2020届高考人教版英语总复习课时提升作业 十七 必修4 UNIT 2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考人教版英语总复习课时提升作业 十七 必修4 UNIT WORD版含解析 2020 高考 人教版 英语 复习 课时 提升 作业 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时提升作业 十七必修4Unit 2Working the land(限时35分钟). 阅读理解AWhen we think about endangered species, we typically think of mammals such as whales, tigers or pandas. But the over 5, 500 of mammal species on Earth is a relatively poor numberand it pale
2、s in comparison with bacteria, of which there are at least a million different species. Despite their vast numbers, little research has been done to understand the impact that modern human practices have on these tiny organisms(生物), which have an important influence on many aspects of our lives. The
3、re are also reasons for concern over the way humans are affecting bacterial species, and in many cases we are causing the same type of problems that affect larger organisms. Bacterial population structures are definitely changing, and bacterial species are being transported to new locations. Perhaps
4、 some bacteria are even on their way to extinction, although we dont really have enough information to be certain yet. Why should we care if bacteria are being spread to new places? Besides the obvious potential for spreading diseases to humans, animals and crops, there are also hidden dangers. Micr
5、oorganisms are invisible to the naked eye, so we tend to ignore them and dont necessarily appreciate their role in how the planet operates. Bacteria are very important to biogeochemistrythe cycling of nutrition and other chemicals through ecosystems. For instance, before humans invented a way to mak
6、e fertilizer industrially, every single nitrogen(氮)atom in our proteins and DNA had to be chemically caught by a bacterial cell before it could be taken in by plants and then enter the human food chain. The oxygen we breathe is largely made by microorganisms in the oceans rather than mainly by rainf
7、orests, as is opposite to common belief. Our effects on bacteria have the potential to change these basic bacterial functions. It is vital to gain a better understanding of how humans are affecting microorganisms distribution, their abundance, and their life-keeping processes. Although bacteria are
8、invisible, we overlook them at our own risk. 【文章大意】这篇文章主要讲了细菌的作用, 以及很多细菌成了濒危物种。1. What can be learned about the bacteria according to the text? A. Their population is becoming larger. B. Some of them may become endangered species. C. They only cause great threat to other creatures. D. Much attention
9、 has been drawn to their researches. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段内容可知一些细菌也成为了濒危物种。2. What was the first step of the cycling of a nitrogen atom before entering our body? A. Being caught by a bacterial cell. B. Entering the human food chain. C. Being transported by humans. D. Being taken in by plants. 【解析】选A。细节
10、理解题。由第五段every single nitrogen atom in our proteins and DNA had to be chemically caught by a bacterial cell before it could be taken in by plants and then enter the human food chain. 可知氮原子在进入我们的身体之前, 首先要被细菌细胞抓住。3. Where is the majority of oxygen produced according to the text? A. In the human food ch
11、ain. B. In the rainforest. C. In the mountains. D. In the oceans. 【解析】选D。细节理解题。由第五段The oxygen we breathe is largely made by microorganisms in the oceans rather than mainly by rainforests, as is opposite to common belief. 可知大部分氧气是由海洋中的微生物产生的。4. Which part of the newspaper is the text probably taken f
12、rom? A. Science and technology. B. Health and medicine. C. Agriculture and animals. D. Environment and energy. 【解析】选A。推理判断题。这篇文章主要讲了细菌的作用, 以及很多细菌成了濒危物种, 所以这篇文章最可能出现在报纸的科技板块。【知识拓展】长难句分析Despite their vast numbers, little research has been done to understand the impact that modern human practices have
13、on these tiny organisms, which have an important influence on many aspects of our lives. 翻译: 尽管它们数目众多, 但是很少有调查去研究现在人们的行为会对这些微小的生物的影响, 而这会对我们人类生活的很多方面起着至关重要的作用。分析: 本句的主干是little research has been done to understand the impact, that引导限定性定语从句修饰前面的impact, which引导非限定性定语从句修饰前面整个句子。BOur mother earth is goin
14、g through a very tough situation and we, the entire human race, are destroying our environment or unconsciously without even realizing its consequences. Now we have to act very smartly and plan something to sustain what we still have, getting all necessary support from nature to lead healthy lives.
15、Gardening is always an excellent and environmentally friendly idea. If you can go for sustainable gardening, then it will be even more useful for all. Gardening is a favorite hobby for many. It is time to channelize your hobby towards a more meaningful motivation. When we do gardening we need to use
16、 different ingredients to grow plants. Some of them are natural resources like water, soil, sunshine, and many things like these. Using these resources smartly is a part of sustainable gardening. Some simple techniques include: use less water and organic things to grow plants; try to store rainwater
17、 so that you can use them for gardening; try using less energy to drive devices; avoid using plastics in any form while gardening; reuse the leaves from your garden to fertilize them. These are the basic sustainable measures. To do so we need to have proper knowledge about gardening and its requirem
18、ents so that we can use proper resources without wasting any of them. In todays busy life we dont get much time to spend on our environment. Gardening gives us a chance to do so. We can also have some pesticide-free and fresh food if we grow them in our garden. This is the right time to do some good
19、 to protect our own environment and gardening is one of the easiest ways. Do you want to start gardening, but youre not sure how? Click here: http: /www. gardenhowto. com. 【文章大意】本文重点介绍怎样合理利用资源发展园艺, 不浪费资源, 不产生对环境有害的物质, 从而保护地球。5. What does the underlined word “channelize” in Paragraph 2 refer to? A. C
20、ause. B. Transform. C. Direct. D. Associate. 【解析】选C。词义猜测题。本句中channelize来源于channel“渠道, 频道”, 根据后半句towards a more. . . 可知, channelize为“指导, 导向”的意思, 故选C。6. Which of the following belongs to a sustainable measure? A. Using advanced electrical machines. B. Avoiding fertilizers. C. Watering plants with coll
21、ected rainwater. D. Clearing away the leaves. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段try to store rainwater so that you can use them for gardening可知, 使用存储的雨水来浇灌植物, 是属于可持续发展的措施, 故选C。7. What is the benefit of sustainable gardening? A. It requires little water. B. It needs no fertilizer. C. It breaks up plastics. D. It doe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409562.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省宿迁市宿豫区实验高级中学高中语文选修 史记定稿魏公子列传1.ppt
