江苏省常州市2014高考英语阅读理解联合训练(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 常州市 2014 高考 英语 阅读 理解 联合 训练 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家江苏省常州市2014高考英语阅读理解联合训练(3)及答案阅读理解-AOne night, I was partying in central London, near Piccadilly Circus. Running short of money, I set off to find the nearest ATM to withdraw some cash. At Shaftesbury Avenue, I saw a huge queue for one ATM machine, but no one was using the neighboring
2、“hole in the wall”. Assuming that the second machine was broken, I asked one queuing man if it was out of order. He replied, “Its working, but this one pays out twenties for tenners!”So the reason for the weirdly long queue is that these folks wanted to “double their money” by getting 20 notes for e
3、ach 10 note requested. Being an honest man, I didnt hang about; I simply used the idle machine and walked off.Last week, customers took similar advantage of Commonwealth Bank in Sydney, Australia. Following overnight maintenance, a computer virus caused CommBanks ATMs to fail to function properly an
4、d begin paying out extra money, with unrestricted withdrawals. They allowed customers with little or no cash in their accounts to withdraw large sums that they didnt have. After about 5 hours, CommBank managed to restart these ATMs and stop the flood of cash.You stole your own cash!By withdrawing mo
5、ney they didnt have in their accounts, some of these greedy customers have gone heavily overdrawn. News reports indicate that some people were withdrawing as much as AU$2,500 (1,563) in a single dealing.Alas, both CommBank and the New South Wales police said that they will use ATM records and camera
6、s to track down those who took advantage of the error. As Detective Superintendent Col Dyson of the New South Wales police department warned, “People should realise that they dont have the right to take that money and are committing a criminal offence if they keep it.”What about overpayments?What ab
7、out when you key in a 20 withdrawal and you get two 20 notes, not two 10 notes?In English law (covering England and Wales), you have the right to keep money paid to you in error “under mistake of fact”, but only if you honestly believe that the money is yours. However, if you requested 20, got 40 an
8、d 40 was allowed to be lent to you, then the cash is yours to keep, as neither you nor the bank has suffered any loss. 1. The words “hole in the wall” refer to _.A. a real hole in the wallB. another ATMC. the mouth of a neighbourD. a common machine2. We learn from the passage that the writer _.A. sa
9、w a huge queue on his way to a party and joined themB. people queued up to withdraw money because the other ATMs were brokenC. had to use the unoccupied ATM to get some cash because he was in a hurryD. was critical of what he saw when withdrawing cash from an ATM3. According to the passage, _.A. las
10、t week, an ATM in Sydney, Australia paid out AU$10 for every request for AU$20B. an ATM in Sydney, Australia was paying out more money than asked for because the bank owner had lifted the restrictionC. the machine paid out more money than requested even when a person had no money in his accountD. so
11、me people have been arrested on charge of getting extra money in the two happenings4. From the part subtitled “What about overpayments?”, we can know _.A. some English laws dont cover all Britain B. if the money you asked for was more than requested, youd always have to return the extra moneyC. if p
12、eople kept the extra money they got at a bank they might pretend they did not know itD. people committed a crime by getting the extra money even if they had that much in their account【参考答案】14、BDCA 第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AIts such a happy-looking library
13、, painted yellow, decorated with palm-tree stickers and sheltered from the Florida sun by its own roof. About the size of a microwave oven, its pedestrian-friendly, too, waiting for book lovers next to a sidewalk in Palm Beach country Estates, along the northern boundary of Palm Beach Gardens.Its a
14、library built with love.A year ago, shortly after Janey Henriksen saw a Brian Williams report about the Little Free Library organization, a Wisconsin-based nonprofit that aims to promote literacy and build a sense of community in a neighborhood by making books freely available, she announced to her
15、family of four, “Thats what were going to do for our spring break!”Son Austin, now a 10th-grader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox. But Janey insisted, and husband Peter unwillingly got to work. The 51-year-old owner of a ship supply company modified a small wooden
16、house that hed built years earlier for daughter Abbies toy horses, and made a door of glass.After adding the librarys final touches (装点), the family hung a signboard on the front, instructing users to “take a book, return a book,” and making the Henriksen library, now one of several hundred like it
17、nationwide and among more than 2,500 in the world, the only Little Free Library in Palm Beach County.They stocked it with 20 or so books theyd already read, a mix of science fiction, reference titles, novels and kids favorites. “I told them, keep in mind that you might not see it again,” said Janey,
18、 a stay-at-home mom.Since then, the collection keeps replenishing (补充) itself, thanks to ongoing donations from borrowers. The library now gets an average of five visits a day.The projects best payoff, says Peter, are the thank-you notes left behind. “We had no idea in the beginning that it would be
19、 so popular.” 【文章大意】文章主要讲述了Janey Henriksen一家建立微型图书馆的故事。26. In what way is the library “pedestrian-friendly”? A. It owns a yellow roof.B. It stands near a sidewalk. C. It protects book lovers from the sun.D. It uses palm-tree stickers as decorations.【答案】B 【 解析】细节理解题。 根据文章第一段第二句可知这个特殊的图书馆为过路的人提供借书的方便,
20、因此B项正确。27. Janey got the idea to build a library from _. A. a visit to Brian WilliamsB. a spring break with her family C. a book sent by one of her neighborsD. a report on a Wisconsin-based organization【答案】D【 解析】细节理解题。 根据文章第三段第一句可知Janey Henriksen是因为看到一篇关于the Little Free Library organization准备建社区图书馆的
21、报道后受到启发才建这样特殊的图书馆的。故选D。28. The library was built _. A. by a ship supply companyB. on the basis of toy horses C. like a mailboxD. with glass【答案】C【 解析】细节理解题。 根据文章第四段第一句Son Austin, now a 10th-grader, didnt see the point of building a library that resembles a mailbox.可知它就象一个邮箱,故选C。29. What can we infer
22、about the signboard? A. It was made by a user of the library.B. It marked a final touch to the library. C. It aimed at making the library last long.D. It indicated the library was a family property.【答案】C【 解析】推理判断题。 根据文章第五段可知,这个标牌要读者拿走一本书一定要归还,其目的是使图书馆能够持续更长的时间。故选C。30. The passage tells us that the u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020版高考一轮复习语文新课改省份专用课件:第三板块 专题二 第2讲 点要全、语要精稳取内容要点概括题 .ppt
