江苏省扬州市宝应县2021-2022学年高二英语下学期期中检测试卷(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 扬州市 宝应县 2021 2022 学年 英语 学期 期中 检测 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度第二学期期中检测试题高二英语试卷满分:150分 考试时间:120分钟第一部分 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why was the man blamed?A. He got water everywhere.B. He didnt was
2、h his face.C. He made Billy injured.【答案】A【解析】【原文】W: Darling! Every time you wash your face you get water everywhere. Can you clean it up?M: Sorry, Ill be more careful next time. I know youre worried that Billy will slip and fall again.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What caused the power failure?A. The line pr
3、oblem.B. The terrible weather.C. The fire accident.【答案】B【解析】【原文】M: Why is there a power failure? Is it a line problem or a fire accident?W: Neither. The strong wind and the hard rain were so sudden that power companies cut power in case of danger.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does George mean?A. He did
4、nothing for the presentation.B. He finished the presentation with others.C. He completed the presentation all by himself.【答案】B【解析】【原文】W: George, your presentation of modern art is wonderful. You must have done a lot of work.M: This is the result of our group cooperation. I thank everyone for it.4. 【
5、此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man ask Alice to do?A. Iron the clothes.B. Sweep the kitchen.C. Cut the grass.【答案】A【解析】【原文】W: Mom and Dad will be back from their holiday tomorrow. We must give the house a thorough cleaning.M: Alice, I cut the grass yesterday. I am sweeping the kitchen. Shouldnt you i
6、ron the clothes?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much does a group ticket cost?A. $50.B. $75.C. $150.【答案】B【解析】【原文】W: I really want to go to a concert at the theater this weekend. But the tickets are too expensive 150 dollars per person.M: We can get a 50% discount on group tickets. Lets go there this Saturd
7、ay.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the speakers mainly talking about?A. Sporting events.B. Their majors.C. Sophies college life.7. What did the m
8、an use to do on weekends?A. Do some rowing.B. Go swimming.C. Play basketball.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Sophie, how was your college life?W: It was great. Lots of fun and friends. I studied mainly biology actually. I went on to do a bachelor of technology. M: OK. What did you do after school? Any clubs
9、 or anything?W: I played basketball and tennis. And I was also on the swimming team. M: Wow, youre quite athletic. And I was only interested in rowing. On weekends I often rowed on the lake near our school.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does the conversation take place?A. At a cafe.B. A
10、t home.C. At a fancy restaurant.9. What special gift does the man prepare?A. Some radio songs.B. Red wine.C. A necklace.10. How does the woman sound at the end of the conversation?A. Disappointed.B. Confused.C. Surprised.【答案】8. A 9. C 10. C【解析】【原文】M: I thought youd love this place. Its my favorite s
11、mall cafe.W: I do like it. Its just that when you invited me for my birthday and said that it would be something really special, I thought you might take me somewhere else. M: To a fancy restaurant, with imported steak, mood lighting, and first-class red wine?W: Well. We get to sit in this comfortab
12、le booth, listening to the radio songs, and watching our food being cooked behind the counter. It is also peaceful. M: And dont think youre not getting something special. I planned it all ahead of time. W: You did? Really?M: I ordered you a jewel necklace. W: Oh, it really knocks me off my feet.听下面一
13、段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What is wrong with the man?A. Hes caught a cold.B. He ate too much.C. He has a toothache.12. What do we know about the mans brother?A. He never drank alcohol.B. Hes fond of fast food.C. He received an operation.13. What does the woman advise the man to do?A. See a
14、doctor.B. Eat healthy food.C. Drink much water.【答案】11. B 12. C 13. A【解析】【原文】W: Whats wrong? Your stomach aches again?M: No, no. Its nothing. I ate too much food at dinner. W: Youre going back to the doctor tomorrow. This has gone on too long. If you dont watch out, youre going to end up on the surge
