江苏省常州市2014高考英语阅读理解联合训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 常州市 2014 高考 英语 阅读 理解 联合 训练 答案
- 资源描述:
-
1、江苏省常州市2014高考英语阅读理解联合训练(1)及答案阅读理解“To be or not to be”Outside the Bible, these six words are the most famous in all the literature of the worldThey were spoken by Hamlet when he was thinking aloud, and they are the most famous words in Shakespeare because Hamlet was speaking not only for himself but f
2、or every thinking man and womanTo be or not to be-to live or not to live, to live richly and abundantly and eagerly, or to live dully and meanly and scarcelyA philosopher once wanted to know whether he was alive or not, which is a good question for everyone to put to himself occasionallyHe answered
3、it by saying, “I think, therefore I am”But the best definition of existence I ever saw was one written by another philosopher who said, “To be is to be in relations” If this is true, then the more relations a living thing has, the more it is aliveTo live abundantly means simply to increase the range
4、 and intensity (强度) of our relationsUnfortunately, we are so constituted that we get to love our routineBut other than our regular occupation, how much are we alive? If you are interested only in your regular occupation, you are alive only to that extentSo far as other things are concerned-poetry an
5、d prose, music, pictures, sports unselfish friendships, politics, international affairs-you are deadOn the contrary, it is true that every time you acquire a new interest-even more, a new accomplishment-you increase your power of lifeNo one who is deeply interested in different kinds of subjects can
6、 remain unhappyThe real pessimist is the person who has lost interestBacon said that a man dies as often as he loses a friendBut we gain new life by contacts with new friends, and new ideas and thoughts, tooWhere your thoughts are, there will be your life alsoIf your thoughts are limited only to you
7、r business, only to your physical welfare, only to your narrow circle of the town in which you live, then you live in a narrow restricted lifeBut if you are interested in the characters of a good novel, then you are living with those highly interested people; if you listen intently to fine music, yo
8、u are always away from immediate surroundings and living in a world of passion and imaginationTo be or not to be - to live intensely and richly, or merely to exist, that depends on ourselvesLet us widen and intensify our relationsWhile we live, let us live1What does the author mainly want to do by t
9、his passage?AArgue against an ideaBPut forward an ideaCIntroduce some famous sayingsDExplain some famous sayings2What does the underlined word “pessimist” most probably mean?ASomebody who always expects the worst to happenBSomebody who is always interested in making new friendsCSomebody who always l
10、ives in a world of passion and imaginationDSomebody who likes to live a rich and abundant life3Which of the following behaviors is most probably NOT encouraged by the author?AThinking more than your own businessBCaring only about your physical welfareCReading good novelsDListening to fine music4What
11、 is the main idea of the passage?ATo be or not to be, that is a questionBI think, therefore I amCTo be is to be in relationsDA man dies as often as he loses a friend【参考答案】14、BABC 第一节 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。 AThe house was quiet at 5 a.m. and Tims mother was
12、 asleep. Only the sound of the big freezer broke the quiet. Hed dreamt of the cave last night. The purring (轻微颤动声) of the freezer had been the sea.Tim pulled on a sweater and put some apples into his schoolbag. It was too early for breakfast. Hed eat after hed been through the cave, sitting on the r
13、ocks and staring at the sea.He wished he had a proper pack. His schoolbag would have to do. What else? Sandwiches -but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches, shed want to know why he had to leave so early. He settled for some biscuits, and left a note stuck to the t
14、able.Gone to Michaels Back tonight .Tim.The sky was high and soft and light outside, though the sun still wasnt up. Even the highway up the hill was quiet as he made his way down the street. The wind from the sea was fresh and sweet.The sandhills still breathed heat from yesterdays sun, though the t
15、op of the sand was cool. He ran down to the beach impatiently, but there was no one, just dry sand dancing in the early wind and seabirds marching up and down watching the waves.The light changed suddenly. The first rays of sunlight stretched across the sea. The sun was pushing its way over the edge
16、 of the worldOver the first rocks, along to the point, Tim glanced back. The beach was still empty. The sun sailed higher in the sky.He could see the cave now, even darker in the morning light. The sand turned silver then dark gold as the water flowed away from it. He had to force himself to go clos
17、er. Why was it so much more mysterious now? But it would be silly to go back now after so much trouble. He neednt go in all the way 【小题1】What did Tim do at the beginning of the story?A.He left the house quietly B. He had breakfast at home.C. He left a note on the freezer. D. He put a sweater in his
18、schoolbag.【小题2】He settled for some biscuits” ( in Paragraph 3 ) means that Tim_.A. left home looking for some biscuits B.felt like eating biscuits rather than sandwichesC. had to take biscuits instead of sandwichesD. could only find some biscuits in the kitchen【小题3】What made it possible for Tim to s
19、ee the entry to the cave?A. The height of the first rocks. B. The ups and downs of the waves.C. The change in the position of the sun. D. The vast stretch of the sunlit beach.【小题4】Which of the following statements is TRUE according to the story?A. The sea looked like a piece of gold.B. Seabirds flew
20、 away when Tim arrived.C. Tim was the only person on the beach.D. The sky got dark as Tim reached the cave.【小题5】In the story, Tims mood changed from .A. loneliness to crazinessB. anxiousness to excitement C. helplessness to happiness D. eagerness to nervousness 【答案】【小题1】A【小题2】C【小题3】C【小题4】C【小题5】D【解析】
21、试题分析:本文叙述了作者由于急切渴望去海边,早晨很早就起来了,海边就他一个人,因为天还有亮,天色很暗,他的心情开始变化,有开始的急切盼望的心情变成了紧张,担心害怕的感觉。【小题1】细节理解题。根据第二三段and left a note stuck to the table. 可以看出他是悄悄地离开了家,故选A。【小题2】细节理解题。根据What else? Sandwiches -but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches, shed want to know why he had to
22、 leave so early. 他怕吵醒妈妈,妈妈会问他为什么起那么早,故选C。【小题3】细节理解题。根据第六段The light changed suddenly.和第八段He could see the cave now 可以推知是由于太阳光位置的改变,故选C。【小题4】细节理解题。根据第五段but there was no one, 可知只有他一个人在,故选C。【小题5】细节理解题。根据从第一段Hed dreamt of the cave last night.到最后一段But it would be silly to go back now after so much trouble
23、.可知他的心理从急切,盼望到紧张、担心的变化过程,故选D。阅读理解 The next decade will witness the most important changes in the way we consume sport since the appearance of mass audience television in the 1950s. The development of media channels such as satellite and cable television, the internet and mobile telephones has broken
24、 the traditional free television model in every advanced economy. Well managed sports will remain valuable content and many will continue to grow. Forward thinking governing bodies will grasp the opportunity by repackaging their sports to adapt to the new broadcast landscape. Others will not.Brand m
25、arketers have seen the effectiveness of the traditional TV sport advertising fall over the last twenty years as audiences for free to air television fall year by year. The growth of sponsorship(赞助)as a marketing tool is one result. However, sport must compete for the sponsor dollar with other forms
26、of content such as music, the arts and culture and cause-related marketing, each of which offers a powerful choice.At the same time some of sports biggest marketers, the soft drink, beer and fast food companies, will come under growing pressure from social and political pressure groups concerned abo
27、ut levels of obesity(肥胖), over drinking and anti-social behavior that have become such a part of modern life.Companies such as McDonalds, Coca Cola and Budweiser face calls to cut its ties with sport, which will be popular over the next decade. Are we facing a ban on soft drink sponsorship similar t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
福建省福鼎二中高一语文《一剪梅》课件.ppt
