河南省郑州市八所省示范高中2020-2021学年高一上期期中联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省郑州市八所省示范高中2020-2021学年高一上期期中联考英语试题 WORD版含解析 河南省 郑州市 示范 高中 2020 2021 学年 上期 期中 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年上期高一年级期中联考试题英语学科考试时间:120分钟 分值:150分注意事项:本试卷分试题卷和答题卡两部分。考生应首先阅读试题卷上的文字信息,然 后在答题卡上作答(答题注意事项见答题卡)。在试题卷上作答无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the two speakers ?A. On a ship. B.
2、 On a train. C. On a plane.2. What will the woman do next?A. Go to her brothers office. B. Stay for supper. C. Buy some things.3 What is the woman complaining about?A. The long wait. B. A mistake in her bill. C. The broken computer system.4. Why did Bill lose his job?A. He was in poor health. B. He
3、made a big error. C. He often went to work late.5. What did the woman do last night?A. She attended a party. B. She did her homework. C. She went to the cinema.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读 各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或
4、独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Where does the woman want to go?A. To the public library.B. To the national museum.C. To the department store.7. Which bus goes by the department store?A. No. 226 bus. B. No. 325 bus. C. No. 105 bus.听第7段材料,回答第8至9题。8. What size does the woman want?A. Small. B. Large. C. Medium
5、.9. What color swimsuit does the woman take?A. Green. B. Blue. C. Yellow.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the woman refuse to go to the cinema?A. She dislikes seeing films.B. She wants to watch football.C. There have not been any interesting films recently.11. What are the two speakers going to do tomo
6、rrow?A. Visit an exhibition. B. Go to a pop concert. C. Go hiking.12. What does the man like?A. Hiking. B. Sailing. C. Climbing.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Brother and sister.B. Manager and worker.C. Customer and salesman.14. Whats wrong with the
7、MP5 player?A. It doesnt play songs.B. The screen is broken and not clear.C. It has been dropped and no longer works.15. What does the man ask the woman to show him?A. The package.B. The receipt(收据).C. Her telephone number.16. When will the woman get her MP5 player back?A. In one week. B. In two week
8、s. C. In three weeks.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the man do in China?A. He worked in a school. B. He drove a taxi. C. He ran a pub.18. How did the man lose his wallet in the taxi?A. He left in a hurry and left his wallet in the taxi.B. He drank too much and left it on the seat.C. He didnt notice
9、when it slipped out of his pocket.19. What does the man think of Chinese people?A. Hardworking. B. Honest. C. Smart.20. How did the shop owner return the wallet to the man?A. She mailed it to the man.B. She gave it to a policeman.C. She asked the mans friend to pass it to him.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(
10、共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项A visit to a zoo can be an amazing experience for people of all ages. If you want to get close to wildlife, why not visit one of the following zoos in the UK?Longleat Safari(游猎) & Adventure ParkWiltshires Longleat
11、Safari & Adventure Park is the UKs oldest safari park. Opened in 1966, it was the first safari park opened outside Africa. It was just a 100-acre lion reserve in the beginning, but it has grown fast over the years. Now you can see parrots and other creatures here, although lions are still popular wi
12、th many people.Open from mid-February to early November, a day ticket costs26 for adults. Admission(门票) for 3- to 14-year-old is18.50 and21 for the over-60s.Located just off the A36 between Bath and Salisbury, it can be reached by taking the A362.Bristol ZooBristol Zoo is one of the UKs oldest zoos.