15、ons table just like your brother. M: Oh, dont be silly. He never took care of himself and he drank like a fish. Its different for me. I just eat a little too much fast food. W: Look, this is the problem that runs in your family. Your father had it, your brother had it, your uncle.M: Listen, this is
16、ridiculous. Oh, its burning. W: Youre going to see the doctor tomorrow and thats final. M: OK. Ill go.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why do most customers prefer the supermarket near the womans house?A. For its low price.B. For its fresh vegetables.C. For its friendly staff.15. How will the
17、speakers go to the supermarket?A. By car.B. On foot.C. By bike.16. When does the conversation take place?A. In the morning.B. At noon.C. In the evening.17. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues.B. A couple.C. Neighbors.【答案】14. C 15. B 16. B 17. A【解析】【原文】W: Richard, do you know
18、why most customers like to go to the supermarket near my house?M: Is it because the goods are cheap or the vegetables are fresh?W: Neither. Its associated with its staff. M: What do you mean?W: They will greet you warmly when you get inside and recommend suitable goods to you according to your needs
19、. M: I remember they always have pleasant smiles on their faces. W: And theyre very patient too. M: Sounds good. What about going there after work? I can drive you there.W: Come on, Richard. Have you forgotten my promise?M: Oh yes You promised to go to and off work on foot or by bike instead of by c
20、ar. Lets walk there. What do you want there?W: The raw fish. But I wonder how long you can keep it before you eat it. I sometimes eat it the next morning or even for lunch. M: I think we can keep it half a day at most. Oh! The lunch break is almost over. Lets finish eating and go back to the office.
21、听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What was Stan Lees childhood like?A. Tough.B. Colorful.C. Peaceful.19. Where did Stan Lee start his comic book writing?A. At DC Comics.B. At Timely Comics.C. At the Great American Novel.20. When did the name of “Stan Lee” appear for the first time?A. In 1965.B. I
22、n 1961.C. In 1941.【答案】18. A 19. B 20. C【解析】【原文】M: Stan Lee, born Stanley Lieber, a comic book writer, died on November 12th, 2018, aged 95. You would never have doubt about anything of Stan Lee as he was growing up poor in Manhattan, with his father out of work, living on hot dogs. And he was wander
23、ing the streets alone in summer while his friends were away at the camps because his parents couldnt afford. But he could feel that inner strength stirring! It came from words. He read works by great writers. He loved the sound of words. He really believed the Great American Novel lay inside him. Ye
24、t he dived into comic book writing instead, at Timely Comics, Marvel as it became later. And he wallowed in embarrassment! People laughed at him for his silly trade. However, they did not know even he did not know that he had signed himself “Stan Lee” for the first time in 1941. Sales of Marvels tit
25、les rose from 18.7 million copies in 1961 to 32 million copies in 1965 until DC Comics, and Superman and Batman, which were shocking!第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ABroadcom MASTERS (Math, Applied Science, Technology and Engineering for Rising Stars), a
26、program of Society for Science & the Public, is a national science competition for middle school students. Here are four award winners this year.Rachel Bergey, 14, in Harleysville, Pennsylvania, won the $10,000 Lemelson Award for Invention, awarded by The Lemelson Foundation to a young inventor crea
27、ting promising solutions to real-world problems. Rachel developed a trap made of tinfoil (锡纸) and netting for the Spotted Lanternflfly (斑点灯笼蝇), a species causing damage to trees in Pennsylvania.Alaina Gassler, 14, in West Grove, Pennsylvania, won the $25,000 Samueli Foundation Prize for her project
