 3 minutes.B. There was still 2 or 3 minutes left before someone knocked at the door.C. They would become too sleepy to play the game 2 or 3 minutes later.D. The father needed 2 or 3 more minutes before the kid op
60、ened the door.13. Why did the boy make a lot of noise when he was looking for the key?A. Because he needed to drown out the noise caused by his father.B. Because he was too little and just couldnt control his footsteps.C. Because he was too anxious to find the key to open the door with.D. Because he
61、 met many barriers on his way to where the key was.14. In Para.12,why did the mother repeat“shut the door”in a tired,flat voice, instead of the previous soft one?A. She was angry because her son didnt close the door as he had been told to.B She felt anxious because she knew her husband would be anno
62、yed at the boy again.C. She was disappointed because the boys movement betrayed again where her husband was.D. She was impatient because she was asked to repeat these words again and again every evening.15. What is the best title of the passage?A. A Scary NightB. The Key GameC. My Father Is DeadD. A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559528.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