13、 It will celebrate its 180th anniversary(周年) in 2016. Here, youll find over 400 different species of creatures. It also has nine animal houses, so even if the weather isnt at its best, there are still lots of amazing creatures to look at, including the endangered red panda. Perhaps one of the most p
14、opular places is Bug World, where you can see all kinds of scary insects.Admission for adults is14 and8.50 for 3- to 14-year-olds.Located in the Clifton region of Bristol, you can reach the zoo by taking either the No. 8 or 9 bus. Clifton Down train station is also close by, and if you are taking pu
15、blic transport, you can buy a discounted entry ticket to the zoo.1. What do we know about Wiltshires Longleat Safari & Adventure Park?A. Its the first safari park in the UK.B. It covers an area of 100 acres in total.C. It has a longer history than Bristol Zoo.D. Its famous mostly for its parrots and
16、 lions.2. How much should a 61-year-old couple with their 4-year-old grandson pay to visit the first zoo?A. 42.B. 52.C. 60.5D. 70.53. Bristol Zoo was opened probably in _.A. 1826B. 1766C. 1936D. 1836【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文属于广告类阅读,介绍了英国两个比较有特色的动物园Longleat Safari(游猎) & Adventure Park和Bristol Zoo以及票价等
17、具体信息。【1题详解】 细节理解题。根据Longleat Safari(游猎) & Adventure Park部分第一句Wiltshires Longleat Safari & Adventure Park is the UKs oldest safari park.可知这件公园是英国最古老的游猎动物园,也就是说它是英国第一个游猎动物园。故A正确。【2题详解】 细节理解题。根据Longleat Safari(游猎) & Adventure Park部分第二段Open from mid-February to early November, a day ticket costs26 for a
18、dults. Admission(门票) for 3- to 14-year-old is18.50 and21 for the over-60s.本题中一对老年夫妻的票价是42,四岁的孙子票价是18.50,一共是60.5 故C正确。【3题详解】细节理解题。根据Bristol Zoo部分第二句It will celebrate its 180th anniversary(周年) in 2016.可知2016年,这个动物园进行了180年周年庆,那么它是在1836年开办的。故D正确。BAshLynn Marracinos dad died of a brain aneurysm(动脉瘤)in 20
19、10. Since then, it has become something of a tradition for the 16-year-old teenager to mark his birthday by penning him a letter and sending it on a balloon. And this year, she received an unexpected reply. The balloon was sent sailing into the sky, floating(漂浮)436 miles to the city of Auburn.Accord
20、ing to KCBS, Ashlynns dad was in prison until she reached the age of 10, and he only had one year with her before his death. The TV station reported that her letter read, Ive been playing softball for 11 years now. Can you believe it? I hope you helped me out with all those home runs. I dont like ho
21、w I never had you in my life. Its not fair. Show me a sign please. Anything to let me know you are there. I miss you so much and I want you back.55Restaurant owner Lisa Swisley discovered the deflated(泄气的)balloon and decided to give the teenager a touching surprise. Lisa wrote, You have missed so mu
22、ch and I miss you. And I love you, miss you like crazy.”Lisa shared the letter on a Pay It Forward Facebook page, designed to recognize and improve acts of kindness and goodwill. Speaking to ABC News, Lisa said, I thought it would be cool to send her something to show my respect. I jumped on a Pay I
23、t Forward page I follow on Facebook and asked people to help. In an unbelievable show of support, good-natured strangers have sent scores of cards and packages at Lisas request. The restaurant owner and the teenager have also spoken over Skype.Ashlynn, who wrote the letter for her dads January 6 bir
24、thday, told KCBS, While I was writing it, I was just crying so much and then when I let it go I just kind of calmed down and I watched it go, and I didnt think anybody would find it”4. How did Ashlynn celebrate her dads birthday after his death?A. By sending her dad presents.B. By reading her dads l
25、etter.C. By traveling a long distance by balloon.D. By choosing a special way of communication.5. What can we learn about Ashlynns dad?A. He had little time to be with Ashlynn.B. He couldnt support his whole family.C. He suffered from a serious illness for a long time.D. He left his hometown when he
26、 was still a little child.6. Why does Lisa post the letter on a website page?A. To share her personal experience.B. To beg more people to offer help.C. To show her attitude to kindness.D. To introduce an act of kindness.7. What was Ashlynns feeling when she let the balloon go?A. Sad.B. Disappointed.