28、reducing blind spots in cars. She designed a system that can display anything that might block the drivers line of sight. Alaina was inspired to create her device after seeing her mother struggle with blind spots in their family automobile.Sidor Clare, 14, in Sandy, Utah, won the $10,000 Marconi/Sam
29、ueli Award for Innovation, an honor made possible by Samuelis generous donation of his 2012 Marconi Society Prize Award.Sidor developed bricks that could one day be made on Mars, so that humans would not be required to bring building materials in order to build there.Alexis MacAvoy, 14, in Hillsboro
30、ugh, California, won the $10,000 Robert Wood Johnson Foundation Award for Health Advancement, recognizing her hard work and excellent performance in health-related fields. Alexis designed a water filter (过滤器) using carbon to remove heavy metals from water.The winners were selected by a group of dist
31、inguished scientists, engineers and educators. Each winners school will receive $1,000 from Broadcom MASTERS to benefit their science programs.21. Why did Rachel invent a trap?A. To catch Spotted Lanternflies.B. To prevent traffic accidents.C. To beautify Pennsylvania.D. To grow green plants.22. Who
32、se invention is related to space?A. Rachel Bergeys.B. Alaina Gasslers.C. Sidor Clares.D. Alexis MacAvoys.23. What do we know about Alexis MacAvoy?A. She was encouraged by other scientists.B. She paid more attention to health.C She was a productive inventor.D. She received the largest award.【答案】21. A
33、 22. C 23. B【解析】【导语】本文是一篇应用文,主要介绍的是今年的Broadcom MASTERS项目的四位获奖者的相关信息。【21题详解】推理判断题。根据第二段的“Rachel developed a trap made of tinfoil and netting for the Spotted Lanternflfly , a species causing damage to trees in Pennsylvania.(Rachel发明了一种用锡纸和网制成的捕蝇器,用来捕Spotted Lanternflies,这种昆虫对宾夕法尼亚州的树木造成了破坏)”可知,Rachel发
34、明捕蝇器的目的是为了抓Spotted Lanternflies,故选A。【22题详解】细节理解题。根据第五段的“Sidor developed bricks that could one day be made on Mars, so that humans would not be required to bring building materials in order to build there.(Sidor开发出了有朝一日可以在火星上制造的砖块,这样人类就不需要带建筑材料去那里建造了)”可知,Sidor Clare的发明和太空有关,故选C。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“
35、Alexis MacAvoy, 14, in Hillsborough, California, won the $10,000 Robert Wood Johnson Foundation Award for Health Advancement, recognizing her hard work and excellent performance in health-related fields.(14岁的Alexis MacAvoy住在加州希尔斯伯勒,她获得了1万美元的罗伯特伍德约翰逊基金会健康促进奖,这是对她在健康相关领域的辛勤工作和卓越表现的肯定)”可知,Alexis MacAvo
36、y更加注意健康。故选B。BIt was four oclock on a sunny spring Friday in Franklin Canyon Park, and I started my favorite post-work hike. I was charging toward the hills in the park when, a hundred feet into the trail, a rattlesnake(响尾蛇)struck. I must have stepped right on it. I hiked there several times a week,
37、but I was underdressed for the hiking, not wearing clothing like pants or boots that could have protected me from a bite. After all, who would expect such a dangerous experience there?After the bite, my small body immediately started reacting to the toxins (毒素). I wasnt in pain at first, but I was i
38、n great fear. The near-deadly doses(剂量)of toxins worked quickly. There are only a few North American species that could deliver such a dangerous bite-either a Southern Pacific or a Mojave Green rattlesnakebut I had come across one of them in my own backyard. I didnt know it at the time, but I had to
39、 get help fast if I was going to survive.I hadnt told anyone where Id be hiking, and even though I was on the border of a major city, the parks 200-foot hills block most telephone signals. I struggled to walk to the pavement and fell to the ground, yelling for help and fighting to stay conscious. Lu
40、ckily, a car appeared within a few minutes. The passing couple pulled me into their backseat and drove through the park until we found a guard who called an ambulance.Meanwhile, my entire body continued shutting down. Thankfully the hospital was only six miles away. Within an hour of my bite, doctor
41、s administered the correct treatment that would finally save my life.For the next three weeks, I was in the ICU. If it hadnt been for my close distance to the hospital and my healthy heartthanks in part to those regular hikes. I wouldnt have made it.24. What can we learn from the first paragraph?A.
