河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题含参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题含参考答案 WORD版含解析 河南 罗山县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 精编 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题含参考答案阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Many Americans are turning to Japan, they think, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find. In m
2、ost Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one survey, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents
3、(答问卷者)listed “to give children a good start academically” as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in the first grade and beyond, Japane
4、se preschools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as determination, concentration, and the ability to work as a member of a group. The huge majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents. Like in America, there is diversity (多样性)in
5、Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young
6、children attend a university-based program, it will increase the childrens chances of eventually being admitted to top-rated (一流的)schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing (智能化)in some Japanese kindergartens. 1.
7、 We learn from the first paragraph that many Americans believe_.A. Japanese parents are more involved in preschool education than American parents B. Japans economic success is a result of its scientific achievements C. Japanese preschool education emphasizes academic instruction D. Japans higher ed
8、ucation is superior to theirs 2. In Japans preschool education, the focus is on_.A. preparing children academicallyB. developing childrens artistic interests C. developing childrens potentialD. shaping childrens character 3. Why do some Japanese parents send their children to university-based kinder
9、gartens? A. They can do better in their future studies. B. They can make more group experience grow there. C. They can be self-centered when they grow up. D. They can have better chances of getting a top-rated education. 4. Free play has been introduced in some Japanese kindergartens in order to_.A.
10、 broaden childrens knowledge B. train childrens creativityC. lighten childrens study load D. enrich childrens experience【参考答案】14、CDDC 阅读理解。You may not pay much attention to your daily elevator ride. Many of us use a lift several times during the day without really thinking about it. But Lee Gray, Ph
11、D, of the University of North Carolina, US, has made it his business to examine this overlooked form of public transport. He is known as the “Elevator Guy”. “The lift becomes this interesting social space where etiquette (礼仪) is sort of odd (奇怪的),” Gray told the BBC. “They elevators are socially ver
12、y interesting but often very awkward places.” We walk in and usually turn around to face the door. If someone else comes in, we may have to move. And here, according to Gray, liftusers unthinkingly go through a set pattern of movements. He told the BBC what he had observed. He explained that when yo
13、u are the only one inside a lift, you can do whatever you want its your own little box. If there are two of you, you go into different corners, standing diagonally (对角线地) across from each other to create distance. When a third person enters, you will unconsciously form a triangle. And when there is
14、a fourth person it becomes a square, with someone in every corner. A fifth person is probably going to have to stand in the middle. New entrants to the lift will need to size up the situation when the doors slide open and then act decisively. Once in, for most people the rule is simple look down, or
15、 look at your phone. Why are we so awkward in lifts? “You dont have enough space,” Professor Babette Renneberg, a clinical psychologist at the Free University of Berlin, told the BBC. “Usually when we meet other people we have about an arms length of distance between us. And thats not possible in mo
16、st elevators.” In such a small, enclosed space it becomes very important to act in a way that cannot be construed (理解) as threatening or odd. “The easiest way to do this is to avoid eye contact,” she said.【文章大意】本文告诉我们一些不成文的电梯礼仪。 36.The main purpose of the article is to _. A. remind us to enjoy ourse
17、lves in the elevator B. tell us some unwritten rules of elevator etiquette C. share an interesting but awkward elevator ride D. analyze what makes people feel awkward in an elevator【答案】B【 解析】写作意图题。根据短文的内容可知这里叙述了电梯里的一些不成文的规定,故选B。37. According to Gray, when people enter an elevator, they usually _. A.
18、 turn around and greet one another B. look around or examine their phone C. make eye contact with those in the elevator D. try to keep a distance from other people【答案】D【 解析】细节理解题。根据“from each other to create distance”可知,人们进电梯后要跟别人保持距离。故选D。38. Which of the following describes how people usually stand
19、 when there are at least two people in an elevator? 【答案】C【 解析】细节理解题。根据A两个人应站在对角线。B三个人要站成三角形。D五个人要站在四个角和中间。只有C四个人站在四个角是正确的。故选C。39. The underlined phrase “size up” in Paragraph 7 is closest in meaning to _. A. judge B. ignore C. put up with D. make the best of【答案】A【 解析】词义猜测题。size up出现在“when the doors
20、slide open”电梯门开时,“act decisively果断行动”之前,所以应该是判断门内情况的意思,只有judge审度最接近。B“ignore”无视;C“put up with”容忍;D “make the best of” 充分利用。故选A。40. According to the article, people feel awkward in lifts because of _. A. someones odd behaviors B. the lack of space C. their unfamiliarity with one another D. their eye
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021学年高二人教版英语选修9课件:UNIT 3 WARMING UP & READING .ppt