27、C. Calm.D. Hopeful.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】本文是一篇记叙文,讲述了16岁的女孩阿什琳在父亲死后每年都会通过用气球给父亲寄信的方式为他庆生,今年却收到了一份意想不到的回复。【4题详解】推理判断题。根据第一段“AshLynn Marracinos dad died of a brain aneurysm(动脉瘤)in 2010. Since then, it has become something of a tradition for the 16-year-old teenager to mark his birthday by penning
28、 him a letter and sending it on a balloon.(阿什琳马拉齐诺的父亲2010年死于脑动脉瘤。从那时起,每年父亲生日那天这个16岁的少年都会写一封信并用气球寄给他)”可知,父亲死后,阿什琳选择用一种特殊的交流方式给父亲庆生,故D项正确。【5题详解】细节理解题。根据第二段“According to KCBS, Ashlynns dad was in prison until she reached the age of 10, and he only had one year with her before his death.(根据KCBS的说法,阿什琳的父
29、亲在她10岁之前一直被关在监狱里,而他在死前只和她在一起一年)”可知,阿什琳的父亲生前和她在一起的时间微乎其微,故A项正确。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Lisa shared the letter on a Pay It Forward Facebook page, designed to recognize and improve acts of kindness and goodwill. Speaking to ABC News, Lisa said, I thought it would be cool to send her something to show my resp
30、ect. I jumped on a Pay It Forward page I follow on Facebook and asked people to help.(丽莎在Facebook的“转发”页面上分享了这封信,该页面旨在表彰和改善善意行为。在接受ABC新闻采访时,丽莎说:“我觉得送她一些东西来表达我的敬意会很棒。我在Facebook上关注了一个Pay It Forward页面,并向人们寻求帮助)”可知,丽莎把阿什林恩的这封信发到Facebook上是为了请求更多的人提供帮助,故B项正确。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Ashlynn, who wrote the letter
31、 for her dads January 6 birthday, told KCBS, While I was writing it, I was just crying so much and then when I let it go I just kind of calmed down and I watched it go, and I didnt think anybody would find it”(阿什琳为她父亲1月6日的生日写了这封信,她告诉KCBS,“当我写这封信的时候,我哭得很厉害,然后当我用气球放它的时候,我就冷静下来看着它走了,我觉得没人会看到它。”)”可知,阿什琳
32、放气球的时候心情是平静的,故C项正确。CThe British are known for their sense of humor. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement.Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets v
33、ery wet in a shower of rain, he might say, Its a little damp(潮湿的)outside. Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, “She isnt exactly friendly. Understatement is often used in an unpleasant situation or to make another person look silly. Understatement pla
34、ys an important part in British humor.Another key to understanding British humor is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happen in our everyday life when someone accidentally falls over in the street. They also
35、 like to make jokes about people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. Whats more, the British love to watch comedies(喜剧)about people who do not know how to behave in society. The comedies series Mr. Bean is a good
36、 example of this kind of humor.Mr. Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990. Mr. Bean doesnt talk often, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr. Bean so funny is that he does things that adults in the real
37、 world cannot do. Mr. Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humor. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humor.8. Why is it difficult for foreigners to understand British jokes?A. The Britis
38、h often enlarge the fact.B. British jokes are not as funny as jokes in other countries.C. British jokes are connected with many different cultures.D. The British try to make out that something is less important than it is.9. The author explains understatement by .A. using examplesB. making compariso
39、nsC. following time orderD. describing a process10. Mr. Bean makes people laugh by .A. telling funny storiesB. using his body languageC. copying how others behaveD. making jokes about others5 accent11. What can be the best title for the text?A. British Humor in ComedyB. Understanding British HumorC.
40、 Developing Your Sense of HumorD. Humor in Different Cultures【答案】8. D 9. A 10. B 11. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了英国人幽默的关键点是轻描淡写和英国人喜欢取笑自己,也喜欢取笑别人。【8题详解】细节理解题。由第一段中的“However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement.