42、The author had expected such an accident.B. The author had not intended to go hiking.C. The author hadnt well prepared to avoid danger.D. The author had been warned against snakes.25. What did the author realize after the bite?A. Her telephone was lost.B. She might not survive it.C. Her family might
43、 find her.D. The toxins werent deadly.26. What does the underlined word “administered” in Paragraph 4 mean?A. Predicted.B. Applied.C. Informed.D. Ignored.27. What can be learned about the author from the text?A. She lives next to a hospital.B. She is an expert in snakebite.C. She was once trained in
44、 first aid.D. She benefits a lot from hiking.【答案】24. C 25. B 26. B 27. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的一次经历,作者一次徒步旅行时,不慎被响尾蛇攻击,最后作者凭借自己惊人的毅力获救。【24题详解】推理判断题。根据第一段“I must have stepped right on it. I hiked there several times a week, but I was underdressed for the hiking, not wearing clothing like pants or
45、 boots that could have protected me from a bite.(我肯定是踩到它了。我每周都要去那里远足几次,但是我的穿着很随便,没有穿像裤子或靴子这样可以保护我不被咬的衣服。)”可知,作者并没有做充分的准备以避免被袭。故选C。【25题详解】细节理解题。根据第二段“After the bite, my small body immediately started reacting to the toxins (毒素). I wasnt in pain at first, but I was in great fear. The near-deadly doses
46、(剂量)of toxins worked quickly. (被咬后,我小小的身体立刻开始对毒素产生反应。一开始我并不感到疼痛,但我非常害怕。近乎致命剂量的毒素很快起作用了。)”以及“I didnt know it at the time, but I had to get help fast if I was going to survive.(我当时不知道,如果我想活下去,就必须尽快得到帮助。)”可知,作者当时觉得自己可能无法幸存了。故选B。【26题详解】词句猜测题。根据划线单词后半句“that would finally save my life. (最终救了我的命)”可知,医生实施了正
47、确的治疗。所以划线单词administered应表示“实施、进行、用”之意。故选B。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“If it hadnt been for my close distance to the hospital and my healthy heartthanks in part to those regular hikes. I wouldnt have made it.(如果不是因为我离医院很近,我的心脏也很健康部分原因是那些定期的远足。我不会活下来。)”可知,远足使得作者拥有健康的身体,从而帮助作者活了下来。也就是说远足对作者的健康有益。故选D。CWhen I vi
48、sited Maya Lin, a primary school in Alameda, California, third graders were in the middle of an art-centered project on climate change. Pairs of students had chosen climates around the world and researched them to learn about the weather. In art classes, they created artistic representations of thei
49、r climates. They also wrote books about how climate change will affect their climates and the animals that live there. In the process, they studied how the greenhouse effect works and made a visual model of it.One boy, John, showed me his model and described the science behind it. He also described
50、several early attempts at creating effects that didnt work at first, he wanted his sun to be three-dimensional (三维的), but couldnt get it to stay up. He said he felt defeated, but he pushed through those feelings and tried something different. The fact that students were showing their knowledge of sc
51、ience through their artwork here struck me as unique.Over the past two decades, policies focused on math and reading test scores have pushed many schools to cut what they considered to be “extras”. In many places, that has meant music, drama, and dance. Now, many schools are starting to realize the
52、folly of the practice, backed up by a growing body of research about the power of art to improve learning. Maya Lin is one of them. Students here would learn all the required standards, but art would be an important way for teachers to evaluate what students understand.For teachers at Maya Lin, inte
53、grating art into the school day is about making learning fun and creative. It gives students a way to think about the life differently, to make connections, and to consider their place within the world. Thinking like an artist helps them develop habits that theyll use no matter what they go on to do
54、.28. What did the third graders mentioned in Paragraph 1 do with their project?A. They analyzed the effects of climate change on the world.B. They figured out ways to explore the greenhouse effect.C. They determined the likely causes of climate change.D. They explored climate change through the arts
55、.29. What can we learn about John according to Paragraph 2?A. He achieved good results due to hard work.B. He took positive steps to work on his project.C. He lacked a scientific understanding of his model.D. He failed to create the effects he desired eventually.30. What does the underlined word “fo
56、lly” in the last but one paragraph mean?A. Improper pause.B. Unfairness.C. Silliness.D. Smart move.31. Why do teachers at Maya Lin value art so much?A. It offers students a broader dimension on life.B. It helps students develop into true artists.C. It allows students to assess their learning process