41、”(然而,外国人往往很难理解他们的笑话。要记住的一点是,英国人经常使用轻描淡写。)和第二段中的“Understatement means saying less than you think or feel.”(轻描淡写意味着说得比你想的或感觉的要少。),可知外国人很难理解英国的笑话是因为英国人经常使用轻描淡写(即说得比你想的或感觉的要少),说明英国人试图说明有些事不怎么重要。故选D项。【9题详解】细节理解题。由第二段中的“For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, Its a little
42、damp(潮湿的)outside. Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, “She isnt exactly friendly.”(例如,如果有人在一场阵雨中淋湿了,他可能会说:“外面有点潮湿。”或者,如果有人非常不礼貌,对另一个人大喊大叫,别人可能会说,“她不太友好。”),可知作者解释轻描淡写的时候运用了For example,举了两个例子来说明它的含义。故选A项。【10题详解】细节理解题。由最后一段中的“Mr. Bean doesnt talk often,
43、 and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh.”(憨豆先生不常说话,而是用他的身体动作和面部表情来逗人发笑。),可知憨豆先生用他的肢体语言让人发笑。故选B项。【11题详解】主旨大意题。第一段引入“英国人在使用幽默时,经常使用轻描淡写”话题,第二段通过两个例子解释轻描淡写,第三段讲“理解英国幽默的另一个关键是,英国人喜欢取笑自己,也喜欢取笑别人。”,第四段讲“憨豆先生的幽默”,文章都在介绍了解英国人幽默的关键点是轻描淡写和英国人喜欢取笑自己,也喜欢取笑别人,旨在帮助读者更好地了
44、解英国人的幽默,B项“了解英国幽默”为短文最佳标题。故选B项。DYou cant always forecast a heavy rain or remember your umbrella. But designer Mikhail Belyaev doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet. Thats why he created Lampbrella, a lamp post with its own rain
45、-sensing umbrella.The designer says he got the idea after watching people get wet on streets in Russia. “Once, I was driving on a central Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain. I thought it would be suitable to have a canopy(伞篷)built into a
46、street lamp,” he said.The Lampbrella is a standard-looking street lamp fitted with an umbrella canopy. It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(传感器)then make sure that the umbrella offers pedestrians(行人)shelter whenever it starts raining.According to t
47、he designer, the Lampbrella would move at a low speed, in order not to cause harm to the pedestrians. Besides, it would be grounded to protect from possible lightning strike. Each Lampbrella would offer enough shelter for several people. Installed(安装)at two meters off the ground, it would only be a
48、danger for the tallest of pedestrians.While there are no plans to take the Lampbrella into production, Belyaev says he recently introduced his creation to one Moscow Department, and insists his creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide
49、shelter.12. For what purpose did Belyaev create the Lampbrella?A. To forecast a heavy rain.B. To check the weather forecast.C. To shelter people from the rain.D. To get people to take an umbrella.13. What do we know from Belyaevs words in Paragraph 2?A. He enjoyed taking walks in the rain.B. It rain
50、s a lot in the city of Saint Petersburg.C. Street lamps are protected by canopies.D. He came up with his creation from an experience in the rain.14. What does Paragraph 4 mainly tell us about the Lampbrella?A. Its moving speed.B. Its safety.C. Its installation.D. Its appearance.15. What can be infer
51、red from the last paragraph?A. The designer is confident that his creation is practical.B. The designer will open a company to promote his product.C. The Lampbrella could be put into immediate production.D. The Lampbrella would be put on show in Moscow.【答案】12. C 13. D 14. B 15. A【解析】本文是一篇说明文。文中从人们忘记
52、带雨伞而淋雨入手,介绍了Mikhail Belyaev的创新设备,还对这一设备的创作灵感,设备的工作原理,设备的优点等方面进行了介绍。【12题详解】推理判断题。根据第一段中的“Belyaev doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet. Thats why he created Lampbrella,a lamp post with its own rain sensing umbrella.”(Belyaev不认为出
53、门前忘记查看天气会导致你被淋湿,这就是他为什么创造Lampbrella,一种带有雨感雨伞灯柱的原因)可推知,Belyaev发明Lamphrella的目的是让没有带雨具的人避雨。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第二段中的“The designer says he came up with the idea after watching people get wet on streets in Russia.”(发明者说他的这个想法来自于看到俄罗斯街头行走的人们被雨淋湿)可知,他发明的灵感来自于雨中的一次经历。故选D。14题详解】主旨大意题。根据第五段中“According to the d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559712.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级上册语文课件-12爱满天下∣西师大版(共18张PPT).pptx