57、es.D. It guarantees joyful learning experiences for students.【答案】28. D 29. B 30. C 31. A【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了Maya Lin学校重视艺术教育,这一举措也让更多的学校开始意识到艺术教育的重要性。【28题详解】细节理解题。根据第一段的“In art classes, they created artistic representations of their climates. (在艺术课上,他们创造了他们的气候的艺术表现。)”可知,第一段中提到的三年级学生通过艺术探索气候变化。故选D。
58、【29题详解】细节理解题。根据第二段的“He said he felt defeated, but he pushed through those feelings and tried something different.(他说他感到挫败,但他克服了这些感觉,尝试了一些不同的东西。)”可知,约翰采取了积极的措施来完成他的项目。故选B。【30题详解】词句猜测题。根据第三段的“backed up by a growing body of research about the power of art to improve learning(越来越多的研究证实了艺术对提高学习能力的作用)”可知,
59、艺术教育是很重要的,艺术实践是明智的举动,因此划线句表示“许多学校开始意识到这种做法的愚蠢”,划线词folly意为“愚蠢”,和Silliness意思相近,故选C。【31题详解】推理判断题。根据最后一段的“It gives students a way to think about the life differently(它给学生以不同的方式思考生活)”可知,Maya Lin的老师如此重视艺术是因为它使学生看待生活的角度更广,故选A。DLike most people, Michael Scullin, associate professor of psychology and neurosc
60、ience at Baylor University, likes to listen to some light music before going to bed. However, one day when he realised he was waking up in the middle of the night with a song stuck in his head, he saw an opportunity to study how music and particularly songs stuck in the head might affect sleep patte
61、rns.Scullins recent study investigated the relationship between music listening and sleep, focusing on a rarely-explored mechanism (机制): involuntary musical imagery (无意识音像), or “earworms”, when a song or tune replays over and over in a persons mind.The study involved a survey and a lab experiment. T
62、he survey involved 209 participants who completed a series of surveys on sleep quality, music listening habits and earworm frequency, including how often they experienced an earworm while trying to fall asleep, waking up in the middle of the night and immediately upon waking in the morning.In the ex
63、perimental study, 50 participants were brought into Scullins Sleep Neuroscience and Cognition Laboratory at Baylor, where three popular and catchy songs were played before bedtime Taylor Swifts Shake It Off, Carly Rae Jepsens Call Me Maybe and Journeys Dont Stop Believin.“We randomly asked participa
64、nts to listen to the original versions or the instrumental versions of the songs. Participants responded whether and when they experienced an earworm. Then we analyzed whether that impacted their nighttime sleep physiology,” says Scullin.In both the survey and experimental study earworms were report
65、ed throughout the night by participants, with those catching an earworm taking longer to fall asleep, spending more time in the light stages of sleep, and waking up more times during the night. Besides, the instrumental versions of the songs caused about twice as many earworms as (and more sleep pro
66、blems than) the original versions.“We thought that people would have earworms at bedtime when they were trying to fall asleep, but we certainly didnt know that people would report regularly waking up from sleep with an earworm,” says Scullin.Past studies have linked late-night music listening with b
67、etter sleep in those with insomnia (失眠), perhaps because it can relax the body. The researchers behind the new study suggest that actually it might be worse for our sleep that even after the tunes stop, our brains continue to process them for several hours.Scullin suggests avoiding listening to musi
68、c right before bed to limit the chance of a catchy tune taking hold in our minds. Engaging in some other cognitive activity before sleeping, like making a list of jobs for the next day, might also help clear the mind.32. Why is Michael Scullins experience mentioned at the beginning of the text?A. To
69、 add some background information of the study.B. To offer an example of how earworms affect sleep.C. To show concern for the negative effects of bedtime music.D. To introduce the study on music listening and sleep quality.33. What did the researchers want to find out?A. What kind of music is good fo
70、r peoples sleep.B. How bedtime music helps us have a good sleep.C. Whether we benefit or suffer from bedtime music.D. Why it is difficult for our brains to get rid of earworms.34. What are the researchers surprised to find?A. Earworms can badly affect peoples sleep quality.B. Earworms can frequently
71、 happen before ones sleep.C. Earworms can make it difficult for people to fall asleep.D. The effect of earworms varies with the versions of the music.35. What does Scullin advise us to do?A. To only listen to our favorite music.B. To clear our mind right before bed.C. To avoid listening to music at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560802.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
